Bildirim
KATALİZÖRDEN SES GELİYOR.NE YAPACAĞIM?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
söküldüğü zaman çok ses yaptığını duymuştum ama sökersen 2-3 hp artırır.bence orjinalini al çok ta pahalı değil -
Hocam çok sağol ilgin için.Valla şimdi 150 ytl veremem.peki değiştirmesem motora ya da aracın yakıt tüketimine herhengi bir olumsuz yanı var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orada Olmayan Adam -- 13 Temmuz 2007; 17:19:58 > -
quote:
Orjinalden alıntı: stres
CLİO SYMBOL EKSOZ KATALİZÖRÜM ÇATLAMIŞ.ÇOK SES YAPIYOR AYRICA.KİMİSİ DİYOR ZARARI YOK DEĞİŞTİRMESEN DE OLUR.KİMİSİ DE ARAÇ HARARET YAPAR DEĞİŞTİR.VALLA YAN SANAYİSİ 70 YTL ORJİNALİ 150 YTL.PAHALI DA BİR PARÇA.NE YAPMAK LAZIM ARKADAŞLAR YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ?
bahsettiğiniz parça katalizör değil susturucudur..katalizör 1000 ytl civarı bir parçadır..öncelikle bunu düzeltmek lazım..
ikincisi egzoz sistemindeki çatlak veya delikler hararet yükselmesine değil,fazla yakıt tüketimine,çekiş düşüklüğüne ve aşırı egzoz sesine neden olur..
şu an durum müsait değilse aracı bu şekilde kullanabilirsiniz..ama en kısa sürede susturucuyu değiştirmekte fayda var.. -
türbülansa katılıyorum senin parça katalizör değil aradaki susturucu.Eğer kataliktik konvertör 150 lira ise durma hemen atla üstüne derim.
quote:
Orjinalden alıntı: türbülans
quote:
CLİO SYMBOL EKSOZ KATALİZÖRÜM ÇATLAMIŞ.ÇOK SES YAPIYOR AYRICA.KİMİSİ DİYOR ZARARI YOK DEĞİŞTİRMESEN DE OLUR.KİMİSİ DE ARAÇ HARARET YAPAR DEĞİŞTİR.VALLA YAN SANAYİSİ 70 YTL ORJİNALİ 150 YTL.PAHALI DA BİR PARÇA.NE YAPMAK LAZIM ARKADAŞLAR YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ?
bahsettiğiniz parça katalizör değil susturucudur..katalizör 1000 ytl civarı bir parçadır..öncelikle bunu düzeltmek lazım..
ikincisi egzoz sistemindeki çatlak veya delikler hararet yükselmesine değil,fazla yakıt tüketimine,çekiş düşüklüğüne ve aşırı egzoz sesine neden olur..
şu an durum müsait değilse aracı bu şekilde kullanabilirsiniz..ama en kısa sürede susturucuyu değiştirmekte fayda var..
-
Hocam susturucu dediğiniz en arkadaki parça değil midir?O mu değil mi bilmem ama en arkadaki parçayı orjinal olarak 75 ytl ye değiştirdim.Benim dediğim motorun hemen altındaki parça.Keza ses oradan geliyor. -
standart bir egzoz sistemi motordan egzoz manifoldu şeklinde başlar..
manifolddan sonra genelde katalizör vardır..sonra ufak bir susturucu bulunur..egzoz yapısına göre arada ek bir susuturucu olabilir veya düz boru son susturucu ile sona erer..
tam olarak problemin nerede olduğunu söyleyebilirseniz daha kolay yardımcı olabiliriz..tahminime göre çoğu araçta plastikten yapılmış olan egzoz manifolldu(ilk resim) çatlamıştır..değiştirmekten başka çözüm yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 13 Temmuz 2007; 21:02:31 >
-
Hocam yardımına nasıl teşekkür etsem azdır.eksozun en baştaki biraz enli parçası mıdır nedir ses ondan geliyor.Yani ortalardan değil en baştan geliyor.Zaten en arka kısım değişti orjinal olarak.manifoldu olabilir ama tam bilmiyorum.ama en baştaki geniş bir parça. -
tahmin ettiğim gibi problem büyük ihtimalle manifoldda..
manifold çatlakları da performans düşüklüğüne ve yakıt tüketiminde artışa neden olur..uzun süre aracı bu şekilde kullanmanız sakıncalıdır ama durumunuz elvermiyorsa bir süre böyle idare edebilirsiniz..fakat çatlağın durumuna göre manifoldun dağılma ihtimali de var..en azından yan sanayi bile olsa değiştirmenizi öneririm.. -
Hocam peki bu ürünün yan sanayisi veya orjinali ne kadardır acaba?Bilginiz var mıdır bu konuda?Sizi de çok yordum kusura bakmayın. -
maalesef fiyat konusunda şu anda size yardımcı olamayacağım..fakat bahsettiğimiz parça sizin verdiğiniz fiyatlardan daha fazla tutarda değildir..ayrıca aracınız garanti kapsamında olmadığına göre bence orjinal parça kullanmanız da gereksiz..çünkü yan sanayi olarak kabul edilse bile bosal ve bilen egzoz adlı firmaların ürünleri de orjinal ürünlerle aynı kalitede ve 2 sene garantilidir..zaten garanti kapsamında olmayan araçlarda egzoz konusunda yetkili servislerde işlem yaptıran kullanıcı sayısı son derece azdır..fiyat için biraz araştırma yaptım sonuca ulaşamasam da sizinle aynı problemi yaşayan birisinin sorusuna verilen bir cevabı buldum
http://arabam.milliyet.com.tr/haber.aspx?PID=685&HID=1&haberID=276332
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 13 Temmuz 2007; 22:00:37 >
-
evet doğru katalizör minimum 500ytl den baslar araç ve modele göre 2500euro ya kadar çıkar 150 ytl olması imkansız -
Arkadaşlar Allah sizden razı olsun.yanlış bildiğim bir konuda beni bilgilendirmeniz inanılmaz iyi oldu.@türbülans kardeşim çok teşekkür ederim bana vakit ayırdığınız için.Yarın hemen parçayı araştırıp bilgileneceğim ve size aktaracağım.@ADİKHE ve @alphi4242 arkadaşlar silere de teşekkürler. -
benim mareanın katalizörüne 400 ytle demilşerdi hiç birşeyi yoktu ama ekzostçu dikkat et bişi olmasın anlamında söledi.... -
Valla kafam allak bullak oldu.Sanayinin en büyük egsozcusunu aradım.Clio Symbol egsoz manifoldu ne kadar dedim.Abi onlar manifoldlu değil katalitik konvertörlü dedi.Fiyatını akşamüstü oraya götürünce öğreneceğiz artık -
Evet arkadaşlar şimdi sanayiden geldim ve sorunun katalitik konvertör yani katalizörden olduğu söylendi.Parçayı söktüler ve yerine yan sanayi bir susturucu mudur nedir ondan taktırdım.İşçilik ve parça dahil 70 ytl ye bu işi hallettiler.Orjinal olduğunu söyledikleri parçanın fiyatı da işçilik dahil 200 ytl dediler.Servisteki fiyatın işçilik dahil 1000 ytl olduğunu öğrendim bu arada.Yalnız 4 saat sürdü sökülüp takılması.Mükemmel işçilik yapıldı diyebilirim.Şimdi arabanın o sesi kayboldu.Bir de oksijen sensörü müdür nedir onu da sökmediler yerinde kaldı.Bu şekilde kullanmanın herhangi bir zararı yok dediler.Yalnızca çok hafif uğultu olabilir aşırı dikkat edersen dediler.Ancak ben birşey duymadım şimdilik arabada.Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. -
servisler tamirciler arasında bu kadar fiyat farkı oluyor mu vayy be -
Evet servis bile adamlardan alıyormuş bazen parçayı.Adam servise 170 ytl ye veriyoruz artık kaça satıyorlarsa satıyorlar bilmiyorum dedi.Siz taktırırsanız 30 ytl de işçilik dedi toplam 200 ytl dedi.Bende yan sanayisini taktırdım valla araba mis gibi şimdi ses falan gitii. -
yuh be kardeşim bu kadar da fark olurmu.Vatandaşın servislerden kaçtığı kadar var
quote:
Evet servis bile adamlardan alıyormuş bazen parçayı.Adam servise 170 ytl ye veriyoruz artık kaça satıyorlarsa satıyorlar bilmiyorum dedi.Siz taktırırsanız 30 ytl de işçilik dedi toplam 200 ytl dedi.Bende yan sanayisini taktırdım valla araba mis gibi şimdi ses falan gitii.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X