Şimdi Ara

elektrik sobası mı? tüplü sobamı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hangisini almamı önerirsiniz hangisi karlı ve hangisi daha çok ısıtıyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrik Sobası mı, Tüplü Soba mı: Bilmen Gerekenler

Evini ısıtma seçeneklerini mi değerlendiriyorsun? Elektrik sobaları ve tüplü sobalar, yaygın olarak kullanılan iki ısıtma yöntemidir. İşte bilinçli bir karar vermene yardımcı olacak önemli farklar:

Enerji Verimliliği

Elektrik sobaları %100 enerji verimliliğine sahiptir, yani kullandıkları tüm enerjiyi ısıya dönüştürürler. Tüplü sobalar ise tipik olarak %60-80 enerji verimliliğine sahiptir. Bu, tüplü sobaların daha fazla yakıt tükettiği anlamına gelir.

Yakıt Tüketimi

Tüplü sobalar, propan veya bütan gaza ihtiyaç duyarlar. Bir tüpün boyutu ve sobanın verimliliği, yakıt tüketimini etkiler. Genelde tüplü sobalar, elektrikli sobalardan daha fazla yakıt tüketir.

Çalışma Maliyeti

Elektriğin maliyeti bölgeye göre değişir. Ancak genellikle propan veya bütan gazından daha ucuzdur. Bu nedenle, elektrik sobaları genellikle tüplü sobalardan daha düşük çalışma maliyetine sahiptir.

Isıtma Kapasitesi

Hem elektrikli hem de tüplü sobalar, çeşitli ısıtma kapasiteleri ile mevcuttur. Odaların boyutuna ve yalıtımına bağlı olarak ihtiyacın olan kapasiteyi belirlemelisin.

Taşınabilirlik

Tüplü sobalar genellikle elektrikli sobalardan daha taşınabilirdir. Bu, onları kamp gezileri veya açık hava etkinlikleri için ideal kılar.

Güvenlik

Elektrik sobaları, tüplü sobalara göre daha güvenlidir. Tüplü sobalar, gaz sızıntısı riski taşır ve uygun havalandırma gerektirir. Elektrik sobaları ise kapalı alanlarda güvenle kullanılabilir.

Sonuç

Elektrik sobası veya tüplü soba seçimi, bütçen, ısıtma ihtiyaçların ve güvenlik endişelerin gibi faktörlere bağlıdır. Elektrik sobaları daha enerji verimli ve düşük çalışma maliyetine sahiptir, ancak daha az taşınabilirdir. Tüplü sobalar daha taşınabilirdir, ancak daha fazla yakıt tüketir ve daha az enerji verimlidir. İhtiyaçlarını ve tercihlerini dikkatlice değerlendirerek en uygun ısıtma yöntemini seçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Normal yağlı radyatör almanızı öneririm bütçeniz varsa ama katalitik soba oksijeni tüketmeyle kalmayıp havalandırma yaptığınız zamanda ısı kayboluyor odadaki ve ayrıca tüpte çok pahalı olduğu için önermem ama elektrik sobasından kastınız nedir ufomu yoksa normal küçük elektrik sobası alacaksanız İhlas 1600 sobalardan öneririm size.. bunlar gayet çok güzel ısıtıyor ve yeterlidir.

Öbür türlü yağlı radyatör önerebilirim.
  • bu normal yağlı radyatör elektriğemi takılıyor. odayı ısıtıyor mu?

Elektrik sobasından kastım elektrikle çalışan herşeyoalbilir. aklımda bişey yok yani. ısıtmasıi ekonomik olması ve sağlıklı olması bunları dengede tutan hangisiise onu alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tangmuch

bu normal yağlı radyatör elektriğemi takılıyor. odayı ısıtıyor mu?

Elektrik sobasından kastım elektrikle çalışan herşeyoalbilir. aklımda bişey yok yani. ısıtmasıi ekonomik olması ve sağlıklı olması bunları dengede tutan hangisiise onu alabilirim.

tüplü ısıtıcı sizinle birlikte oksijeni paylaşacak,ama elektrikli ısıtıcı olarak pek çok seçenek var bulunduğunuz yeni hacmine göre bir belirleme yapabilirsiniz,arkadaşımın tavsiye ettiği yağlı radyatörlerde kullanımdalar,aynen prize takıyorsunuz termostatlıdır zaten istediğiniz ısı ayarınıda sabitleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 15 Ekim 2011; 15:31:32 >

• Her ikisi de çok yüksek maliyetli.
    Altta ısı maliyetlerini gösteren güncel bir motor var, halen en ekonomik ısınma o tabloya alınmamış olan Klima:

http://www.igdas.com.tr/Dynamic/YakitFiyatKarsilastirmasi.igd
  • FON ısıtıcılar mevcut, ekonomik olduğu vs.raporlu fakat forumda pek kullanan yorumu göremedim.
  • abi en ekonomik klima demişsinde klimada sürekli bozuluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doğalgaz sobası tavsiye
    16 yıl önce açıldı
    Elektrik Sobası mı ? Klima mı ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

abi en ekonomik klima demişsinde klimada sürekli bozuluyor.

Benim evde 4 tane var, hem de sıradan piyasa malları ama yıllardır bozulmadan çalışıyorlar.
  • gerçi elektroik eşyalar şans işi biraz bizimde var aynısından bir abim bir biz aldık. bizimki 1 senede bozuldu abiminki hala çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

Benim evde 4 tane var, hem de sıradan piyasa malları ama yıllardır bozulmadan çalışıyorlar.

evinizde hangi markalar var?
    PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?
    SİZ HANGİSİNDEN MEMNUNSUNUZ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yesilsoy

quote:

quote:

PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

YAZACAĞINIZ BİLGİLER İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER....
  • arkadaşlar şu yağlı elektrikli kaloriferler varya sakın kanıpda almayın ben aldım bin pişmanım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?

YAZACAĞINIZ BİLGİLER İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER....

Bendekiler sıradan ucuz klimalar, Demirdöküm ve Beko.
    Bütçesi sınırlı kişiler için tavsiye olunur.

Tabii klima olduğu için elektrik sobası-radyatör vs. den daha ekonomik ısıtıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.