Şimdi Ara

***ELEKTRİKLİ IZGARA TAVSİYESİ*** (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
779
Cevap
35
Favori
226.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gimmeluck

sardalya zamanı, ama yapda istemiyoruz kesinlikle, diyet filan,
    fırında da iyi olmaz sanırım

şu jet ızgaralarsan mı alsak? veya almışken

iyisi olsun diyip, ki bunu şu anda 200tl ye alabiliyorum,

https://www.hepsiburada.com/tefal-die-cast-bbq-tasty-grill-dumansiz-izgara-9100034373-p-HBV00000KN39U?magaza=Hepsiburada
    Tefal Die-Cast BBQ Tasty için 200 lira fiyat gayet makul ...
    ancak; üstü açık ızgaraların performansı biraz düşüktür, ızgara yapmak uzun sürer, erkenden başlarsanız kurtarırsınız ama hızlıca ızgara yapayım derseniz sabrınız yetmeyebilir ... benim tercihim her zaman kapaklı ızgaradan yanadır, yada bunu alıp bir kapak uydurmanız gerekir çünkü kapak çok işe yarıyor ...

• Sayın Bayberty,

Demir Döküm tava ile elektrikli ızgara arasında kaldım. örnek vermek gerekirse kuzu pirzola pişireceğim hangisini yönelmem gerekiyor. Ağırlıklı olarak et ve tavuk pişirmeyi düşünüyorum.

Benim inceliğim ve kafama yatan bir kaç tane ürün var. Acaba bunlardan hangisinden en iyi verimi alırım.

1- Gazella Brb3000 Barbecue Granit 2400W Elektrikli Izgara

2-
    www.zwilling.com.tr
    KARE IZGARA TABAĞI - Zwilling J.A. Henckels Türkiye
    http://www.zwilling.com.tr/staub-grill-tavalar-kare-izgara-tabagi

Birde staub ürününün tencere tipi kapaklısı var, ızgara dışında çeşitli yemeklerde yapılabilir.
    www.zwilling.com.tr
    DÖKÜM TENCERE - Zwilling J.A. Henckels Türkiye
    http://www.zwilling.com.tr/staub-la-cocotte-dokum-tencere-18

Sizce ne tür bir seçim yapmam gerekiyor. Yada önereceğiniz mangal tadına yakın bir ürün varmıdır?

• payda P kullanıcısına yanıt
    selam,

- Gazella kapaklı ızgara; bende birkaç ürün var (olimpist, cvs, acura) ... kapaklı tüm ürünlerimden memnun kaldım, Gazella kullananlardan da olumlu dönüşler geldi ...

- Döküm tava; yıllar önce aldığım Lava tavadan da memnunduk ancak sefamız kısa sürdü (hediye etmek zorunda kaldık ) ... tek eksiği bir kapaktı ama sorun olmadı çünkü evdeki kapaklardan biri illaki uyuyor ... yeniden döküm alacak olsam düz tabanlı alırım, bence ızgara performansı daha iyi olur, hem de temizliği daha kolaydır ... alternatif olarak en alt linkteki lava döküm tost tavasını/makinesini de alabilirsiniz, hem ızgara hem tost makinesi işi görür ...

(düz) >
    www.hepsiburada.com
    Lava Yuvarlak Kızartma Tavası Metal Kulplu Çap(Ø)28Cm Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/lava-yuvarlak-kizartma-tavasi-metal-kulplu-cap-28cm-p-HBV000007HP90

(yarısı düz yarısı çizgili) >
    www.hepsiburada.com
    Lava Döküm Demir Izgara Tava Hibrit Metal Kulplu 26x32 cm Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/lava-dokum-demir-izgara-tava-hibrit-metal-kulplu-26x32-cm-p-HBV000002QG8C

(tost ve ızgara) >
    www.hepsiburada.com
    Lava Tost Makinası 18X26 Cm Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/lava-tost-makinasi-18x26-cm-p-HBV0000045ECZ

sonuç; imkanınız varsa gazella'yı ve yanına da yukarıdakilere benzer döküm tavalardan birini alın, bazen ızgarayı bazen tavayı kullanırsınız ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 22 Eylül 2019; 20:58:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

selam,

- Gazella kapaklı ızgara; bende birkaç ürün var (olimpist, cvs, acura) ... kapaklı tüm ürünlerimden memnun kaldım, Gazella kullananlardan da olumlu dönüşler geldi ...

- Döküm tava; yıllar önce aldığım Lava tavadan da memnunduk ancak sefamız kısa sürdü (hediye etmek zorunda kaldık ) ... tek eksiği bir kapaktı ama sorun olmadı çünkü evdeki kapaklardan biri illaki uyuyor ... yeniden döküm alacak olsam düz tabanlı alırım, bence ızgara performansı daha iyi olur, hem de temizliği daha kolaydır ... alternatif olarak en alt linkteki lava döküm tost tavasını/makinesini de alabilirsiniz, hem ızgara hem tost makinesi işi görür ...

(düz) >https://www.hepsiburada.com/lava-yuvarlak-kizartma-tavasi-metal-kulplu-cap-28cm-p-HBV000007HP90
    (yarısı düz yarısı çizgili) >https://www.hepsiburada.com/lava-dokum-demir-izgara-tava-hibrit-metal-kulplu-26x32-cm-p-HBV000002QG8C
    (tost ve ızgara) >https://www.hepsiburada.com/lava-tost-makinasi-18x26-cm-p-HBV0000045ECZ

sonuç; imkanınız varsa gazella'yı ve yanına da yukarıdakilere benzer döküm tavalardan birini alın, bazen ızgarayı bazen tavayı kullanırsınız ...
    elektrikli ızgara ile Demirdöküm tava arasında ızgara kalitesinde bir fark var mı? et pişirmede hangisi daha lezettli sonuç verir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: payda

elektrikli ızgara ile Demirdöküm tava arasında ızgara kalitesinde bir fark var mı? et pişirmede hangisi daha lezettli sonuç verir?

Alıntıları Göster
    2+2=4 gibi kesin bir cevabı olmaz böyle soruların ... avantajlar-dezavantajlar söz konusu ...

elektriklinin yanına bir de döküm tava önermemin nedeni, ızgaraya atmadan önce etleri 1-2 dak. döküm tavada "mühürleme"nin katacağı ekstra lezzettir, çünkü elektrikli ızgaraların gücü et mühürlemeye yetmiyor ...

ikisinin de kendine has tadı olur ama yağsız ızgara lezzeti için "elektrikli" daha uygundur diyebilirim ... kısacası sadece birini alacaksanız elektrikli tercih edin ... gazella ...

• quote:

Tefal Die-Cast BBQ Tasty için 200 lira fiyat gayet makul ...
    ancak; üstü açık ızgaraların performansı biraz düşüktür, ızgara yapmak uzun sürer, erkenden başlarsanız kurtarırsınız ama hızlıca ızgara yapayım derseniz sabrınız yetmeyebilir ... benim tercihim her zaman kapaklı ızgaradan yanadır, yada bunu alıp bir kapak uydurmanız gerekir çünkü kapak çok işe yarıyor ...

Alıntıları Göster
    anladım hocam, peki şu yorum dogru mudur o zaman ;

KApaklı olunca bu sefer Fırın mantıgına geçip Haşlama tarzı bir pişirme yapıyor, ızgara gibi olmuyor diyorlar. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 23 Eylül 2019; 13:2:44 >

• gimmeluck kullanıcısına yanıt
    çözümü var hocam, sonlara doğru kapağını açar bir kaç dakika ızgara olmasını bekler haşlama olmaktan kurtarırız etleri ...
    aslında kapaklı olmasının faydası burada, içleri de yeterince pişiyor sonra kapağı açıp iyice kızarmasını bekliyoruz ve etler kurumadan tam kıvamında oluyor ...
  • quote:

2+2=4 gibi kesin bir cevabı olmaz böyle soruların ... avantajlar-dezavantajlar söz konusu ...

elektriklinin yanına bir de döküm tava önermemin nedeni, ızgaraya atmadan önce etleri 1-2 dak. döküm tavada "mühürleme"nin katacağı ekstra lezzettir, çünkü elektrikli ızgaraların gücü et mühürlemeye yetmiyor ...

ikisinin de kendine has tadı olur ama yağsız ızgara lezzeti için "elektrikli" daha uygundur diyebilirim ... kısacası sadece birini alacaksanız elektrikli tercih edin ... gazella ...

Alıntıları Göster
    şu mu hocam?
    www.hepsiburada.com
    Gazella Brb3000 Barbecue Granit 2400Watt Kapaklı Dumansız Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/gazella-brb3000-barbecue-granit-2400watt-kapakli-dumansiz-elektrikli-izgara-pm-mttayf5848

az tuzlu değilmiş,

yani şundan farkı ne ona bakmam lazım akşam bi bakayım,
    www.hepsiburada.com
    Sinbo SBG-7116 Cam Kapakılı Elektrikli Izgara Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/sinbo-sbg-7116-cam-kapakili-elektrikli-izgara-p-HBV000004KOC4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 24 Eylül 2019; 13:7:32 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Weber Q1000 modeli hakkında düşünceniz nedir? Benim en çok hoşuma giden ürün modeli oldu. Izgarası demir döküm.

Amazon.de sitesinde incelediğimde Tefal Optigrill modelide çok tutulmuş.

Amazon almanya hesabımda yaklaşık 300€ kadar hediye çeki bütçem var. Amazon almanyadan önereceğiniz başka bir ürün var mı?

Acele etmeden en iyi ürün tipini seçmeye çalışıyorum. Şuana kadar incelediğimde weber ön plana çıktı.

gazella eskiden daha uygundu, çok satılmaya başlayınca popüler oldu fiyatı yükseldi ...
    sinbo ile ilgili "ızgara plakası hemen yamuluyor" şikayetleri var, memnun kullanıcı sayısı daha az ...
  • payda P kullanıcısına yanıt
    weber 1000 modeli gazlıdır, özel tercihiniz ise tavsiye ederim weber ürünleri iyidir ...
    elektrikli istiyorsanız 1400 ve 2400 modelleri var ama fiyatları astronomik seviyede ...
    eskiden 1400'ün fiyatı 1000 lira civarıydı şimdi 4000 olmuş ...
  • f/p olarak en uygun elektrikli ızgara modelleri;

gazzella brb-3000 barbecue (cam kapaklı)
    profilo peı-0990b (cam kapaklı)
    olimpist komple mutfak (cam kapaklı)
    olimpist pişirme robotu (cam kapaklı)
    arnica ızgr-01 (cam kapaklı)
    arçelik k-2210 (cam kapaklı)
    era sm-15 / 16 / 17 / 18 (üstten rezistanslı, kapaklı)
    aksu t-30 / t-30e şişfish (üstten rezistanslı, kapaklı)

not; bazı modeller yenilenmiş veya fiyatları uçmuş olabilir, kontrol etmek lazım ...
  • quote:

f/p olarak en uygun elektrikli ızgara modelleri;

gazzella brb-3000 barbecue (cam kapaklı)
    profilo peı-0990b (cam kapaklı)
    olimpist komple mutfak (cam kapaklı)
    olimpist pişirme robotu (cam kapaklı)
    arnica ızgr-01 (cam kapaklı)
    arçelik k-2210 (cam kapaklı)
    era sm-15 / 16 / 17 / 18 (üstten rezistanslı, kapaklı)
    aksu t-30 / t-30e şişfish (üstten rezistanslı, kapaklı)

not; bazı modeller yenilenmiş veya fiyatları uçmuş olabilir, kontrol etmek lazım ...
    hocam gazella 2400w
    profilo ise 1500w

bana gazella pek inandırıcı gelmedi,

verdiği güç doğru bile olsa,
    profiloya göre daha farklı sonuç vermesi gerekir o zaman? hatta şebekede sorun da çıkabilir

bu arada ara değerlerde çalışabiliyor mu bunlar? yoksa sadece on off sıfır veya 2400w gibi mi, yani ayarı kısıp 500w çalıştırabilir miyim ki

ızgaralarda kademe ayarı var, 1-2-3-4-5 gibi ... mesela gazella'da en üst kademe 2400 watt, alt kademelere doğru azalır ... yüksek watt'ın artısı daha hızlı ısınır ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    hocam ibreyi bir anda

şu jet ızgaralara döndürdüm,

onlar hakkında ne diyebilirsiniz?
    www.hepsiburada.com
    Mupa Mupa 3050 Çift Telli Barbekü Izgara 1200W Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/mupa-mupa-3050-cift-telli-barbeku-izgara-1200w-p-HBV00000ML1UT

sanki şöyle;
    yıkama derdi daha az,
    mesela ekteki ızgara ters cevirebilirim direkt olarak.
    Aktıgı yerde ısınan demir yok, üzerine yağ damlamaz, yukardan ısıtılıyor,
    kapak da var, ama kapaksız kullanılmaz bu tabi,

etin tüm yüzeyi tepsiye değmiyor, tepsi yok zaten sadece ızgara telleri değiyor.

bende aynısının CVS markalısı var ve çok memnunum, tavsiye ederim ... Taner, Aksu, Akel, CVS markaları bu alanda iyidir ... linkteki mutsan markasını bilmiyorum ama bu tür ızgaraların kötü olma ihtimali düşüktür ... aslında tavsiye listemde bunlardan çok var eskiden ERA çok yaygındı ama piyasadan çekildi, sanırım bu tür ızgaralardan fazla para kazanamıyorlar ...
  • Hocam
    gazzella brb-3000 barbecue (cam kapaklı) bu ürün için PTFE kaplama varmış. Okuduğum bazı yorumlarda zehirli olduğunu söyleyenler var. Sizin tecrübelerinizden faydalanarak fikirlerinizi almak isterim. Alternatif olarak LAVA kapaklı döküm düşünüyorum aynı kulvar değil ama en azından döküm.

• cemcagdas C kullanıcısına yanıt
    teflon, seramik, granit tüm tost makineleri ve ızgaraların kaplaması PTFE'dir, yani o ürüne mahsus bir şey değil hepsinde aynı risk var, yıllar içinde kaplama maddesi yiyeceklere karışıp zararlı olmaya başlıyor ancak buna zehirlenme diyemeyiz yani anlık bir etki yaratmaz yıllar içinde bünyeye giren PTFE maddesi sağlığa zarar vermeye başlar ... çıkarılabilir plakalı üründe ısrar eden herkes bunu baştan kabul etmek durumunda ...
    döküm tavaların ilk çıktığı dönem ben de LAVA almıştım lakin ısrar üzerine birine hediye etmek zorunda kalmıştım ... ... LAVA döküm almak tabii ki daha mantıklı, tek fark ocak üstünde kullanmak gerekiyor, şimdi kapaklı modelleri de çıkmış ...

• Bayberty kullanıcısına yanıt
    Ustadım çok teşekkür ederim ilginize.
    Yazınızı okuduktan sonra lava kapaklı almak daha mantıklı önce sağlık sonuçta bunu ailem ile beraber kullanılacak. Hocam ızgara konusunda lava ürününde tat olayı nasıldı yani mangal-ızgara tadı tam olmasada yakın diyebilirmisiniz?

Bahsettiğim ürün linkte fakat anlayamadığım 3 kat emaye 2 fırın lama demiş onu anlayamadım. Bu konuda bilgilendirme yapabilirmisiniz

www.lavashops.com
    3 kat emaye kaplama, 2 Fırınlama, kalınlık: Taban=5mm. Kenar=3,7mm. İç Ölçü: W=28 cm L=28 cm H=4,1 cm
    https://www.lavashops.com/izgara-tavalar/Lava-Dokum-Izgara-Tava-Metal-Sapli-Cam-kapkli-Olcu-28x28cm-Mavi

• cemcagdas C kullanıcısına yanıt
    kullandığım kısa sürede döküm tavayı eleştirdiğim bir husus oldu;
    etleri marine ettiğimiz yağ veya etin kendi yağı bir süre sonra tavanın dibinde birikiyor, ızgaralardaki gibi yağ tahliyesi olmadığından kızartma yapıyormuş hissi vermeye başlıyor ve yanan yağ aşırı duman yapıyor ... bunun için etleri çıkarıyor, tavada biriken yağı boşalttıktan sonra etlerin tam anlamıyla ızgara olmasını sağlıyordum ...

linkteki açıklamalar "3 emaye ve 2 fırın yani toplamda 5 kaplama" anlamında olabilir, yada belki dizgi hatasıdır ...
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.