Şimdi Ara

Elektronik Müzik İçin Hi-Fi Sistem ve Ekipman Tavsiyesi Lütfen ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
2.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ... Hi-fi sistem oluşturmak istiyorum. Amfi, raf tipi hoparlör, DAC, CD Player, kablo v.s....
    Kule hoparlör almak istiyordum. 25 metrekareye kadar Bookshelf-Raf Tipi hoparlör tavsiye edildiğini okuyorum.
    12 metrekare odam var. PC tabanlı bir hi-fi sistem oluşturmak istiyorum. Bilgisayarımda FLAC, 320 Kbs değerinde mp3 arşivlerim var.
    Elektronik müzik dinliyorum. Trance - Techno - Dance türü elektronik müzik dinliyorum. Güzel bir sistem oluşturmak isterim.
    Bütçe kısıtlamam yok. Rahatlıkla tavsiye verebilirsiniz. Elektronik müzik dinlerken odamda büyülenmek istiyorum.
    Müstakil ev olduğu için sesi yüksek seviyede açabilirim. Seste boğulma olmasın. Net, temiz ses versin. Şu anda Z5500 setim var.

BOOKSHELF-RAF TİPİ HOPARLÖR: Aktif amfili mi olsun, yoksa pasif hoparlör+ yanına amfiyi ayrı mı alayım? Hangisi daha iyi olursa
    onu yapmak isterim. Aktif amfili senin işini görür derseniz, bir kenara not almıştım: AUDIOENGINE A5+ hoparlör, Audioengine D1 Dac,
    AUDIOENGINE DS2 stand ve ihtiyaç olursa eğer AUDIOENGINE S8 Siyah Subwofer alma niyetindeydim. Bu sisteme evet derseniz
    Mavi Hİ-Fi'den dinleyip almak isterim.

Okuyup araştırarak bir kenara not aldığım hoparlörler: AUDIOENGINE A5+, AUDIOENGINE P4, M-audio bx5 d2, M-AUDIO BX8 D2, Acoustic Energy Aego M,
    Kef Q300 Hoparlör, Yamaha HS5 Aktif Stüdyo Monitörü, Yamaha HS8 Stüdyo Referans Monitör, Yamaha MSP7 Aktif Stüdyo Referans Monitör Hoparlörü,
    ELAC B6, Adam Audio A7X, DALI ZENSOR 3, v.b... Bunlardan hangisi veya sizin tavsiye edeceğiniz elektronik müzik için daha uygun olur acaba?

AMFİ: Eğer amfiyi ayrı al derseniz; ikinci el DENON PMA 1520 AE alabilirim. Veya fazla gelir derseniz sıfır DENON PMA-720AE amfi alabilirim.
    Veya sizler Marantz, Yamaha, Pioneer veya başka marka amfi tavsiye edebilirsiniz.

DAC: Masaüstü DAC tavsiyeniz ne olurdu acaba? Audioengine D1, Rega Dac R, Marantz HD- DAC1, Cambridge Audio DacMagic 100, iFi Audio iDac 2 v.b ...

CD PLAYER: Yabancı müzik arşivim bilgisayarımda. 320 Kbs ve FLAC dosyalarım var. Çoğunluk PC üzerinden müzik dinleyeceğim.
    Ancak Türkçe Pop 5CD Boxset CD'lerim var. Şiir CD'lerim var. Şimdi veya ilerde bir CD Player alabilirim.
    Denon DCD-720AE CD Player, YAMAHA CD-C600 5 Lİ CD ÇALAR v.b ...
    Türkçe Pop 5CD Boxset CD'lerim için kolaylık açısından YAMAHA CD-C600 5 Lİ CD ÇALAR almak mantıklı mıdır?
    www.istanbulhifi.com.tr
    YAMAHA CD-C600 5 Lİ CD ÇALAR YAMAHA
    http://www.istanbulhifi.com.tr/?newUrun=1&Id=195774&CatId=bs149203&Fstate=

Yoksa Denon amfi alacak olursam uyum açısından DENON DCD-720 AE CD PLAYER almak mı daha mantıklı olur?
    www.istanbulhifi.com.tr
    DENON DCD-720 AE CD PLAYER DENON
    http://www.istanbulhifi.com.tr/?newUrun=1&Id=630648&CatId=bs149203

PİKAP: İlerde pikap alabilirim. DR sitesinde bakıyorum. Plaklar satılmaya başlandı. Mesela Erol Evginin şu plağını alsam
    CD ile arasında çok fark olur mu?
    Eski Plakları tavsiye ediyorlar. Yeni Plaklar CD kalitesinde ses verir, yeni plak almaya gerek yok diyorlar. Eğer öyle ise Plak işine hiç girmem.

KULAKLIK: Elektronik müzik için Beyerdynamic DT 770 Pro 80 ohm gibi bir kulaklık almayı düşünürken, forumda bir arkadaşım,
    Fidelio X2 kafaüstü kulaklığı önerdi. Ben de araştırdım, yazılanları okudum. Karar verdim kafaüstü olarak Fidelio X2 kulaklık alacağım.
    Elektronik müzik için tavsiye ediliyor. Türkiye'de satışı yok. Nasıl temin edeceğim bilmiyorum, belki ikinci el satmak isteyen olabilir.
    Kulak içi tavsiye verebilirsiniz? Kulakiçi kulaklık ve onu besleyen gerekirse amfi tavsiyesinde bulunabilirsiniz.

KABLO: Kablo konusunda tavsiye verebilirisniz. Şu kabloyu al diyebilirsiniz. Marka model belirtebilirsiniz.

DİNLEME MEKANI: Dinleme mekanı tavsiye edebilirsiniz. AUDIOENGINE A5+ hoparlörleri git Mavi'de dinle. Başka marka hoparlörleri
    git şuraya dinle diyebilirsin. Hafta sonu İstanbula uğrayıp bahsettiğiniz ürünleri, bahsettiğiz dükkanda dinlemek isterim.
    Ancak herkes İstanbulda değil ve her ürün aynı dükkanda olmayabilir. Ürünler olur, dinleme imkanı olmaz. Bir keresinde
    Doğubank yanında İstanbul Hi-fi'ye uğradım. Burada dinleme imkanın yok dedi satıcı. Başka bir yer tavsiyesinde de bulunmadı.
    Ama sizler, dinlemene gerek yok ben de elektronik müzik dinliyorum, kendim için şu sistemi aldım, sana öneririm derseniz,
    benim dinlememe gerek yok. Zaten bu konuda sizlerin tavsiyelerine göre hareket edeceğim.

Sistem tavsiyelerinizi bekliyorum. Bilgilendirici ve yönlendirici yazılarınız için teşekkür ederim.

• İlgilenirseniz Denon PMA-1500R var, satmaya karar verdim bende.
  • Butce genia derken kaca kadar genis?

5.000 20.000 50.000?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Mary

İlgilenirseniz Denon PMA-1500R var, satmaya karar verdim bende.

Sizin amfi ile 1520 AE arasındaki fark nedir? Sizinki ev sinema amfisi mi?
    Eğer öyle ise benim stereo amfi almam daha mantıklı olur. Sahibinden sitesinde
    ve audiophile.org adresinde sizin amfinin satılık ilanlarını gördüm.
    Odamda dinlemek için bana amfi, hoparlör, dac tavsiyeniz varsa memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Butce genia derken kaca kadar genis?

5.000 20.000 50.000?

Hocam bana ortalama ürünler tavsiye verebilirsiniz.
    Ne çok alt seviye dandik ürünler ne de çok üst seviye ürünler olmasın ...
    Genelde elektronik müzik dinleyenlerin, kullanıp memnun olduğu ürünler almak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: electronica

quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Mary

İlgilenirseniz Denon PMA-1500R var, satmaya karar verdim bende.

Sizin amfi ile 1520 AE arasındaki fark nedir? Sizinki ev sinema amfisi mi?
    Eğer öyle ise benim stereo amfi almam daha mantıklı olur. Sahibinden sitesinde
    ve audiophile.org adresinde sizin amfinin satılık ilanlarını gördüm.
    Odamda dinlemek için bana amfi, hoparlör, dac tavsiyeniz varsa memnun olurum.

selam,

farkları tam olarak bilmiyorum, stereodur.
  • Arkadaşlar, odam 12 metrekare. Amfi, Hoparlör, DAC için maksimum bütçem 3 bin veya 5 bin TL ...
    Daha fazlası 12 metrekare odam için fazla gelir herhalde. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Aktif Hoparlör + DAC veya Pasif Hoparlör + Amfi + DAC mı alayım? Hangisi daha iyi olur?
    Teşekkürler ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • electronica kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle denon+klipsch set kurun. Pma1520 rb81mkii yada 61mkii birde da300 dac alıp işi bitirin. Kablolamayıda audioquest yapın tadını çıkarın. Tam türünüze biçilmiş kaftan olucak bir sistem olur. İkinciel toplayabilirsiniz.

İhtiyaçları okudum ama atlamış olabilirim . Siz PC de çalışırken masaüstünde duracak bir sistemden mi bahsediyoruz eğer öyleyse yakın alan aktif monitörü almanızı öneririm.
    Bunun için ben tecrğbelerime dayanarak iki marka üzerinde yoğunlaşın derim
    1-Genelec
    2-Adam Audio
    Dac için ise bütçe problemi olacak bu bütçede genellikle PCkolikler arcam r-dac veya chord chordette ile başlayıp daha üst seviye m2-tech - benchmark-burson-weiss gibi markalara yöneldiler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC icin Arcam rPac de oldukca basarili

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

İhtiyaçları okudum ama atlamış olabilirim . Siz PC de çalışırken masaüstünde duracak bir sistemden mi bahsediyoruz eğer öyleyse yakın alan aktif monitörü almanızı öneririm.
    Bunun için ben tecrğbelerime dayanarak iki marka üzerinde yoğunlaşın derim
    1-Genelec
    2-Adam Audio
    Dac için ise bütçe problemi olacak bu bütçede genellikle PCkolikler arcam r-dac veya chord chordette ile başlayıp daha üst seviye m2-tech - benchmark-burson-weiss gibi markalara yöneldiler.

Yanıt için teşekkürler. Hocam öncelikle, aktif hoparlör mü alayım, pasif hoparlör mü alayım
    sorusuna sen yakın alan aktif monitör tavsiye etmişsin. Peki pasif hoparlör+amfi alsam daha mı
    iyi olur yoksa aktif yakın alan monitörü ihtiyacımı rahatlıkla karşılar mı?

Genelec, Adam Audio, markalarını tavsiye ediyorsunuz. Benchmark Dac tavsiye ediyorsunuz.
    Muhakkak bu ürünler kaliteli ürünlerdir.
    ADAM Audio A7X modeli 6 bin lira
    ADAM Audio A8X modeli
    www.akalinmuzik.com
    ADAM Audio | A8X | Yakın Alan | Akalın Müzik
    http://www.akalinmuzik.com/A8X,PR-5.html
    8 bin lira
    Benchmark DAC1 USB modeli
    MyDukkan
    Benchmark DAC1 USB Siyah Dijital - Analog Çevirici
    https://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=16891&gid=1823
    6 bin lira.
    Sıfırları pahalı. Yarı fiyatına temiz ürünler bulabilsem alalım diyecem ama ikinci el ilanlara rastlamadım.
    AUDIOENGINE A5+ hoparlör ve Audioengine D1 Dac ikilisine ne diyorsunuz? Önerdiklerinize göre basit mi kalır?

Yukarıda bir arkadaşın, ''Kesinlikle denon+klipsch set kurun. Pma1520 rb81mkii yada 61mkii birde da300 dac alıp işi bitirin.''
    yorumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Klipsh hoparlörler hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Elektronik müzik dinleyen PC kullanıcıları nasıl bir tercih yapıyorlar? Dinleme mekanı tavsiyeniz var mıdır?

Ne alacağım konusunda kararsızım. Okumalarım, araştırmalarım devam ediyor.http://www.toptenreviews.com/electronics/home-entertainment/best-bookshelf-speakers/
    The Wire Realm
    The Top 10 Best Studio Monitor Speakers Ever
    http://www.wirerealm.com/guides/top-10-best-studio-monitor-speakers
    whathifi
    Best speakers 2020: budget to premium stereo speakers
    http://www.whathifi.com/best-buys/hi-fi/best-hi-fi-speakers
    http://www.theabsolutesound.com/articles/2016-buyers-guide-dacs-1000-5000/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electronica -- 1 Aralık 2016; 0:48:42 >

Eğer sistemi kurup hoparlörler arasına en az 2mt. mesafe koyabilecek siz de en az 2.5mt uzağa oturup dinleyemeyecek iseniz amfi+hoparlör setupı hiç tat vermeyecektir. Masa üstünde yakın alan aktif monitörler özellikle de elektronik müzikte büyük fark yaratır.Klipsch bir bookshelf hoparlör masa üstünde hangi amfiyle beslerseniz besleyin özellikle bass seslerde yıkılır. Slam etkisini alamazsın.
    Audioengine ucuz bri seçenek ancak alacağın aktif hoparlörün hiç olmaz ise her ikisinin de kendi amfileri olsun. Mesela tüm profesyonel aktif monitörde Tiz ve Mİd-bass sürücüleri için ayrı amplifikasyon olur bu çok önemli bir özelliktir ve her hoparlörün kendi amfisiyle besleniyor olmasını gerektirir. Audio engine ve Dali AX gibi modellerde tek hoparlörde amfi bulunur diğer hoparlör pasiftir bu da diğerlerinde olduğu gibi her sürücüyü ayrı ayrı sürme avantajını kaybettiğin anlamına gelir.
    Aşağıda bazı örnekler veriyorum keza Pioneer olan model yarı fiyatına satılıyor bu sürücü Pioneer in hi-end hoparlör markası TAD tarafından geliştirildi ve referans bir ürün . Bence dinlemen lazım. Ben bir küçüköolanını dinlemiştim beğendim ama fiyatı pahalı gelmişti . Şimdi çok iyi fiyatlara gelmiş.

Hiç olmazsa
    https://www.infomusicshop.com/
    Pioneer DJ RM-07 7 inç Aktif Stüdyo Referans Monitörü (Tek) ® En iyi Fiyatlar infoMusic'de!
    http://www.infomusicshop.com/pioneer-dj-pioneer-rm-07-studyo-monitoru

Focal Alpha 80 ® En iyi Fiyatlar infoMusic'de!
    http://www.infomusicshop.com/focal-alpha-80

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Gitti 10.000 :) :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abiler mekan çok ufak bt3 alsa iş bitmezmi

• elektronik muzik icin (ki agirlikli olarak ben de dinlerim) tavsiyem :

denon ampli+cd player takim

cambridge audio dacmagic100 (wolfson chipset ile ust frekanslarda parlama oldugundan benim hosuma gidiyor cambridge urunleri) ama alternatif arcam r-dac da olabilir. butceniz yeterse giris zenginligi olarak cambridge audio dacmagic plus tavsiyemdir. cd player ve pc bagli olarak kullanmaktayim. input selector ile cd ya da pc arasinda gecis yapiyorim sadece.

klipsch rb61 bookshelf (rb81 de olabilir)

kablo konusu genis :) ona tavsiye illaki gelir o konuda hic tecrubem yok ama imzamdaki kablolar f/p urunleridir.

ama hi-def-man in bahsettigi yakin alan aktif monitor olayi pas gecilmemeli. dediklerinde sonuna kadar hakli. bence dinleme alaninizi degistirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Eğer sistemi kurup hoparlörler arasına en az 2mt. mesafe koyabilecek siz de en az 2.5mt uzağa oturup dinleyemeyecek iseniz amfi+hoparlör setupı hiç tat vermeyecektir. Masa üstünde yakın alan aktif monitörler özellikle de elektronik müzikte büyük fark yaratır.Klipsch bir bookshelf hoparlör masa üstünde hangi amfiyle beslerseniz besleyin özellikle bass seslerde yıkılır. Slam etkisini alamazsın.
    Audioengine ucuz bri seçenek ancak alacağın aktif hoparlörün hiç olmaz ise her ikisinin de kendi amfileri olsun. Mesela tüm profesyonel aktif monitörde Tiz ve Mİd-bass sürücüleri için ayrı amplifikasyon olur bu çok önemli bir özelliktir ve her hoparlörün kendi amfisiyle besleniyor olmasını gerektirir. Audio engine ve Dali AX gibi modellerde tek hoparlörde amfi bulunur diğer hoparlör pasiftir bu da diğerlerinde olduğu gibi her sürücüyü ayrı ayrı sürme avantajını kaybettiğin anlamına gelir.
    Aşağıda bazı örnekler veriyorum keza Pioneer olan model yarı fiyatına satılıyor bu sürücü Pioneer in hi-end hoparlör markası TAD tarafından geliştirildi ve referans bir ürün . Bence dinlemen lazım. Ben bir küçüköolanını dinlemiştim beğendim ama fiyatı pahalı gelmişti . Şimdi çok iyi fiyatlara gelmiş.

Hiç olmazsa
    Pioneer DJ RM-07 7 inç Aktif Stüdyo Referans Monitörü (Tek) ® En iyi Fiyatlar infoMusic'de!
    http://www.infomusicshop.com/pioneer-dj-pioneer-rm-07-studyo-monitoru

Focal Alpha 80 ® En iyi Fiyatlar infoMusic'de!
    http://www.infomusicshop.com/focal-alpha-80

Hocam, yakın alan aktif moninör tavsiye ediyorsunuz. Klipsh bookshelf hoparlör yakın mesafede fazla bass sesi vereceği için, uğuldama yapacağı için tavsiye etmiyorsunuz. Audioengine ucuz bir seçenek, tek amfi beslemeli olduğu için. Her iki hoparlörün kendi amfileri olması gerekiyor. Hiç olmazsa diyerek tavsiye ettiğiniz hoparlörleri bir kenara koyuyorum. Almışken iyi bir hoparlör çifti ve ona uygun kaliteli bir dac almak istiyorum. İlk mesajınızdaki tavsiye ettiğiniz hoparlör ve dac markalarına yöneliyorum. Bana ilk mesajında bahsettiğin hoparlör markalarından ve uzman-üst dac markalarından UYUMLU MODEL tavsiyeleri verebilir misin?
    Mesela ikinci el sitelerinde rastladığım, BENCHMARK DAC 1 2000-2500 TL'ye alsam, yanına ikinci el Adam A7x Monitör Aktif (Çift) 3500 TL'ye alsam nasıl olur?
    Toplamda bana 6000 TL'ye mal olur. Beni elektronik müzik dinlerken mutlu edecekse tamam kabul ediyorum alayım, ne dersin? Adam Audio ve Genelec marka hangi model hoparlör alayım? Bunlara uygun hangi marka model dac alayım? İkinci el sitelerine bakarak bana ne tavsiye verebilirsin? Çevrende elektronik müzik dinleyen arkadaşlar hangi ürünleri alıyor, neleri beğeniyor? Tavsiye edeceğin ürünleri İstanbul gibi şehirlerde dinleleme mekanı olarak , nerelere gidelim, dinleyelim?
    Tavsiyelerinizi bekliyorum. Tecrübelerinize güveniyorum, teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarthSidious

elektronik muzik icin (ki agirlikli olarak ben de dinlerim) tavsiyem :

denon ampli+cd player takim

cambridge audio dacmagic100 (wolfson chipset ile ust frekanslarda parlama oldugundan benim hosuma gidiyor cambridge urunleri) ama alternatif arcam r-dac da olabilir. butceniz yeterse giris zenginligi olarak cambridge audio dacmagic plus tavsiyemdir. cd player ve pc bagli olarak kullanmaktayim. input selector ile cd ya da pc arasinda gecis yapiyorim sadece.

klipsch rb61 bookshelf (rb81 de olabilir)

kablo konusu genis :) ona tavsiye illaki gelir o konuda hic tecrubem yok ama imzamdaki kablolar f/p urunleridir.

ama hi-def-man in bahsettigi yakin alan aktif monitor olayi pas gecilmemeli. dediklerinde sonuna kadar hakli. bence dinleme alaninizi degistirin.

Hocam tavsiyelerin için teşekkür ederim. Dinleme alanınızı değiştirin demişsin. Eğer evin salonu gibi geniş bir mekanda elektronik müzik dinleyecek olsam sizin tavsiye ettiğiniz gibi Denon 1520 AE veya Denon 2020 AE stereo amfi ve klisch RF-82 II gibi kule hoparlör almak istiyordum. Elektronik müzik için genelde bu ikili tavsiye ediliyor. Ama dinleme alanım 12 metrekare olunca bu ikiliyi ilerde salona veya büyük bir mekana geçersem almayı düşünüyorum. İlerde bu ikiliyi alıp bir tecrübe edinmek istiyorum, nasıl diye merak ediyorum. Şu anda 12 metrekare için hoparlör ve dac arayışındayım. Klipsch rb61 bookshelf tavsiye etmişin ancak, @HI-DEF-MAN hocam, yakın mesafede klipsch tavsiye etmiyor. Dac olarak cambridge audio dacmagic plus tavsiye etmişin. İkinci eli 1100 TL'ye satılıyor. BENCHMARK DAC 1, cambridge audio dacmagic plus'a göre daha iyi ise BENCHMARK DAC 1 almak isterim. Şu konuda da bilgi sahibi olmak isterim. Acaba hoparlör ve dac uyumu denen bir şey mevcut mudur? Okuduklarım mevcut olduğu yönünde. O zaman ürün almak isteyenlerin işi daha da zorlaşır. Aldığım hoparlöre hangi dac uyumlu olur diye araştırma yapmak, satın almak zaman alır.
    Söylediğin gibi @HI-DEF-MAN hocamın, yakın alan aktif monitör tavsiyesini pas geçmiyorum. Tavsiyelerinize,bilgilendirmenize açığım. Teşekkürler.

Ben halen yakınalan monitör ile daha iyi sonuç alınır diyorum. Bu sebeple ileride de kullanılabilir bir dac ki bu benchmark olabilir ve ileride salona geçince pasif hoparlör ve amfi ile değiştirmek amacıyla
    1. Öneri jbl lsr305 bu hoparlörü ve bir büyüğünü forumda çok kullanan var topiği bile var....
    2. Öneri. Pioneer S-dj60x

Bu hoparlörler daha uygun fiyatlı seçenekler biryerden başlamak lazım.

Cream Audio dan uğur bey ile görüşün en azından pioneer için bir demo şansı yakalayabilirsiniz...

• Magnat monitor supreme 2002 ve harman kardon 3770 amfi var ama,alanınız çok küçük.ben işi daha da buyutüp magnat quantum serisiyle devam etmek istiyorum.bu iş dipsiz kuyu.sonu yok..
  • Kaynaklar ve müzik türüne baktığımda ben ilk olarak bi aktif KRK lara bakardım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.