Şimdi Ara

elektrikli yağlı radyatör (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.178
Cevap
32
Favori
556.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onboardx

bizde 5 yıl öncesinde arçelik vardı ama hiçbir şeye yaramıyordu.Bence yağlı radyatörlere bakacağınıza ufo benzeri ısıtıcılara bakın derim.

işyerine bir ısıtıcı almayı düşünüyorum takip ettiğim mesajlarda ön plana çıkan şu anda delonghi Dragon 3 TRD-1025 modeli herkez olumlu görüşler sunmuş ama ben bu işi biraz daha ucuza getirmek düşüncesindeyim tavsiye edbileceğiniz radyatörlü daha uygun fiyatlı bir ürün varmı arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacktheblack

Elektrik sarfiyatı ile ilgili olarak bilgilendirme yapayım Delonghi radyatör kullanıyorum. Günde 5 veya 6 saat açık. İlk başta iki kademeyi de açıyorum 6 dereceye kadar. Yani 2500 W hepsi açık. 30-45 dakika odanın soğuğunu kırması için son kademe çalışıyor. Sonrasında 1400'e alıyorum ve sonra 1100e alıyorum kalan 4-5 saatte.

10 metre kareyi rahat ısıtıyor düşük seviyede. Metre kare büyüdükçe doğal olarak ısıtması azalıyor. Şu an için diğer odaya taşıdım 15 metrekarelik odayı 1100de çok iyi şekilde ısıtıyor. Ilık bir seviyede. 1400 açarsanız terliyorum. 2500de ise hamam gibi oluyor

Salon için denedim ama salon için oldukça faydasız. Açık mutfak ve salon kapısı olmayınca salon için bir faydası yok bana. Ama oldukça faydalı olduğunu söyleyebilirim. Daha önceden bu tür radyatörleri kullandığım için nasıl sıcak tuttuğunu biliyorum.

Gelelim elektrik faturası yansımasına. İşin güzel tarafı cihazı aldıktan 2-3 gün sonra faturam kesildi ve tam 1 ay her gün kullandım kesintisiz. Belki 2 veya 3 gün evde olmamışımdır. Bu süreçte 1 haftalık dönemde normalinde fazla çamaşır makinesi ve fırın çalıştı. Ancak bana yansıması sadece 20 TL'lik bir artış oldu. Tahmini olarak fırın ve çamaşır makinesi bu kadar çalışmasaydı 17 TL civarı bir tüketim yapmış olacaktım fazladan. Ben açıkçası bu kadar ucuz geleceğini tahmin etmiyordum ama oldukça hesaplı geldi. Günde 5-6 saat çalıştıran birisi olarak. Bu arada Comfort tuşu devamlı açıkta. Sonuç olarak elektrikli radyatörü çalıştırdığım süreç içersinde, geçen ay 51-52 TL gelen faturam bu ay 72 TL geldi

Hocam açıklama için teşekkürler.. Sorum sana ve bu işlerden anlayan diğer arkadaşlara çok fazla kararsızım..

Arkadaşlar eşim ve ben iki kişiyiz çocuk yok. İkimizde çalışıyoruz. Akşamları saat 6.30 da evde oluyoruz. O saatten en geç 12 ye kadar yani 5,30 -6 saat kadar ortalama 16 m2 odamı ısıtmak için elektrikli ısıtıcı almak istiyorum. Fakat internetten yaptığım araştırmalarda hala karar veremedim. Birçok kişi infirared tavsiye ederken birçok kişi yağlı radyatörleri tavsiye ediyor. Yani kimi infraredden memnunken kimi yağlı radyatörlerden memnun.

Evim yalıtımsız. Dublex daire düşünün arada merdiven yok ben üst katında kalıyorum teras katta yani. 3 cephe açık ev yada daire yok. diğer tek cephede başka bir daire.
    dediğim gibi yalıtımın y si yok. Oda buz gibi ne almalıyım kaç Wattlık olmalı.. Lütfen yardımcı olun bir türlü karar veremedim.

Ya yağlı radyatör alacağım... alırsam muhtemelen delonghi yada fakir olacak
    yada infrared ısıtıcı alacağım.. alırsam kesinlikle ufo marka olacak..

• hocam delonghi dragon 3 al..rahatına bak..1 aydır kullanıyorum ..hepsi buradadan 280 liraya aldım..çok memnunum..odam 10 metre kare ama senin odanıda kesinlikle ısıtır..akşam eve geldiğimde oda sıcaklığı 8 dereceydi..şu an 15 derece..soba gibi ısıtıyo..değişik bir sistemi var alttan aldığı soğuk havayı üstten sıcak olarak üflüyo..üstelik fan yok ama üflüyo..bence mühendislik harikası..ufo kesinlikle tavsiye etmem ..ufo marka ısıtıcı bendede var ancak geçici bir ısısı var..kısa süreli kullanımlarda iyi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssgenc55

quote:

Elektrik sarfiyatı ile ilgili olarak bilgilendirme yapayım Delonghi radyatör kullanıyorum. Günde 5 veya 6 saat açık. İlk başta iki kademeyi de açıyorum 6 dereceye kadar. Yani 2500 W hepsi açık. 30-45 dakika odanın soğuğunu kırması için son kademe çalışıyor. Sonrasında 1400'e alıyorum ve sonra 1100e alıyorum kalan 4-5 saatte.

10 metre kareyi rahat ısıtıyor düşük seviyede. Metre kare büyüdükçe doğal olarak ısıtması azalıyor. Şu an için diğer odaya taşıdım 15 metrekarelik odayı 1100de çok iyi şekilde ısıtıyor. Ilık bir seviyede. 1400 açarsanız terliyorum. 2500de ise hamam gibi oluyor

Salon için denedim ama salon için oldukça faydasız. Açık mutfak ve salon kapısı olmayınca salon için bir faydası yok bana. Ama oldukça faydalı olduğunu söyleyebilirim. Daha önceden bu tür radyatörleri kullandığım için nasıl sıcak tuttuğunu biliyorum.

Gelelim elektrik faturası yansımasına. İşin güzel tarafı cihazı aldıktan 2-3 gün sonra faturam kesildi ve tam 1 ay her gün kullandım kesintisiz. Belki 2 veya 3 gün evde olmamışımdır. Bu süreçte 1 haftalık dönemde normalinde fazla çamaşır makinesi ve fırın çalıştı. Ancak bana yansıması sadece 20 TL'lik bir artış oldu. Tahmini olarak fırın ve çamaşır makinesi bu kadar çalışmasaydı 17 TL civarı bir tüketim yapmış olacaktım fazladan. Ben açıkçası bu kadar ucuz geleceğini tahmin etmiyordum ama oldukça hesaplı geldi. Günde 5-6 saat çalıştıran birisi olarak. Bu arada Comfort tuşu devamlı açıkta. Sonuç olarak elektrikli radyatörü çalıştırdığım süreç içersinde, geçen ay 51-52 TL gelen faturam bu ay 72 TL geldi

Hocam açıklama için teşekkürler.. Sorum sana ve bu işlerden anlayan diğer arkadaşlara çok fazla kararsızım..

Arkadaşlar eşim ve ben iki kişiyiz çocuk yok. İkimizde çalışıyoruz. Akşamları saat 6.30 da evde oluyoruz. O saatten en geç 12 ye kadar yani 5,30 -6 saat kadar ortalama 16 m2 odamı ısıtmak için elektrikli ısıtıcı almak istiyorum. Fakat internetten yaptığım araştırmalarda hala karar veremedim. Birçok kişi infirared tavsiye ederken birçok kişi yağlı radyatörleri tavsiye ediyor. Yani kimi infraredden memnunken kimi yağlı radyatörlerden memnun.

Evim yalıtımsız. Dublex daire düşünün arada merdiven yok ben üst katında kalıyorum teras katta yani. 3 cephe açık ev yada daire yok. diğer tek cephede başka bir daire.
    dediğim gibi yalıtımın y si yok. Oda buz gibi ne almalıyım kaç Wattlık olmalı.. Lütfen yardımcı olun bir türlü karar veremedim.

Kesinlikle Delonghi Yağlı Radyatör. Üniversite öğrencilik hayatımdan beri bu tarz ısıtıcı kullanıyorum yaklaşık 10 sene olmuştur. Tavsiyem 3000 Wattlık bir cihaz alıp 12 dilimli rahatınıza bakmanız. İşyerinde elektrikli ısıtıcı kullanıyoruz ofiste. Kesinlikle çok fark var. Ayrıca elektrikli ısıtıcılar havayı kurutuyor ve sadece size doğru dönen kısmı ısıtıyor.

Özellikle Comfort özelliğini kullanıyorum belli ısıya gelince kendini yağında kavrulur gibi çok yakmadan ısıtmaya devam ediyor. 12 metrekarelik yeri rahat ısıtıyor 1400 wattlık seviyede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacktheblack -- 10 Ocak 2013; 22:51:05 >

• Dün yeni fatura geldi tam bir aylık malum geçen ay baya bir soğuktu. Yağlı radyator 24 saat fişte yarı termostat çalıştı. Odadaki sıcaklık 22 derecenin altına düşmedi.
    Gelen fatura 420 lira sizce normal mi? 3. kademede calistirdim hep 2500 vatt
  • 420 lira benxce normal..sonuçta evin başka cihazlartıda var bu faturada..2500 de 1 ay çalışmış..yarım termostad olsada..bence iyii..
  • Bende yağlı radyatör almayı düşünüyorum bulursam temiz ikinci elde olabilir,araştırmayada başladım,
  • bana da 180 lira elektrik faturası geldi.12 dilimli 3 kademeli delongi var. kademe hep 1 de çalıştı sabaha kadar termostad 3de durdu oda sıcaklığı 15 den başladı 19 dereceye cıkabildi oda 25-30 m2.

birde kademe 3de yani 2500w ta çalıştırırken termostata geçince tak tak tak tak sesi yapıyor beni uyandırıyor. bunun çözümü yokmu ?

günlük olarak nekadar yaktığımı görebiliyorum ayrı bir cihaz sayesinde.bitane de foto koyim. :)

1. resimde 6,141 kw enerji harcamış.
    2. resimde cihazın toplam çalışma süresi termostat zamanları hariç 4 saat 32 dk çalışmış sabaha kadar.
    3. 2.21 tl ücret tutmuş sayaç akıllı ama tek tarife modeli geçerli. tek fiyat yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caca40 -- 22 Ocak 2013; 14:12:02 >

• caca40

cihaz guzelmis nereden bulabiliriz.

• donanımhaberde paylaşılan gelmiş geçmiş en güzel :-) yağlı radyatör bence budur

mcroses arkadaşın yazdığı çin mallar arkadaşlar ve ses yapıyor tak tak belirli aralıklarla.. benden sölemesi..

http://www.bekoyetkilisatici.com/Beko-Yagli-Radyator_2482.html

http://www.arcelikyetkilisaticisi.com/FLV-11-FTS_35.html

• Bu ne malı ,Çin değil mi?
  • quote:

quote:

quote:

Kesinlikle Delonghi Yağlı Radyatör. Üniversite öğrencilik hayatımdan beri bu tarz ısıtıcı kullanıyorum yaklaşık 10 sene olmuştur. Tavsiyem 3000 Wattlık bir cihaz alıp 12 dilimli rahatınıza bakmanız. İşyerinde elektrikli ısıtıcı kullanıyoruz ofiste. Kesinlikle çok fark var. Ayrıca elektrikli ısıtıcılar havayı kurutuyor ve sadece size doğru dönen kısmı ısıtıyor.

Özellikle Comfort özelliğini kullanıyorum belli ısıya gelince kendini yağında kavrulur gibi çok yakmadan ısıtmaya devam ediyor. 12 metrekarelik yeri rahat ısıtıyor 1400 wattlık seviyede.

Hocam açıklama için teşekkür ederim .. Ben deneme amaçlı bir arkadaşın delonghi marka yağlı radyatörü eve götürdüm ısıtırmı ısıtmazmı diye ayrıca dragon modeli değil sanırım üzerinde yazmıyor sanırım alttaki linkin aynısı

http://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya-ev-aletleri/delonghi-11-dilimli-yagli-radyator-isitici-63459969

şimdi hocam 3 saat kadar full ayarda yaktım fakat bir türlü ısınamadık radyatörün dibinde durursak biraz ısıtıyor fakat oda ısınmıyor.. bu radyatör dragon modeli değil sanırım fakat şimdi dragon 3 modelini alırsam iade şansım yok risk olacak o yüzden bilemiyorum.. ayrıca üniversite zamanında kullandığını söylemişsin nasıl bir ev bilemediğim için kıyas yapamıyorum benim evim şöyle anlatayım dublex bi daire düşün arada merdiven yok iç merdiven koyulmamış alt üst ayrı ben üst katta kalıyorum bana sadece oturma odam ısınsa yeter orasıda 16 m2 ve özellikle belirtiyorum duvarlar dışarıdan fayans kaplı ve yalıtım yok üç cephe tamamen açıkta ve sürekli rüzgar oluyor bu şartlarda acaba delonghi dragon 3 işimi görürmü sizce ?

• Daybuyday den delonghi marka radyatoru 259 tl ye aldım yaklaşık bir ay once. tam bir canavar alet.süper otesı ısıtıyor. bir aylık faturamda 145 geldi.bir önceki ay faturam 65-70 tl civarıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi era13 -- 18 Şubat 2013; 22:09:32 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam açıklama için teşekkür ederim .. Ben deneme amaçlı bir arkadaşın delonghi marka yağlı radyatörü eve götürdüm ısıtırmı ısıtmazmı diye ayrıca dragon modeli değil sanırım üzerinde yazmıyor sanırım alttaki linkin aynısı

http://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya-ev-aletleri/delonghi-11-dilimli-yagli-radyator-isitici-63459969

şimdi hocam 3 saat kadar full ayarda yaktım fakat bir türlü ısınamadık radyatörün dibinde durursak biraz ısıtıyor fakat oda ısınmıyor.. bu radyatör dragon modeli değil sanırım fakat şimdi dragon 3 modelini alırsam iade şansım yok risk olacak o yüzden bilemiyorum.. ayrıca üniversite zamanında kullandığını söylemişsin nasıl bir ev bilemediğim için kıyas yapamıyorum benim evim şöyle anlatayım dublex bi daire düşün arada merdiven yok iç merdiven koyulmamış alt üst ayrı ben üst katta kalıyorum bana sadece oturma odam ısınsa yeter orasıda 16 m2 ve özellikle belirtiyorum duvarlar dışarıdan fayans kaplı ve yalıtım yok üç cephe tamamen açıkta ve sürekli rüzgar oluyor bu şartlarda acaba delonghi dragon 3 işimi görürmü sizce ?

Bendeki cihaz budur.

http://www.hepsiburada.com/liste/delonghi-kh771225-cw-12-dilim-yagli-radyator/productDetails.aspx?productId=evdelkh771225&categoryId=17111&SKU=EVDELKH771225&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3devdelkh771225%26fh_lister_pos%3d7%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253ddelonghi%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch

Geçen ay faturam 109 TL geldi. Ocak ayında yine günde 8-9 saat çalışmıştır 1400 Watt' 6-7 saat, 2500'de günde 2 saate kadar.

Dublex demişsin ev bizde de tamamen kapalı üst çatı katı dublex tarzı evde babamlar kullanıyor çatıda dış yalıtım yok yine yetiyor. Size neden yetmiyor anlamadım. Ancak metrekare yükseldikçe performans düşüklüğünü göze alın derin. Aynı oranda ısıtmaz. Siz evde tshirt falan gezerim diyorsanız bu size göre değil onu söyleyeyim :) Eşofman, sweat tarzı kıyafetlerle rahatsınız. Evdeki sirkülasyondan önemli.

Ancak 12-15 metre kare arası 1400 watta çok iyi olduğunu belirteyim. Siz denemişsiniz. Isıtmıyorsa yapacak birşey yok eviniz ciddi soğuk alıyor o zaman. Onun yerine bence strafor tarzı biraz masrafla iç kısımları kapattırıp bunu kullanmanız daha yararlı olur kanaatimce. Ya da ucuz yollu bir klima alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tonyali61

quote:

Orjinalden alıntı: ezmoce

yaw bu yaglı falan diyo yağini falan değiştiriyoz mu bide demirdokümü uygun gordum (fiyat olarak) çok mu kotü

yağı değişmiyo içindeki rezistans önce yağı ısıtıyo ısınan yağ da radyatörü ısıtıyor..

yağlı radyatörler dahamı çabuk ısınmaya geçiyor farkı nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodehimini

Daybuyday den delonghi marka radyatoru 259 tl ye aldım yaklaşık bir ay once. tam bir canavar alet.süper otesı ısıtıyor. bir aylık faturamda 145 geldi.bir önceki ay faturam 65-70 tl civarıydı.

Daybuyday dediğiniz internetten alışveriş sitesi mi acaba?
  • Bu arada koçtaş ın internet sitesinde stokta yok görünüyor.Ben internetten almak istemiyorum.
    delonghi dragon3 trd 1025 modelini nereden alabilirim? İstanbul-Maltepe de oturmaktayım.Bana en yakın nerede bulabilirim? Ya da yakın olmasa da Anadolu yakasında nerede bulabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olwen

quote:

Orijinalden alıntı: dodehimini

Daybuyday den delonghi marka radyatoru 259 tl ye aldım yaklaşık bir ay once. tam bir canavar alet.süper otesı ısıtıyor. bir aylık faturamda 145 geldi.bir önceki ay faturam 65-70 tl civarıydı.

Daybuyday dediğiniz internetten alışveriş sitesi mi acaba?

evet daybuyday bir internet sitesi.ama alalı baya oldu.sanırım ocak ayında 250 tl civarı 6 taksitle almıştım. tavsiye ederim.ilk fatura 145 gelmişti, bu ayda 140 civarı geldi.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.