Şimdi Ara

Elektrokimya sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cu2S + HNO3 -------> CuSO4 + Cu(NO3)2 + NO+ h2o tepkimesine göre 1 tane Cu2S kaç tane elektron vermiş yada almıştır?

Bu tarz soruları nasıl çözüyoruz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 25 Mayıs 2010; 17:32:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GeçhoSubasa

Cu2S + HNO3 -------> CuSO4 + Cu(NO3)2 + NO+ h2o tepkimesi ne göre 1 tane Cu2S kaç tane elektron vermiş yada almıştır?

O değil de imzana bir sürü şey yazmışsın dili en ince noktasına kadar dogru kullanın ulan dercesine ama , daha kendin dikkat etmiyorsun buna. Konuyla alakası yok tabi ama isteyen istediği gibi konuşur dili emolaştırmadıkça ve içine etmedikçe , ister küçük harflerle yazar isterse gitcem gelcem der.

• Cu +1 değerlikten +2 değerliğe çıkmış (yükseltgenmiş)
    Dolayısıyla 1 e- vermiştir.

Yanlış olabilir emin değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark1n

quote:

Orijinalden alıntı: GeçhoSubasa

Cu2S + HNO3 -------> CuSO4 + Cu(NO3)2 + NO+ h2o tepkimesi ne göre 1 tane Cu2S kaç tane elektron vermiş yada almıştır?

O değil de imzana bir sürü şey yazmışsın dili en ince noktasına kadar dogru kullanın ulan dercesine ama , daha kendin dikkat etmiyorsun buna. Konuyla alakası yok tabi ama isteyen istediği gibi konuşur dili emolaştırmadıkça ve içine etmedikçe , ister küçük harflerle yazar isterse gitcem gelcem der.

Acelem vardı o sırada ondan öyle olmuştur.Genelde çok dikkat ediyorum.

@Madawac
    saol dostum , ama garip bir şekilde çözdüm soruyu , bir yerden de kimin kaç değerlik aldığını buldum, çözüyorum çoğu soruyu artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.