Şimdi Ara

Elektrikli Motosikletler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
11.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: sahinoz31

Bisiklete binmek karizmayı çizdirmez, sürmeyi bilene karizma yapar

biraz zor olsa da carisma yapması ama olur yane..
  • ucuza isteyen arkadaşım elden düşme istiyosun heralde ucuz derken fiyat aralığı belirt birde bu araştırdığıma göre çinden çıkış fiyatı 104 dolar. burdakı fiyatı ise ben eskişehir için konuşuyorum 1 milyar 100 2.ellerini fiyatı ortalam 650 lira ama gayet temizler eskişehirde bundan nerdeyse kullanmayan yok diyebilirim. Özellikle lokantalarda getir götürde :D
  • nımh: sen bu işten anlıyosun bn pek bilmiyorum sadece binip gezer şarjı bittimi şarj ederim.Full şarjı bitirmeden mı sarja takmak gerekiyor? bide şu an havalar baya soğuk ama ben yinede biniyorum akünün ömrünü kısaltırmı?? Sonra :D geçen kuzenle bnm motora bindik gezdik kndısı 90 kılo bnse 55 145 kılo motorda zarar oluşurmu bazıları beynı fln war yanar dıyolar dogrumu ? şunlara bi açıklık getirirsen seviniirm xD
  • Hiç bir şey benzinli bir aracın yerini tutmaz en basiti akülü matkap ile elektriğe bağlanan matkap birinin devir sayısı çok düşük diğerininki çok yüksek..Birinin gücü hemen bitebiliyor diğerinin ise gücü hep var ve aktarılıyor buna vericek para bende yok açıkcası hiç güvenemem böyle dandik aletlere..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

1- Bisiklete doğru düzgün binen erkek sayısı az
    2- Tostun arasına koymalık kızlar piyasada çoğalınca durum böyle oluyor.
    3- Motorum var diye bana bakacak kız hiç bakmasın daha iyi

ya kardeş şu 2 numaralı yazına hasta oldum. çok güldüm ya nerden bulursunuz
  • Hayırlısı olsun. Insallah umdugundan daha iyi olur gelecekte
  • valla ilgi çekici ama piyasasının ve performansının tam oturması için biraz daha zamana ihtiyacı var gibi görünüyor. geliştirilebilir bir alet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deadly_man

quote:

Orjinalden alıntı: NI MH

Apartmandaki bir kadın inatla motosikletin şarj fişini prizden çekiyor. Kendisi ile konuştum muhattabım değilsin sen git baban gelsin şeklinde bir cevap aldım. Aylık elektrik masrafının 2-3 ytl arasında olduğunu belirtmeme ve apartman yönetimine bu masrafı aylık olarak ödiyeceğimi belirtmeme rağmen olmaz öyle şey diyor, imza toplasam diyorum, kafana göre imza toplayamazsın eline kağıt alan imza mı topluyacak diyor, ha kadın yönetici değil bu arada, yönetici ile konuştum, imzalı belgem var şöyle şöyle elektrik masrafını ödeyecek şöyle şarj edebilecek üstte watt hesapları var. Şimdi kadın toplantı olmadan kabul etmiyor böyle şeyleri.
    Apartman yöneticisinden (kendisi avukat) izin aldığım halde o fişi prizden çekerse yasal olarak ne yapabilirim?

Kadın baban gelsin demiş işte.Sorunun cevabı kendi içinde

evet kadın meselenin hallolması için baban ile görüşmesinin şart olduğunu belirtmiş.Bence hiç bekletmeden çözüme kavuşturun o bayanı.Çözümse çözüm.

• quote:

Orjinalden alıntı: Karabela Hüsnü

quote:

Orjinalden alıntı: deadly_man

quote:

Orjinalden alıntı: NI MH

Apartmandaki bir kadın inatla motosikletin şarj fişini prizden çekiyor. Kendisi ile konuştum muhattabım değilsin sen git baban gelsin şeklinde bir cevap aldım. Aylık elektrik masrafının 2-3 ytl arasında olduğunu belirtmeme ve apartman yönetimine bu masrafı aylık olarak ödiyeceğimi belirtmeme rağmen olmaz öyle şey diyor, imza toplasam diyorum, kafana göre imza toplayamazsın eline kağıt alan imza mı topluyacak diyor, ha kadın yönetici değil bu arada, yönetici ile konuştum, imzalı belgem var şöyle şöyle elektrik masrafını ödeyecek şöyle şarj edebilecek üstte watt hesapları var. Şimdi kadın toplantı olmadan kabul etmiyor böyle şeyleri.
    Apartman yöneticisinden (kendisi avukat) izin aldığım halde o fişi prizden çekerse yasal olarak ne yapabilirim?

Kadın baban gelsin demiş işte.Sorunun cevabı kendi içinde

evet kadın meselenin hallolması için baban ile görüşmesinin şart olduğunu belirtmiş.Bence hiç bekletmeden çözüme kavuşturun o bayanı.Çözümse çözüm.

arkadaşlar doğru söylüyor. ne kadar paylaşımcı bir forumdayız arkadaşlar hemen çözümü bulduk. baban gidince senin fiş işi de çözülmüş olur:)

• Şarj aleti bozuldu, 1 yıllık aküleri patlattım :D

Elektrikli Motosikletler

Soneil marka çok kaliteli bir şarj aleti araştırıp buldum, ısmarladım
    http://soneil.com/Completesets/4808SRF.pdf
     Elektrikli Motosikletler

http://soneil.com/features.html

Sonra 4 adet
    MODEL: DM12-12
    12V 12AH/20HR
    Batarya aldım
    Türkiyede Micron olarak biliniyor markası, ama yurtdışında Diamec diye satıldığını tahmin ediyorum, malum model numaraları ülkeye girerken değişmiyor genellikle. Aküler son derece kaliteli. 6 Amper akım çekiyor motor ortalama, yaklaşık 2 saat gezilebiliyor, sürüş yeteneğine de çok bakıyor tabiki gidilen kilometre.
    Şu anda motor çok daha performanslı, tork yükseldi (sürat brushless motor olduğu için saatte 25km civarında sabitleniyor) yokuş çıkışı rahatladı.
    Menzili ölçmedim, ama feneryolundan kadiköye gidip geldim sonra biraz daha dolandım, sürat düşmedi bile.
    Akülerin voltaj/kapasite gidişatı eski çin mallarından çok daha iyi, aküler bitmeye başlasa bile voltaj daha yavaş düştüğünden performans çok etkilenmiyor.

Kısacası, kurulumum şöyle:
    300 watt brushless motor, vites yok
    Motor gövdesi metal borulardan ve fiber parçalardan
    Frenlerde enerji geri dönüşümü yok, bildiğimiz kampana
    15 kilo akü, 12 amper kapasite Micron marka akü, 4 tane.
    seksendört kilo ben :D
    soneil 4808SRF şarj aleti

Neler yapılabilir?
    Motorun vitesi olsaydı daha iyi performans alınabilirdi. Yüksek hızlarda vites olsa aynı miktarda güçle saatte 35-40 kilometreye çıkılabiliceğini düşünüyorum.
    Motor gövdesi alternatif malzemelerden yapılıp hafifleştirilebilir, performans arttırılabilirdi.
    Frenlere geri dönüşüm yapılan sistemler takılabilirdi, ama çok işe yaradığına inanmıyorum, aksine ağırlık yapıyorlar.
    Akülerin miktarı fena değil, biraz daha arttırılabilirdi, mesela 25 kiloluk akü menzili biraz daha arttırabilirdi.
    Ben bi on kilo verebilirdim.
    Aküler lithium ion, silicone bataryala çevrilebilir, ama bu sistemler 7000-8000 dolar civarında, yani daha zamanı değil, lead acid devam.
    Motor hybrid bir sistem olabilir, insan + motor olabilir, motordan çok düzgün vitesleri olan bir bisiklet şeklinde olsa, ve motorun sürat kontrolü otomatik olarak ayarlanabilse (mesela pedala bastıkca motor devreye girse, kendi verdiğin güç süratlensen bile motor tarafından telafi edilerek yorulman engellense) bi şarjda gidilebilen mesafe 60 km ye çıkabilir, ortalama sürat 35km olabilir.

Neler yaptım?
    Şarj aletini değiştirdim, kaliteli bir şarj aletini akü ömrünü 6-7 aydan 3-4 yıla çıkartıyor, çok ciddi bir fark var, ayrıca akünün kapasitesi yüksek tutuyor, trinkle charge yaparak motoru günlerce fişte bırakmanıza izin veriyor, motor her zaman yola gitmeye hazır oluyor.
    Normal şarj aletlerinde motor 2 gün fişte bırakılırsa yukarıda gördüğünüz aküler elde ediliyor.
    Akülerin daha kalitelisini aldım, farkı ölçemedim ama ömür uzuyor, menzil artıyor, akü bitmeye yaklaşırken performans düşüşü daha az oluyor.

Yaptığım masraf şöyle
    4808SRF Soneil charger
    180 dolar, 57 dolar kargo, 74 lira vergi.
    Yollayan kadın gerizekalıydı (öyleydi) 2 ayda zor yolladı, daha zeki birisinden 35 dolar kargoya ve değeri daha düşük gösterilerek sıfır lira vergiye cihaz alınabilir.
    Micron 4 adet 12 volt 12 amper akü. Tanesi 50 liradan toplam 200 lira, motorun servisi daha orijinal aküleri 250 liraya veriyordu, arada büyük kalite farkı var bence.

Böyle bişey işte.

• önce şunlara elektrikli motor diyenlere uyuz oluyorum ne motoru yaa elektrikli bisiklet son süratı 50 ses yok pedal var resmen bisiklet motor ruhuna aykırı kesinlikle motorla özdeşleştirilmemeli
  • motorlar savunmanız gereken bir oluşuma mı dönüştü?
    Elektrik motoru da bir motordur, bir motoru (elektrikli ya da içten yanmalı) iki tekerlekli bisiklet benzeri araca taktığımızda, araç Motorlu Bisiklet olur, daha sonradan bu kelime Motorsiklet olarak kabul edilmiştir.
    Elektrikli bisiklet diye bir şey yoktur, bisiklet elektrikle çalışmıyor, motor elektrikle çalışıyor.
    Elektrik motorlu bisiklet oluyor hali ile, bunu da aynı şekilde kısaltınca
    Elektrikli Motorsiklet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NI MH -- 10 Haziran 2008; 11:26:05 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.