Şimdi Ara

elektrik müh. ve elektrik-elektronik müh.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar merak ettiğim bir konu var yardımcı olacagınızı dusunuyorum.oncelikle
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektrik_elektronik_m%C3%BChendisli%C4%9Fi linkinde

''Bu programın mezunları, Türkiye'de Elektrik Mühendisleri Odası'na( EMO) bağlı olarak ve yüksek gerilim tekniği", "elektrik makinaları", "elektrik tesisleri"(koruma, üretim, iletim, dağıtım‘dan biri) derslerinin tamamının veya bu derslerle aynı içerikte olup, farklı isimler altında olan derslerin bulunması veya bu dersleri sonradan tamamladıklarını üniversitelerden belgelemeleri durumunda Elektrik Mühendisleri ile aynı işleri alabilirler.''
    deniyor
    elektrik elektronik mühendisliği okuyorum.elektrik tesisleri ,elektrik makinaları,iletim hatları,yüksek gerilim vs.. derslerini alacağım buna gore elektrik mühendisinin sahip oldugu imza yetkisinin tamamına bende sahip olabilirmiym.duyduguma gore cogu ihalelerde elektrik mühendisinin imzası gerekiyormus elektrik elektronik mühendisi olacagım için imza atamıyormuşum.bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz cok sevinirim

• elektrik mühendislği elek elok ten daha iyidir keşke tercih yaprken elek müh tercih etseydiniz
  • Evet. İmza yetkisi elektrik mühendisine aittir.

Elektrik-elektronik mühendisleri de kısmen elektrik mühendisleriyle aynı dersleri alsalar bile, bir süre sonra eğitim sürecinde uzmanlaşma konusunda elektrik ve elektronik diye ayrılıyorlar, diye biliyorum.
  • ama benim gonderdgim linkte de kısmende olsa fark var demiyorki elektrik mühendisleri ile aynı işi alabilirler yazıyor bende bunu anlamıyorum işte baska forumlarda eem olanlar gerekli dersleri aldıgında em den hic bi farkı olmaz diyor bazıları dersleri alsan bile cok farknınz var her imzayı atamazsın diyor cok kafam karıstı walla benimde :(
  • arkadaslar sorudugm sorunun kesin cevabını bulmam lazım yardımcı olabilecek bi kaynak gosteremezmisiniz emo yada mail attım oradan da cvp gelmedi ne yzaıki :( simdiki aklım olsaydı secermiydim eem yi gecen gecti artık bundan sonrasına bakmamk lazım.elektroniklede ugrasmayı seviyorum eger em ile eem arasında bi fark olucaksa mezun olduktan sonra simdi elektronige yonelcem bi fark yoksa elektrikle ugrascam yardım lutfennn
  • ELEKTRİK 1KV ÜSTÜ VE 1KV ALTI TESİSLER SMM BELGESİ

Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği kapsamındaki Etkin değeri 1000V‘un üstünde ve 1000V‘un altındaki tesisler ile Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği kapsamında bulunan etkin değeri 1000V‘un altındaki kuvvetli ve zayıf akımlı tesisler ile asansör tesislerini kapsayan SMM belgesidir.
    Elektrik mühendisleri ile yüksek mühendislerine Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi düzenlenir.

Elektrik-Elektronik mühendisleri ile yüksek mühendislerinin Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi talep etmeleri halinde; SMM belgesinin belirlenmesi için transc ript inceleme komisyonu tarafından transc ript istenir. Elektrik-Elektronik mühendisleri ile yüksek mühendisleri‘nin trasc ript‘inde "yüksek gerilim tekniği", "elektrik makinaları", "elektrik tesisleri"(koruma, üretim, iletim, dağıtım‘dan biri) derslerinin tamamının veya bu derslerle aynı içerikte olup, farklı isimler altında olan derslerin bulunması veya bu dersleri sonradan tamamladıklarını üniversitelerden belgelemeleri durumunda Elektrik-Elektronik mühendisleri ile yüksek mühendisleri‘ne Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi düzenlenir.

TRANSKRİPT DE İSTENEN DERSLER

Bu dersler sadece Elektrik-Elektronik Mühendisleri ile Yüksek Mühendisleri‘nden istenir.
    Elektrik-Elektronik mühendisleri ile yüksek mühendisleri‘nin trasc ript‘inde "yüksek gerilim tekniği", "elektrik makinaları", "elektrik tesisleri"(koruma, üretim, iletim, dağıtım‘dan biri) derslerinin tamamının veya bu derslerle aynı içerikte olup, farklı isimler altında olan derslerin bulunması veya bu dersleri sonradan tamamladıklarını üniversitelerden belgelemeleri gerekmektedir.

Bu dersler hiçbir şekilde EMO tarafından verilmemektedir. Eksik dersler mezuniyetten sonra lisans veya yüksek lisans(lisans dersi olması koşuluyla)‘da tamamlanabilir.Bazı üniversiteler bu dersleri özel öğrenci statüsünde mezuniyetten sonra vermektedir.

kaynak :http://www.emo.org.tr/genel/sss.php?grubu=SMM#8

Bu dersleri aldıktan sonra elektrik okumakla elektrik-elektronik okumanın farkı yok.Eğer elektrik üzerine uzmanlaşmaya karar vermişseniz elektronikle iligli derslerle uğraşmazsınız elektrik müh. tek avantajı o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OuterHeaven -- 19 Temmuz 2009; 21:06:58 >

• içimi rahatlattığın için tesekkür ederim hymeer cok saol.mesajıma karsılık dşer arkadaslarada tesekkür ederim ama eminsin deilmi bunun boyle olduguna???cünkü daha kime sorsam yarısı senin dediğin gibi diyor diğer yarısıda olmaz kesinlikle öyle şey ,atamazsınız imza eem olarak diyor walla neye inanacagımı sasırdım.insallah senin dedigin gibidir.istisnai durum olmaz değilmi yani sen elektrik elektronik mühendisisn imzan kabul olmaz diyecekleri bi durumla karsılasmam değilmi??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam şimdi direk piyasayı bilmiyorum ama bu verdiğim yazıyı Elektrik Mühendisleri Odasının sitesinden aldım.Bu yüzden benim verdiğim yazıdaki bilgiler doğrudur yani elektrik üzerine çalışacaksan bu dersleri al.Genede emin olamıyorsan EMO şubelerinden sorabilirsin veya bölümündeki hocalardan bilgi alabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.