Şimdi Ara

Elektrikli kombiler için kaç watt inverter yeterli olur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
19.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merak ediyorum. Bu inverter denilen cihazı araştırıyorumda.
    Inverter benim anladığım kadarıyla, düşük voltajlı eklektigi yüksek voltaja çeviren bir cihaz. Yani 12 voltu 220 voltta çeviriyor.
    Peki evi ısıtmada kullanilan bir elektrikli bir kombi için. Kaç watt lık inverter yeterli olacaktır.

• Kombi yaklaşık 100- 150 Watt elektrik çeker, 300 watt inverter yeterli olur.

Fakat, normal inverterler kare dalga ürettiği için, kombi kullanımına uygun değildir.

Sinüs inverterlerde pahalıdırlar, online UPS tavsiye ederim.

Şu an ben evimde, 1 Kva online UPS kullanıyorum, kombime bağlı olarak, yaklaşık 1.5 saat yetiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

Kombi yaklaşık 100- 150 Watt elektrik çeker, 300 watt inverter yeterli olur.

Fakat, normal inverterler kare dalga ürettiği için, kombi kullanımına uygun değildir.

Sinüs inverterlerde pahalıdırlar, online UPS tavsiye ederim.

Şu an ben evimde, 1 Kva online UPS kullanıyorum, kombime bağlı olarak, yaklaşık 1.5 saat yetiyor.

Yalnız ben gazlı kombiden bahsetmiyorum.
    Tamamen bütün ısınmasını elektrikten alan kombiden bahsediyorum.
  • @ultimatetnctr

Sen bu işi unut; elektrikli kombiler 10-----35kw arasındadır.Böyle bir invertör pek ucuz olmayacaktır Ayrıca 10kw lık bir sistemin stabil çalışabilmesi için 15kw lık bir invertör ihtiyacı dogar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 30 Kasım 2011; 10:07:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

@ultimatetnctr

Sen bu işi unut; elektrikli kombiler 10-----35kw arasındadır.Böyle bir invertör pek ucuz olmayacaktır Ayrıca 10kw lık bir sistemin stabil çalışabilmesi için 15kw lık bir invertör ihtiyacı dogar..

Ben soruyu yanlış anlamışım da, 10 KW bile olsa 10.000 watt eder, 12 voltta 833 amper akım gerekir.

90 Amperlik 10 tane akü 1 saat falan çalıştırır.

12 Voltu çevireyim 220 ye, ufacık akü ile cereyanlı kombi işleteyim diye bir şey yoktur.
  • Arkadaşlar benim elektrik bilgim 0.
    Sadede merakimdan sordum. Cevabımi aldım tesekkurler. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.