Şimdi Ara

Elektroliz Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Beyler şu soruyu mantığıyla açıklayabilecek var mı?
    Bir turlu kafama yatmiyor ogrenci isi biri yazabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektroliz bir nevi elektrikle maddeleri iyonlarina ayirma islemidir . Bu kenarda dursun ilk once elektrokimyasal pilleri bilmem lazim .

Bu pillerde elektrotlar cozeltilere daldirilir ve araya iletken tel baglanir. Bu elektrotlar indirgenme ve yukseltgenme potansiyellerine bakilarak aktiflik pasiflik karsilastirilmasi yapilir . Hangisinin aktif oldugunu belirlemek icin metallerde yukseltgenme potansiyeline bakilir ametellerde indirgenme potansiyeline . Bu su demek mesela mg -> mg+2 + 2 elektron bu indirgenme potansiyelidir . Sana sorularda ters olarak verirse metel icin ters cevir E nin isaretini degistir . Aktif metalin oldugu elektrot anot pasifinki katotdur. Aktif metal elektron vermek isteyeceginden pasife dogru bir e akmasi gerceklesir bu sirada yukseltgenme tepkimesi gerekigince e vermek icin az once yazdigim tepkime gerceklesir ve elektrot asinmaya baslar .

Elektroliz ise bu olayin tersini elektrik enerjisiylr yaptirma islemidir . Yani anot pasif metal katot aktif metal olup araya pil baglanir . Bu pil sayesinde bu devre ters calistirilabir . Onceki kendi kendine oluyordu bu ise pil yardimiyla .

• Dostum bu mantiga gore hareket edeceksin mobilim bu kadar oldu . Bu hangi yayin bilmiyorum ama aktiflik siralamasini verse daha iyi olurdu . Az onceki mantiga gore pasif olan anot aktif olan katotta olusacak

Cevabin A olmasi lazim . Birde suyun istisna durumu var onu bilmen lazim bir arastir onu . Sen bu mantigi anladiysan cozersin zaten sorulari . A olmasinin nedeni H koymus oraya bir alakasi yok verilenlerle digerlerine bakarsan pasif hep anota gelmis . (Suya bakma ornek olarak dedim ya istisna o )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Furkan61~ -- 22 Mayıs 2013; 19:14:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Furkan61~

Dostum bu mantiga gore hareket edeceksin mobilim bu kadar oldu . Bu hangi yayin bilmiyorum ama aktiflik siralamasini verse daha iyi olurdu . Az onceki mantiga gore pasif olan anot aktif olan katotta olusacak

Cevabin A olmasi lazim . Birde suyun istisna durumu var onu bilmen lazim bir arastir onu . Sen bu mantigi anladiysan cozersin zaten sorulari . A olmasinin nedeni H koymus oraya bir alakasi yok verilenlerle digerlerine bakarsan pasif hep anota gelmis . (Suya bakma ornek olarak dedim ya istisna o )

Hocam cevap C. Uzun uzun yazdığın icin tesekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Hyfk

quote:

Orijinalden alıntı: ~Furkan61~

Dostum bu mantiga gore hareket edeceksin mobilim bu kadar oldu . Bu hangi yayin bilmiyorum ama aktiflik siralamasini verse daha iyi olurdu . Az onceki mantiga gore pasif olan anot aktif olan katotta olusacak

Hocam cevap C. Uzun uzun yazdığın icin tesekkur ederim

Dostum zannedersem KCl nin tuz olmasindan dolayi H cikiyor su kisimi bir sorarsin ama yine de . Kusura bakma yanlis soyledim . C cevap dogru

• F(-),SO4-,NO3-,OH(-),Cl(-),Br(-),I(-)

Anyonların aktiflik sırası bu. (Sağa doğru gittikçe elektron alma istekleri azalır, elektron verme istekleri artar.)

A şıkkında katotta ya potasyum ya da hidrojen olacak. Potasyum daha aktif olduğu için elektronları h alarak indirgenir .(Suyun indirgenmesi.) Anotta da anyonlar olacak Cl ve OH hidecek. Cl nin elektron verme isteği fazla olduğu için anıtta o birikecek. A şıkkını ben açıkladım kalanlar da aynı mantık.

C şıkkında katyon olarak sadece H+ olduğu için katotta H2 gazı çıkar

DP: yanlışım olabilir konuyu daha yeni öğrendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkalen Fosfataz -- 22 Mayıs 2013; 19:30:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

F(-),SO4-,NO3-,OH(-),Cl(-),Br(-),I(-)

Anyonların aktiflik sırası bu. (Sağa doğru gittikçe elektron alma istekleri azalır, elektron verme istekleri artar.)

A şıkkında katotta ya potasyum ya da hidrojen olacak. Potasyum daha aktif olduğu için elektronları h alarak indirgenir .(Suyun indirgenmesi.) Anotta da anyonlar olacak Cl ve OH hidecek. Cl nin elektron verme isteği fazla olduğu için anıtta o birikecek. A şıkkını ben açıkladım kalanlar da aynı mantık.

C şıkkında katyon olarak sadece H+ olduğu için katotta H2 gazı çıkar

DP: yanlışım olabilir konuyu daha yeni öğrendim

Evet tam aciklamasi bu :) bende yeni ogrendim o yuzden tam hakim degilim ama mantigi bu sekilde :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    türev sorusu???
    13 yıl önce açıldı
    Asit Baz Dengesi Sorusu
    7 yıl önce açıldı
    integral sorusu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • c olması gerekir orda o2'nin hiçbir alakası yok
  • ben bunun mantığını bilmiyorm ama çıkarsa da şöyle yapıyorm aktiflik sırasına göre diziyor iyonları + ve - leri ayırıyorum sağ ve soldakiler anot ve katotta çıkanlar oluyor şu ana kadar böyle çözüm buldum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.