daha önce açtıgım konudahttp://forum.donanimhaber.com/m_94783483/tm.htm pıc16f84 ile step motor sürücüsünda start stop butonları var. bu devrede ki butonları 555 zaman devresi il kontrol etmek istiyorum. ama butonlar anahtar gibi degiller çalışması kısa bir süre ilitimde sonra kesime gidiyor normal bir anahtar olsa röle bağlardım olur biterdi bir butona uzun süreli basıl tulursa bir yerde arıza çıkartacagı gibi röle bağlarsamda aynı şey olacaktır zaman devresnin çıkışında öyle bir devre daha olmalı ki normalde parmakla butona basıldıgında ilitimde parmak çekildeginde kesime gitmesi gibi bieşy lazım inşallah anlata bilmişimdir.
555 zaman devresinden sinyal geldiğinde kısa süre ile itimde sonra kesime gidecek bir şey lazım
TensegrityT
kullanıcısına yanıt
senin dedıgın gıbı nasıl yapılır bılmıyorum ama 555 ıle tek butobnla ac kapa yapabılırsın monostaple mı ne denıyordu sanırım ısmıne ilgilenırsen arsıvımı bı kurcalarım senın ıcın yada Google amcaya sor söyler sana
monostableyi biliyorum 555 maliyeti artırıp devreyi daha da karışık hale getirir