Selamlar Forumdaki elektrik süpürgeleriyle ilgili konuları okudum evet bana yararı oldu ilk başta toz torbasız almayı düşünüyodum sonra forumdakileri okuyup toz torbalının hem fiyat hem de performans yönünden daha iyi olduğuna karar verdim.İyi bir araştırmanın ardından bosch marka bsa 2801 modelini almaya karar verdim.Forumdaki bi arkadaşın 150 ytl ye aldığını okuyunca bütçeme uygun ona yakın fiyata bende alabilirim dedim ama bosch bayisine gittiğimde fiyat indirimi yapamıcaklarını söylediler bu bayiden bayiye değişirmi yani başka bosch bayisinde daha ucuza bulabilirmiyim?Hepsiburadada satılan profilo vs5pt11 modeli 134 milyon profilo bayiinde ise 230 milyon.Sizce bi yanlışlık olabilirmi?Bosch markasında internet ve mağaza arasında bu kadar fark yok mesela.Birde son olarak bu modellere yakın önerebileceğiniz marka varmı?Toz torbalı kararım mantıklıdır umarım bence daha toz torbasızların biraz daha zamana ihtiyacı var. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla
Merhaba, öncelikle iyi bir model tercih etmişsiniz Fiyatlar konusuna gelince, bu konu maalesef bayiden bayiye değişmektedir. Yapacakları indirim kendilerine kalmış birşey. Bana kalırsa, bir de spot mağazalarına sorun derim. Piyasa fiyatının oldukça altında ürün bulabilirsiniz. Hepsiburada.com'da satılan Profilo'nun fiyatında sanırım bir yanlışlık yoktur. Sitede ne yazıyorsa fiyatı öyle olmalıdır. Bu modellere yakın önereceğim süpürge ise aşağıda. Yanlış hatırlamıyorsam, Real'de 150 ytl idi fiyatı http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=154995&productid=evsiemens55a01
Bosch BSA2801 ile Profilo VS5PT11 modelleri tamamiyle aynı süpürgelerdir.Aralarında hiçbir fark yoktur.Bana kalırsa hepsiburada.com'dan Profilo'yu alın.Alman malıdır.
Birde gittiğim bosch bayisinde hepa filtre ve torbo+başlık bulunmuyormuş.Bunları satış noktalarında bulamazsın dediler yetkili servisle irtibata geçmem gerekiyomuş.Ben bu marka elektrik süpürgesini alıp hepa filtresi takmak istiyorum sizce bu mümkünmü her türlü bosch marka hepa filtre olurmu daha doğrusu ilk önce bu modele hepa filtre takılırmı?
slm arkadaşlar bende 130 - 150 ytl civarı elektirik süpürgesi düşünüyorum bosch BSA 2801 ve Profilo VS5PT11 modelleri güzel gibi bunlara alternatif bildiğiniz başka modeller var mı?
İlginiz için tşekkürler...
Daha önce bu forumdan okuduğum yorumlarda bosch bsa 2801 modeline ve siemens 55A01 modeline hepa filtre takıldığını söylemişlerdi.Gittiğim bosch ve siemens bayilerinin bu modellere hepa filtrenin takılamayacağını haznelerinin farklı olduğunu söylediler.Yorumları okuyup bu modellere hepa filtre takmak isteyenleri bilgilendirmek istedim.Şimdi geriye profilonun vs5pt11 modeline hepa filtrenin takılıp takılmadığını öğrenmek,bilgilendirildiğimde en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.
quote:
Orjinalden alıntı: afacan!
Merhaba, öncelikle iyi bir model tercih etmişsiniz Fiyatlar konusuna gelince, bu konu maalesef bayiden bayiye değişmektedir. Yapacakları indirim kendilerine kalmış birşey. Bana kalırsa, bir de spot mağazalarına sorun derim. Piyasa fiyatının oldukça altında ürün bulabilirsiniz. Hepsiburada.com'da satılan Profilo'nun fiyatında sanırım bir yanlışlık yoktur. Sitede ne yazıyorsa fiyatı öyle olmalıdır. Bu modellere yakın önereceğim süpürge ise aşağıda. Yanlış hatırlamıyorsam, Real'de 150 ytl idi fiyatı http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=154995&productid=evsiemens55a01
slm arkadaşlar bende 130 - 150 ytl civarı elektirik süpürgesi düşünüyorum bosch BSA 2801 ve Profilo VS5PT11 modelleri güzel gibi bunlara alternatif bildiğiniz başka modeller var mı?
Daha önce bu forumdan okuduğum yorumlarda bosch bsa 2801 modeline ve siemens 55A01 modeline hepa filtre takıldığını söylemişlerdi.Gittiğim bosch ve siemens bayilerinin bu modellere hepa filtrenin takılamayacağını haznelerinin farklı olduğunu söylediler.Yorumları okuyup bu modellere hepa filtre takmak isteyenleri bilgilendirmek istedim.Şimdi geriye profilonun vs5pt11 modeline hepa filtrenin takılıp takılmadığını öğrenmek,bilgilendirildiğimde en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.
Paylaştığınız için teşekkürler. Profilo'nun o modeline de sanırım hepa filtre uygun değildir. Çünkü kasaları diğer modellerle bire bir aynı.
hepa filtrenin avantajı nedir?
quote:
Orjinalden alıntı: obob
Bahsettiğiniz tüm modellere hepa filtre takabilirsiniz.Bayiler size yanlış bilgi vermiş.Hepa filtrenin zaten hazne ile ilgisi yoktur,motor çıkışına takılır.Ben kendim Profilo VS6PT1 model süpürgemi hepa filtre ile kullanıyorum.Profilo'nun bendeki modeli ile verdiğiniz diğer modellerin kağıt torba kodu ve filtre yuvaları aynı.Dolayısıyla isteğinize göre 3 farklı filtre takabiliyorsunuz: 1)Air clean filtre:Odadaki hava kadar temiz hava üflenmesini sağlıyor 2)Karbon filtre:Odadaki kadar temiz hava veriyor,ek olarak kötü kokuları gideriyor 3)HEPA filtre:Odadakinden daha da temiz hava üflenmesini sağlıyor
Yalnız bü üç filtreden birini seçmek zorundasınız birkaç tane alıp birleştirmek mümkün değil. Bu söylediğim cihazın kullanma kılavuzunda da yazıyor. Kısacası servisten hepa filtre alarak bu cihazlarla kullanmak mümkün.Filtreyi 1 yıl kullanıp çöpe atıyorsunuz.
Kime inanacağımı şaşırdım dogrusu..candoğan62 sizinde elektrik süpürgeleri konusunda çok fazla yorumunuzu okudum zaten sizin ve afacan nickli arkadaşımızın bizlerle paylaştığınız bilgilerle bu model ve markada karar kıldım.Bilgileriniz aşikar ben en iyisi bosch marka elektrik süpürgemi alıyım ardından servisden birde hepa filtre alırım ordan burdan kastırırım takarım artık olmazsada sağlık olsun Birde hepa filtrenin fiyatını biliyormusunuz?
quote:
Kime inanacağımı şaşırdım dogrusu..candoğan62 sizinde elektrik süpürgeleri konusunda çok fazla yorumunuzu okudum zaten sizin ve afacan nickli arkadaşımızın bizlerle paylaştığınız bilgilerle bu model ve markada karar kıldım.Bilgileriniz aşikar ben en iyisi bosch marka elektrik süpürgemi alıyım ardından servisden birde hepa filtre alırım ordan burdan kastırırım takarım artık olmazsada sağlık olsun Birde hepa filtrenin fiyatını biliyormusunuz?
Fiyatı şu an tam olarak bilemiyorum ancak uyacağından emin olabilirsiniz.Hatta üşenmedim benim süpürgenin (Profilo)kılavuzundan hepa filtrenin kodunu buldum,bu koddan istersiniz filtreyi Hepa filtre kodu:VZ153HFB Karbon filtre kodu:VZ192MAF Turbo fırça kodu:VZ102TBB
Bosch-Siemens-Profilo süpürgelerin ufak modellerinin hepsinin içi aynı.Torba ve filtreleri ortak.
İlginden dolayı teşekkürler peki bu hepa filtrenin fiyatı hakkında bilgin varmı?
quote:
Selamlar Forumdaki elektrik süpürgeleriyle ilgili konuları okudum evet bana yararı oldu ilk başta toz torbasız almayı düşünüyodum sonra forumdakileri okuyup toz torbalının hem fiyat hem de performans yönünden daha iyi olduğuna karar verdim.İyi bir araştırmanın ardından bosch marka bsa 2801 modelini almaya karar verdim.Forumdaki bi arkadaşın 150 ytl ye aldığını okuyunca bütçeme uygun ona yakın fiyata bende alabilirim dedim ama bosch bayisine gittiğimde fiyat indirimi yapamıcaklarını söylediler bu bayiden bayiye değişirmi yani başka bosch bayisinde daha ucuza bulabilirmiyim?Hepsiburadada satılan profilo vs5pt11 modeli 134 milyon profilo bayiinde ise 230 milyon.Sizce bi yanlışlık olabilirmi?Bosch markasında internet ve mağaza arasında bu kadar fark yok mesela.Birde son olarak bu modellere yakın önerebileceğiniz marka varmı?Toz torbalı kararım mantıklıdır umarım bence daha toz torbasızların biraz daha zamana ihtiyacı var. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla
Ben Bosch bayiilerinin telefonlarını aldım ve tek tek arayıp sormuştum fiyatını.
Sizde bulunduğunuz il ve ilçedeki Bosch yetkili satıcılarının listesini bulup telefon açarak fiyatları öğrenebilirsiniz:
yedek parça sadece yetkili servislerde varmış satiş noktalarındaki elemanlar fiyatları bilmiyolar daha doğrusu yedek parçayla ilgili hiçbişey bilmiyolar yetkili servisin numaras 444 le başlayan bişeydi aradım ama hafta sonları çağrı merkezi sadece müşteri sorunları için görüşme alabiliyolarmış yani fiyatını öğrenemedim.Hafta içi arayıp öğrenicem artık.
quote:
yedek parça sadece yetkili servislerde varmış satiş noktalarındaki elemanlar fiyatları bilmiyolar daha doğrusu yedek parçayla ilgili hiçbişey bilmiyolar yetkili servisin numaras 444 le başlayan bişeydi aradım ama hafta sonları çağrı merkezi sadece müşteri sorunları için görüşme alabiliyolarmış yani fiyatını öğrenemedim.Hafta içi arayıp öğrenicem artık.
evet hafta içi ara kardeş sen
Selamlar Nihayet Bosch BSA2801 modelini bugün aldık.Küçük ve kullanışlı bi cihaz emiş gücü cok cok yeterli daha doğrusu bu standartta bi cihaz için harika denebilir.Bence en dezavantajı sesi biraz fazla susturucuya ihtiyacı var sanki Makinanın haznesini açtığımda kağıt torbanın haznesinde birde mikro filtre çıktı buna sevindim havayı iki kere süzüyo yani sonrada havayı başka bi filtreye aktarıyo ve dışarıya veriyo.Birde son filtreyi en kısa zamanda hepa filtreyle değiştiricem ve bir hafta içinde annemi mutlu edicek bir makinaya kavuşturdum yardımcı olan arkadaşlarada teşekkürler benimde bu konuda bi kaç nacizane bilgim oldu her zaman paylaşmaya hazırım. Saygılarımla
Güle güle kullanın.Motor çıkışında filtre takılı değilse cihaz ıslık sesi yapar.Hepa filtre takınca bu ses daha da azalıyor.
@obob,cihazınızı iyi günlerde kullanın.Yardımcı olabildiysek ne mutlu.Ben daha hepa filtreyi aldıramadım eşime.En kısa zamanda alsam iyi olur.
Evet cihaz biraz sesli ama çekişi iyi olsunda gerisi pek önemli değil bana göre.Bir de sonuçta Alman malı,Çin malı değil.
Teşekkürler kesinlikle katılıyorum sana Karirmatic1,artık kim önce alırsa hepa filtreyi nası takıldığını anlatır çünkü görünüşte biraz zor gibi motor haznesine ulaşmak gerekiyo