Şimdi Ara

Elektrik kesintisi sonrası bilgisayar kendiliğinden kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler sorun başlıkta da belirttiğim gibi tam olarak neyden kaynaklandığını anlamadığımdan sorunu ne yaptım ve bilgisayar nasıl tepki verdi şeklinde anlatacağım.

Bir keresinde TEDAŞ sağ olsun elektrikler gitti sonrasında bilgisayarı açtığımda sorun olmadı ama yavaş açıldı iki gün sonra kendiliğinden kapandı ve yeniden başlatmaya çalıştı ama bip sesi falan gelmedi. Işıklar yanıyor ekranda görüntü falan yoktu ben de güç tuşuna basılı tutarak kapattım sonrasında birkaç kere açmayı denedim bip sesi gelmiyordu. Bazen geliyordu ama masaüstüne kadar bilgisayar açılıyordu 5-10 dk sonra kapanıyordu. Bu temel olarak ilk durum.

Bunun çözümü için baya araştırma yaptım kimisi Windows zarar görmüştür diyor ama ilk açıldığında bip sesi gelmiyor yani Windows'a ulaşamıyoruz bile. Kimisi de işlemcinin macununu değiştir falan diyor işlemci ısınmasından dolayı ancak kontrol ediyorum HWMonitör ile öyle bir sorun yok.

İkinci durum da şu; yazın 1 ay falan evde değildim şarteli falan indirmiştik geri geldiğimde bilgisayarı açmayı denedim ve çalıştı 5-10 dk sonra kapanma olmadı işlemci ısısında falan da sorun yok. 1.5 ay böyle kullandıktan sonra elektrikler yine gitti ve aynı sorun oldu. Bilgisayarı açınca bazen bip sesi gelmiyor öyle fanlar falan çalışıp tepkisiz kalıyor ya da bazen tepki veriyor açılıyor ama kapanıyor. Ben de fişlerini çektim tüm bağlantıları çıkartıp 2-3 saat bekleyip tekrar deneyince çalışıyor 10 dk içerisinde kapanmazsa da 2 gün açık kalsa bir şey olmuyor. Biliyorum destan yazdım kusura bakmayın bundan önce bir çok sorunumu çözen arkadaşlar oldu size güveniyorum

• hocam hepimizin bildiği gibi elektrik kesintilerin de sorun olmaz ama elektrik gittikten sonra geldiğin de yüksek akımla evlere gelebiliyo normal gelse bile power supply bi nebze olsun zarar görür o yüzden her elektrik gittiğin de powerin arkadaki düğmesini kapatmakta fayda var

bir pc de aslında en ağır yükü power taşıyo hem 220 voltla baş ediyor hem parçalara ayrı ayrı yerinde güç sağlayabiliyo hem de bu tür elektrik kesintisi durumlarda yüksek voltajlar da vs parçalara zarar vermeden kendini etkisiz hale getirebiliyor

tabi bu dediğim kaliteli psular için

dandik psular sisteme de zarar verir kendisine de bozar sonra sizin cebinizi yakar

psu kendisine zarar vermiş olabilir hocam çözüm yoluna başka bir psu ile deneyerek başlayabilirsiniz
  • Fişlerini çekip statik elektiriğini boşlatmayı denedinmi
  • BeratNalbantoglu kullanıcısına yanıt
    Evet fişlerini çektikten sonra yaklaşık 2-3 saat bekledikten sonra çalışıyor ama şu var bazen normal bir şekilde çalışırkne sistem hatayla karşılaştı diye kapanıyor yeniden başlatmaya çalışıyor ama bip sesi falan gelmiyo bende güç tuşuna basılı tutup kapatıyorum bu durum olunca tekrar açmaya açlışıyorum ama açılmuıyo yine fişler çıkartmam ve beklemem gerekiyor
  • Power supply değişimi yapılarak denenmeli, ikinci aşama biosun sıfırlanması gerekirse yeniden biosun yüklenmesi, üçüncü aşama zaten anakartın durumunu gösterecektir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.