Şimdi Ara

Elektrikli aracını evden şarj edenlere kötü haber: 5 bin kWh limiti geliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
4
Favori
11.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Haberi dikkatli okumuyorsun.

Söz konusu düzenleme konut ve ticarethane abonelerini kapsıyor SANAYİ AYRI...

Ayrıca söz konusu düzenleme 5 bin kWH ı aşınca devlet karşıladığı sübvansiyonlu elektrik fiyatından değil gerçek fiyatından verecem diyor olay bu. Her 1000 TL de 200-250 TL subvansesi var onu iptal ediyor.

5 bin kwh a kadar sübvansiyonlu elektrik kullanacan. ( Bunu aşabilen kullanıcı sayısıda yüzde 3-4 diyor haberde. ) Onu aşıyorsa zaten yüksek enerji tüketiyor demek ki oda fazla ödesin bana ne yani. Her 1000 TL için 200-250 TL fazla öder.

• Bence uygun fiyat. Bizde elektrik faturaları 0.4€ Sizde ise 0.1€ falan ediyor. Bedava kullanıyorsunuz.

• Elektrikli araç evden ucuza doluyor diye hesap yapanlara zamanında yazmıştım ,hükümet hiçbir alanda vergi alınmayacak boş alan bırakmaz diye

nasıl olacak diyorlardı ,benim evden şarj ettiğimi

işte ilk nesil uygulama maalesef gecikmedi .Kademeli geçirme

şimdi belki ne olacak beni etkilemez diyenlere" bekleyin ikinci nesil uygulamayı" diyorum .Seneye kasım gibi düşünüp by uygulamayı da kendilerine göre revize edeceklerini tahmin ediyorum

Olan yazın güneyde evinde kullanarak yaşayanlara olacak ,limit dolup yazın sıcağında klimaları açamayacaklar

Geleceği planlama konusunda şimdiye kadar bu hükümet kadar beceriksizi hiç olmamıştı .

Olcak şey basit güney illerinden başlayarak ege güneyi dahil ,soba odun kömür işine geri dönülecek gibi görünüyor .Hava kirliliği haberlere çıkmaya başlayınca belki bölgelere göre farklı revize kwh uygulaması olabilir ama buna ne gerek vardı diye düşünmekten kendimi alamıyorum .

Bütün bunların dışında elektrikli araçlarda elektromanyetik dalga zararları için henüz çıkmış bir mevzuat yok.

Bu konu daha çok tartışma götürür ama ileride belki 10 sene civarında devamlı elektirkli araç kullananlar için görünmez bir tehlike var kanser olma olasılığı ,bunu da benden duymuş olun daha önce duymamış iseniz .

tabiiki mevzuat çıkarsa çaresi var ,sürücü ve yolcu kabin için faraday kafesi yapılması lazım ama konu için hiçbir veri ,hastalıklar çıkmadan tartışılmaz .Aynısını covid aşıları için de yazıldı kimse anlamadı ,ama bugun acaba aşı olmasa mıydık diye düşünen varsa konuyu araştırıp araç alsın .

Prof. Dr. A. Murat Tunceryoutube
    Eleketrikli Araçlar Sağlığa Zararlı mı ?
    https://www.youtube.com/watch?si=hJyqeaZIP1WXSK0C&v=VI3dg35FLRk&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 18 Kasım 2024; 18:10:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• PowerNowa kullanıcısına yanıt

Neresi makul, doğalgaz olmadığı için klima ve UFO ile ısınan tonla hane var. Ben de onlardan biriyim. Sen doğalgazla ısınıp daha az ödeyeceksin, ben klima ile ısınıp senden çok daha fazla ödeyeceğim. Bu mu makul? Senin ayrıcalığın ne olabilir ki benden daha az ödeyeceksin?

• Tr haritasını koy önüne,bölgenin birini Sabancı kapmış,diğerini Çalık,ötekini Limak,cengiz vs.kapmış!

Milletin hayrına bir tane işleri yok.

• Bir ev için 1050TL GAYET NORMAL....

4 ay klima kullanıldı gece gündüz... en fazla 870TL yani 367kW\h geldi...

4 kişik aile, 65 inch TV 2 tane de diğer odalarda 32inch, bilgisayar v.s. v.s.

Klima çalıştırmadığımız aylarda ise 250-450 TL bandında geliyor...

Elektrikli aracını evden şarj edenlere kötü haber: 5 bin kWh limiti geliyor

Buzdolabı ve klima eski modelse, fark oradan kaynaklanıyor.

• Yine bir bürokrat mühendisliği ile karşı karşıyayız, bu memlekete ne ediyorsa boşluğu bulup dolduran vatandaş ile doğru dürüst olmaya çalışan vatandaşı ayıramayan insanlardan ve hazırladığı kanunlardan geliyor.
    Başımıza gelen siyasi profilleri rant kafasıyla seçtiğimiz için işkence çeker gibi yaşıyoruz.
    Doymuyoruz yetmiyor diyoruz bir de hayatın akışına ters ne varsa yapan önümüze getiren bürokrasi ve memur güruhunun eylemlerine eyvallah ediyoruz.

Şakası bir yana elekrikli araç alan muhtemelen limiti önemsemez diyesim geliyor da demek istemiyorum, niye yahu niye biraz emek sarfedin hesap yapın şu limitleri doğru belirleyin.

• konunun en son elektrikli araç kullananlar olduğunu ne zaman anlarız :)

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Güneş paneli fiyatlarından haberin var mı senin? Böyle bir düzenleme yapıyorsan vatandaşa o paneli çok uygun taksitlerle vereceksin ki tasarruf olsun.

Amacın tasarruf falan olmadığı gayet net

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatandaşı evinde de rahat ettirmeyin. Bunu yapacaklarına kaçak elektrik kullananlara bir çözüm bulunmalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaragorn -- 18 Kasım 2024; 19:20:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Onu anladık zaten ilk bu duyrulduğunda haber kanalları hemen yazmadı sular duruldu şimdi haber yapıyorlar. Hepsi çakal milleti uyutuyor

• Milletin yararına milletin verdiği vergisinin karşılığı tek 1 (bir!) işleri yok..
    Tiksiniyorum şunlardan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaçak kullanana laf yok, düzgün kullanana zam var.

Zeka fışkırıyor ya.

• Ya bu konu anayasal olarak uygun mu cidden diyeceğim de takan mı var yasayi.
    Peki 5001 kwh harcayan ile yılda 10000 kwh harcayan aynı ücret üzerinden tarifelendirilecekse bu sınırın yukarı çıkması lazım. Herkes İstanbul İzmir vs de yaşıyor sanırım.
    Neyse bunun doğuracağı sonuç açık daha çok kaçak tüketim daha çok vatandaşa yük. Elektrikli araba mevzusu bence bahane bu bahane ile söğüş mantığı. Çünkü elektrikli arabası olan çoğu insan zaten evden şarj edemiyor. Hadi etti diyelim iki katı olsa bile çok uygun zaten. Araç için ise bu başka bir çözüm bulsunlar ben evde kullandığım elektriğe neden 2 kat vereyim.
    Şimdi buna ok diyenler seneye 3 kat olacak sonra 4 sonra kaçak artacak sonra maliyet sonunda herkese zam olarak dönecek bu. Çocukça bir uygulama. Bari o ay aşan o ay ödese gene ok.
    Ben yil boyunca astım 5000 i bir sonraki sene mı öyle ödeyeceğim ne mevzu şimdi ?

• en1gma kullanıcısına yanıt

bana kalsa sübvansiyonu komple kaldırırım. Sübvansiyon AKP nin beğenmediğim icraatlerinden biri bu. ama nedense muhalif bildiğim yorumcular bu icraati baya bir benimsemiş.

• Mevcut durumu normal karşılayanlar ve hatta buna sevinenler, her zaman olduğu gibi sıranın kendilerine de geleceğinden bi haberler.

Tipik halkım kinciliği.

Aşağıda eşitlenmekten keyif alanlar bunlar, ben zenginleşemiyorum, benden daha iyi durumda olanlar fakirleşsin istiyorlar, batıyorsak da hep beraber batıyoruz hazzı yaşıyorlar.

Böyle konular sağ olsun, illaki 3-5 Troll kendini belli ediyor ve bunları anında blokluyorum.

Herkes aynısını yaparsa yakında troller, sadece kendileri gibi olanlar ile baş başa kalacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 18 Kasım 2024; 20:25:23 >

Arkadaşım,bir şeyi çıkarıp sonra ben vazgeçtim demek devlet ciddiyeti ile bağdaşmaz. Sübvansiyon veriyorsan canım sıkıldı kaldırıyorum demek yerine bak sübvansiyon yerine şunu veriyorum dersin.

Örneğin sübvansiyon kalkacak ama siz elektrik faturası öder gibi güneş paneli alıp kullanabileceksiniz dersin.

Bir şeyi canınızın veya siyasal görüşünüzün istediği gibi değil akıl mantık çerçevesinde değerlendirin.

• çatıya 10kw lık güneş paneli döşersin biter :))

• blackkugu61 B kullanıcısına yanıt

sonra düzenli vergi ödemeye başlarsın, diyorsun? bu rüzgar panelleri de bu şekilde değil mi? izin alınması gerekiyor kurulumu için. ayrıca düzenli olarak vergi ödeniyor biliyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.