Bildirim
Elektrik Konu Anlatymy (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Çok yararlı olmuş emeğine sağlık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yararlı konu olmuş. Bölüm neydi hocam?
Elektronik haberleşme konusunda ne düşünüyorsunuz, itü ehm istiyorum şu sıralar da -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet//
yararlı konu olmuş. Bölüm neydi hocam?
Elektronik haberleşme konusunda ne düşünüyorsunuz, itü ehm istiyorum şu sıralar da
itü ehm ye gidip de pişman olmazsın elektrik seviyorsan. Sevmediğin hiçbir mühendisliği seçme benden tavsiyesi. Okuması eziyet olur. Ehm, elektronik, elektrik, eem, kontrol, bilgisayar, mekatronik falan bunlar 3 aşağı 5 yukarı aynı bölümler. Ufak değişimleri var içlerinde. Elektroniğin Türkiye'de şimdilik çok da iş potansiyeli olmasa bile ehm nin haberleşme kısmı dediğimiz alan çok kuvvetli ki o yüzden birleştirdiler biraz da zaten. O yüzden yani elektrik seviyorsan ehm ki özellikle itü seçtiğinde hem iş potansiyeli hem içindeki imkanlar açısından tatmin eder insanı. Ben açıkçası misal sınava gireyim itü ehm falan kazanayım neden daha iyisi olmadı diye üzülmem Türkiye 1. si olma potansiyelim olsa bile üzülmem. Çünkü yeterli bir bölüm. Beni sorarsan ben de düz bir elektrikçiyim.
Bu arada eğer konuda herhangi bir anlaşılmayan nokta, öneri vs. varsa çekinmeden söyle. Hem konu ayakta durur hem de geri bildirimler sayesinde daha iyi bir anlatım tarzı yakalarım.
-
cok güzel bir paylaşım olmus emeginize saglık
esit agirlikciyim merak edip baktim ve dedimki "hayat tmde guzel"
saka bir yana harika bir emek keske okuduklarimi anlayabilseydim:)
dostum helal olsun süper konu
bende ee mühendisi olmak istiyorum ama bu konularda eksiğim yok değil -
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: BernaGs2
bılgınız var mı soruyla ılgılı yorum yapabilecek bırı
sago
Burada Vg yi biliyorsun. Ia yı biliyorsun.
j2 nin gerilimini bilirsin.
Vg = Vj2 + V(-j8) +V6 olur. Yani bunların üzerinden bir kirchoff yolu geçirdin diyelim.
Aynı kolda oldukları için -j8 ve 6 ohmdan aynı akım geçer ve Ix olsun o.
Vg = Ia*j2 + Ix*(-j8 +6) yaptığın an burada tek bilinmeyen Ix olup onu bulursun.
Ia'nın girdiği düğümü görüyorsun orada kirşofun akım kuralını yazarsan;
Ia +Ib = Ix olduğu görülür. (Ix'i de aşağı gidiyor çizdik)
Sonracığıma -j5 , j5 , -j8 ve 6 ohmun üzerinden git Vg ye eşitle.
Buradan -j5 'in akımını bulursun Ik diyelim buna da.
sonra -j5 in hemen altındaki düğümden bir tane kirşof akım yapıp,
Iz dediğimiz z nin akımını bulursun.
Vg = Ik*(-j5) + Iz*Z olduğunu bilirsinu burada tek bilinmeyen Z olduğundan onu da bulman rahat.
Bana işlem kalabalığı bir soruymuş gibi geldi açıkçası tabi daha kısa yolları da olabilir ama düz mantıkla böyle yapılır.
-
Arkadaşlar, manyetizma ve alternatif akım ile ilgili birşeyler yazdım. Umarım beğenirsiniz, çünkü benim tam kafamdaki kadar ayrıntılı şeyler olmadılar üstünkörü oldu diye düşünüyorum. -
çok iyi olmuş tamamına bakamadm ama başlık ve resimlere üstünkörü göz attım
son tekrar için bu sayfadayız anlaşılan -
quote:
Orijinalden alıntı: tryunar
çok iyi olmuş tamamına bakamadm ama başlık ve resimlere üstünkörü göz attım
son tekrar için bu sayfadayız anlaşılan
Son tekrar için önermem çünkü konularda yeterince örnek veremedim diyebilirim. Yine konu hata beta aşamasında yani eksik olan aklıma gelmeyen kısımlar da olabilir veya bazı kısımlarda fazladan derine inmiş olabilirim. Bu kısımlar uzun süreçler içinde törpülenerek insanlardan gelen geri bildirimler sonucu gelişmesi lazım. Ancak hani doğru akım devreleri, alternatif akım devreleri ve özellikle temel elektronik kısmının okunmasını öneriyorum. O kısımlar, diğerlerine nazaran daha iyi çünkü bir elektromanyetiği bu şekilde anlatmak çok zor. Sürekli elimde kalem çizmem gerekli. Ama umuyorum ki her haliyle konu, yılmadan okuyan insana faydalı olacaktır.
Lazım olur
http://www.slideshare.net/gencseen/eletrik burdan SAVE diyip indirebilirsiniz. -
dostum sana helal olsun bu bilgileri nasıl kazandın ne okudun ? -
quote:
Orijinalden alıntı: ardelis
dostum sana helal olsun bu bilgileri nasıl kazandın ne okudun ?
Sağolasın. Kendi çapımda elektrik okuyorum ama bu bilgiler cidden daha başlangıç bile değil. Tonla şey var ve onları öğrenmekten buraya bunları yazmaya bile zaman bulamıyorum. Buraya yazdıklarım umarım birilerinin işine yarar. -
quote:
Orijinalden alıntı: Spyxxx
quote:
Sağolasın. Kendi çapımda elektrik okuyorum ama bu bilgiler cidden daha başlangıç bile değil. Tonla şey var ve onları öğrenmekten buraya bunları yazmaya bile zaman bulamıyorum. Buraya yazdıklarım umarım birilerinin işine yarar.
merhabalar mesh le ılgılı sozlu bır sey soracaktım
ben mesh uygularken her zaman dırence eksı dıyorum voltaja ıse cıktıgı ısaretı verıyorum tum loop lar ıcın böyle yapıyorum sonuçlarım doğru çıkar degıl mı ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: BernaGs2
quote:
Orijinalden alıntı: Spyxxx
quote:
Sağolasın. Kendi çapımda elektrik okuyorum ama bu bilgiler cidden daha başlangıç bile değil. Tonla şey var ve onları öğrenmekten buraya bunları yazmaya bile zaman bulamıyorum. Buraya yazdıklarım umarım birilerinin işine yarar.
merhabalar mesh le ılgılı sozlu bır sey soracaktım
ben mesh uygularken her zaman dırence eksı dıyorum voltaja ıse cıktıgı ısaretı verıyorum tum loop lar ıcın böyle yapıyorum sonuçlarım doğru çıkar degıl mı ?
Direncin işaretini üstündeki akımın yönüne göre, pilin işaretini de + sına - sine göre alman gerekli. Ayrıntılı bir şekilde ok yönü ve eleman yönü ve denklemlerde negatif poziitif demeyi anlattım yukarıda bir daha oku anlamadığın yer olursa sor onun üzerinden gidelim çünkü üstte anlattığım sistem alman normu olarak geçiyor. Amerikanlar tam tersini yapar ki denklemi - ile çarpmakla aynı şeydir. Dirence her zaman - demen şunu gösterir. Şimdi dirence her zaman - diyor isen + dan - ye olan yönü - kabul ediyorsun demektir. Çünkü mesh currents methodunda akımları her bölge için çevre akımı olarak seçiyorsun öyle olmalı. Pilin üstünden geçerken ise + dan giriyorsan - eksiden giriyorsan + kabul etmen lazım bu amerikan normu oluyor ki sen de pilin + sından çıkıyorsam + demişsin aynen bu dediğin gibi oluyor evet yaptığın doğrudur. Ancak bu yöntem benim kafamı karıştırıyor kondansatör ve bobinlerde :(
düzenleme:http://www.allaboutcircuits.com/vol_1/chpt_10/3.html
Burada tam senin dediğin gibi anlatmış buradan çalış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spyxxx -- 20 Mayıs 2013; 16:22:34 >
-
http://s1305.hizliresim.com/19/u/nhjfh.jpg
Elektrik Analizle AKAR!! :D
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X