Şimdi Ara

Kombi elektrik tesisatı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Balkonda bulunan kombimizin altına kadar elektrik tesisatı çekilip kombinin sigortası bağlanmış, kombi sigortasından önce gelen hattan fiş bağlantısı alıp buzdolabı veya fırın gibi cihaz çalıştırsam kombiye zararı olurmu. Aynı hattan faydalanmak için ne yaptırmam gerekir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kombi Elektrik Tesisatı: İhtiyaç Duyduğun Bilgiler

Bir kombi elektrik tesisatı kurmak veya yenilemek istiyorsanız, doğru kablo boyutunu seçmek çok önemlidir. Uygun olmayan kablolar, aşırı ısınmaya, yangına ve hatta yaralanmalara yol açabileceğinden kombi elektrik kablosu seçimine dikkat edilmelidir.

Kombi Kablosu Kaçlık Olmalı?

Kombiye çekeceğiniz kablonun boyutu, kombinin güç tüketimine bağlıdır. Genellikle, elektrik tesisatı yönetmeliklerine göre 3.500 watt'a kadar olan kombiler için 2,5 mm² kesitli kablolar önerilir. 3.500 watt'ın üzerindeki kombiler için ise 4 mm² kesitli kablolar kullanılmalıdır.

Kombiye Kaçlık Kablo Çekilir?

Yukarıda belirtilen kesit değerlerine uygun olarak kombiye 2,5 mm² veya 4 mm² kesitli kablolar çekilmelidir. Bu kabloların bakır olması ve TSE standartlarına uygun olması önemlidir.

Kombi Elektrik Kablosu Özellikleri

Kombi elektrik kabloları, yüksek sıcaklıklara dayanıklı ve alev geciktirici özelliklere sahip olmalıdır. Ayrıca, neme ve toza karşı dayanıklı olmaları da gerekir. Bu nedenle, kombi elektrik kablosu seçerken bu özelliklere dikkat edilmelidir.

Kombi elektrik tesisatı konusunda daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız, bir elektrikçiden profesyonel yardım almanız önerilir. Uygun kablo boyutunun seçilmesi ve tesisatın doğru bir şekilde yapılması, güvenli ve verimli bir kombi kullanımı için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kombiye bağlı sigorta 6 amper falan olmalı. Ana panoya bakın. Eğer kombinin 6 amperlik sigortasına giden hat 16 amper veya daha yüksek ise belirttiğiniz yerden hat çekebilirsiniz. Diyelim ki hat çektiniz. Ana panoda bu hattın bağlı olduğu sigorta atıyorsa daha yüksek amperli bir sigorta ile değiştirirsiniz. İki yıldır bahsettiğim şekilde kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avantis -- 30 Temmuz 2017; 2:37:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombi sigortasına dokunmayın. 3 ise 6 6 ise 16 yapmayın. Sigorta girişinden fazı alıp yanından nötre ek yapın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün sigorta panosunu kontrol ettim sigortaların iki adedinde B16 ötekilerin hepsinde B20 yazmakta.
    Yardımcı olmak için cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.
  • Kombi için çekilen hattın kablo kesiti 2,5mm^2 den düşük ise (büyük ihtimalle max 1,5mm^2 kesitli) kullanmayın, en azından fırın için kullanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 31 Temmuz 2017; 15:51:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen öyle mahruti. burada en önemli olay kablo kesiti. kesitlere ve taşıma kapasitelerine internetten bakın. cihazlarınızın toplam amperi göre kablonun kapasitesini aşıyorsa kabloyu bir şekilde kalın kesitle yenileyin. kolay gelsin.
  • Kablo 3x2.5 TTR imiş elektrik ustasının söylediği, mahsurlu görmeyip kablonun ucunada 3lü priz bağladı ben sadece buzdolabı çalıştırmayı düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yetersiz ev elektrik tesisatı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.