Şimdi Ara

ELEKTRİK ŞARTELİ ELEKTRİĞİ KESMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
19.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar benim evimdeki elektrik sigortası yani ana şarteli kapatınca elektrik tam olarak kesilmiyor yani kapatınca cihazlar çalışmıyor,lambalar yanmıyor ama prizlerin + ve - kısımlarında ikisindede hala elektrik oluyor şarteli açınca sadece + kısnmında elektrik oluyor.şartel elektriği neden kesmiyor acaba sokaktaki elektrik kabloları yenilenmişti herhangi bi ters bağlantı yapılmış olabilirmi.

• prize ütü veya saç kurutma gibi birşeyi takıp çalıştırın. sonra sayaç dönüyormu ona bakın. dönmüyorsa prizler kaçak elektrik kullanıyor. Bir tanıdıkta da aynı şey vardı. o prizin kablolarını komşudan çekmişlerdi galiba, tuhaf değil mi.
  • Şebeke elektriğinde Yani Ac De + - Yoktur. Faz ve nötr vardır.
    Prizlerin sigortası farklı olabilir ya da serdarv nin dediği gibi olabilir.Ama Kablolar sıva üstüyse Nereye gittiğine bir bakın derim ben.
    Elektriği kofradan kapatıp bir deneyin bence.Tabi kofranız Yeni modelleridense.
  • Prizlerde her iki taraftada elektrik varsa nötr gelmiyordur muhtemelen ters bağlanmıştır yani sigorta nötrü kesiyordur sigortalar açıkken kontrol kalemiyle sigortanın girişini kontrol et ceryan yoksa dediğim gibidir. Tamirat olduğunu söylüyorsun uçları ters bağlamışlardır ehliyetli bir elektrikçiye düzelttirebilirsin.
    Sigorta kapalıyken faz prizlere takılı cihazlardan geri dönüş yaptığından prizin her iki tarafındada ceryan görüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onerkilic -- 28 Mayıs 2011; 17:04:54 >
  • Orijinalden alıntı: onerkilic

Prizlerde her iki taraftada elektrik varsa nötr gelmiyordur muhtemelen ters bağlanmıştır yani sigorta nötrü kesiyordur sigortalar açıkken kontrol kalemiyle sigortanın girişini kontrol et ceryan yoksa dediğim gibidir. Tamirat olduğunu söylüyorsun uçları ters bağlamışlardır ehliyetli bir elektrikçiye düzelttirebilirsin.
    Sigorta kapalıyken faz prizlere takılı cihazlardan geri dönüş yaptığından prizin her iki tarafındada ceryan görüyorsun.
    [/quot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 28 Mayıs 2011; 18:00:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onerkilic

Prizlerde her iki taraftada elektrik varsa nötr gelmiyordur muhtemelen ters bağlanmıştır yani sigorta nötrü kesiyordur sigortalar açıkken kontrol kalemiyle sigortanın girişini kontrol et ceryan yoksa dediğim gibidir. Tamirat olduğunu söylüyorsun uçları ters bağlamışlardır ehliyetli bir elektrikçiye düzelttirebilirsin.

Hocam Benim sigortada öle sence sorun nerde.

kapının dışında bi sigorta var ana hat sigortası bi tanede kapının girişinde içerde var.eve ilk taşındıgım zaman içerdeki sigortayı attırıp priz takacaktım.riske atmayıp kontrol kalemiyle yokluyum dedim nötr ve fazı.Bide ne göreyim ikisinde de Elektrik var.Lambayı açtım yanmadı.diger odalardaki lamba ve prizlerede baktım yanmıyorlar ve prizlerde 2 taraftada elektrik var.ama en dıştaki sigortayı kapatınca(off yapınca) nötr ve fazda elektrik olmuyo.kapı dışındaki sigorta açıkken(on iken) evin içindeki sigortayı kapatıncada(off) nötr ve fazda elektrik olmamalı ama var.Sizce sebebi nedir yaklaşık 1 yıldır cihazları böle kullanıyoruz.hata varsa nasıl düzeltebilirim.Boatlardamı sorun var sizce?Tam detaylı sorunu anlatabilecek bi ark varsa çok sevinirim

• nötr hattı kopmuş olabilir. sonrun buatlarda mı, yoksa anakolon hattında mı belli olmayabilir. ama en iyisi ehliyetli bir elektrikçi çağırmalısın. elektrik işi hata kabul etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DisHekimi1986

quote:

kapının dışında bi sigorta var ana hat sigortası bi tanede kapının girişinde içerde var.eve ilk taşındıgım zaman içerdeki sigortayı attırıp priz takacaktım.riske atmayıp kontrol kalemiyle yokluyum dedim nötr ve fazı.Bide ne göreyim ikisinde de Elektrik var.Lambayı açtım yanmadı.diger odalardaki lamba ve prizlerede baktım yanmıyorlar ve prizlerde 2 taraftada elektrik var.ama en dıştaki sigortayı kapatınca(off yapınca) nötr ve fazda elektrik olmuyo.kapı dışındaki sigorta açıkken(on iken) evin içindeki sigortayı kapatıncada(off) nötr ve fazda elektrik olmamalı ama var.Sizce sebebi nedir yaklaşık 1 yıldır cihazları böle kullanıyoruz.hata varsa nasıl düzeltebilirim.Boatlardamı sorun var sizce?Tam detaylı sorunu anlatabilecek bi ark varsa çok sevinirim

Kapının dışındaki sigorta doğru bağlı. Yani faz girip çıkmış ve elektriği açıp kapatıyor. Ama evin içindeki sigortaya nötr girip çıktığı için nötürü kesiyor. Faz prizde ve lambada sürekli bulunuyor. İçerdeki sigortanın bağlantısını değiştirmek gerekiyor. Sigortanın yanında bulunan ve direk geçiş yapılan faz kablosu sigortaya girip çıkmalı, şu an sigortaya girip çıkan kabloyuda birbirine direk bağlamalı.

Yukardaki yazılarda fiş prize takılı olduğu için dönüş yapıyor ve prizin her iki yuvasında elektrik bulunuyor denmiş. Evet doğrudur, böyle olabilir ama prizlere hiç fiş takılı olmadığı halde de bir prize giden nötr hattını kestiğinizde gene her iki yuvada elektrik görülebilir. Bunun nedeni yanyana olan iki kablodan herhangi birine nötr vermeden sadece faz verilirse diğer kabloda da elektrik görülür. Buna elektrikçilikte manyetik, pert, ölü ceryan denilir. Kontrolkalemi ile görülsede elle tutulursa insanı çarpmaz ve söner.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

quote:

Orijinalden alıntı: DisHekimi1986

quote:

Kapının dışındaki sigorta doğru bağlı. Yani faz girip çıkmış ve elektriği açıp kapatıyor. Ama evin içindeki sigortaya nötr girip çıktığı için nötürü kesiyor. Faz prizde ve lambada sürekli bulunuyor. İçerdeki sigortanın bağlantısını değiştirmek gerekiyor. Sigortanın yanında bulunan ve direk geçiş yapılan faz kablosu sigortaya girip çıkmalı, şu an sigortaya girip çıkan kabloyuda birbirine direk bağlamalı.

Yukardaki yazılarda fiş prize takılı olduğu için dönüş yapıyor ve prizin her iki yuvasında elektrik bulunuyor denmiş. Evet doğrudur, böyle olabilir ama prizlere hiç fiş takılı olmadığı halde de bir prize giden nötr hattını kestiğinizde gene her iki yuvada elektrik görülebilir. Bunun nedeni yanyana olan iki kablodan herhangi birine nötr vermeden sadece faz verilirse diğer kabloda da elektrik görülür. Buna elektrikçilikte manyetik, pert, ölü ceryan denilir. Kontrolkalemi ile görülsede elle tutulursa insanı çarpmaz ve söner.

Hay Allah senden razı olsun kardeşim şimdi eşim tv izliyor ve vakit gece.Sabah dışardan ana şarteli attırıp denicem.Çok Sağol.Allah ne muradın varsa versin.
    Geçen Klemens almıştım kombiyi buata bağlamak için ondan 2li arttıydı. fazın kablosunu sigortaya baglasam sorun tamamen kalkarmı acaba hocam?Onca sitede yazdım sizin gibi açıklayıcı cevap veren olmadı hatta hiç cevap veren olmadı.çook çoook sağoll büyüksün hocam....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DisHekimi1986 -- 10 Eylül 2012; 22:34:58 >

• Yukarda dediklerimi aynen uygularsanız sorun ortadan kalkacaktır.
    Allah (c.c.) hepimizden razı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞEF34 -- 11 Eylül 2012; 19:49:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.