Şimdi Ara

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 2011

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2011 VERİLERİ_Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği_Egitim Dili_Eğitim Türü_Kontenjanı_Yıllık Ücreti_

İSTANBUL İLİ

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Tam Burslu) 6-kontenjan.Ücret 0 TL.
    BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (%50 Burslu) 44-kontenjan.Ücret 7.890 TL.
    BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Paralı) 10-kontenjan.Ücret 15.780 TL.

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce)(Tam Burslu) 5-kontenjan.Ücret 0 TL.
    DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce)(%50 Burslu) 20-kontenjan.Ücret 10.200 TL
    DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce)(Paralı) 15-kontenjan.Ücret 20.400 TL.
    DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Tam Burslu) 3-kontenjan.Ücret 0 TL.
    DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (%50 Burslu) 6-kontenjan.Ücret 10.200 TL
    DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Paralı) 21-kontenjan.Ücret 20.400 TL.

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce)(Harçlı) 30-kontenjan.Ücret 774 TL.
    İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Harçlı) 110-kontenjan.Ücret 774 TL.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Harçlı) 110-kontenjan.Ücret 774 TL.

_______________________________________________________________________________________
    ANKARA İLİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce)(Tam Burslu) 10-kontenjan.Ücret 0 TL.
    ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce)(%25 Burslu) 25-kontenjan.Ücret 13.365 TL.
    ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce)(Paralı) 10-kontenjan.Ücret 17.820 TL.

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce)(Harçlı) 40-kontenjan.Ücret 774 TL.
    YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İng)(İkinci Öğretim) 40-kontenjan.Ücret 1.058 TL.
    _______________________________________________________________________________________
    İZMİR İLİ

İZMİR ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce)(Tam Burslu) 5-kontenjan.Ücret 0 TL.
    İZMİR ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce)(%50 Burslu) 20-kontenjan.Ücret 6.400 TL.
    İZMİR ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce)(%25 Burslu) 25-kontenjan.Ücret 9.600 TL.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Tam Burslu) 8-kontenjan.Ücret 0 TL.
    İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (%50 Burslu) 12-kontenjan.Ücret 7.200 TL.
    İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Paralı) 53-kontenjan.Ücret 14.400 TL.

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğİ (İngilizce)(Harçlı) 40-kontenjan.Ücret 774 TL.

KOCAELİ İLİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Harçlı) 75-kontenjan.Ücret 774 TL.
    KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İkinci Öğretim)(Harçlı) 75-kontenjan.Ücret 1.058 TL.
    ISPARTA İLİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Harçlı) 55-kontenjan.Ücret 774 TL.
    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İkinci Öğretim) 55-kontenjan.Ücret 1.058 TL.
    TEKİRDAĞ İLİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (Harçlı) 45-kontenjan.Ücret 774 TL.
    NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İkinci Öğretim)45-kontenjan.Ücret 1.058 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacak -- 17 Temmuz 2011; 13:02:11 >

• lütfen düzgün yazalım, İTÜ türkçe deil o %30 ingilizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

lütfen düzgün yazalım, İTÜ türkçe deil o %30 ingilizce

%70 Türkçe ama

ÖSYM kitabında bir yanlışlık olsa gerek.ÖSYM kitapçığında %30 ingilizce diye birşey mi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacak

quote:

%70 Türkçe ama

ÖSYM kitabında bir yanlışlık olsa gerek.ÖSYM kitapçığında %30 ingilizce diye birşey mi var?

Türkçe diye bir şey mi var?
  • arkadaşlar beykent eğitimi nasıl

hocalar boğaziçi itüden gelio filan diyorlar aslı var mı

tüm hatları ile beykenti inceleyecek olursanız ne derseniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kinetics

quote:

quote:

%70 Türkçe ama

Bilişimle,teknolojiyle ilgili mühendisliklerde elbette ingilizce olacak.Hangisi ağırlıklıysa onu yazıyo ÖSYM sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arezooyou -- 17 Temmuz 2011; 12:56:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kinetics

quote:

quote:

%70 Türkçe ama

ÖSYM'deki gibi dil yok bölümde.
    Şimdi Oldu mu peki ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

%70 Türkçe ama

ÖSYM'nin kılavuzlarında "İngilizce" ibaresi şu durumlarda yazmıyor:

• Bölüm %100 İngilizce eğitim vermiyordur.
  • Üniversitenin tüm bölümlerinde zaten %100 İngilizce eğitim mevcuttur. (ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi gibi üniversiteler mesela)

İTÜ'de bütün programlarda %100 İngilizce eğitim uygulanmıyor. Bu nedenle, bu eğitimin uygulanmadığı programlarda hiçbir ibare yer almazken, uygulandığı programlarda da özellikle "İngilizce" ibaresi yer alıyor.

2011-ÖSYS tercih kılavuzunda, bir programın karşısında, "Özel Koşullar ve Açıklamalar (Bk. Sayfa 161)" sütununda "86" numaralı madde yer alıyorsa; programda minimum %30 İngilizce eğitim uygulanmaktadır.

Son olarak söylemek istediğim şey de İTÜ'de "tam Türkçe" bölüm olmadığı. Kılavuzda "İngilizce" ibaresi yer almayan programlarda minimum %30 İngilizce eğitim uygulanıyor. Bu da şu demek: Lisans hayatın boyunca derslerin en az %30'u İngilizce alınmalıdır. Bu oran istenildiği ve kontenjanlar müsait olduğu takdirde ki sorun olmuyor, arttırılabilir. Ha, bu programdaki öğrencilerin diplomalarında "İngilizce" ibaresi yer almayacak; ancak transkriptte alınan her ders ve alınan İngilizce ders yüzdesi gözükecek.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 17 Temmuz 2011; 13:57:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

ÖSYM'nin kılavuzlarında "İngilizce" ibaresi şu durumlarda yazmıyor:

• Bölüm %100 İngilizce eğitim vermiyordur.
  • Üniversitenin tüm bölümlerinde zaten %100 İngilizce eğitim mevcuttur. (ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi gibi üniversiteler mesela)

İTÜ'de bütün programlarda %100 İngilizce eğitim uygulanmıyor. Bu nedenle, bu eğitimin uygulanmadığı programlarda hiçbir ibare yer almazken, uygulandığı programlarda da özellikle "İngilizce" ibaresi yer alıyor.

2011-ÖSYS Başvuru Kılavuzu'nda, bir programın karşısında, "Özel Koşullar ve Açıklamalar (Bk. Sayfa 161)" sütununda "86" numaralı madde yer alıyorsa; programda minimum %30 İngilizce eğitim uygulanmaktadır.

Son olarak söylemek istediğim şey de İTÜ'de "tam Türkçe" bölüm olmadığı. Kılavuzda "İngilizce" ibaresi yer almayan programlarda minimum %30 İngilizce eğitim uygulanıyor. Bu da şu demek: Lisans hayatın boyunca derslerin en az %30'u İngilizce alınmalıdır. Bu oran istenildiği ve kontenjanlar müsait olduğu takdirde ki sorun olmuyor, arttırılabilir. Ha, bu programdaki öğrencilerin diplomalarında "İngilizce" ibaresi yer almayacak; ancak transkriptte alınan her ders ve alınan İngilizce ders yüzdesi gözükecek.

• Açıklamayı Beğendim.Teşekkürler.Şuanda liste ÖSYM orjinaliyle

• arkadaşlar barajı geçersek bu özellere girebilirmiyiz puanları kaç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

arkadaşlar barajı geçersek bu özellere girebilirmiyiz puanları kaç ?

Beykent Üniversitesi (Burssuz): Bu yıl 10 kontenjanı var. 2010'da kontenjanları ek yerleştirmelerde bile tam dolmadığı için taban puan oluşmamış, 0 gözüküyor. Dolayısıyla taban başarı sırası da yok.

Doğuş Üniversitesi (İngilizce) (Burssuz): Bu yıl 15 kontenjanı var. 2010'da, bunun da kontenjanları ek yerleştirmelerde bile tam dolmadığı için taban puan oluşmamış, 0 gözüküyor. Dolayısıyla taban başarı sırası da yok.

Doğuş Üniversitesi (Türkçe): Burssuz programında 21, Tam Burslu programında 3, %50 Burslu programında da 6 kontenjanı var ve bu yıl ilk kez öğrenci alacak. İngilizcesinden çok farklı olacağını sanmıyorum.

Çankaya Üniversitesi (Burssuz): Bu yıl 10 kontenjanı var. Beykent ve Doğuş üniversitelerinin burssuz programları için söylediğim şeyin aynısı burada da mevcut.

İzmir Üniversitesi: Burssuz programı yok. Tam Burslu (bu yıl 5 kontenjan) ve %50 Burslu (bu yıl 20 kontenjan) programları da "barajı biraz geçip girilecek" cinsten taban puanlarla ve başarı sıralarıyla pek kapatmamış. %25 Burslu programı bu yıl ilk kez öğrenci alacak ve 30 kontenjanı var. Burs içeren öteki 2 programdan daha düşük olur; ancak çok düşük olmayabilir de.

İzmir Ekonomi Üniversitesi: Burssuz programının bu yıl 53 kontenjanı var. Beykent, Doğuş ve Çankaya üniversiteleri için söylediğim şeyin aynısı burada da mevcut. Kontenjan da çok daha fazla olduğu için, bu yıl çok farklı bir netice olmayacağını ve barajı biraz geçenlerin de girebileceğini tahmin ediyorum. %50 Burslu programının da 12 kontenjanı var ve bu yıl ilk kez öğrenci alacak; ancak bunun taban puanının ve taban başarı sırasının çok düşük olacağını pek sanmıyorum.

• quote:

arkadaşlar barajı geçersek bu özellere girebilirmiyiz puanları kaç ?

Paralı bölümlere girebilirsin tabi böyle bi ihtimal var ama baraj geçmekle olmuyor ,üniversitede dersleride vermen gerek,çalışmassan kalırsın dersler basit değil.özellerde genelde çan eğrisi olur yani ortalamanın üstü geçer altı kalır.Genelde burslular yükseltir ortalamayı çalışmayan grup kala geçe bitirir okulu bu süreçte çok paraları gider çok sıkıntı çekerler.Çalışmayana ekmek yok
    Hatta bazen burslular bile tökezliyor derslerden sonuçta ağır dersler yaz okulunda yüksek ücretlerle yazın sıcağında okula gelmek durumunda kalıyorlar.Ama burslular burslarını pek kaybetmiyor.

Devlette ders geçmek daha zor çünkü çan sistemi pek yaygın değil standart bir not var 70 sanırım alırsan o notu geçersin alamazsan gözünün yaşına bakmazlar ya yaz okulu ya da büte kalırsın.

Kendime güveniyorum dersleri geçerim dersen yaz hiç kaçırma.sonuçta çalışan herkes yapabiliyor.

• @:AlacaKaranlık:
    çok teşekkürler

@nacak:
    ben 2 yıl elektornık haberleşme okudum myo, dgsyede girdim bu yıl lys sınavınada girdim artık özel okul düşünüyorum yıl kaybetmek ıstemiyorum. Peki ben lys ile girersem bazı derslerdende muaf olabilirmiyim ?
  • quote:

@:AlacaKaranlık:
    çok teşekkürler

@nacak:
    ben 2 yıl elektornık haberleşme okudum myo, dgsyede girdim bu yıl lys sınavınada girdim artık özel okul düşünüyorum yıl kaybetmek ıstemiyorum. Peki ben lys ile girersem bazı derslerdende muaf olabilirmiyim ?

Evet temel derslerini sayarlar,bunlardan muaf olursun ama yine 1. sınıftan başlarsın.
  • çankaya üiversitesinde burs kesme gibi bi olay var mı sınıfta kaldığın zaman bursun kesilio mu bilgisi olan varsa lütfen...
  • ikinci ögretim ücretleri doğru mu ki gerçekten 1.058 TL mi ÖSYM kılavuzunda ikinci öğretim mühendislikleri 1,529 TL gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: frobinho

çankaya üiversitesinde burs kesme gibi bi olay var mı sınıfta kaldığın zaman bursun kesilio mu bilgisi olan varsa lütfen...

Çankaya sitesine girersen de görürsün, burs kesimi yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.