< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Elektrikli aracını evden şarj edenlere kötü haber: 5 bin kWh limiti geliyor (3. sayfa)
-
-
Şimdi burada havada kalmış şeyler vsr kimsede sormuyor bunu
Bu nasıl uygulanacak? 1 ocak 2025 den itibaren başlayıp her ay fatura fatura mı yapılacak örneğin 416 kw geçtiysen 2.5 katı fatura mı olacak? Yoksa 12 ayın sonunda toplamda 5000 kw gecersen 2026 yili, için devlet desteksiz tarifeye mi geçilecek?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sozde subvansiyon kw basina 1.1 tl ucuza denk geliyor. Gunde 8kw limit. Ayda 418kw tuketirsen 1000tl fatura oduyorsun demektir. Subvansiyonsuz 1260 tl ödenir.
Elektrikli arabani evde sarj ediyorsan ayda 5 kere sarj etsen 400kw daha kullaniyorsun diyelim. Subvansiyonlu faturan 2000tl subvansiyonsuz 2250 tl. 1.5 milyonluk arabaya binipte 250 tl ekstrayi odeyemiyorsan binme kardesim. Ha devleti savunmuyorum kulak arkasinida birakmadilar ama geçim kaygin varsa zaten elektrikli araban yokturdur. Bu subvansiyon seni baglamaz boş yaygara
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
350 km giden bir elektrikli arabayı evde tamamen şarjlamak 150 tl tutuyor. dışarıdaki özel yerlerde şarjlamak bunun 4.5 katı tutuyor. yani eve 2katı bırak 4 kat zam bile gelse birşey değişmez halen daha karlı. benzinli araçların 350 kmde yaktığı yakıt 1100 tl ve benzinlilern iç aksanları hep sorun yaratıp sanayidende çıkarmıyo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 18 Kasım 2024; 17:17:47 > -
elektrikli araçlar geleceğin kendisi ve bunu senin gibi anlamayan dev araba firmaları tek tek küçülürken elektrikli üretime tam gaz geçenler yükseliyor. 2 bin km mesafeli elektrikli araçlar test ediliyor ve bunlara değişik şarjlar gelecek örneğin park halindeyken kablosuz şekilde telefon gibi şarj özellikleri gelecek
-
Çinli Nio firması bu dediğinizi 5 dakikanın altında gerçekleştiriyor.
-
İyice sıkın, iyice daraltın nefes alacak bir alan, huzur bulacak bir refah kalmasın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Troll kardeş ben seni engelliyorum sen karşıma çıkıyorsun gel birbirimizi karşılıklı engelleyelim bir daha görmeyim seni
-
Abimde elektkrikli araç var onun hesabını yapmıştık.
Ev elektiriğinin Kw fiyatı 2 TL civarı. Bir bataryada ortalama 68-70 Kw kapasitesde oluyor. 150 TL tutmuyor bile bir dolum. Dediğin gibi 350 zorlasan 380 km flan anca gidiyor bir depo ile. Sen benzinli bir araç kullansan ortalama 7 Litre yakıyor 100 km de 360 km için 25 litre benzin gider desek. Benzin 43 TL flan heralde yani 350 Km yi 1100 TL ye gezersin.
Sen dışarıda hızlı şarj ile şarj edersen ortalama 9-10 TL hızılı şarjlar. 70 Kw için sıfırdan doldurmak 600 TL flan tutuyor. Tamam benzine göre yarı yara uyguna geliyor. Ama ev elektirğine göre gene 4 kat pahalı oluyor.
Yani işin özeti 5 bin kwH üstü için ekstra ücret woow bir şey değil sıradan vatandaşı etkileyen bir şey yok ama 1.8-2 milyon TL üstü aracı olup bedavadan biraz pahalıya gezenlere zarar azcık sadece. Oda 150 TL ye değil 200-250 TL ye dolar deposu olsa olsa o olur. Zaten dışarıda oldursan 600-650 TL veriyorsun.
-
Kaçak elektrik kullananlar yüzünden, kullanmayanlar daha fazla öder.
Vergi kaçırılır, yada zamanında ödenmez, vergisini düzgün ödeyene ek vergiler çıkar.
Adam şirkete aldığı yakıtı fazla beyan ediyor diye, hiç şirketi olmayan sıradan vatandaşın aracına çip takılacak derler.
Bu haber kaçak elektrik kullananları ilgilendirmiyor.
Bu millet sizlere bu yetkileri neden verdi…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu kadar sığ bakmaya gerek yok. Klima bile yeterli 400 kw için. Lüks mü diyeceksiniz klimaya...
-
Troll kardeş. ben bugüne kadar kimseyi engellemedim. benim öyle bir takıntım yok. hakaret, vatana ihanet, dini değerlere saygısızlık ve küfür olmadığı sürece rahatsız olmam. bu tür yorumlar gördüğümde direk şikayeti basıyorum.
-
zenginden daha fazla gelir elde etmeye yönelik hamleleri destekliyorum ancak bu 5000kw sınır ile etkilenen halk tabakası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kömürlük lükse giriyor buna da vergi gelebilir salona koyun kömürleri.
normal şartlarda yüksek elektrik tüketimi yapanlar, elektrik üreten firmalar için daha ekonomiktir ve bu da birim fiyatların daha düşük olmasına sebep olur. çok elektrik tüketiminde, neden üst tarife uygulanıyor? ülke için gerekli olan elektrik enberjisini üretemediğimiz için olabilir mi? halbuki; yunanistan ve bulgaristan'a elektrik veriyoruz diye biliyorum.
-
Klimayı hem yaz , hem kis kullananlar için sıkıntı olacaktır. Limiti neye göre hesaplayıp koymuşlar, bence yetersiz .
Çok yakıyorsan çok ödeyecen buna klima elektirikli araç veya elektirikli soba flan diye bakmayacaksın.
Norma bir 4 kişilik Ailenin aylık elektirik tüketimi 230-250 kwh civarı deniyor.
Bu yıllık 5 bin kwh ı geçmen için aylık ortalama 417 kwH ı geçmen gerekiyor. TL karşılığıda aylık 1100 TL üstü elektirik faturası gelmesi lazım.
Haberlerde yazana göre Türkiye'deki kullanıcıları yüzde 3-4'ü anca bu düzenlemeden etkilenir deniyor...
Haa sen ben 6 ay son gaz kilima çalıştıırırım hard yüksek enerji kullanırm diyorsanda 9. veya 10. ay sonrası 5 bin Kwh ı geçersen son 2 ay zamlı tarife ödersin BANA NE yani...
-
Devlet ile hükümeti ayıramadığımız için bu haldeyiz
%3 %4 mü :) sanayi vs ne olacak? kw zaten normalde pahalı 400 kw zaten aşılıyor. Kendi dükkanımda ortalama 400kw gidiyor sanayinin nerdeyse %50 si aşacak bunu hard enerji mi oluyor klima geçiniz efenim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 18 Kasım 2024; 17:39:42 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X