|
Elektrikli BMW iX Türkiye fiyatı ve özellikleri (2. sayfa)
-
-
Şöyle 200-300 bin lira arasında elektrikli araçlar göremeyecek miyiz? Nasıl yaygınlaşacak bu arabalar?
-
Elektrikli araba görürürüzde süremeyiz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ötv %10 a veya %0 a inmeyecektir zaten ama elektrikli araçlarda inmeli.
-
İnsanlara hayal bile kurdurmuyor artık…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bmw nin 4 farlı tasarımı imzası gibiydi standarttı. şu böbrek ızgaralarıda standart hale getirdiler çok kötü oldu.
-
önce hanımla alalım garajda kalsın seyrederiz dedik. sonra nerde şarj edeceğiz diye düşündük ve almamaya karar verdik. bizde istiyoruz araba alalım tayyip amcaya harçlık olsun ama yok elektrikle mi uğraşalım sevgili devletim !
-
Başlığı gördüm dedim ki bagirarak 100 milyon doleeer sonra içine girdim 2 milyoncukmus iyimis dedim sonra 2 milyonun ne kadar büyük bi para olduğunu hatirladim ve sustum şuan usul usul çıkış yapıyorum haberden
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Avrupada 70-80 bin birim. Bizde 1,8 milyon birim. 20-25 kat fakir bir ülkeyiz. Sayelerinde..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 17 Kasım 2021; 11:37:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O ızgaralar ne öyle ya? Burada mizah amaçlı birkaç fotoğraf paylaşılmıştı. Cidden gerçek olmuş şaka gibi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Araba fiyatları ortada. Böyle bir ortamda ehliyete bile heveslenmiyorum. Alacağım ehliyetle ancak oyundaki arabaları sürebilirim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kurun canım hayal, günde 12 tane yeni model lüks otomobilin reklamı çıkıyor zaten. Yılda belki 1200 yeni model lüks araç piyasaya çıkıyor. Yeni yapılan lüks evler, villalar, uçaklar, giysiler ve yiyecekler ile hayalini kuracağınız bir milyar yeni şey üretiliyor merak etmeyin. Sonra iklim değişikliği, tüketim çılgınlığının doğaya verdiği zararlar filan onlar de hep başkalarını suçu olur. Biz isteyen sonra da istediklerinden ötürü mahvolan şeylerden başkalarını suçlayan yanar döner insanlarız. Ama suçlu hep birileri olacak kendiniz hariç.
Pardon yine hayalinizi bozdum BMX İX ile ailecek dağa çıkıp ayı kovalayacaktınız siz.
-
He canım BMW alamıyoruz diye ağlıyoruz pisişik fakirleriz biz. Tüm derdimiz son çıkan lüküs arabaları almak sonra da sekiz katlı lüks villamızın havuzuna işeyip etrafa caka satmak, sana özeniyoruz evet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 17 Kasım 2021; 13:3:13 > -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkelerin otomobil vergilendirmeleri 4 tiptir.
İlki düşük vergi alanlar. (%20den az.) Bunlar ya krallıkla yönetilen doğal kaynakları (Petrol, doğalgaz gibi.) fazla olan ülkeler “Sudi Arabistan, BAE gibi.” yada otomobil üretip dünyaya satan ülkeler “Almanya, Fransa, ABD gibi.” Krallıkla yönetilen ülkelerde verginin düşük olmasının nedeni halk kralı devirmesin, cumhuriyet ilan etmesindir. Otomobil üretip dünyaya satanlarda verginin düşük olmasının nedeni bu sektörün ülkeye para kazandıran başlıca sektörlerden birisi olması ve onu teşvik etmektir. (Otomobil üreticisi ülkelerden her biri yılda 3 milyondan fazla otomobil ürettiğinden yurtdışına ihraç ettikleri otomobilin fazlasını yurtiçinde eritmek zorundadırlar. )
İkincisi %50-%20 arası vergi alan ülkeler “İspanya, Hollanda, Polonya gibi. ” Bu ülkeler çoğunlukla eski sömürge imparatorluklarıdır. Zengindirler. Polonya istisna gibi durmaktadır. Onun da kendi özel nedeni vardır. eski bir sosyalist ülke olan Polonya’nın başkenti Varşova’dır. Sovyetler Birliğinin kurduğu Varşova Paktında yer almıştır. Şu anda NATOnun kuzey sınırını Rusyaya karşı korumaktadır. Avrupa’nın genelinden düşük olan alım gücü nedeniyle insanlarına kapitalizmi sevdirmek maksadıyla düşük vergi politikası izlenmektedir.
Üçüncüsü %50-5100 arası vergi alan ülkeler “İsrail, İzlanda, İrlanda, Yunanistan gibi”. Bu ülkeler genelde ekonomik olarak batık ülkelerdir. Hep İMF ile yeni borç anlaşmaları yaparlar. Borçlarını ödeyemezler. Halklarını da daha çok bunaltmamak için daha yüksek otomobil vergisi alamazlar. Burada istisna İsrail gibi gözüksede İsrail de çok borçlu ve ekonomik anlamda darboğazda olan ayrıca işgalci olduğu için de askeri harcamaları çok yüksek olan bir ülkedir.
Dördüncüsü %150 ve üzeri otomobil vergisi alan ülkeler “Danimarka, Norveç, Finlandiya, Türkiye gibi”. Bu ülkeler kendileri otomobil üretmedikleri için yurtdışına çıkan dövizi dengelemek ve ayağını yorganına göre uzatmak maksadıyla bu vergi sistemini benimsemişlerdir. Bu ülkelerin İMF’ye borcu yoktur. Ekonomik olarak batık değildir. Kendi yağlarında kavrulan ülkelerdir.
Kendisi otomobil üretmediği halde otomobil üreten ülkelerle aynı vergi sistemi bizde de olsun isteriz. (Biz at avrat silah üçlemesiyle meşhur bir milletiz. ) Ancak Dünya üretmediğini tüketen ve bu nedenle iflas eden ülkelerin örnekleriyle dolu. İflas edince ne olur? Osmanlı Devletindeki gibi alacaklı ülkeler sizin doğal kaynaklarınıza çöker, onları yok pahasına işletir. Sizi sömürge devleti yapmaya çalışır.
Kısaca borçlanmadan ucuz otomobile binebilmek için ülke olarak çok çalışıp tüketen değil üreten ülke olmamız gerekiyor. Bunun için tek başına çalışmak da yetmiyor, ülkemizin ayağına çelme takanları durduracak bir siyasi irade de gerekiyor. Ülkemizin kaynakları ABD destekli darbelerle her 10 yılda bir sömürülmüştür. En son 15 Temmuz 2015’te yine darbe denenmiş lakin siyasi irade ve Aziz Türk milleti sayesinde başaramamışlardır. Devrim arabalarını ürettirmeyenler (O zamanın teknolojisiyle 3 ayda motor dahil otomobil üretmişlerdir.), Türkiye’de yerli araç üretmek isteyen Özdemir Sabancı’yı DHKP-C’ye öldürtenler aynı merkezden emir alan tiplerdir. Bunlarla mücadeleyi göze alacak bir siyasi irade gerekmektedir. Batının her dediğini yaparsanız, dolar sınırlı yüklenir belki ama sizin kaynaklarınızı onlar kullanır. Akdeniz’de doğalgazı onlar çıkartır, yanınıza terör devleti kurup sizden toprak talep eder. Kullanmanıza izin vermedikleri silahları size kazık fiyatlara satarlar.
Devletimizin sağladığı hizmetlerin kaynağı vergilerdir. Vergileri indireceğiz diyenler ya yeni kaynak bulacak (İMFye borçlanmadan.) yada hizmetleri-yatırımları azaltacak. Lütfen muhalefet partileri bol bol vakitleri varken plan program yapsın. İcraatlarını vaatlerini, vaatlerini hangi kaynakla gerçekleştireceklerini araştırsın. Kervan yolda düzülür mantığı ile ülke yönetimine talip olunmaz. Mesela sadece 2022 yılı bütçesinde “….65 yaş üstü yaşlılarımız, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımız ve yakınlarına bağlanan aylıklar kapsamında 15,6 milyar lira, engelli vatandaşlarımızın evde bakımına destek amacıyla 13,2 milyar lira…” kaynak ayrılacak.
Cumhurbaşkanımız faizle olabildiğince mücadele etmeye çalışıyor. Kolay değil bu faiz baronlarıyla baş etmek. Eninde sonunda Türkiye galip gelecek İnşallah. Faizli sistem aslında onlara da zarar veriyor. İngilterede orta sınıf bir araba 1938’de 280 sterlin iken şu anda 21.000 sterlin. Enflasyonla araç fiyatı 70 kat artmış. Dünyayı sömürdükleri için sömürgelerden gelirle açığı kapıyorlar. Sömürgeler bilinçlenmeye başlayınca açığı kapatamayacaklar.
-
Gerçekçi olmak isterken itici hale gelmeye çalışmam üzücü. Yaşın kaç bilmiyorum ekonomik durumun nedir bilmiyorum. Arabayla dağa çıkmak ayı kovalamak istersen böyle bir fantezim yok, senin varsa yapabilirsin. Genelleme yapmışsın sen yanıp dönüyorsan onu bilemem. Ben hayatımı daha iyi şartlarda yaşamak üzerine kurmaya çalışıyorum hayalde olsa güzel olduğuna inanıyorum. Bu ülkede geçinemediği için intihar edenide görüyoruz, heslerin bu ülkeye ne yaptığını biliyoruz, görmezden de gelmiyoruz.Senin istediğin sanırım herkes kendin gibi olmasını istiyor olabilirsin. bir amacın yoksa onunda olmasın istiyor olabilirsin, ben yapamadım o da yapmasın diyebilirsin, sana bu düşüncenden dolayıda saygı duyuyorum, söylediklerinde gerçeklik payı yokta diyemem, umut hepimiz ihtiyacı olan şey bence…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X