Şimdi Ara

elektrikli bisiklet şarj etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba benim aklıma bi fikir geldi.elektrikli bisiıkletlerdeşarj bittiğinde yolda kaldığımız olmuştur v bu durumlarda pedallarla gitmemiz gerekmiştir.eğer pedalı çevirirken dinamo ile şarj etebilirmiyiz böyle birşey yapılmışmıdır. teşekkürler

• bu fikrini patent altına alda çalmasınlar Bu iş bisiklette lamba yakmaya benzemez ,

* batarya na göre uygun volt/ akımda dinamo bulabilecekmisin
    *buldun ve montaj ettin diyelim,şarj için yeterli devri saglayabilecekmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

bu fikrini patent altına alda çalmasınlar Bu iş bisiklette lamba yakmaya benzemez ,

* batarya na göre uygun volt/ akımda dinamo bulabilecekmisin
    *buldun ve montaj ettin diyelim,şarj için yeterli devri saglayabilecekmisin

kısaca olmaz de adamı zorlamadan
  • 2 öne 2 arkaya olmak uzere 4 dınoma lazım ve bir kaç devre ama geç dolur a kü
  • giderken şarj etsin döngü sağlasa olmaz mı =D
  • Yokuş aşağı giderken şarj edip , çıkarken kullanılabilir. Gerçi akünün küçük bir % sini doldurabilir ama hiç yoktan iyidir 10 yokuştan ikisini çıkartsa kardır bence...
  • öyle değilde şu olur en fazla,diyelim gittiğin yer yokuş ise giderken harcadığın enerjinin yokuş aşağı geri gelirken bir kısmını geri alabilirsin.bunun içinde ayrı bir dinamo ve şarj düzeneğı gerekir.ha nekadar enerjiyi geri kazanırsın bu şekilde bilemem tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben zamanında buyle bir devre ile park işlemi yapmıştım sadece %50 gibi bi şarj yapıyo ama düz yollarda pedal kullanırken hepsi doluyor sadece yaptığım devrenin nasıl bişey olduğunu bilmiyorum bulursam burada paylaşırim ama şöyle bi devreydi konsatörler 15 volt a çıkıncaya kadar bekliyor ve bir kaç diyot ve kondastör ile basit bir devre idi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antalyalı89

merhaba benim aklıma bi fikir geldi.elektrikli bisiıkletlerdeşarj bittiğinde yolda kaldığımız olmuştur v bu durumlarda pedallarla gitmemiz gerekmiştir.eğer pedalı çevirirken dinamo ile şarj etebilirmiyiz böyle birşey yapılmışmıdır. teşekkürler

Pedal çevirip dinamoyu döndürerek aküyü şarj edeceğiz..

Niye?

Akü dolsun da pedal çevirmek zorunda kalmayalım diye..

iyi de dinamoyu neyle çevirdik?

Pedalla..
  • Güzel fikirmiş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesslayt

ben zamanında buyle bir devre ile park işlemi yapmıştım sadece %50 gibi bi şarj yapıyo ama düz yollarda pedal kullanırken hepsi doluyor sadece yaptığım devrenin nasıl bişey olduğunu bilmiyorum bulursam burada paylaşırim ama şöyle bi devreydi konsatörler 15 volt a çıkıncaya kadar bekliyor ve bir kaç diyot ve kondastör ile basit bir devre idi

4 dinamodan kastın bisiklet dinamosumudur ?Bu işi de 4 dinamo ile mi çözdün

*Ortalama 12Ah akü kapasitesine sahip olan elektrikli bisikleti nasıl bir dinamo ile şarj etmeyi düşünüyorsun
  • bisiklet dinomoşundan bahsetmiyorum
  • bu şarj işi olur ancak çok kayıp olacaktır sabit mıknatıslı kalın bobin telinden sararak düşük devirde yüksek akım oluşturabilirsin ve bunu şarj için kullanabilirsin tabi şarj kontrol devresiyle birlikte ancak şöyle bir sorunun olacak aküyü şarja başladığında yüke binen dinamo zor dönmeye başlayacaktır örnek verecek olursak boşta dinamoyu çevirirken(şarj olmazken yani yük bağlı değilken) dakikada 100pedal çeviriyorsan aküyü şarj ederkende (yüke bağlanınca) çok zorlanakcaksın devamlı yokuş çıkar gibi olacak atıyorum 60pedal çevireceksin ve bu şarjı 10dk gibi süredede yapamayacaksın uzun sürecek atıyorum %20 akü doldu bu akü doluluk oranı ile aküyü şarj etmek için harcadığın yoldan daha az yol gideceksin ve yorgunluğunuda hiç saymıyorum.
  • ahmet arkadaşın doğru söylüyor ama bence tek yollu akım devresi ile çözmek gerekli çünkü dinamoya elektrik enerjisi geldiğinde dinamo fren görevi görecek tir ve enerji arttıkça bu ndenle zorluyacaktir ama bu sistemle akü şarj olur ama biriktetı düşürdüğünde bu devreler düzen almaya bilir
  • Bu sistemler şu an araç endüsrisinin de ilgisini çekiyor ve hatta elektrikli bisikletlerde rejeneratif sistemler üretilmeye başlandı bile. Verim olarak henüz çok başarılı oldukları söylenemez ama uzun vadede umut vaat ediyorlar. Elektrikli bisikletlerdeki uygulamaları için elektrikli bisiklet dünyası linkine bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castige

merhaba benim aklıma bi fikir geldi.elektrikli bisiıkletlerdeşarj bittiğinde yolda kaldığımız olmuştur v bu durumlarda pedallarla gitmemiz gerekmiştir.eğer pedalı çevirirken dinamo ile şarj etebilirmiyiz böyle birşey yapılmışmıdır. teşekkürler

Fikir benimde aklıma gelmişti ama saçma akünün ömrünü çok çabuk bitirir. Dinamo değilde bu şarj olayını güneş enerjisiyle yapan vardı google amcaya yaz çıkıyo
  • 2 akü olursa 1 aküyü güneş paneli doldurur diğer akü ile giidersin o bitince onu doldurursun başka yolu yok bence....
  • Tekerleğin dönüşü ile enerji üreten sistemler zaten satılıyor.
    Mesela Flykly veya Copenhagen Wheel şeklinde markalar var. Kit satıyorlar.
    Sistem tekerleğin göbeğinde hub şeklinde, aküde onun içinde.
    Bunlar pedal asist sistemler. Fakat pedal çevirmeden yokuş aşağı inerken bile pili şarj ediyorlar.

Çok uzun menzile ihtiyacı olan ve pedal çevirmekten çekinmeyenler için ideal görünüyor.
    Fiyatları 600-700 dolar civarı (yurtdışında). Sonuçta hepsinin aküsü ve bir akü ömrü var.

Türkiye'de de kit değilde bisiklet olarak satılan markalar var.
    ''kendini şarj eden elektrikli bisikletler'' yazınca çıkıyor.

Bana sorarsanız aküyü giderken şarj etmek çokta gerekli değil.
    Elektrikli bisikletler için üretilmiş 10Amh lithium ion aküler 20-30 km , 20Amh ise 40-50km rahat gidiyor.
    En fazla 3-4 saatte de şarj oluyor. Telefonu şarja koyarken aküyüde koyun. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.