Şimdi Ara

Elektrik Müh. mi yoksa Elektrik-Elektronik müh. mi daha iyi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
4
Favori
18.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fLeiN

Ayrıca En dandik Devlet Kurumu En iyi Özel kurumdan daha iyi imkanlara sahiptir. Parası da küçümsenecek bir para değildir.

Bence en dandik devlet okulu da En iyi özel okuldan iyidir ( Türkiye de )( elektrik elektronik müh)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTER_10 -- 26 Ağustos 2010; 16:28:13 >
  • hayır o benim kendi fikrim.
    50 bin tl lik bir eğitim verdiğini düşünmüyorum özel okulların.
  • quote:

hayır o benim kendi fikrim.
    50 bin tl lik bir eğitim verdiğini düşünmüyorum özel okulların.

bilkent,sabancı,koç tüm devlet okullarından bence daha iyi eğitim veriyor ve mezun olduğunda daha rahat iş imkanlarını ayağına getiriyor.
  • Bilkent tüm mühendisliklerde Türkiye'nin en iyisi,bunu kimse inkar edemez zaten
  • quote:

Ayrıca En dandik Devlet Kurumu En iyi Özel kurumdan daha iyi imkanlara sahiptir. Parası da küçümsenecek bir para değildir.

Bence en dandik devlet okulu da En iyi özel okuldan iyidir ( Türkiye de )( elektrik elektronik müh)

o yüzden derece yapanlar bilkente giriyo demi
  • quote:

Yıldız Teknik Elektrik Mühendisliği Bölümü Güç Elektroniği Alanında Eniştem Prof. Dr.
    Kendisine okullarını ve bölümlerini sorduğumda, direk şunu söyledi :

"Mezunların %20- %25i iş bulabiliyor. Öyle dışarıdan görüldüğü gibi buraya giren kesin iş bulur olayı yok ilk önce bunu Unut. Mezunların Gerisi boşta geziyor.
    Eğer çok çalışırım kendimi geliştiririm diyorsan bu bölüme gel. Yoksa gelme, aç kalırsın" dedi.

Yorum sizindir.

Benimde dayım prof. Yıldız Teknikte. Bende tercih etmeden önce ona sordum. Elektrik-elektronikmi daha iyi makinamı yoksa elektrik mühendisliğimi diye bana elektrik mühendisliğinin iş alanı ve imkanı çok geniş hiç düşüme Elektrik mühendisliğini seç dedi. Ayrıca Eniştenin ismi nedir bide ben sorayım Elektrik mühendisliğinin iş olanaklarını.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurdey

quote:

Orijinalden alıntı: berbatov19

quote:

o yüzden derece yapanlar bilkente giriyo demi

çok sığ yorumlar yapmışsınız ikiniz de gerçekten..

Sizden derinlemesine bir yorum bekliyoruz...

• Konu yine saptı.
  • lütfen boş gezen elektrik mühendisleri şu ilanlara başvursun ,

KESİR Müh. Elekt. Mak. İnş. San. Tic. Ltd. Şti ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    Kosifler Group Elektrik Mühendisi İSTANBUL(ASYA)
    MANPOWER PROFESSIONAL ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    KESİR Müh. Elekt. Mak. İnş. San. Tic. Ltd. Şt iELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    MANPOWER PROFESSIONAL ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    Alkanlar Elektrik San. Ve Tic. Ltd. Şti. Elektrik Mühendisi İSTANBUL(ASYA)
    Mabaş Elektrik Proje Taah..Tic.Ltd.Şti. ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ve TEKNİKERLERİ İSTANBUL(AVR.)
    ALTO HOLDİNG A.Ş.ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    ALTO HOLDİNG A.Ş.ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    Yapı Enerji Elektrik Teknolojileri Sis. San. ve TiELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    İda Elektrik Ticaret Ltd.Şti.PROJE ve TEKLİF MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    Rmk Marine Gemi Yapım San. Deniz Taş. İşl. A.Ş.ELEKTRİK TASARIM MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    Yapı Enerji Elektrik Teknolojileri Sis. San. ve Ti ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    İda Elektrik Ticaret Ltd.Şti.PROJE ve TEKLİF MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    SİNPAŞ YAPI ENDÜSTRİSİ VE TİC. A.Ş.ELEKTRİK İŞLER ŞEFİ İSTANBUL(AVR.)
    A MUTINATIONAL COMPANYSENIOR ELECTRICAL ENGINEERS İSTANBUL(ASYA)
    Inductotherm İndüksiyon Sistemleri San. A.Ş. ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    SİNPAŞ YAPI ENDÜSTRİSİ VE TİC. A.Ş.ELEKTRİK İŞLER ŞEFİ İSTANBUL(ASYA)
    Alp Erdem Elektrik İnş. Tah. San. Ve Tic. Ltd. Şti ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    Alp Erdem Elektrik İnş. Tah. San. Ve Tic. Ltd. Şti ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    Inductotherm İndüksiyon Sistemleri San. A.Ş. ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    Baumax Yapı Marketleri Tic.Lt.ŞtiElektirik Mühendisi İSTANBUL(AVR.)
    Doğan Reklamcılık San. ve Tic. A.Ş.Elektrik Mühendisi İSTANBUL(AVR.)
    Arbiogaz Çevre Teknolojileri İnşaat San.ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    MAKSİMUM ENERJİ VERİMLİLİĞİ TEKNOLOJİLERİENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJE MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    MAKSİMUM ENERJİ VERİMLİLİĞİ TEKNOLOJİLERİENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJE MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    Hekim Holding A.Ş.Proje Sorumlusu (Elektrik Mühendisi)İSTANBUL(ASYA)
    Bugün R&D ENGINEER İstanbul (Avr.) Demirer Kablo Tesisleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Bugün ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) DOST İnşaat ve Proje Yönetimi A.Ş.

Bugün ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ve TEKNİKERLERİ İstanbul (Avr.) Mabaş Elektrik Proje Taah..Tic.Ltd.Şti.

Bugün ELEKTRİK İŞLER ŞEFİ İstanbul (Avr.) SİNPAŞ YAPI ENDÜSTRİSİ VE TİC. A.Ş.

Bugün ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ

Bugün TEKNİK VE BAKIM AMİRİ İstanbul (Avr.) MAY Group

18.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş.

18.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) MANPOWER PROFESSIONAL

18.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ / MERKEZ İstanbul (Avr.) Polimeks İnşaat A.Ş.

17.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Koçser Elek. Mak. İnş. Tah. San. Ve Tic. Ltd. Şti

17.08.2010 Electrical & Process/Environmental Engineer İstanbul (Avr.) A LEADING FIRM IN WATER SECTOR

17.08.2010 Elektrik Mühendisi İstanbul (Avr.) Mimart Yapı Tasarım İnşaat San. A.Ş.

17.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Arbiogaz Çevre Teknolojileri İnşaat San.

16.08.2010 Elektirik Mühendisi İstanbul (Avr.) Baumax Yapı Marketleri Tic.Lt.Şti

16.08.2010 Design Engineer İstanbul (Avr.) Demirer Kablo Tesisleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

16.08.2010 Elektrik Mühendisi İstanbul (Avr.) Ortadoğu Enerji

13.08.2010 ELEKTRİK KONTROL MÜHENDİSLERİ - ISTANBUL (EPY-P4) İstanbul (Avr.) Entegre Proje Yönetim Danışmanlık Tic.Ltd.Şti.

12.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Alp Erdem Elektrik İnş. Tah. San. Ve Tic. Ltd. Şti

12.08.2010 ELEKTRİK İŞLER SORUMLUSU İstanbul (Avr.) Eroğlu Yapı İnşaat (İNŞAAT)

12.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) ENERJİ SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜ FİRMALARINDAN

09.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Kayı İnşaat A.Ş.

09.08.2010 SENIOR ELECTRICAL ENGINEER İstanbul (Avr.) Karadeniz Holding A.Ş.

05.08.2010 ELEKTRİK SAHA MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) BGM End. Tes. Müh. İmal. ve Taah. San. Tic. A.Ş.

04.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) KESİR Müh. Elekt. Mak. İnş. San. Tic. Ltd. Şti

04.08.2010 Elektrik Mühendisliği İstanbul (Avr.) Tünel Sistem Elektrik İnş. San. Tic. Ltd. Şti-La

28.07.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Yapı Enerji Elektrik Teknolojileri Sis. San. ve Ti

27.07.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Alp Erdem Elektrik İnş. Tah. San. Ve Tic. Ltd. Şti

21.07.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) ALTO HOLDİNG A.Ş.

16.07.2010 PROJE ve TEKLİF MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) İda Elektrik Ticaret Ltd.Şti.

09.07.2010 Elektrik İstanbul (Avr.) Çevrim Group

• Öncelikle elektrik mühendisi aç gezemezki devlet garantisi var, en kötü devlete girer 2.500 lirayı cebe atar.
  • bütün bu konuları okudukça iyi ki elektrik mühendisliği seçmişim diyorum.gerçekten de gözlerim doldu diyebilirim.kocaeli elektrik müh. okuyacağım ve ilanlarda dikkat ettim okulculuk yapılmıyor.umarım güzel bir maaşla mutlu olabileceğim bir iş kolunu seçmişimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TX515W

bütün bu konuları okudukça iyi ki elektrik mühendisliği seçmişim diyorum.gerçekten de gözlerim doldu diyebilirim.kocaeli elektrik müh. okuyacağım ve ilanlarda dikkat ettim okulculuk yapılmıyor.umarım güzel bir maaşla mutlu olabileceğim bir iş kolunu seçmişimdir.

avut daha kendini çok beklersin bu ilanlar küçük şirketler seni teknisyen olarak çalıştırıyorlar işkembeden sallamayalım.Aklınız varsa yurtdışına çıkmanın yolunu bulun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearnovictory -- 28 Ağustos 2010; 1:09:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nedjohnlansenseebob

quote:

bütün bu konuları okudukça iyi ki elektrik mühendisliği seçmişim diyorum.gerçekten de gözlerim doldu diyebilirim.kocaeli elektrik müh. okuyacağım ve ilanlarda dikkat ettim okulculuk yapılmıyor.umarım güzel bir maaşla mutlu olabileceğim bir iş kolunu seçmişimdir.

avut daha kendini çok beklersin bu ilanlar küçük şirketler seni teknisyen olarak çalıştırıyorlar işkembeden sallamayalım.Aklınız varsa yurtdışına çıkmanın yolunu bulun.

Yuh be kardeşim. Teknisyen diyor ya... Kardeşim teknisyen görevi yaptıracaksa teknisyen alır ne diye mühendis alıpta fazladan maaş versin. Akıl var mantık var. Ayrıca teknisyenlerin yaptığını mühendisler yapamaz, mühendislerin yaptığını da teknisyenler yapamaz. Birbirleri yerine almak, böyle bir iddiada bulunmak saçmalığın daniskası...

• quote:

Orijinalden alıntı: nedjohnlansenseebob
    quote:

Hocam afedersiniz fakat üslubunuz hiç hoş değil.ayrıca dedikleriniz için de size nickinizi iade ediyorum.çünkü bir tane açıkta elektrik mühendisi görmedim duymadım.ayrıca teknisyen diye bir mühendis alacak kadar da saçmalayan bir işletme görmedim.kulaktan duyduklarınız ile burada saçmalamanızın anlamı yok.eğer konuyu dikkatli okusaydınız tecrübeli abilerimizin forumlarda paylaştıklarından gayet de güzel bir bölüm olduğunu anlayabilirdiniz.evet elektrik-elektronik mühendisi de iş yapar ama gidip de iyi okullarda okumadiktan sonra ne fayda?şu an elektrik mühendisliği 3 üniversitede var ve bu yüzden iş gücü gerekli.biraz araştırma yapsaydınız esas siz kendinizi kandırmazdınız.saygılar.

• ya burda bu işten anlamayanların mesajlarına cevap yazarak haksız yere düşmeyelim arkadaşlar.adam daha teknisyenle mühendisin farkını bilmiyor,daha laf yarıştırmayalım bunlarla herkes işine baksın,Allah yolunu açık etsin.
  • elektrik müh 3 üni.de var diye bakmayın olaya,özel sektörde eem'lerde çalışabiliyor elektrik müh olarak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat gülen

quote:

Yıldız Teknik Elektrik Mühendisliği Bölümü Güç Elektroniği Alanında Eniştem Prof. Dr.
    Kendisine okullarını ve bölümlerini sorduğumda, direk şunu söyledi :

"Mezunların %20- %25i iş bulabiliyor. Öyle dışarıdan görüldüğü gibi buraya giren kesin iş bulur olayı yok ilk önce bunu Unut. Mezunların Gerisi boşta geziyor.
    Eğer çok çalışırım kendimi geliştiririm diyorsan bu bölüme gel. Yoksa gelme, aç kalırsın" dedi.

Yorum sizindir.

Prof. Remzi GÜLGÜN

Prof. Oktay AYBAR

Prof. Dr. Asım KASAPOĞLU

Prof. Dr. Hacı BODUR

Prof. Dr. İbrahim ŞENOL

Prof. Dr. M. Hadi SARUL

Bunlardan hangisi enişten söyle bakayım, palavracı seni

www.emo.org.tr
    EMO - ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMLERİNİ SEÇECEK SEVGİLİ MESLEKTAŞ ADAYLARIMIZIN DİKKATİNE !!!
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=48840&tipi=2&sube=0

www.emo.org.tr
    EMO - EMO'DAN MESLEKİ ALANLAR ÜNİVERSİTE TERCİH REHBERİ
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=69836&tipi=2&sube=0

Eniştenin bıyıkları olsaydı, halam olurdu. Elektrik mühendisleri işsiz ha

Bak ne demiş EMO
    Mezun Sayısı ve İş Bulma Durumu: EMO�nun mesleki alanları kapsamındaki mezun sayısı yıllar itibarıyla artış göstermektedir. Elektrik, Elektronik, Elektronik Haberleşme ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden 2000 yılında 2 bin 462 olan mezun sayısı 2007 yılında 3 bin 346, 2008 yılında da 3 bin 637 olmuştur. Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans diplomasına hak kazanan üyelerimizin iş bulma olanakları Elektrik Mühendisi unvanına sahip olanlara göre daha zor olduğu, mezun olan mühendislerin yarıdan fazlasının ilk 2 yılda iş bulma sorunu yaşadığı söylenebilir. Bu durum kuvvetli akım ağırlıklı eğitim alan elektrik mühendisleri için farklı olup, tamamı iş bulma sorunu yaşamamaktadır.

Ya halan pardon enişten bu işi bilmiyor yada emo bilmiyor. Şu ana kadar konuştuğum mühendislerde bunu bilmiyor. İşsiz elektrik mühendisi gören var mı aranızda?

• quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

elektrik müh 3 üni.de var diye bakmayın olaya,özel sektörde eem'lerde çalışabiliyor elektrik müh olarak..

Her ne kadar çalışabilselerde elektrik mühendisi ihtiyacı olan bir yerin eem mühendisi alması pek mantıklı gelmiyor. Adama işini yaptırmak için işi okulun 3. 4. senesinde elektriğe yönelen birinimi seçer yoksa okuduğu okulun en başından beri tek yoğunlaştığı alan olan elektrik olan birinimi seçer. Zaten Elektrik mühendisleri odasına girip bakın iş ilanlarına orada eem mühendisleri ve elektronik mühendisleri ilanlarıda yer alıyor. Ayrıca internetteki iş ilanları bulunan sitelerede bakın aradaki farkı somut olarak göreceksiniz. Eem leri hem elektrik hem elektronik bildikleri ve daha çok tercih edildikleri düşünüldüğünde iki şey bildiği için eem mühendislerinin en çok arananlar olması gerekirken iş verenlerin işinde uzman olan sadece elektrik yada sadece elektronik mühendislerini seçtikleri bu sitelerden somut olarak görülebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: brtvrdrl

quote:

elektrik müh 3 üni.de var diye bakmayın olaya,özel sektörde eem'lerde çalışabiliyor elektrik müh olarak..

Her ne kadar çalışabilselerde elektrik mühendisi ihtiyacı olan bir yerin eem mühendisi alması pek mantıklı gelmiyor. Adama işini yaptırmak için işi okulun 3. 4. senesinde elektriğe yönelen birinimi seçer yoksa okuduğu okulun en başından beri tek yoğunlaştığı alan olan elektrik olan birinimi seçer. Zaten Elektrik mühendisleri odasına girip bakın iş ilanlarına orada eem mühendisleri ve elektronik mühendisleri ilanlarıda yer alıyor. Ayrıca internetteki iş ilanları bulunan sitelerede bakın aradaki farkı somut olarak göreceksiniz. Eem leri hem elektrik hem elektronik bildikleri ve daha çok tercih edildikleri düşünüldüğünde iki şey bildiği için eem mühendislerinin en çok arananlar olması gerekirken iş verenlerin işinde uzman olan sadece elektrik yada sadece elektronik mühendislerini seçtikleri bu sitelerden somut olarak görülebilir.

evet biliyorum eem bi elektrik müh kadar elektriğe yönelmiş olamaz ama piyasada bu alanda çalışabiliyorlar.

aslında bence olay şudur:eğer puanınız iyiyse bilkent,odtü,boğaziçi oluyorsa eem süper..
    ama 9 eylül'de sakarya'da eem okuyacağına ytü'de kocaeli'de elektrik oku..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brtvrdrl

quote:

evet biliyorum eem bi elektrik müh kadar elektriğe yönelmiş olamaz ama piyasada bu alanda çalışabiliyorlar.

aslında bence olay şudur:eğer puanınız iyiyse bilkent,odtü,boğaziçi oluyorsa eem süper..
    ama 9 eylül'de sakarya'da eem okuyacağına ytü'de kocaeli'de elektrik oku..

katılıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.