Şimdi Ara

Elektrikli sinek öldürücü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Elektrikli sinek öldürücülere merak saldım. İncelediğim kadarıyla ya kondansatör ya da trafo kullanılarak yapılmış bu aletler.

@elektrofizikçi'nin videosunda 400v (tahminimce 1uf) 8 adet kondansatör kullanıldığı söyledi. Tabi onun aleti baya büyüktü ben yarısı belki daha küçüğünü yapacağım
    Sinek öldürücülerin 2000v civarında çalıştığını düşünürsek hepsini seri mi bağlamışlardır?
    Şimdi ben bu sinekleri öldürebilmek için nasıl kullanmayalım kondansatörü?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Anahtar kelime "Kapasitör ile voltaj katlama"

https://en.wikipedia.org/wiki/Voltage_multiplier

Aşağıdaki görselde 100V un nasıl 400 Volta a çıkartıldığı adım adım gösterilmiş. 2000V için benzer şekilde bağlantı şeklini devam ettireceksiniz. (220V şebeke için alternans tepe değerini yaklaşık 300V DC olarak kabul edersek, 300-600-1200-2400 toplam 4 katlama ile yüksek gerilim elde etmiş oluruz.)

Kullanılan diyot ve kapasitörlerin en az 2400 V veya daha yüksek değerlere dayanacak olması gerektiğini unutmayın.

edit: İlave açıklamalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 28 Haziran 2021; 17:4:3 >

• rafet32 kullanıcısına yanıt

Biraz geç yazıyorum ama sanırım yaptım başka devreden de yardım alarak. Tabii proteus üzerinde :) Yanlız şöyle bir sıkıntım var. Voltajı baya bir yükselttim ama kaça yükselttiğimi bulamadım. Proteus'ta ac voltmetre max yazıyor daha yukarısını göstermiyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Edit: proteus'a yabancı olduğumdan kv çevirimi yapabilidiğini bilmiyordum. 220v diyince alternatore 156v çıkarıyor onu çözemedim ama :) bu şekilde ki devrede 1.19kv alabiliyorum. 2400 şart mı acaba?

Dip not yüksek gerilimden korktuğumdan herşeyi proteusta halledip en son devre yapımı aşamasına geçeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 1 Temmuz 2021; 22:53:12 >

• Kapasitor ile voltaj yükseltme tekniğine çıkış voltajı DC olur. Dc multimetre kullanin. Proteusda multimetrenin özelliklerine girin skala ayari gibi birsey olmasi lazım. Kontrol etme sansim yok onun icin ihtimalli olarak yazdım. O kismi KV (kilo volt) olarak değiştirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajı düzenlediğimizi fark etmedim. Proteus ile ilgili kısmı zaten halletmişsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rafet32 kullanıcısına yanıt

Uv lambalar çok pahalıymış genelde 100tl civarında gördüm o çok büyük kalem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.