Şimdi Ara

elektronikçiler anakart tamiri yaparmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elektronikçiler anakart tamiri yaparmı?

• terzi daha iyi yapar ama elektronikçilerde yapar herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tine çok neşelisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

terzi daha iyi yapar ama elektronikçilerde yapar herhalde

• Genel olarak tv ve radyo tamircileri şişen kondanstörleri felan değiştiriler ama bios entegresiydi yüklemeydi power supply'nin anakartta izlediği,gönderdiği voltajı felann anlamazlar ama tabi yapanlar vardır burada olay kendini geliştirme olayıdır.
    Anakarttaki çoğu yanan direncin kaç ohm olduğu bile belli değildir. Anakartın kataloguda gereklidir.
  • elektronikçi çok genel bir tabir..Ben elektronikçiyimö diyelim anakart tamir ederim, arkadasımda elektronikçi ama o edemez, çün havya sistemi yok.. dolayıslaa sorunu biraz açık yaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deuh256

elektronikçi çok genel bir tabir..Ben elektronikçiyimö diyelim anakart tamir ederim, arkadasımda elektronikçi ama o edemez, çün havya sistemi yok.. dolayıslaa sorunu biraz açık yaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

terzi daha iyi yapar ama elektronikçilerde yapar herhalde

Elektrikçide yapar CANIIIIIIIIM
  • Soru çok değişik olmuş.....Bilmemki nasıl cevap versem acaba
  • soru pek spesifik olmamakla beraber genel bir cevap verecek olursam "hayır yapamazlar". Arızanın anakartın neresinde olduğunu bulmaları bir dert, ayrıca hasar gören parçanın Türkiye de bulunması bir dert, parça bulunsa bile onun anakarttaki arızalı parça ile değişim/montajı ayrı dert. Mahalledeki elektronikçiyi geçtim bir çok elektronikçi uğraşmaz ve muhtemelen "bunu garantiye gönder yenisini versinler " ya da "git yenisini al daha iyi" diyebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pertry

Genel olarak tv ve radyo tamircileri şişen kondanstörleri felan değiştiriler ama bios entegresiydi yüklemeydi power supply'nin anakartta izlediği,gönderdiği voltajı felann anlamazlar ama tabi yapanlar vardır burada olay kendini geliştirme olayıdır.
    Anakarttaki çoğu yanan direncin kaç ohm olduğu bile belli değildir. Anakartın kataloguda gereklidir.

Dirençleri renklerinden anlamak mümkündür. Elektronikçiler bilgisayarcılardan bile daha iyi yapabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beginyou

quote:

Genel olarak tv ve radyo tamircileri şişen kondanstörleri felan değiştiriler ama bios entegresiydi yüklemeydi power supply'nin anakartta izlediği,gönderdiği voltajı felann anlamazlar ama tabi yapanlar vardır burada olay kendini geliştirme olayıdır.

Dirençleri renklerinden anlamak mümkündür. Elektronikçiler bilgisayarcılardan bile daha iyi yapabilirler.

Tabii ki direnç yanıp kararıp okunmaz bir hale gelmediyse...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

quote:

Orijinalden alıntı: beginyou

quote:

Tabii ki direnç yanıp kararıp okunmaz bir hale gelmediyse...

+1
    zaten direnç değişmesi gerektiği durumda (açık devre) genelde kömür olmuş oluyor

• Genelleme yapacak olursak , Elektronikçilerin çoğu Anakart tamiri yapmaktan çekinir ve genelde yapmazlar,bu işe çok kafayı takmış birini bulmanız gerekir sebebine gelince, bir ana kartın üstünde nano teknoloji olarak üretilmiş çok küçük direçler ve diyotlar bulunur, bunlara lehim yapmak sokmek takmak çok zordur ve neredeyse imkansız denecek kadar zordur. 1 tanesini 1 saatte zor çıkarırsınız ve bu küçük parçaların yedeğini normal piyasada bulma oranı %0,000001 dir. Çünkü bunlar fabrika çıkışlı özel yapılı direnç ve diyorlardır, Bizim kullandığımız çeyreklik direçleri onların yerlerine yerleştiremezsiniz çünkü onların yanında hayvan kadar kalır konuyu özetlemek gerekirse anakartın üzerindeki o küçük direçlere göre yer hesabı yaparsak normal direnç 15 tane küçük direnç in yerini kaplar. Direnç ve diyotların haricinde sadece kondansatörlerin tamiri mümkündür!
    En önemlisi de anakart entegrelerini(hafıza çipleri,çoklu mikro işleyiciler,sürücü çipler) normal piyasada bulmanız son derece zordur!
    Fiyatları ise dudak uçuklatacak cinstendir!
    Bu yüzden Bilgisayarı servis e gönderdiğinizde sadece yapılan işlem Bozuk olan kartın sökülüp yerine yenisinin takılmasıdır ve bir anakartın üzerinde yaklaşık sayıları 5000 ila 2000 arasında değişen direnç ve diyot bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harti212 -- 11 Ocak 2012; 18:49:08 >

• Ben şöyle cevap vereceğim konuya hakim olan elektronikçi tamir edebilir ama tamir vede müdahale edebileceği alan kısıtlıdır.
    Müdahale etmesi için elinde ya servis manuel yada aynı anakarttan olması gerekmektedir.

Müdahale edebileceği kısımlar
    -Şişik veya patlak kondansatörler
    -Transistör(fet,mosfet)
    -bobin kısımları
    -Anakartın yol kısımlarındaki yanıkları
    -diyot ve direnç

Zaten bahsettiğim olaylar anakartın beslemesi ile ilgilidir bunlara müdahale edilebiliyor.Devre takibini yaparak arızayı tespit edip onarabiliniyor.Lakin köprülere doğru giderse devre takibini yaptığınızda köprüler gitmiş oluyor...(zaten bozuk anakart ilk önce test edilirken köprülerin el yordamı ile ısısına bakılır)

Ben ise dayımdan biliyorum teknik servisi var esenlerde kendisi bu anlattıklarımı yapıyor

• Herkez Anakart Tamir edemiyor işi bilenini bulmak lazım gerçekten benim anakartı yapıyoz diye bozdulardı

http://anakart-tamiri.blogspot.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi team_force -- 3 Temmuz 2012; 13:03:15 >
  • Tam anlamıyla anakart tamiri yapabilen bir elektronikçi türkiyede durmaz zaten
  • Elektronikçiler anakartı tasarlar , ürettirir.
    Teknisyenler tamir eder.

Onlarda malzeme yok , tamir edemezler tartışması sadece komik.
  • Ben anakart tamiri yapıyorum, fakat her anakartın tamiri mümkün olmuyor şu an için mosfetler, gözle görülebilen yanık parçalar, şişen veya kurumuş kondanstörler değiştirebiliyorum %45 oranında onarım oluyor ve çoğunuda power suply bitirmiş oluyor. Dirençlerde okunamaz sadece anakartın kataloğundan değeri tespit edilir.
    Bu işi Türkiye'de adam akıllı yapan firma çizgi elektroniktir. Bilgilerinize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.