Şimdi Ara

Elektrik Müh. mi yoksa Elektrik-Elektronik müh. mi daha iyi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
4
Favori
18.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cengiztınaz

quote:

Orijinalden alıntı: brtvrdrl

2. Matematik mezunlarıda en az sizin kadar yazılım biliyor. Site kurmak için milyon döküman var. Bak bakalım kaç tane büyük istenin sahibi Bilgisayar mühendisi.

bilir güzel kardeşim bilir bil.müh.leri de doktorun yaptığı işi yapar doktorlar inşaat müh.lerinin yaptığı işi yapar inşaat müh.leri elektrik müh.lerinin yaptığı işi yapar ama sen kafayla hiç bişe yapamazsın
    elektronikle ilgili de milyon tane yazı var herkes sanki her allahın günü elektronik alet mi yapıo.sen yazılımı facebooka msn ye hesap açmak internette chat yapmakla karıştırıyosun biraz araştır ondan sonra gel tartışırız.

Kafası çok iyi çalışan kardeşim adam bilgisayar mühendisliğini benzersizmiş gibi anlatıyor. Matematik mühendisliğini araştırdıysan eğer adamlar bilgisayarla iç içe her türlü kodlamayı programlamayı öğreniyorlar. Birde doktorlar inşaat müh.lerinin yaptığı işi yapar inşaat müh.leri elektrik müh.lerinin yaptığı işi yapar demişsin. Herhalde sen inşaat mühendisliğini Kibrit çöpünden piramit yapmakla elektrik mühendisliğinide ampule pili bağlamakla karıştırıyorsun galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brtvrdrl -- 31 Ağustos 2010; 22:08:44 >

• Kafası çok iyi çalışan kardeşim adam bilgisayar mühendisliğini benzersizmiş gibi anlatıyor. Matematik mühendisliğini araştırdıysan eğer adamlar bilgisayarla iç içe her türlü kodlamayı programlamayı öğreniyorlar. Birde doktorlar inşaat müh.lerinin yaptığı işi yapar inşaat müh.leri elektrik müh.lerinin yaptığı işi yapar demişsin. Herhalde sen inşaat mühendisliğini Kibrit çöpünden piramit yapmakla elektrik mühendisliğinide ampule pili bağlamakla karıştırıyorsun galiba.

Boş ver arkadaşım anlattıkların karşındakinin anlayacağı kadardır. Sanki o biliyor biz bilmiyoruz bişey. Şu konuda ve diğer konularda verdiğimiz örneklere bak, bunların verdiği örneklere bak yahu.
  • quote:

Kafası çok iyi çalışan kardeşim adam bilgisayar mühendisliğini benzersizmiş gibi anlatıyor. Matematik mühendisliğini araştırdıysan eğer adamlar bilgisayarla iç içe her türlü kodlamayı programlamayı öğreniyorlar. Birde doktorlar inşaat müh.lerinin yaptığı işi yapar inşaat müh.leri elektrik müh.lerinin yaptığı işi yapar demişsin. Herhalde sen inşaat mühendisliğini Kibrit çöpünden piramit yapmakla elektrik mühendisliğinide ampule pili bağlamakla karıştırıyorsun galiba.

allahııım böyle adamlarla tartıştığım için kendimden utanıyorum
    dalga geçmek için yazdığım şeyi bile anlayamayıp bide utanmadan doktorlar inşaat müh işini yapabilir mi diye düşünen kavrama yoksunu arkadaşım
    sen mağarada yaşamaya devam et.sana artık herhangi bir yorum yapamıcam

• Hangisi daha çok kendini geliştirse o iyidir.
  • quote:

quote:

allahııım böyle adamlarla tartıştığım için kendimden utanıyorum
    dalga geçmek için yazdığım şeyi bile anlayamayıp bide utanmadan doktorlar inşaat müh işini yapabilir mi diye düşünen kavrama yoksunu arkadaşım
    sen mağarada yaşamaya devam et.sana artık herhangi bir yorum yapamıcam

Şurada ciddi bir konu konuşuyoruz sen dalga geçmek için yazdım diyorsun. Tabi bu bi karakter meselesi

• millet oncelıkle supersınız 3-4tane elektrk muh. arkdas bırbırınıı gaza getırıp kulaktan dolma bılgılerle kendılerını 1 numara sanıolar:D:D tamam sız kralsınz arkdaslar nıe bukadar olay yaptınız :D ama solemek ıstedgm bsey var...KENDINIZI KANDIRMAYINNN!! ben 9eylul inglzce elektrk elektronık okuormm itü dısında o ove ove bahsettgnz ytü ve kocaelı elektrk e de puanım ck rahat yetıorduu zaten nasıl yetmesınkı ytü 2ncı ogretım 45-50bın kocaelı 2ncı ogretım 90-95 bın :D yanı elını kolunu sallayan gıreblır arkdaslar .haa su ove ove bıtıremedgnz ımza yetkısıne gelelım SMM.bn mezun olunca zaten o ımza yetkısıne sahıp oladcam cunku yuksek gerılım teknıgı elektrık makınaları ve enerjı dagıtımı derslerını alıorm sızın bızden kpss dısında hcbır artınız yok 4sene boyunca elektrk goruorz dıe kendınızı kandırmayın ytu nun derslerıyle 9eylunun derslerını karsılastır 5dk nı almaz bız en onemlı elektrk derslerını alıorz nerdeyse hepsını ustune bır ton elektronık dersı alıorz sız ıse koca bır 0.pıyasada en ck parayı PLC (programlanabılır lojik kontrol) ile kaldırırsın yazdıgın bır yazılımı 10bın-20bın dolara satablırsın ısınde uzmansan.bılıyorum ck konustum ama sızlerın dha fazla bırbrnzı gaza getırmnze tahammul edemedım

• dostum senın yas kac 15 falanmıı? acıkcası ben senın elektrık muhendıslgı okudugunu gorunce secmemekle ne kadar dogru bı karar verdıgımı anladım sevıyeye bak supersın burda konusurkan bırazda arastır EE muhendıslerı senın o ımza yetkını 3tane dersle elınden alıverır

• quote:

quote:

quote:

2. Site kurmak için bilgisayar mühendisi olmaya gerek yok. Ama bi inşaat işinde imza atmak için elektrik mühendisi olmaya ihtiyacın var.

3. Sadece EMO bağlı kalmayıp google girip iş ilanı yazarsan karşına birçok site çıkacak bunlardan rastgele herhangi 3 üne tıkla ve aramaya ilk bilgisayar mühendisi yaz sonra da elektrik mühendisi yaz bakalım farkı hissedecekmisin ?

2.adam gibi ve ekonomik bir değer taşıyan site kurmak için bil.müh. olmaya gerek var

3.elektrik müh. ilanarının %90 ına zaten EEciler de başvurabilir.sadece kpss de ayrı tutulurlar.

2. Matematik mezunlarıda en az sizin kadar yazılım biliyor. Site kurmak için milyon döküman var. Bak bakalım kaç tane büyük istenin sahibi Bilgisayar mühendisi.

3. Evt haklısın elektrik müh. ilanlarının %90 ına aten EEciler de başvurabiliyor ama sadece başvurabiliyor. Ama kabul edilemiyolar.

1--- usta sen pc muhendısıyle matematk muhendısını bır tutuorsan ne dıeyımkı sna
    2---eem sadece basvurur alınmaz demıssın sen fabrıkator falansın galıba verdıgın cevaplara bak

• @elektroniclover33 bence sende kendini gaza getirme ytü'de koü'de kötü okullar değil.. ytü deu'dan kat ve kat iyidir hatta.. hem ayrıca kaçırdığın bi nokta var elektrik müh. bitiren biri eem bitirinden çok çok daha fazla elektrikle ilgili bilgiye sahip olur..zaten sizde eem'de de dal seçiyorsun elektrik ya da elektronik üzerine uzmanlaşıyorsun..eem'e girdim hem elektrik müh.üyüm,elektronik müh.üyüm yok öyle bi dünya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

@elektroniclover33 bence sende kendini gaza getirme ytü'de koü'de kötü okullar değil.. ytü deu'dan kat ve kat iyidir hatta.. hem ayrıca kaçırdığın bi nokta var elektrik müh. bitiren biri eem bitirinden çok çok daha fazla elektrikle ilgili bilgiye sahip olur..zaten sizde eem'de de dal seçiyorsun elektrik ya da elektronik üzerine uzmanlaşıyorsun..eem'e girdim hem elektrik müh.üyüm,elektronik müh.üyüm yok öyle bi dünya..

odtüde hem elektrik hem elektronik müh. oluyormuşsun.hacettepede elektrik veya elektronikmiş.duyduğum kadarıyla böyle üniye göre değişiyor sanırım.
  • odtü'yü bilmemde hemen hemen hepsinde dal seçip elektrik ya da elektronik müh. oluyorsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

quote:

@elektroniclover33 bence sende kendini gaza getirme ytü'de koü'de kötü okullar değil.. ytü deu'dan kat ve kat iyidir hatta.. hem ayrıca kaçırdığın bi nokta var elektrik müh. bitiren biri eem bitirinden çok çok daha fazla elektrikle ilgili bilgiye sahip olur..zaten sizde eem'de de dal seçiyorsun elektrik ya da elektronik üzerine uzmanlaşıyorsun..eem'e girdim hem elektrik müh.üyüm,elektronik müh.üyüm yok öyle bi dünya..

odtüde hem elektrik hem elektronik müh. oluyormuşsun.hacettepede elektrik veya elektronikmiş.duyduğum kadarıyla böyle üniye göre değişiyor sanırım.

Hacettepe'de de ikisi birlikte.

Bu iki dalı ayıran birkaç üniversite var.

• bunların ikisindende bi halt olmaz al birini vur ötekine

beyler burası türkiye yaw
    hayaller ülkesi değil
    reelde bu meslekler öldü artık stagflasyon içerisinde bitap düştü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raul Gonzalez BLANCO

bunların ikisindende bi halt olmaz al birini vur ötekine

beyler burası türkiye yaw
    hayaller ülkesi değil
    reelde bu meslekler öldü artık stagflasyon içerisinde bitap düştü

sen ne önerirsin. bize yaşayan mesleklerden bahsetsene.
  • quote:

ben oyle bsey ıdda etmıormkı:) tabıkı elektrk muhendısı bnden fazla bılecek nıckımdende anlayacgn uzere bn elektronık secıcem ama gıdıp ımza yetkımııde alıcamm.ayrıca ytü deu dan kat kat ıyı derken neye gore konustun:D bn unılerı kıyaslamadım ytu de eem olsaydı orayı yazardım ora em vardı bn deu yazdım 2unıyı kıyaslamadım :)

• "4sene boyunca elektrk goruorz dıe kendınızı kandırmayın ytu nun derslerıyle 9eylunun derslerını karsılastır 5dk nı almaz bız en onemlı elektrk derslerını alıorz nerdeyse hepsını ustune bır ton elektronık dersı alıorz sız ıse koca bır 0"

şurada sen tüm elektrik derslerini alıp bi de üstüne bi ton elektronik dersi aldığını iddaa etmemiş misin?

ytü'nün 4 senelik elektrik müh. derslerini senin deü'de 4 senede alıp bi de üstüne bi ton elektronik dersi alma olasılığın olmadığı için ders içeriklerine bakmıyorum bile..
  • quote:

"4sene boyunca elektrk goruorz dıe kendınızı kandırmayın ytu nun derslerıyle 9eylunun derslerını karsılastır 5dk nı almaz bız en onemlı elektrk derslerını alıorz nerdeyse hepsını ustune bır ton elektronık dersı alıorz sız ıse koca bır 0"

şurada sen tüm elektrik derslerini alıp bi de üstüne bi ton elektronik dersi aldığını iddaa etmemiş misin?

ytü'nün 4 senelik elektrik müh. derslerini senin deü'de 4 senede alıp bi de üstüne bi ton elektronik dersi alma olasılığın olmadığı için ders içeriklerine bakmıyorum bile..

Bravo :) +1
  • sizce bayanlar için uygun bi meslek mi?iş ilanlarında genelde tercih bay yazıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: d4ng3r

İnternetteki diğer forumlardan bir kaç alıntı,

----------------------------------------------------------------------
    Ben bilgisayar mühendisiyim. ÖSS, KPSS konularını yakın takip eden tecrübe sahibi bir abinizim. Tercih yapacak arkadaşlara kamu alım sayılarına ve KPSS'den kaç puanla devlette çalışabileceklerine dikkat etmelerini öneriyorum. Emeğinizin karşılığını insanca şartlarda, itibar sahibi olarak ve iş güvencesi problemi yaşamadan alabileceğiniz tek yer kamudur. Özel sektör ise sizi yıllarca "kendini geliştirirsen iyi para alırsın" masalıyla uyutur ve sömürür. O yüzden yazdıklarımı dikkate alırsanız siz karlı çıkarsınız. Almazsanız da -kendi düşen ağlamaz diyorum

Bence mühendislik yazacak birisi için TOP 5:

1-) Elektrik Mühendisliği

Türkiye'de çok az üniversitede olduğu için mezun sayısı az. Kamu alımlarında puanları 60'lara 50'lere kadar düşüyor.

2-) Harita Mühendisliği

Mezun sayısına oranla alım çok olduğu için ve mezunları fazla yüksek puan alabilen kişiler olmadığından 70'lerle alım yapılıyor.

3-) Orman Mühendisliği

Çok sayıda alım yapılıyor. 75'lere kadar düşüyor puanlar. Üstelik tüm Türkiye için alım yapılıyor. Memeleketinizde çalışma ihtimaliniz yüksek.

4-) Jeoloji Mühendisliği

Alım çok, yüksek puanlı aday az. Puanlar 70-80'lerde.

5-) Makine Mühendisliği

Kamuda alım oldukça fazla ama mezun da fazla. Fakat yine de 78-80'lere kadar düşebiliyor zaman zaman. Ayrıca kamu olmazsa özel sektör şansı olan eski bir disiplin.

Aşağıdaki mühendislikleri de ASLA yazmamalı. Puanlarının yüksek oluşunaa, adlarındaki şaşalığa, çoğu üniversitede yüksek puanlı oluşlarına aldanmayın. Bitirince iş bulabilecek misiniz ona bakın. Bu söylediklerim inandırıcı gelmiyorsa bir örnek vereyim. Benim liseyi bitirdiğim yılda (1994) Tekstil Mühendisliği bölümü (mesela İTÜ'de) o kadar yüksek puanlıydı ki örneğin EGE Tıp'a 56-60 puan fark atıyordu. Şimdi tekstil mühendisi abilerinize bir dokunursanız bin ah işitirsiniz. Bir tane bile tekstil mühendisinin kamuya alındığını görmedim. O yüzden dediklerimi yabana atmayın. İşte ASLA yazılmaması gereken

WORST (en kötü) 4 listem:

1) Endüstri Mühendisliği

LYS puanı/iş bulma şansı oranı en kötü mühendisliktir. Çok az sayıda alım yapılır ama bu bölümü bişey sanıp giren zeki öğrenci çokluğundan 90 alan bile atanamayabilir. Özel sektör ise bu mühendisliği ne ciddiye alır, ne anlayabilmiştir ne de işe alır Yüksek puanına yazık etmek isteyenler yazsın.

2) Elektrik-Elektronik Mühendisliği

O kadar çok mezun var ki puanlar 85-90'larda. Üstelik her ne kadar adları Elektrik-Elektronik mühendisi de olsa kamudaki Elektrik Mühendisliği alımlarına başvuramazlar. Yani devlet elektrik mühendisi olarak kabul etmez bu arkadaşları. Uzak durun. Boğaziçi, ODTÜ'den bile uzak durun derim. Kamu alımlarında üniversite adının hiçbir önemi yoktur. Puanın neyse o'sundur.

3) Elektronik Mühendisliği

Bkz. madde 3.

4) Bilgisayar Mühendisliği

Yeni açılan her üniversitede açılması sanki bir kanuni hükümmüş gibi her üniversiteye açılan bölümdür. Öğrenci adayları en çok da "bilgisayar mühendislerine çok ihtiyaç var, açık çok fazla" yalanıyla kandırılır. Kamu alımlarında bu arkadaşlar da yüksek puan aldıklarından 80-85'le ancak atanabilirler. Özel sektörde de ben aylık 700 alan da gördüm 900 alan da. Lise mezunu hemşire ya da ebeler devlette 1600 civarı maaş alırlar. O yüzden şaşalı ismine kanıp yaarsanız bunalıma girersiniz. Uzak durun derim.

Şaşırdınız değil mi? Karar sizin elbette ama şunu unutmayın; hayatta en değerli bilgi tecrübedir. Çünkü yaşanmış sınanmış bilgidir. Dolayısıyla birinin sizle tecrübesini paylaşması sizin yerinize o durumu yaşamış, siz o durumdan zarar görmeden size bilgi veren kişi gibidir. Siz yaşamış olsanız iş işten geçmiş oluyor zaten.

Bu listeyi hazırlarken poplüler dalları dikkate aldım. Ayrıca dipnot olarak mekatronik (bu aralar çok gaz veriliyor ama aslında iş dünyasında karşılığı SIFIR), moleküler biyoloji ve genetik, seramik, tekstil, uzay vs. yazmayın sakın. Bir de uçak, gemi inşaat vb. mühendislikleri yazabilirsiniz ama sadece özel sektör için.

Herkese başarılar.

-------------------------------------------------
    gıda mühendisliğinide ekleyin en kötülere hatta listeye ilk sıradan girebilir.Devlet zaten almıyordu sanırım şuan çıkardığı yeni yasalarla gıda mühendislerinin özeldeki çalışma alanınıda olumsuz etkiledi.

Cidden enterasan yorumlar var, bir kısmı da doğru...

Bir vakit bulduğumda mühendislik dalları ve mol.biy.genetik türü popüler bölümler hakkındaki görüşlerimi yazarım bu topiğe, şimdiden işaret koyayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbes -- 13 Aralık 2011; 0:23:05 >

• d4ng3r kullanıcısına yanıt
    Elektrik Müh hala yazılır mi abi devlette eem ile em kadroları birleşti galiba elektronikcilerde artık elektriklerin kadrolarına yerlesiyorlar . 2 3 ders verip özel sektörde imza yetkisi vs elde ediyorlarmis . son gelişmelere bakarak hala elektrik Müh yazılır mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.