Şimdi Ara

Elektrikli otomobilde büyük indirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BURSA’daki Oyak-Renault fabrikasında üretilen elektrik motorlu Fluence Z.E'nin fiyatında büyük bir indirim yapıldı. Daha önce 64 bin 900 liraya satılan araçlar 45 bin liraya düşürüldü.

Ellerinde kalan sınırlı sayıdaki 2012 Fluence Z.E modellerini 45 bin TL’ye satışa sunduklarını söyleyen Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Önümüzdeki dönemde piyasaya pek çok elektrikli otomobil çıkacak. Elektrikli modelimizin fiyatı, şu anda dizel motorlu Fluence’den daha uygun. Dizele göre çok daha düşük tüketim maliyeti olan Fluence Z.E, yılda 10 bin kilometreyi aşınca kendisini amorti ediyor” dedi
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22570288.asp

45 bin tl çok rekabetci olmuş ama tr de alt yapı olmadıktan sonra bir anlamı yok .

• 25 000 olsa gene de almam.
  • Ellerinde kalmıştır. İnşallah hurdacılara satarlar.
  • İki şeyi çok merak ediyorum:
    Bahsi geçen aracı kullandım gerçekten seri ve sessiz. Bu araçlar söylendiği gibi yaygınlaşırsa biz bizdeki arabaları ne yapıcaz ?
    İkinci olarakta bizdeki otomobil zevkini yaşatmadı bana sanki birşeyler yarımmış, yapaymış gibi acaba zamanla alışılır mı ?
    Şahsen kendimi bu araca cila atarken hayal edemedim
  • 45bin tL Güzel fiyat lakin bu araçta Bagaj yok! bu sebeble alamıyorum, yoksa şehir içinde muhteşem bir çözüm
    tek şarj ile 150-180km menzil.

• Elektrikli araçlar çok mantıklı ama menzil ve şarj süresi nedeniyle şu anki araçlarımıza göre kullanışsız görünüyor.

Fluence Z.E tam şarj ile 183 km menzil sunuyor. Şehir içi kullanım için uygun olabilir ancak.
    Kimsenin şarj istasyonunda doldura doldura İstanbul - Antalya macerası yaşamak isteyeceğini sanmıyorum.

Ama Opel Ampera düşünülebilir. ilave olarak elektrik üreten benzinli motoru da var.
    Ancak fiyatı çok yüksek.

Bunlar haricinde türkiyede satılan elektrikli araç var mı bilmiyorum.
  • yeni yüz fluence geldiğinden eski yüzlü elektriklileri bu fiyattan satmak zorunda, Allah bunları bildiği gibi yapsın ... Elektriğe gelsinler inş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinite

45bin tL Güzel fiyat lakin bu araçta Bagaj yok! bu sebeble alamıyorum, yoksa şehir içinde muhteşem bir çözüm
    tek şarj ile 150-180km menzil.

Arkadaşım bu bagaj yeterli bence... Bizim i30'un bagajı bundan da küçük

• Bu fluence ze euro ncapden düşük puan aldı.İlginç olan benzinli ve dizel modeli 5 yıldız aldı.

batarya kirası ,şarj imkanı vs. sıkıntılı.
  • araç şehir şebekesinden şarj edilebiliyor mu?bu nokta önemli.
    Eğer bu yapılabiliyorsa 45 bin tl mükemmel bir fiyat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Bu fluence ze euro ncapden düşük puan aldı.İlginç olan benzinli ve dizel modeli 5 yıldız aldı.

batarya kirası ,şarj imkanı vs. sıkıntılı.

http://www.euroncap.com/results/renault/fluence_ze.aspx

4 yıldız almış çok kötü denemez

dizel ve benzınlı 5 yıldız hangi testten almış ?
  • 45 000 tl + aylık 79 € batarya kirası.....
  • Gecenlerde kadikoyde gordum bu fluanceyi.resimlerini cektim elektirikli falan yaxiyordu yaninda. Kadikoy belediyesinn araciydi. Mobildeym pc gectigimde ss atarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Elektrikli araçlar çok mantıklı ama menzil ve şarj süresi nedeniyle şu anki araçlarımıza göre kullanışsız görünüyor.

Fluence Z.E tam şarj ile 183 km menzil sunuyor. Şehir içi kullanım için uygun olabilir ancak.
    Kimsenin şarj istasyonunda doldura doldura İstanbul - Antalya macerası yaşamak isteyeceğini sanmıyorum.

Ama Opel Ampera düşünülebilir. ilave olarak elektrik üreten benzinli motoru da var.
    Ancak fiyatı çok yüksek.

Bunlar haricinde türkiyede satılan elektrikli araç var mı bilmiyorum.

Dediğiniz modelde yer alan motor "range extender" olarak geçiyor, ancak "range extender" amaçlı içten yanmalı motorlu araçlar diğer otomobillerle aynı vergi uygulamasına (%40'dan başlayan ve yüksek hacimlerde oranlarını unuttuğumuz ÖTV) tabii olduğu için Türkiye'de şansı yok. Türkiye'de şansı olan tek elektrikli otomobil, salt elektrikli olanlar ki onların da bizim nazarımızda şansı yok (şimdilik).

• Batarya kirası yoksa süper!
  • kimsenin düşünmediği bir nokta var. elektrik kw fiyatı şuanda 0,36 tl gibi bir fiyat oldu vergilerle, yakında 0,5 tl olur gibi gidişhat var.

bu aracın aylık kirası az km yapıyorsanız 300 tl elektrik faturanızda bu sarjlar eklendiğinde 200 tl ekleyin eder 500 tl
    e lpg li araçla benim aylık masrafım 400 tl ben niye kalkıpda bu aracı alayım ? neden uzun yol yapabilme ihtimallerimi sıfıra indireyim nasıl kafama esince basıp gunu birlişk tatile gideyim? bagajdan performansdan güvenlikden neden ödün vereyim?

bu araçla daha çok km yapabilirsin diyen arkadaşlarım olacaktır onlarada cevap vereyim arkadaşlar çok km yapacaksanız renault daha çok pil kirası alıyor..

bu araçları bu ülkede tek bir şey sattırır pil kirası alınmaması, bunu senelerce araçları elinde çürüyene kadar düşünmenin anlamı yok, insanımızda boşa savuracak para kalmadığı için herkes artık hesabını iyi yapıyor...

bunları bu araçlar ilk duyurulduğu gün açılan konularda söylemiştik ne geri kafalı olmadığımız kaldı ne taşlanmadığımız...

• Renault'un kâr marjına bak...

Dün 65.000 ... bugün 45.000 ...

Hangisini yersen...

Tek arabadaki fiyattan 20.000 TL düşürüp hala para kazanıyorsun.. Kaç para maliyetin var 10.000 TL mi ...

Ah saf milletim ah.. Zengin ettiniz senelerdir Reno-Fiat 'ı ....
  • Renonun son zamanlardaki satis politikasini hic anlamadim

Simdi ne oldu da 45.000 oldu bu araba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pil kirasını kimse ödemez ki rakipleri mülkiyeti ile veriyor bunlar satılmaz kendileride farkında zaten kilit parça pili lmayan arabaya 45.000de fazla
  • devlet kurumları 65'ten mi aldı şimdi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.