Şimdi Ara

elektrikli yağlı radyatör (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.178
Cevap
32
Favori
556.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozghcttpli

quote:

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cupidx

bende Delonghi Dragon3 TRD 1025 Yağlı Radyatör aldım KOÇTAŞ internet sitesinden. 258,34 TL. bakalım bekliyoruz,inşallah stokta yok demezler. almadan önce Koçtaşta Vento olanını denedim. diğer yağlı radyatörlerden çok farklı. görevli 20 dakikada tam olarak ısıtır dedi, görmek için bekledim 20 dakka.ama bi 5 dakkadan sonra sıcak hava yükselmeye başladı radyatör üzerinden. 20 dakka sonunda kendisi oldukça sıcaktı, ve güzelde ısı veriyordu yukarı doğru. Vento 8 dilim. Dragon 10 dilim. daha da güzel ısıtır. benim oda 20 m2.herhalde yeter diyorum. daha önce Fanlı ısıtıcı ile ısıttım. halende fanlı çalılıyor şuan. güzelde ısıtıyor aslında, ama gürültülü tabi, birde Ocak şubat ayında bir adet fanlı yetmiyor. iki adet kullanınca da fatura çok geliyordu. bence dragon derdime çare olacak. sonuçları faturayı sizlere yazarım.

kargoya verildimi dostum?

vento 12 dilimi bauhouse 259'dan satıyordu.

wento daha mı iyi dragondan?

vento yeni teknoloji bir ürün, malum dragon3'ün geçmişi daha eskiye dayanıyor.
    Kullanan arkadaşlarım Dragon3'ten çok memnundu bende kendimi riske atmak istemedim.
    Tasarım olarak gayet şık bir görüntüsü var vento'nun
    daha önceki mesajlarımda göreceksiniz iki ürününde teknik bir kaç özelliği karşılaştırılmış durumda.
    Dragon 3 kademede 1. de 1100w, 2.de 1400 w ve 3.de 2500w tükettiği için tercih ettim.
    Ventonun 1. kademisi 900w bu yeterli gelmez diye düşündüm bulunduğum odaya, 2. kademe ise 1600w.
    İkisinide 3. ayarda çalıştırınca çok yüksek ısı vereceğini deneyerek gördüm. Ama ben genelde 2. kademe kullanacağım için dragon3'ü seçtim.

Aslında satıcı arkadaş gayet ilgilendi benimle. vento'nun tasarımından kaynaklı olarak dragon3'ten daha az enerji tükettiğini iddia etti. örneğin 1 saat çalıştırdığımızda dragon 3 75 kuruş yakıyorsa vento 60 kuruş yakıyor denedik dedi. Gerçi bana pek mantıklı gelmedi başlangıçta ama petek sayısı, en boy yükseklik oranı ile ısıtılması gereken alan miktarı gibi bir faktör söz konusu. Bir mantık kurdum kendimce Vento'nun boyut ölçülerini çarptım (51072 ) çıktı, dragon ise (53248) çıktı. vento 2 dilim fazla olsada dragonun ısıttığı metal alanı daha büyük, daha az elektrik harcar tabi :) ama bence bu alandan dolayı dragon3 daha çok ısıtır :)
    bence her ikiside işinizi görecektir karar vermesi zor

ben Vento nun 12 dilimlisini görmemiştim. teşekkürler. Siparişi verdim ama, Kafa karıştı gene benim=) dragon mu Vento mu diye. Malum Vento daha yeni bir ürün, insanın içinden şöyle geçiyor. tamam dragon güzel üründü, ama firma üzerinde çalıştı,eksizklerini giderdi,acaba daha güzel bir ürün mü ortaya çıkardı? yoksa bu tamamen bir Ürün farklılaştırmaası yoluyla tüketiciyi ürünlerin farklı olduğuna inandırıp daha fazla satma tekniği mi?
    Isı Çemberi "chimeny Effect" her iki üründe de var. youtube de ürünün reklamlarını inceleyince Isı Çemberi Özelliğinin her ikisinde de olduğunu gördüm.
    buna göre, idda edilen farklılık. dragonda Baca etkisi denilen Özellik,direk üste ve yanlara ısıyı hızlı aktarması..
    Vento da: vento etkisi denilen, üst yapı sayesinde +%40 daha hızlı hava çıkışı ve +10 derceye varan daha ısıtılmış hava.
    yani bu iki cihazın tek farklılığı üst yapıları. biri V şeklinde açılıyor yukarı doğru, diğeri yukarı ve yanlara hava veriyor. bana kalırsa sırf bu yüzden +10 derece fazlalık olamaz. kaldı ki burda yazdıkları +10 derece ve +%40 hızlı hava çıkışı klasik radyatörlere göre olması gerek. Zira Dragona göre olursa Dragon3ün anti reklamını yapmış olur firma.
    diğer bir farklılık, Dragon 3 de yan yüzey girintili çıkıntılı. böylece daha fazla temas yüzeyi yaratımıp havanın buralara teması fazlalaştırılmış gibi geld. ama vento da dış yüzey düz ve tam kapalı. bu noktada ben dragonu görmedim, onun kenarları da tam kapalı mı???

ben Koçtaşta Vento 9 petek radyatörü gördüm. güzeldi. 12 peteği orda olsa alır geçerdim hemen. ama 12 petek sadece bu bahausta ve kalede.com da görünüyor. hatta kalede.com da 30 tl + kargo ucuza görünüyor. ben 259 + kargoya aldım. ikisi aynı bile olsa 40 tl daha az vermekte var. kafa iyice karıştı=) acaba koçtaşı iptal edip, kalede.com dan mı versem diye düşünmeye başladım. kararsız kaldım=)) işte bu da forumun zararları))) onca düşün taşın, karar ver al, sonra başka bir ürün öğren, kafa karışşın :))))
    arkadaş bu delongi de tam bir kara borsa ürün gibi, hiçbir yerde yok tüm ürünler. gözle görüp alsak.

bu arada ben Delongi teknik servisi aradım. dragon mu vento mu daha iyi sormak için. ordaki eleman Dragonu al dedi. ama o elemanın Ventodan haberi varmıydı,yoksa benden mi duydu onu bilemiyorum.
    ozghcttpli : arkadaşım, sen ikisini de gözle gördüm demişşin. bunlar arasında fark var mı? hangisi daha güzel bizi bir aydınlat gözünü seveyim.

• quote:

wento kalede sitesinde 217 havale 229 ta kredi kartına taksitle ücretsiz yurtiçi kargo ile geliyormuş uygun gibi geldi bana?

iyi fiyatmış bu.
  • şuan aklıma gelen bir soru da, Vento da 12 petek var, dragonda 10 petek. boyutlar bakımından hemen hemen aynılar. ama. ventoda 12 petek olması sebebiyle acaba içerde dönen yağ miktarı daha mı fazla?? sonuçta ısınan yağın petekler arasında dolaşması sonucu ısıtma sağlanıyorsa, boyutlar aynı olsada petek fazlalığı, dolayısıyla etken maddenin -yağın- fazlalığıyla daha fazla ısıtma sağlar mı ?
  • bütün bunlara rağmen bu Dragon vento dan niye daha pahalı?))) acaba daha iyi olduğu için mi? yoksa insanların daha fazla bu ürünü bilmesinden kaynaklı talebin daha fazla olmasından mı?))
  • Kafanız o kadar çok karışmış ki :) ki hala benimde karışık.

Benim bu konu ile ilgili önereceğim tek ve son şey ürün evinize gelsin, çalıştırın (kutusunu ve diğer şeyleri yırtmadan açın) ürünü bir iki gün deneyin. Elektirik tüketimini inceleyin. Eğer ısı ve elektrik tüketimi miktarı işinizi görürse vento mu dragon 3mü diye düşünmeyin. hatta evinize termometre koyup değerleri öyle ölçün (malum benim oda çok soğuk diyen adamın soğuk anlayışı ile bir başka kişinin anlayışı farklıdır).

Ama bu deneyimi yaşadıktan sonra hala beğenmemiş olursanız ürünü gönderip dragon3 alın (misal bende acaba vento mu alsaydım diye düşünüyorum hala)
  • bende aynı sizin dediğiniz gibi yapacağım. koçtaşta 7 gün içinde iade imkanı var. ama işte hem onları uğraştırmadan, hem de kendim uğraştırmadan karar vereyim istedim.dediğiniz gibi yapacağım artık.

bu arada sizin dragon3 elinizde galiba, kullanıyorsunuz. nasıl? siz vento nun 12 lisini de gözle görmüşsünüz sonuçta.Siz en uygun bilgi kaynağımızsınız şu aşamda ))) siz niye düşünüyor sunuz vento yu hala?? =)))

Teşekkürler.
  • Ben bi link werdim kafalar karismis hemen saatte 60 kurus yakior denildi bana cOk geldi gunde 8 saat calisscak 5 tl yani gunde 1 ayda 150 tl yapar bi oda icin cok fazla
  • quote:

bende aynı sizin dediğiniz gibi yapacağım. koçtaşta 7 gün içinde iade imkanı var. ama işte hem onları uğraştırmadan, hem de kendim uğraştırmadan karar vereyim istedim.dediğiniz gibi yapacağım artık.

bu arada sizin dragon3 elinizde galiba, kullanıyorsunuz. nasıl? siz vento nun 12 lisini de gözle görmüşsünüz sonuçta.Siz en uygun bilgi kaynağımızsınız şu aşamda ))) siz niye düşünüyor sunuz vento yu hala?? =)))

Teşekkürler.

teknik bir neden değil beni düşündüren, komşunun tavuğu misali :) henüz bendeki dragon'un teknik ölçülerini yapmadım (ne kadar elektrik tüketiyor gibi) yaptığım zaman burada diğer arkadaşlara yardımcı olması için paylaşacağım
  • quote:

Ben bi link werdim kafalar karismis hemen saatte 60 kurus yakior denildi bana cOk geldi gunde 8 saat calisscak 5 tl yani gunde 1 ayda 150 tl yapar bi oda icin cok fazla

saatte 2500w 3. kademede hiç termostat yapmaz ise 8 saatlik kullanımda 20kw yakar. ayda da 600kw eder, o da eğer tek zamanlı saat varsa yaklaşık 130-140 tl civarı eder. 3 zamanlı olduğunu varsayalım akşam 18:00 gece 02:00 olsun bu durumda 145-150 tl civarı eder. benim gibi gece 22:00 sabah 6:00 ise miktar 3 zamanlı sayaçta 75 tl yapar.

E hiç mi termostat yapmayacak bu cihaz :)

benim kullanış amacım malum tamamiyle evi bu cihazla ısıtmak değil destek birimi olarak kullanıyorum.

tahmini hesaplamalar için:

http://www.voltenerji.com/fatura-hesapla.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozghcttpli -- 1 Aralık 2011; 15:44:28 >

• quote:

quote:

Ben bi link werdim kafalar karismis hemen saatte 60 kurus yakior denildi bana cOk geldi gunde 8 saat calisscak 5 tl yani gunde 1 ayda 150 tl yapar bi oda icin cok fazla

saatte 2500w 3. kademede hiç termostat yapmaz ise 8 saatlik kullanımda 20kw yakar. ayda da 600kw eder, o da eğer tek zamanlı saat varsa yaklaşık 130-140 tl civarı eder. 3 zamanlı olduğunu varsayalım akşam 18:00 gece 02:00 olsun bu durumda 145-150 tl civarı eder. benim gibi gece 22:00 sabah 6:00 ise miktar 3 zamanlı sayaçta 75 tl yapar.

benim kullanış amacım malum tamamiyle evi bu cihazla ısıtmak değil destek birimi olarak kullanıyorum.

gece 12 sabah 6 gibi çalıştırılacak cihaz

• quote:

quote:

quote:

gece 12 sabah 6 gibi çalıştırılacak cihaz

misal 3. kademede çalıştı ürün hiç termostat yapmadı sürekli çalıştı 6 saat * 2,5 kw * 30 gün =450 kw oda tek zamanlı faturada 110-115 tl civarı yapar. ama 3 zamanlı sayacınız varsa Tüketim Gece tarifesinden 60 tl gibi bir rakama gelir.

Maksimum da çalışan ürünün tahmini 1 oda maliyeti bunlar.(yanlışım varsa affola)

• Ben de odama bir ısıtıcı arıyorum takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: onea54

Ben de odama bir ısıtıcı arıyorum takipteyim

hocam, biz dragon3 aldık, sende Vento 12 dilimli alda karşılaştıralım bari =))) ikiside güzel ürün, ikisi de piaysadaki Yağlı radyatörlerin eniyileri. Delongiden şaşmayın. fiyatlı ama, ucuz olanlardan çok çok iyi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onea54

Ben de odama bir ısıtıcı arıyorum takipteyim

hocam, biz dragon3 aldık, sende Vento 12 dilimli alda karşılaştıralım bari =))) ikiside güzel ürün, ikisi de piaysadaki Yağlı radyatörlerin eniyileri. Delongiden şaşmayın. fiyatlı ama, ucuz olanlardan çok çok iyi.

Bakalım birini alacaz artık bu dragon3 ün elektrik durumu nedir ? ben günde 3-4 saat kullanacam
  • bugün sipariş verdim bende koçtaştan dragon 1025. Merakla bekliyorum 10m^2 odamda çalıştırmayı.
    Acaba nasıl tasarruf edebiliriz bu ısıtıcılarda? Aç kapa yaparak zarar mı etmiş oluruz yoksa 7/24 işi termostata bırakıp mı zarar ederiz? Deneyimli arkadaşların bu konuda fikirleri nedir?
  • Ürünü bende arıyordum,

Delonghi Dragon3 TRD 1025 Yağlı Radyatör

http://www.koctas.com.tr/U/Delonghi-Dragon3-TRD-1025-Yagli-Radyator/-/61902?R=124

KOÇTAŞ'ta hem stokta hemde uygun fiyata. İlgilenenlere...
  • quote:

Orijinalden alıntı: By40bir

Ürünü bende arıyordum,

Delonghi Dragon3 TRD 1025 Yağlı Radyatör

http://www.koctas.com.tr/U/Delonghi-Dragon3-TRD-1025-Yagli-Radyator/-/61902?R=124

KOÇTAŞ'ta hem stokta hemde uygun fiyata. İlgilenenlere...

ben 29unda aldım, gelmedi hala, yarın(06.12.11) de gelir diye umut ediyorum artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cupidx -- 6 Aralık 2011; 22:39:52 >

• O zaman mağazasından elden alayım

• Günde 4 saat yaksak bu aleti ne kadar fatura gelir extradan acaba?
  • benim ürün geldi. 29unda sipariş vermiştim. 6 sında geldi. 8 günde. araya Cumartesi PAzar girdiği için belki gecikti. bir de ben Antalya dayım.
    2 saat balkonda çalıştırdım.Sonra içeri aldım. Hala bir koku var,ilerki günlerde geçeceğini düşünüyorum.
    Isıtmasına gelince. benim oda biraz büyük,Salon+Mutfak. 20m kare.3 pencere,bir de kapı var.duvarlarda izalasyon felan yok.birde ara kapı var diğer odalara açılan. velhasıl bu kadar ısı kaçağına rağmen, 3. derecede gayet güzel ısıtıyor. 1. derece bana az gelecek, 2. kademe de zorlar. ama 3 gayet yeterli. bu durumda,güneş battıktan sonra çalıştırsam, 5ten gece 11e kadar, 6 saatte günde 3,5 lira.gece de 1.kademede küçük odada hafif çalıştırsam 1 de öyle gelse.Ayın yarısı evde olmuyorum.60-75 TL gibi bir elektrik faturası ekler gibime geliyor.bende buna razıyım.
    üründen ben Memnunum. Tavsiye ederim.Hele Daha Küçük odalar için Süper bir ürün.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.