Şimdi Ara

Elektro Ney

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
2
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Konuya biraz ön bilgi ile girmek istiyorum. Ney, İçi boş bir kagrıdan yapılmış enstrumandır. Bu basit yapısının da zorlukları vardır.
    Ney çalanlar bilirler ki bu enstrumanın sesini elektronik ortama almak tam bir baş belasıdır. Nefes sesi, sesin gelmemesi, üfleme sesinin kendi sesinden fazla çıkması,...vb sorunlar vardır. Bu çalışma tüm bu sorunları ortadan kaldırmaktadır ayrıca program veya elektro gitar pedalı kullanarak ton atmaya olanak sağlamaktadır.

Şimdi size yaptığım çalışmayı anlatacağım. Geliştirilebilecek son noktasına ulaşmıştır ki 1 sene önce yapmama rağmen ince detaylar için bekledim.

Başpare denilen parçanın (Delrin Olmak zorunda) alt kısmına kaliteli bir kapasitif kapsül mikrofonun çapı sığacak şekilde dikkatlice delik deliyoruz fakat deliğin ucu hiçbir şekilde karşı tarafa çıkmamalı (Başparenin iç deliğine de çıkmamalı). kapsül mikrofonun ses alan tarafı deliğe girecek şekilde etrafını epoksi yapıştırıcı sürerek(yapıştırılmazsa cızırtı yapar) yapıştırıyoruz. Bağlantı uçları açıkta kalmalı. Başparenin diğer kenarına da 3.5 jack' ı epoksi ile yapıştırıyoruz. kapsül ile jack' ı birbirine ince blendajlı kablo ile irtibatlıyoruz.

Elektro Başparemiz kullanıma hazır. PC mic girişi ile, anfi mic girişi ile, pedal girişine, konser anfisi mic girişi ile, stüdyo kayıt mikser mic girişine,...vb cihazlara 3.5 jack ara kablosu vasıtası ile irtibatlayıp (tek hamlede, jackı tak ve çal) gayet temiz ve neye has sesi elde edebiliyorsunuz. Kamış kısmına hiçbir müdahale etmediğimiz için gerektiğinde başpareyi çıkartarak kamışı yağlayabilirsiniz.

Resim umarım tüm anlatımımı özetler. Kendi çalışmamdır ve popüler video paylaşım sitesinde video bulunmaktadır. İsmail Caner NAZ
     Elektro Ney

• Tebrikler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercuezel

Tebrikler

Teşekkürler...
  • tebrikler internet siteniz vs varmı, takip etmek isterim.
  • Çalışıyor mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendim kullanmak için yaptım ve kullanıyorum da. Aklımda çok güzel klipli bir proje var biraz boş vaktim olursa oarada da kullanacağım. İnternet sitem apache ftp olarak var fakat müzik ile ilgili hiç bir konu içermiyor. Popüler video paylaşım sitesine girin İsmail Caner NAZ adına elektro ney videosunu izleyin. Çalışıyor mu gibi bir soru sorulmuş (yazdığım metinde 1 sene gibi bir süre denedim yazmama rağmen) yapım gereği patent başvurusu yapmadım/ almayacağım ve isteyen yapabilir, dilediğince kullanabilir; sanıyorum bu soruya cevap olabilir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    başlangıç olarak elektro gitar
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.