Şimdi Ara

Elektrikli ızgara kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
26.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • bunun yerine şiddetle döküm tava öneririm. bende tefalin elektrikli ızgarası var ama kurutuyor etleri. temizlemesi pratik değil ve güya adı dumansız ızgara ama çok duman çıkıyor. sinbo marka benzer bir ürünü arkadaşım kullanıyordu oda öyle. balkonda kullanılırsa belki idare eder ama mutfak içinde kullanışlı değil.

    ama kaliteli bir döküm tava yı ocakta davlumbaz altında kullanırsanız hem duman derdiniz olmaz hemde süper lezzetli ızgaralar yaparsınız. düşünürseniz hepsiburadada hecha marka döküm ürünler baya kalitelidir bende 4 ürünü var hepsinden çok memnunum. alttaki iki ürünü hem ocak üstünde hemde isterseniz mangal üzerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

    bunun yerine şiddetle döküm tava öneririm. bende tefalin elektrikli ızgarası var ama kurutuyor etleri. temizlemesi pratik değil ve güya adı dumansız ızgara ama çok duman çıkıyor. sinbo marka benzer bir ürünü arkadaşım kullanıyordu oda öyle. balkonda kullanılırsa belki idare eder ama mutfak içinde kullanışlı değil.

    ama kaliteli bir döküm tava yı ocakta davlumbaz altında kullanırsanız hem duman derdiniz olmaz hemde süper lezzetli ızgaralar yaparsınız. düşünürseniz hepsiburadada hecha marka döküm ürünler baya kalitelidir bende 4 ürünü var hepsinden çok memnunum. alttaki iki ürünü hem ocak üstünde hemde isterseniz mangal üzerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.





    İlginç gerçekten. Ama buna ne gerek varki o zaman tost makinesi de aynı işi gormezmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • öyle zaten çalışma mantıkları tost makineleriyle aynı bu ızgaraların. biraz daha janjanlılar o kadar min. 1800-2000W gücünde düzgün döküm ızgaralı bir tost makineniz varsa zaten almayın ızgara falan. ama döküm tavada yediğiniz etin ızgaranın tadını başka bişeyde zor alırsınız onuda söyliyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 21 Temmuz 2013; 16:18:22 >
  • kömürde yapılan mangalın lezzetini hiçbiri vermyor :) hele ki o ızgaralar, altına su konanlar falan ben hiç sevemedim. bizde de philipsin var. altına su konan. tamam pişirmesinde sorun yok ama temizliği annemi öldürüyor.

    bence de eğer kömürde mangal imkanı olmadığı zaman en güzeli döküm tavalar. bende tefalin preference serisinin tavası var. biraz pahalı ama çok iyi pişriyor...ve çok memnunum...
  • Daha neler öğreneceğiz bakalım. :)

    ŞU ürün bahsetrigimiz ızgara ile aynı işimi görüyor şimdi.http://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya-ev-aletleri/fakir-valery-izgara-ve-tost-makinesi-celik-61197045

    Bizim tost makinasıda bu; çakma ürün galiba nette birtane çıktı :) taksitciden aldi muhtemelen valide. 2000 watt yazıyor altında ama çok ilkel vede manuel dandik birsey. Isinirken ve sogurken uzun sure çatır çatır sesler geliyor ust kattaki komşu bile duyuyor gece. :)



    @emrahsnr @ZEITGEIST

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARCadaS

    Elektrikli ızgaralar nasıldır lezzet bakımından idare edermi? Ayrıca bildiğiniz bir zararı var mı?



    Sn.ZEITGEIST' e kesinlikle katılıyorum. Döküm tavayı şiddetle öneririm. Mermerde de güzel ızgara yapılır ancak mermer döküm tava kadar uzun ömürlü değil üzerinde damar olmamalı mermerin yoksa ilk ısıtmanızda parçalanacaktır.

    Saygılar...




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARCadaS

    Elektrikli ızgaralar nasıldır lezzet bakımından idare edermi? Ayrıca bildiğiniz bir zararı var mı?



    Bunu alacağına tost makinesi al, daha çabuk pişirirsin. Ben Korkmaz'ın tost makinesini almıştım, yapışmaz yüzeye (sanırım teflon) sahip bir modeldi. Sözde o makinede de ızgara yapılıyormuş ama tost yapar gibi pişirmedikten sonra doğru düzgün pişmiyor etler. Yapışmaz yüzeyin olması şöyle avantajlı, yağ kullanmadan eti pişirebiliyorsun, en azından ben tavuk etini öyle pişirmiştim.

    Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş, döküm tava almanız daha güzel olur, en azından daha kolay ve lezzetli pişirirsiniz. Verdiğiniz linkteki ürünün çizilme derdi de var.




  • Yorumlarınıza istinaden döküm tavada alternatif çözüm. Siz bana kullanan varsa eğer düzgün bir tost makinesi önerin. Hemde et kızartabilsin. Zaten bizdeki tost makinesi ceyizcilerin para kazanmak mahiyetinde valide ye sattiklarından. Ne yıkanabilir ne parçaları çıkarılabilir. Kırıp atacam sonunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARCadaS

    Yorumlarınıza istinaden döküm tavada alternatif çözüm. Siz bana kullanan varsa eğer düzgün bir tost makinesi önerin. Hemde et kızartabilsin. Zaten bizdeki tost makinesi ceyizcilerin para kazanmak mahiyetinde valide ye sattiklarından. Ne yıkanabilir ne parçaları çıkarılabilir. Kırıp atacam sonunda.

    breville 540ex, tefal xl800 comfort, fakir crea veya valery, cucinox 42041, korkmaz a328, a329-05, a329-06, a310-01, arçelik k-2369b, king p-625, vestel 3000 inox ile hem tost hem de ızgara et yapılabilir...ancak makinayı açarak yapmamalı, yine tost yapar gibi kullanmalı...bu nedenle yükseklik ayarlı olanlar daha ideal...yada elektrikli ızgara alınabilir...

    geçenlerde TV reklamlarında tanıtımdan etkilendim döküm ızgara tava aldım LAVA marka, ama umduğum gibi olmuyor ızgara etler...daha sonra ocak üstü döküm TAŞHAN tost makinası ile yaptım, döküm tavadan daha iyi oldu...

    tost makinaları hakkında...http://forum.donanimhaber.com/m_71165834/f_//tm.htm#71165834

    elektrikli ızgaralar hakkında...http://forum.donanimhaber.com/m_78705928/f_//tm.htm#78705928




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baberti

    quote:

    Orijinalden alıntı: ARCadaS

    Yorumlarınıza istinaden döküm tavada alternatif çözüm. Siz bana kullanan varsa eğer düzgün bir tost makinesi önerin. Hemde et kızartabilsin. Zaten bizdeki tost makinesi ceyizcilerin para kazanmak mahiyetinde valide ye sattiklarından. Ne yıkanabilir ne parçaları çıkarılabilir. Kırıp atacam sonunda.

    breville 540ex, tefal xl800 comfort, fakir crea veya valery, cucinox 42041, korkmaz a328, a329-05, a329-06, a310-01, arçelik k-2369b, king p-625, vestel 3000 inox ile hem tost hem de ızgara et yapılabilir...ancak makinayı açarak yapmamalı, yine tost yapar gibi kullanmalı...bu nedenle yükseklik ayarlı olanlar daha ideal...yada elektrikli ızgara alınabilir...

    geçenlerde TV reklamlarında tanıtımdan etkilendim döküm ızgara tava aldım LAVA marka, ama umduğum gibi olmuyor ızgara etler...daha sonra ocak üstü döküm TAŞHAN tost makinası ile yaptım, döküm tavadan daha iyi oldu...

    tost makinaları hakkında...http://forum.donanimhaber.com/m_71165834/f_//tm.htm#71165834

    elektrikli ızgaralar hakkında...http://forum.donanimhaber.com/m_78705928/f_//tm.htm#78705928




    Teşekkür ediyorum. Akşam verdiğin modellerin detaylı incelemesini yapayım.




  • Merhaba arkadaşlar ben de geçen gün ERA SM-5 1500 watt elektrikli ızgara aldım. Maalesef apartmanda kömürlü ızgara şansımız yok. O yüzden elektrikli ile idare edeceğiz. Aldığımdan beri daha kullanamadım. Nasipse hafta sonu kullanmayı düşünüyorum ama ilk kullanımda koku olabiliyormuş. Peki bu koku işini nasıl halledebilirim ? Tavsiyeleriniz nelerdir ? Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.
     Elektrikli ızgara kullanan var mı?
     Elektrikli ızgara kullanan var mı?




  • muverrih35 kullanıcısına yanıt
    ERA ızgara candır dostum. Ben yıllardır normal olanını kullanıyorum. Seninki turbolu galiba.

    Hiçbir sorun yaşamazsın, koku bildiğin yemek kokusu bunun haricinde duman veya baska bir koku yok . Sana tavsiyem aspiratörün altında pişirirsen etin kokusu eve yayılmaz. Ayrıca ızgaranın altına 2 kat alümünyum folya ser pişirmeden önce. Böylece temizliği çok kolay oluyor yağ folyoda birikiyo kenarlarından katlayıp ızgaraya bulaşmadan çöpe atıyosun mis gibi temiz oluyo :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barslan1

    ERA ızgara candır dostum. Ben yıllardır normal olanını kullanıyorum. Seninki turbolu galiba.

    Hiçbir sorun yaşamazsın, koku bildiğin yemek kokusu bunun haricinde duman veya baska bir koku yok . Sana tavsiyem aspiratörün altında pişirirsen etin kokusu eve yayılmaz. Ayrıca ızgaranın altına 2 kat alümünyum folya ser pişirmeden önce. Böylece temizliği çok kolay oluyor yağ folyoda birikiyo kenarlarından katlayıp ızgaraya bulaşmadan çöpe atıyosun mis gibi temiz oluyo :)

    Teşekkür ederim dostum. Bir kaç defa kullandım. Hatta biraz duman da yaptı o yüzden balkonda kullanıyorum ama şu dediğin folyo işi gayet iyiymiş. Bundan sonraki ilk kullanımımda deneyeceğim. Zira eşim ızagarayı temizlerken söylenip duruyordu temizliği zor diye :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.