Şimdi Ara

Elektrik Müh. mi yoksa Elektrik-Elektronik müh. mi daha iyi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
4
Favori
18.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

quote:

Orijinalden alıntı: brtvrdrl

quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

elektrik müh 3 üni.de var diye bakmayın olaya,özel sektörde eem'lerde çalışabiliyor elektrik müh olarak..

Her ne kadar çalışabilselerde elektrik mühendisi ihtiyacı olan bir yerin eem mühendisi alması pek mantıklı gelmiyor. Adama işini yaptırmak için işi okulun 3. 4. senesinde elektriğe yönelen birinimi seçer yoksa okuduğu okulun en başından beri tek yoğunlaştığı alan olan elektrik olan birinimi seçer. Zaten Elektrik mühendisleri odasına girip bakın iş ilanlarına orada eem mühendisleri ve elektronik mühendisleri ilanlarıda yer alıyor. Ayrıca internetteki iş ilanları bulunan sitelerede bakın aradaki farkı somut olarak göreceksiniz. Eem leri hem elektrik hem elektronik bildikleri ve daha çok tercih edildikleri düşünüldüğünde iki şey bildiği için eem mühendislerinin en çok arananlar olması gerekirken iş verenlerin işinde uzman olan sadece elektrik yada sadece elektronik mühendislerini seçtikleri bu sitelerden somut olarak görülebilir.

evet biliyorum eem bi elektrik müh kadar elektriğe yönelmiş olamaz ama piyasada bu alanda çalışabiliyorlar.

aslında bence olay şudur:eğer puanınız iyiyse bilkent,odtü,boğaziçi oluyorsa eem süper..
    ama 9 eylül'de sakarya'da eem okuyacağına ytü'de kocaeli'de elektrik oku..

hocam elektrik mühendisi yerine eem alabilmesi için eem lerin 3tane daha ders alması gerekiyor.genelde bu yüzden okul uzamaktaymış.yani o dersleri de verebilmek için.elektrik mühendisi yüksek gerilim üzerine ders alıyor ki bu eem lerden çok farklı.dediğiniz gibi puan iyiyse bilkent,odtü,boğaziçi eem geriye kalan herşey için elektrik müh

• quote:

Orijinalden alıntı: murat gülen

quote:

Orijinalden alıntı: fLeiN

Yıldız Teknik Elektrik Mühendisliği Bölümü Güç Elektroniği Alanında Eniştem Prof. Dr.
    Kendisine okullarını ve bölümlerini sorduğumda, direk şunu söyledi :

"Mezunların %20- %25i iş bulabiliyor. Öyle dışarıdan görüldüğü gibi buraya giren kesin iş bulur olayı yok ilk önce bunu Unut. Mezunların Gerisi boşta geziyor.
    Eğer çok çalışırım kendimi geliştiririm diyorsan bu bölüme gel. Yoksa gelme, aç kalırsın" dedi.

Yorum sizindir.

Prof. Remzi GÜLGÜN

Prof. Oktay AYBAR

Prof. Dr. Asım KASAPOĞLU

Prof. Dr. Hacı BODUR

Prof. Dr. İbrahim ŞENOL

Prof. Dr. M. Hadi SARUL

Bunlardan hangisi enişten söyle bakayım, palavracı seni

www.emo.org.tr
    EMO - ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMLERİNİ SEÇECEK SEVGİLİ MESLEKTAŞ ADAYLARIMIZIN DİKKATİNE !!!
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=48840&tipi=2&sube=0

www.emo.org.tr
    EMO - EMO'DAN MESLEKİ ALANLAR ÜNİVERSİTE TERCİH REHBERİ
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=69836&tipi=2&sube=0

Eniştenin bıyıkları olsaydı, halam olurdu. Elektrik mühendisleri işsiz ha

Bak ne demiş EMO
    Mezun Sayısı ve İş Bulma Durumu: EMO‘nun mesleki alanları kapsamındaki mezun sayısı yıllar itibarıyla artış göstermektedir. Elektrik, Elektronik, Elektronik Haberleşme ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden 2000 yılında 2 bin 462 olan mezun sayısı 2007 yılında 3 bin 346, 2008 yılında da 3 bin 637 olmuştur. Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans diplomasına hak kazanan üyelerimizin iş bulma olanakları Elektrik Mühendisi unvanına sahip olanlara göre daha zor olduğu, mezun olan mühendislerin yarıdan fazlasının ilk 2 yılda iş bulma sorunu yaşadığı söylenebilir. Bu durum kuvvetli akım ağırlıklı eğitim alan elektrik mühendisleri için farklı olup, tamamı iş bulma sorunu yaşamamaktadır.

Ya halan pardon enişten bu işi bilmiyor yada emo bilmiyor. Şu ana kadar konuştuğum mühendislerde bunu bilmiyor. İşsiz elektrik mühendisi gören var mı aranızda?

=) üslübunu çok beğendim aynı bizim buradaki ilk okul çocukları..

Hacı bodur eniştem. Üstelik kendisi hakkında biraz araştırma yaparsan, hangi alanlarda ne tür çalışmalar yapmış bakarsın.

Elektrik mühendisi olarak 2bin liraya çalışırım diyorsan, ne yaparsan yap. Dandirik makine mühendisi gider 2500 den işe başlar, 3, 3.5 gider.

Elektrik mühendisinin özel sektörde işi yok, işi yok dediğimiz burada, Parasal anlamda, İş var tabiki, 1.5 milyara çalıştırırlar.

Devlet sektöründe de Kpss den alırsan 90 95 o zaman para yersin ;)

Bilip bilmeden konuşma yavrum, dalga geçiyorsun sanal alemde herkes dalga geçer, 15 yaşındakiler bile geçer.

Eniştem ayrıca elektrik bölümü başkanı, ve yıldız proje sorumlusu. Nereden de dedim eniştem öyle diyor diye, istediğin yeri kazan arkadaşım ne yaparsan yap.

• quote:

lütfen boş gezen elektrik mühendisleri şu ilanlara başvursun ,

KESİR Müh. Elekt. Mak. İnş. San. Tic. Ltd. Şti ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    Kosifler Group Elektrik Mühendisi İSTANBUL(ASYA)
    MANPOWER PROFESSIONAL ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    KESİR Müh. Elekt. Mak. İnş. San. Tic. Ltd. Şt iELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    MANPOWER PROFESSIONAL ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    Alkanlar Elektrik San. Ve Tic. Ltd. Şti. Elektrik Mühendisi İSTANBUL(ASYA)
    Mabaş Elektrik Proje Taah..Tic.Ltd.Şti. ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ve TEKNİKERLERİ İSTANBUL(AVR.)
    ALTO HOLDİNG A.Ş.ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    ALTO HOLDİNG A.Ş.ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    Yapı Enerji Elektrik Teknolojileri Sis. San. ve TiELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    İda Elektrik Ticaret Ltd.Şti.PROJE ve TEKLİF MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    Rmk Marine Gemi Yapım San. Deniz Taş. İşl. A.Ş.ELEKTRİK TASARIM MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    Yapı Enerji Elektrik Teknolojileri Sis. San. ve Ti ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    İda Elektrik Ticaret Ltd.Şti.PROJE ve TEKLİF MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    SİNPAŞ YAPI ENDÜSTRİSİ VE TİC. A.Ş.ELEKTRİK İŞLER ŞEFİ İSTANBUL(AVR.)
    A MUTINATIONAL COMPANYSENIOR ELECTRICAL ENGINEERS İSTANBUL(ASYA)
    Inductotherm İndüksiyon Sistemleri San. A.Ş. ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    SİNPAŞ YAPI ENDÜSTRİSİ VE TİC. A.Ş.ELEKTRİK İŞLER ŞEFİ İSTANBUL(ASYA)
    Alp Erdem Elektrik İnş. Tah. San. Ve Tic. Ltd. Şti ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    Alp Erdem Elektrik İnş. Tah. San. Ve Tic. Ltd. Şti ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    Inductotherm İndüksiyon Sistemleri San. A.Ş. ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    Baumax Yapı Marketleri Tic.Lt.ŞtiElektirik Mühendisi İSTANBUL(AVR.)
    Doğan Reklamcılık San. ve Tic. A.Ş.Elektrik Mühendisi İSTANBUL(AVR.)
    Arbiogaz Çevre Teknolojileri İnşaat San.ELEKTRİK MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    MAKSİMUM ENERJİ VERİMLİLİĞİ TEKNOLOJİLERİENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJE MÜHENDİSİ İSTANBUL(ASYA)
    MAKSİMUM ENERJİ VERİMLİLİĞİ TEKNOLOJİLERİENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJE MÜHENDİSİ İSTANBUL(AVR.)
    Hekim Holding A.Ş.Proje Sorumlusu (Elektrik Mühendisi)İSTANBUL(ASYA)
    Bugün R&D ENGINEER İstanbul (Avr.) Demirer Kablo Tesisleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Bugün ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) DOST İnşaat ve Proje Yönetimi A.Ş.

Bugün ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ve TEKNİKERLERİ İstanbul (Avr.) Mabaş Elektrik Proje Taah..Tic.Ltd.Şti.

Bugün ELEKTRİK İŞLER ŞEFİ İstanbul (Avr.) SİNPAŞ YAPI ENDÜSTRİSİ VE TİC. A.Ş.

Bugün ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ

Bugün TEKNİK VE BAKIM AMİRİ İstanbul (Avr.) MAY Group

18.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş.

18.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) MANPOWER PROFESSIONAL

18.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ / MERKEZ İstanbul (Avr.) Polimeks İnşaat A.Ş.

17.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Koçser Elek. Mak. İnş. Tah. San. Ve Tic. Ltd. Şti

17.08.2010 Electrical & Process/Environmental Engineer İstanbul (Avr.) A LEADING FIRM IN WATER SECTOR

17.08.2010 Elektrik Mühendisi İstanbul (Avr.) Mimart Yapı Tasarım İnşaat San. A.Ş.

17.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Arbiogaz Çevre Teknolojileri İnşaat San.

16.08.2010 Elektirik Mühendisi İstanbul (Avr.) Baumax Yapı Marketleri Tic.Lt.Şti

16.08.2010 Design Engineer İstanbul (Avr.) Demirer Kablo Tesisleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

16.08.2010 Elektrik Mühendisi İstanbul (Avr.) Ortadoğu Enerji

13.08.2010 ELEKTRİK KONTROL MÜHENDİSLERİ - ISTANBUL (EPY-P4) İstanbul (Avr.) Entegre Proje Yönetim Danışmanlık Tic.Ltd.Şti.

12.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Alp Erdem Elektrik İnş. Tah. San. Ve Tic. Ltd. Şti

12.08.2010 ELEKTRİK İŞLER SORUMLUSU İstanbul (Avr.) Eroğlu Yapı İnşaat (İNŞAAT)

12.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) ENERJİ SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜ FİRMALARINDAN

09.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Kayı İnşaat A.Ş.

09.08.2010 SENIOR ELECTRICAL ENGINEER İstanbul (Avr.) Karadeniz Holding A.Ş.

05.08.2010 ELEKTRİK SAHA MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) BGM End. Tes. Müh. İmal. ve Taah. San. Tic. A.Ş.

04.08.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) KESİR Müh. Elekt. Mak. İnş. San. Tic. Ltd. Şti

04.08.2010 Elektrik Mühendisliği İstanbul (Avr.) Tünel Sistem Elektrik İnş. San. Tic. Ltd. Şti-La

28.07.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Yapı Enerji Elektrik Teknolojileri Sis. San. ve Ti

27.07.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) Alp Erdem Elektrik İnş. Tah. San. Ve Tic. Ltd. Şti

21.07.2010 ELEKTRİK MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) ALTO HOLDİNG A.Ş.

16.07.2010 PROJE ve TEKLİF MÜHENDİSİ İstanbul (Avr.) İda Elektrik Ticaret Ltd.Şti.

09.07.2010 Elektrik İstanbul (Avr.) Çevrim Group

çocukluğun bu kadarı. =)

o na bakarsan 1 milyon tane sekreter ilanı ver herkes sekreter olsun o zaman :D

bu ne yaa hahahah :D seviyen bu mu senin ?

1.500 tl ye elektrik mühendisi mi çalışır ?? :) tebrik ediyorum, koş elektrik müh. ol sen.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fLeiN

Yıldız Teknik Elektrik Mühendisliği Bölümü Güç Elektroniği Alanında Eniştem Prof. Dr.
    Kendisine okullarını ve bölümlerini sorduğumda, direk şunu söyledi :

"Mezunların %20- %25i iş bulabiliyor. Öyle dışarıdan görüldüğü gibi buraya giren kesin iş bulur olayı yok ilk önce bunu Unut. Mezunların Gerisi boşta geziyor.
    Eğer çok çalışırım kendimi geliştiririm diyorsan bu bölüme gel. Yoksa gelme, aç kalırsın" dedi.

Yorum sizindir.

Prof. Remzi GÜLGÜN

Prof. Oktay AYBAR

Prof. Dr. Asım KASAPOĞLU

Prof. Dr. Hacı BODUR

Prof. Dr. İbrahim ŞENOL

Prof. Dr. M. Hadi SARUL

Bunlardan hangisi enişten söyle bakayım, palavracı seni

www.emo.org.tr
    EMO - ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMLERİNİ SEÇECEK SEVGİLİ MESLEKTAŞ ADAYLARIMIZIN DİKKATİNE !!!
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=48840&tipi=2&sube=0

www.emo.org.tr

Eniştenin bıyıkları olsaydı, halam olurdu. Elektrik mühendisleri işsiz ha

Bak ne demiş EMO
    Mezun Sayısı ve İş Bulma Durumu: EMO‘nun mesleki alanları kapsamındaki mezun sayısı yıllar itibarıyla artış göstermektedir. Elektrik, Elektronik, Elektronik Haberleşme ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden 2000 yılında 2 bin 462 olan mezun sayısı 2007 yılında 3 bin 346, 2008 yılında da 3 bin 637 olmuştur. Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans diplomasına hak kazanan üyelerimizin iş bulma olanakları Elektrik Mühendisi unvanına sahip olanlara göre daha zor olduğu, mezun olan mühendislerin yarıdan fazlasının ilk 2 yılda iş bulma sorunu yaşadığı söylenebilir. Bu durum kuvvetli akım ağırlıklı eğitim alan elektrik mühendisleri için farklı olup, tamamı iş bulma sorunu yaşamamaktadır.

Ya halan pardon enişten bu işi bilmiyor yada emo bilmiyor. Şu ana kadar konuştuğum mühendislerde bunu bilmiyor. İşsiz elektrik mühendisi gören var mı aranızda?

sanırım ben gördüm

www.emo.org.tr
    EMO - İŞ&MÜHENDİS - İŞ ARAYANLAR
    http://www.emo.org.tr/kariyer/indexcv.php?sr=401&&srl=

DİKKATLİCE incelerseniz 21 sayfada sadece 1 bilgisayar mühendisi iş arıyor oda kıbrıstan mezun
    o yüzden elektriği fln geçin bilgisayar iyidir
    ayrıca yukardaki yazının devamında yani emoya göre bil.müh te iş bulma sıkıntısı olmadığı açıkca belirtilmiş
    diğer bir bilgi ise türkiyede 54bin elektrik elektronik müh. karşı sadece 20 bin bil.müh. var. iş alanı olarakta kpss açısından da EEvden iyidir.
    elektrikte kpss avantajı olsa da dünya çapında bir firmaya girmek bu bölümden zor olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiztınaz -- 30 Ağustos 2010; 23:55:48 >

• Ey yumurtaya can veren yarabbim, bu ne mantıktır yahu, adam mezunlar boşta geziyor deniliyor, iş ilanlarını veriyoruz 1.500 tl lik işler onlar diyor, sanırım görüşmeye katılmış, sekreter ilanlarıda o kadar sayı var diyor. Vallahi 5 yaşındaki çocuk bunu yapmaz. Sen 30 yaşındaki adamın 1.500 tl ya çalışanımı sanıyon, elektrik ileri şefi arayan firmanın 1.500 tl teklif mi edeceğini sanıyon. Adam 30 lu yaşlarda emo da 12 yılı doldurduğunda proje kontrol mühendisi olarak 1.500 tl civarında sedece ek geliri oluyor. 1.500 tl bir imzayla ek geliri oluyor. Siz uyumaya devam edin. Makina mühendisi 2.500 tl ile işe başlarmış peh peh , abim makina mühendisi biliyorum kaç kuruşa çalıştıklarını. Onun 15 bin küsür makina mühendisi kpss ye girdi bu sene , bir sorun onlara niye 2.500 tl işle başlarken devlete giriyorsunuz diye. Ah bunuda söyleyim makina mühendislerin yeni mezun ortalaması 1.000 tl nin bile altında. En basit en yakın doğalgazcıya gidin konuşun ordaki makina mühendisleriyle. Tabii yeni mezun 1.500 tl ye başlayacak ne zannediyon 10 bin lira mı verecek? Ayrıca iş ilanlarında YTÜ nün yazmasının en büyük sebebi elektrik mühendisliği diyen Bölüm başkanı Hacı bodur mu kendi bölüm başkanlığını yaptığı bölümü kötüleyecek. Üstelik mezunların %75 mi boş geziyorsa, şu ana kadar binlerce boşta gezen mezun öğrencilerinden sadece 5 tane isim versin !!!!!!!!!! hodri meydan. Bi de fakülte dekanı Galip Cansevere sorsun elektrik mühendisliği nasıl bölüm diye ? ayrıyetten sevgili eniştene sor, insanlar elektrik mühendisliğini yazmasında hangi bölümü yazsın????????

Bi başka arkadaşım, işsiz elektrik mühendisi görmüş, emo iş ilanlarına bakmış, araştırma gerçekçiliğine bak . Biz burda sallıyoruz ya , inanmamış araştırmış. Be güzel kardeşim o adam ordan iş arayamaz mı? ben murat gülen diye ilan versem olmaz mı? Elektrik mühendisleri odasında elektrik mühendisi ilanını tabiki bilgisyar mühendisi ilanından fazla olur. Bunu düşünmek bu kadar zor mu? Adam mezun olacak veya işini değiştircek emoya iş arama ilanı bırakamaz mı? Kaç bilgisayar mühendisi emoya üye, emoda ki iş ilanlarına bakarsan bilgisayar mühendislerin ilanı da yok gibi bişey, elektrik mühendisi ilanı gırla. Bu mudur mantık yada kıyaslama. Evet işsiz elektrik mühendisi göremezsiniz. Dünya çapında enerji firmalarına elektrik mühendisi değilde orman mühendisimi girer, ne kadar sığ ve küçük düşünüyorsunuz?

bakın ne dedik, mezun olur olmaz yapı denetimde 500-600 tl hazır, 12 yılı doldurğunda 1.500 tl hazır ek gelir, ayrıca devlete atanman diğer mühendisliklerden çok daha kolay. Özel sektörde iş alanın geniş. Bunları söyledik diye bizi yalanlama ya kalktılar, saçma sapan elektrik mühendisliğinin m sinden haberi olmadan yapılan eleştiri, tutarsızlıklar diz boyu.

Burda hiç kimse boğaziçi, odtü, bilkent gibi üniversitelerin eem bölümlerinde elektrik daha iyi demedi, ortalama bir üniversitede eem okuyan ve tercihiğini elektrik alanında yapacak eem dem ise direk elektrik mühendisliği okumak daha avantajlı ve mantıklı dendi. Ben burda yanlış bişey görmüyorum. Üstelik mezunları boşta, bu bölümde hayat yok , ucuza çalışırlar gibi kulaktan dolma bir yerden sallama yazanlara cevaplarını verdik. Artık azıcık aklı çalışan şurda tüm yazılanlara bakar, ona göre karar verir. Gerçekten inanamıyorum bu mesleğe bu kadar bilip bilmeden saldıran insan var. Bu bölüm avantajlı kardeşim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat gülen -- 31 Ağustos 2010; 9:07:14 >

• Ben elektrik-elektronik müh. okuyacağım , smm belgesi alabilmek için bazı seçmeli derslerden almam gerekiyormuş sanırım bunu anladım . Fakat ben elektrik değilde elektronik üzerine yoğunlaşmak istiyorum , elektronik üzerine yoğunlaşsam aç mı kalacağım şimdi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem092

Ben elektrik-elektronik müh. okuyacağım , smm belgesi alabilmek için bazı seçmeli derslerden almam gerekiyormuş sanırım bunu anladım . Fakat ben elektrik değilde elektronik üzerine yoğunlaşmak istiyorum , elektronik üzerine yoğunlaşsam aç mı kalacağım şimdi ?

bence neyi seviyorsan onu yap.en iyi meslek sevdiğin meslektir.zaten üniversitede her ikisi hakkında fikrin olacak. ona göre seçersin.elektronik sektöründe kesinlikle aç kalmazsın diye birşey diyemem ama severek yapabileceğin meslekse bence kesinlikle aç kalmazsın.eğer türkiyede elektronik sektörü kötü diyorsan(ben demiyorum öyle diyenler var) çıkarsın yurtdışına orada kendini geliştirirsin.zaten çok para peşinde koşan insanın mühendislikte ne işi var atılır ticarete olur biter.

• quote:

Bi başka arkadaşım, işsiz elektrik mühendisi görmüş, emo iş ilanlarına bakmış, araştırma gerçekçiliğine bak . Biz burda sallıyoruz ya , inanmamış araştırmış. Be güzel kardeşim o adam ordan iş arayamaz mı? ben murat gülen diye ilan versem olmaz mı? Elektrik mühendisleri odasında elektrik mühendisi ilanını tabiki bilgisyar mühendisi ilanından fazla olur. Bunu düşünmek bu kadar zor mu? Adam mezun olacak veya işini değiştircek emoya iş arama ilanı bırakamaz mı? Kaç bilgisayar mühendisi emoya üye, emoda ki iş ilanlarına bakarsan bilgisayar mühendislerin ilanı da yok gibi bişey, elektrik mühendisi ilanı gırla. Bu mudur mantık yada kıyaslama. Evet işsiz elektrik mühendisi göremezsiniz. Dünya çapında enerji firmalarına elektrik mühendisi değilde orman mühendisimi girer, ne kadar sığ ve küçük düşünüyorsunuz?

dostum sinirlenmene gerek yok elektrik müh.nin işsiz kalması sanki imkansız gibi bi bilgi vermişsin hiç gördünüz mü diye artistlik yapmışsın ben de gerekli cevabı verdim niye kızıyosun ki?
    EMO ya bilgisayar müh.leri de üye oluyor(çünkü birliği şu an emo çatısı altında yani işsiz kalsa buraya da ilan verir) ama işsizlik sorunu olmadığını aşağıdaki linkten de o 21 sayfalık iş arayanlar kısmından da görebilrisniz
    www.emo.org.tr

elektrik müh.ni fazla büyütmemek gerek benim zamanımda selam veren zaten 3 üniden 2 sine girebiliyodu(ytü 40-50 bin koü 60-90 bin) yani yok dünya devi enerji firmaları peşinden koşar yok imza yetkinle para basarsın.imza yetkisini çevresi olanlar onlarca işte kullanır zaten.siz de avucunuzu yalarsınız.kpss de avantajlı olduğuna katılıyorum ama benim öyle bi amacım yok zaten.bilg.müh.te de kendi işini kurma avantajı var çok komik paralarla evinin garajında çalışarak milyar dolarlık internet şirketleri yazılım devleri 1-2 senede ortaya çıkarılıyor bkz:google facebook farmville youtube.... böyle şirketleri herkes mi kurabilir diceksin tabiki hayır ama 1000de biri büyüklüğünde şirket kursan bile 400bin -500bin civarı kazanç olur örneğin sakarya bil.müh. tanış 3 kişi böyle yaparak 25 yaşındaher biri bmw x5 sahibi oldular
    bu bakımdan diğer müh.lerden farklı bir yeri vardır.
    sonuç olarak elektrik müh.ni fazla abartıp milleti hayal kırıklığına uğratmayın dünya devinde falan çalışmanız imkansız değil ama çok zordur büyük ihtimalle kobi tarzı yada bi devlet kurumunda çalışcaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: cengiztınaz

quote:

dostum sinirlenmene gerek yok elektrik müh.nin işsiz kalması sanki imkansız gibi bi bilgi vermişsin hiç gördünüz mü diye artistlik yapmışsın ben de gerekli cevabı verdim niye kızıyosun ki?
    EMO ya bilgisayar müh.leri de üye oluyor(çünkü birliği şu an emo çatısı altında yani işsiz kalsa buraya da ilan verir) ama işsizlik sorunu olmadığını aşağıdaki linkten de o 21 sayfalık iş arayanlar kısmından da görebilrisniz
    www.emo.org.tr

elektrik müh.ni fazla büyütmemek gerek benim zamanımda selam veren zaten 3 üniden 2 sine girebiliyodu(ytü 40-50 bin koü 60-90 bin) yani yok dünya devi enerji firmaları peşinden koşar yok imza yetkinle para basarsın.imza yetkisini çevresi olanlar onlarca işte kullanır zaten.siz de avucunuzu yalarsınız.kpss de avantajlı olduğuna katılıyorum ama benim öyle bi amacım yok zaten.bilg.müh.te de kendi işini kurma avantajı var çok komik paralarla evinin garajında çalışarak milyar dolarlık internet şirketleri yazılım devleri 1-2 senede ortaya çıkarılıyor bkz:google facebook farmville youtube.... böyle şirketleri herkes mi kurabilir diceksin tabiki hayır ama 1000de biri büyüklüğünde şirket kursan bile 400bin -500bin civarı kazanç olur örneğin sakarya bil.müh. tanış 3 kişi böyle yaparak 25 yaşındaher biri bmw x5 sahibi oldular
    sonuç olarak elektrik müh.ni fazla abartıp milleti hayal kırıklığına uğratmayın dünya devinde falan çalışmanız imkansız değil ama çok zordur büyük ihtimalle kobi tarzı yada bi devlet kurumunda çalışcaksınız.

1. 3 üniversiteden 2 sine elini sallayan giriyordu demişsin. Bu sence elektrik mühendisliğinin değerinin tam olarak bilinmemesinden kaynaklanıyor olamazmı ?

2. Site kurmak için bilgisayar mühendisi olmaya gerek yok. Ama bi inşaat işinde imza atmak için elektrik mühendisi olmaya ihtiyacın var.

3. Sadece EMO bağlı kalmayıp google girip iş ilanı yazarsan karşına birçok site çıkacak bunlardan rastgele herhangi 3 üne tıkla ve aramaya ilk bilgisayar mühendisi yaz sonra da elektrik mühendisi yaz bakalım farkı hissedecekmisin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brtvrdrl -- 31 Ağustos 2010; 14:05:40 >

• quote:

quote:

www.emo.org.tr

Ya bizde seni bişey biliyorsun diye yazdık, nerden çıktın hangi çikletten çıktın yahu sen , , bilmediğin konuda sap gibi konuya gir , ahkam kes dur. Bak çok bilmiş arkadaşıma general electric, siemens, philips, abb, vs. şirkette hangi mühendis çalışır. Hangi güneş sisteminde yaşıyorsun bilemiyorum ama iş kurma konusunda elektrik mühendisi mi iş yeri kurar yoksa bilgisayar mühendisi mi? azıcık düşün azıcık düşün. Elektriği abartma bilgisayarı abart. Güleceğim yoktu bilgisayarda para, nah para orda altı üstü yazılımcısın, bende iş bulmasam gider bir kaç dille yazılımcı olur senle aynı paraya çalışırım. Bir bankanın it sine girmak için bin takla atarsınız orda da ömrünüzü çürütürsünüz. Sen sakarya bilgisayardan çık bulursun o devasa şirketleri :)) Evet işsiz elektrik mühendisi söyle diyorum,çünkü yok. emo nun ilanlarında eğer yazdığımı anlayacak kadar okusaydın orda zaten işsizlik olmadığı orda yazıyor. Elektriğin diploması bile para getirir, yapı denetimden parayı alırsın, kamuya da bazıları 90-95 desede bir eniştelerine tekrar sorsunlar :) girmek isteselerde cepte. İş alanı geniş, bazı aklı evveller gibi sadece küçük kobilerde değil. ya kardeşim bu bölüm hakkında nasıl çalıştıkları hakkında en ufak bilginiz yok bari insanları yanlış yönlendirmeyin okuyun öğrenin.

• İmza hakkı 12 yılı doldurduğundan da gider en yakın yapı denetime proje kontrol mühendisi olursun, 1.500 tl yi cebe yan gelir olarak atarsın. O yıla kadarda 500-600 tl arası yan gelirin olur. Müşavirlikle yani smm için çevre gerekir, imza yetkisi için değil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! şimdi anladınız mı ?
  • quote:

[/quote

Ya bizde seni bişey biliyorsun diye yazdık, nerden çıktın hangi çikletten çıktın yahu sen , , bilmediğin konuda sap gibi konuya gir , ahkam kes dur. Bak çok bilmiş arkadaşıma general electric, siemens, philips, abb, vs. şirkette hangi mühendis çalışır. Hangi güneş sisteminde yaşıyorsun bilemiyorum ama iş kurma konusunda elektrik mühendisi mi iş yeri kurar yoksa bilgisayar mühendisi mi? azıcık düşün azıcık düşün. Elektriği abartma bilgisayarı abart. Güleceğim yoktu bilgisayarda para, nah para orda altı üstü yazılımcısın, bende iş bulmasam gider bir kaç dille yazılımcı olur senle aynı paraya çalışırım. Bir bankanın it sine girmak için bin takla atarsınız orda da ömrünüzü çürütürsünüz. Sen sakarya bilgisayardan çık bulursun o devasa şirketleri :)) Evet işsiz elektrik mühendisi söyle diyorum,çünkü yok. emo nun ilanlarında eğer yazdığımı anlayacak kadar okusaydın orda zaten işsizlik olmadığı orda yazıyor. Elektriğin diploması bile para getirir, yapı denetimden parayı alırsın, kamuya da bazıları 90-95 desede bir eniştelerine tekrar sorsunlar :) girmek isteselerde cepte. İş alanı geniş, bazı aklı evveller gibi sadece küçük kobilerde değil. ya kardeşim bu bölüm hakkında nasıl çalıştıkları hakkında en ufak bilginiz yok bari insanları yanlış yönlendirmeyin okuyun öğrenin.

tamam tamam itiraf ediyorum dünyanın en iyi işi elektrik müh.dir.koü ytü itü bitirin general electric, siemens, philips peşinizden koşacak
    2 satır kod görüp bi kaç bilgisayar terimi duyunca hemen yazılımcı olnuyor zaten gidip bi firmaya başvurun bakalım size nereleriyle gülcekler.bilgisayarda para yok demişsin dünyanın en zengin adamlarına ve ceo larına bak bi çoğu bilgisayar ve yazılım sektöründeler.sen ömür boyu 600 TL imza +yol+yemek+sgk parasıyla inşaatlarda 10.sınıf şirketlerde sürünürsün bu arada atı alan üsküdarı geçer.2050 yılında da imzamı atarım paramı alırım dersin
    kabuğundan çık etrafına bak küçük gördüğün yazılım bugünün olmazsa olmazı
    ayrıca her bil.müh.te yazlımcı olmaz biraz araştır anlarsın
    son olarak bizde okulda elektrik dersi de elektronik derside görüyoruz içiniz rahat olsun ama çıkıpta elektrik projesi yaparız fln diye palavra atmayız
    site yapma işine gelince yaparsın yapmasınada ekonomik değeri sıfır olur anca içine kendi vesikalık resmini koyar bakar bakar durusun

• quote:

2. Site kurmak için bilgisayar mühendisi olmaya gerek yok. Ama bi inşaat işinde imza atmak için elektrik mühendisi olmaya ihtiyacın var.

3. Sadece EMO bağlı kalmayıp google girip iş ilanı yazarsan karşına birçok site çıkacak bunlardan rastgele herhangi 3 üne tıkla ve aramaya ilk bilgisayar mühendisi yaz sonra da elektrik mühendisi yaz bakalım farkı hissedecekmisin ?

2.adam gibi ve ekonomik bir değer taşıyan site kurmak için bil.müh. olmaya gerek var

3.elektrik müh. ilanarının %90 ına zaten EEciler de başvurabilir.sadece kpss de ayrı tutulurlar.
  • quote:

quote:

[/quote

tamam tamam itiraf ediyorum dünyanın en iyi işi elektrik müh.dir.koü ytü itü bitirin general electric, siemens, philips peşinizden koşacak
    2 satır kod görüp bi kaç bilgisayar terimi duyunca hemen yazılımcı olnuyor zaten gidip bi firmaya başvurun bakalım size nereleriyle gülcekler.bilgisayarda para yok demişsin dünyanın en zengin adamlarına ve ceo larına bak bi çoğu bilgisayar ve yazılım sektöründeler.sen ömür boyu 600 TL imza +yol+yemek+sgk parasıyla inşaatlarda 10.sınıf şirketlerde sürünürsün bu arada atı alan üsküdarı geçer.2050 yılında da imzamı atarım paramı alırım dersin
    kabuğundan çık etrafına bak küçük gördüğün yazılım bugünün olmazsa olmazı
    ayrıca her bil.müh.te yazlımcı olmaz biraz araştır anlarsın
    son olarak bizde okulda elektrik dersi de elektronik derside görüyoruz içiniz rahat olsun ama çıkıpta elektrik projesi yaparız fln diye palavra atmayız
    site yapma işine gelince yaparsın yapmasınada ekonomik değeri sıfır olur anca içine kendi vesikalık resmini koyar bakar bakar durusun

Kardeş ben sana türkçe yazıyorum, sen ne diyorsun. Ciddi merak ediyorum. Sen elektrik mühendisinin kaç paraya çalıştığını sanıyorsun güzelim, ben diyorum "yan gelir" ne demek yan gelir. Çalışıyorsun yanında bunu ek gelir alıyorsun. Devlete girmeleri garanti olduğu orda bile 2.500-3.000 tl arası para cepte olduğuna göre hangi adam 6oo lira ile sgk yol la geçinir.el insaf.Elektrik mühendisi diyoruz elektrik işçisi yada teknisyeniyle aynı seviyede görürseniz pes derim. Bu arada general electricte ytü mezunu elektrik mühendisi yok sanan kendini köprüden aşağı atsın. Elektrik mühendisliği gerçekten yanlış anlaşılıyor ki, insanlar artık mantıksızlık derecesinde bu mesleği küçümsüyorlar. Küçümsemeye devam edin beyler. Yazıları baştan sona okuyan ne demek istediğimizi anladı. Elin makina mühendisliği öğrencisi gelir elektrik mühendisliğine laf atar, bilgisayar mühendisi olan gelir laf atar, vay be boşuna elektrik mühendislerin puanı yükselmemiş, bu kadar insanı mantıksızlık seviyesinde rahatsız ettiğine göre :)

• neyse dostum uzatmaya gerek yok elektrik isteyen elektrik müh olsun bilgisayar isteyen bilgisayar müh.
    4 sene sonra bi daha konuşuruz
    ayrıca sakarya üni.de değilim ben okadar da düşmedik
  • quote:

quote:

2.adam gibi ve ekonomik bir değer taşıyan site kurmak için bil.müh. olmaya gerek var

3.elektrik müh. ilanarının %90 ına zaten EEciler de başvurabilir.sadece kpss de ayrı tutulurlar.

Bekle ee ciler başvurur, ooohho biz ne diyoruz adam ne diyor, İMZA HAKKI duydun mu güzelim bunu , ilanların sadece elektrik mühendisi olanlarını kastediyoruz. Bu arada elektrik-elektronik mühendisi iş ialnalarını ortak alanları hesaba katmadık. Adam boşuna elektrik mühendisi diye belirtmiyor. Devlet bile elektrik-elektronik mühendisini elektrik mühendisi kabul etmiyor. Resmi kurum projelerine yüklenici olarak dahi elektrik mühendisi şartı var. Şimdi san ag, og, dağıtım, yük projeleri diyecem. Sana çok gelir. Sana bilgisayar sektörüünde başarılar, bmw lerde havanı atarsın seninle birlikte 10 -15 bin küsür bilgisayar mühendisi ile birlikte.

• quote:

neyse dostum uzatmaya gerek yok elektrik isteyen elektrik müh olsun bilgisayar isteyen bilgisayar müh.
    4 sene sonra bi daha konuşuruz
    ayrıca sakarya üni.de değilim ben okadar da düşmedik

Emin ol görüşürüz, benle neyle karşılacağımı az çok biliyorum sende biliyorsun veya şu an çalışıyorsun.
    Ben elektrik mühendisi olunca firmalar peşimden koşmayacak, milyarlarla oynamayacam ama ortalama seviyede bir kazançım olacak, bir kısım mühendisliktende gelir imkanı daha iyi. Çok büyük beklentim yok.
    Bu arada üniversiteleride küçümsemeyelim.

• quote:

quote:

2. Matematik mezunlarıda en az sizin kadar yazılım biliyor. Site kurmak için milyon döküman var. Bak bakalım kaç tane büyük istenin sahibi Bilgisayar mühendisi.

3. Evt haklısın elektrik müh. ilanlarının %90 ına aten EEciler de başvurabiliyor ama sadece başvurabiliyor. Ama kabul edilemiyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brtvrdrl -- 31 Ağustos 2010; 15:54:19 >

• ee okuyanların büyük çoğunluğu bana kalırsa elektroniğe yönelir ders programından süzdüğüm görüş budur. tartışmaya gerek yok aç kalırsın demekte yanlış kral olursun demekte bu kişinin kendisine göre değişir ama her mesleğe her okula işsiz yetiştiryor gözüyle bakanlara şunu demek istiyorum bunca işyerinde kim çalışıyor o zaman yani gereksiz tartışmanın seviyesi gitmiş bence.
  • quote:

2. Matematik mezunlarıda en az sizin kadar yazılım biliyor. Site kurmak için milyon döküman var. Bak bakalım kaç tane büyük istenin sahibi Bilgisayar mühendisi.

bilir güzel kardeşim bilir bil.müh.leri de doktorun yaptığı işi yapar doktorlar inşaat müh.lerinin yaptığı işi yapar inşaat müh.leri elektrik müh.lerinin yaptığı işi yapar ama sen kafayla hiç bişe yapamazsın
    elektronikle ilgili de milyon tane yazı var herkes sanki her allahın günü elektronik alet mi yapıo.sen yazılımı facebooka msn ye hesap açmak internette chat yapmakla karıştırıyosun biraz araştır ondan sonra gel tartışırız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.