Şimdi Ara

Monitöre su kaçtı, içerden ses geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yanlışlıkla 17" philips 107e4 tüplü monitöre su kaçtı ve ben de monitörü hemen kapatmadım, mal gibi başlat/bilgisayarı kapat yapmaya çalıştım. Bu arada monitörün içerisinde bikaç ufak şey patladı ve yanık koktu, Sanırım kapasitör, direnç falan patladı. Pat sesinden sonra monitörün önündeki tuşa basıp kapattık.

Monitörü bir daha açmaya tırstık, bu durum başına gelen oldu mu ne yapayım? İçini açıp saç kurutma makinesiyle kurutup tekrar açmak istiyorum da monitör yüzümüze doğru patlamaz demi? Yeni monitör alacaz sanırım da bu eski monitör hurda mı oldu? Böyle bir olayla karşılaşan yok mu hiç?

• Bir çok parça yanmış olabilir. Tamirciye götür genellikle 30-60 YTL arasında değişir tamir fiyatları. Parçasına ve tamircinin insafına göre değişiyor.
    Kurutma makinası falan işe yaramaz oksitlenme yapar. Patlama olmaz hem korkma bi aç bakalım sen yine de ne olacak :)
  • Fırsattan istifade LCD al gözlerin yorulmasın.. Hem LCD üzerine bir şey dökmek de öyle kolay değildir
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Fırsattan istifade LCD al gözlerin yorulmasın.. Hem LCD üzerine bir şey dökmek de öyle kolay değildir

Monitör çalışmıyorsa hiç uğraşma tamirle , direk çöpe at gücün varsa LCD al yoksa ikinci el tüplü monitör alırsın (tamire vereceğin paraya katlanacağın eziyete deymez)
  • Nasıl olduğunu anlamadım ama monitör çalışıyor. İçindeki su kurusun diye 2-3saat bekledim, monitörün açma tuşuna bastım çalıştı alet Ama içerden yanık kokusu falan geldiydi, pat diye ses geldiydi, monitör bozulmadı mı?

Kullanırken herhangi bir sorun olur mu ki,yüzüme falan patlamasın da yanık kokusu gelebilir
  • içinden yanık kokusu veya patlama sesi geldiyse ilerde veya yakın bir zamanda problem çıkarmaması için bir Teknik Servise veya bir Televizyon tamircisine götürmenizi tavsiye ederim
  • O yanık kokusu ve pat diye ses ben küçükken televizyonda atari oynarken olmuştu

Bir de artı olarak duman çıkmıştı. Bende tekrar açıyım dedim ama 37 ekran Tv Allah'a emanet

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bagajdan garip bir ses geliyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: guduk68

Nasıl olduğunu anlamadım ama monitör çalışıyor. İçindeki su kurusun diye 2-3saat bekledim, monitörün açma tuşuna bastım çalıştı alet Ama içerden yanık kokusu falan geldiydi, pat diye ses geldiydi, monitör bozulmadı mı?

Kullanırken herhangi bir sorun olur mu ki,yüzüme falan patlamasın da yanık kokusu gelebilir

sen yazmasan bey yazacaktım çalışır bişe olmaz diye bende de 17" philips 107e var böle canavar bi monitör görmedim başına gelmeyen kalmadı aletin. zamanında verdiğim paraya helal oslun. şimdiye kadar bi tek 5 ytl lik bir sorun çıkardı. onu da televizyoncu bir abimiz halletti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.