Şimdi Ara

Elektronikten anlayan arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birinci Sorunum: İşlemci fanı (amd stok fan) dönerken çıkardığı elektronik sesler. Ancak işlemci fanını anakart üzerinde 3 pinlik bir konnektöre bağladığımda bu sesler gelmiyor. Sadece 4 pinlik CPU FAN bağlantısında bu sorun ortaya çıkıyor.

Sorunun daha iyi anlaşılması açısından birde VIDEO linki veriyorum.http://img405.imageshack.us/i/vly.mp4/

İkinci Sorunum:Kasa ön panel Ses girişine Kulaklık taktığımda kulaklığa gelen "elektronik sesler" . Eğer kasa ön paneline birde USB bağladığım takdirde bu sesler rahatsız edici boyuta ulaşıyor.

NOT: Ses ve USB bağlantılarını anakartın arkasından yaptığımda sorun yok

SİZCE SORUN NEDİR

Yardımcı olursanız sevinirim.

• Eğer sesin CPU fandan geldiğinden eminseniz CPU fanını değiştirdiğinizde sorun kalmayacaktır. Sadece elinizle müdahale ettiğinizde ses geliyorsa bu bir sorun değil, normal dönerkende geliyorsa fanı değiştirebilirsiniz. Ses fandan değil, fanı zorladığınızda başka bir yerdende geliyor olabilir, anakart üzerinde 4pin CPU fan ile ilgili bir komponentten mesela.

Eğer onboard ses kartı kullanıyorsanız ön panel kulaklık bağlantısında besleme hatlarından kaynaklanan gürültü duyabilirsiniz. Onboard ses kartları genellikle çok uyduruk oluyor. Hatta normal arka çıkışlardan bile parazitli çıkış verebiliyor. Mouse hareket ettikçe ya da hdd işlem yaptıkça ilginç sesler çıkabiliyor. Bu arada kasaların ön panel ses bağlantı kablolarıda genellikle ses sinyali iletimi için yeterli kalitede olmuyor. Heleki ses ve usb kabloları birbirine dolanarak gidiyorsa aynen dediğiniz gibi usb cihaz bağlı iken durum daha vahim olabilir.

Bu arada hepsi bir tarafa PSU nuzun besleme voltajları üzerindeki noise eğer yüksek ise yine belirttiğiniz sorunlara yol açma ihtimali var.

• @hexfeT arkadaşımın dediklerine katılıyorum buna ek olarak; power supplay olarak ne kullanıyorsunuz bilmiyorum fakat "dandik" diye tabir ettiğimiz powelardan kullanıyorsanız bunların besleme çıkışlarındaki filtre katları gerekli düzeyde olmuyorlar ve genellikle parazit noise üretirler...

Sizin bilginiz dahilinde yapabileceğiniz ;

1. 100-150 TL bayılıp daha kaliteli bir power almak

2. Ses kartı onboard ise bunu deaktif edip daha iyi bir ses kartı almak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

Eğer sesin CPU fandan geldiğinden eminseniz CPU fanını değiştirdiğinizde sorun kalmayacaktır. Sadece elinizle müdahale ettiğinizde ses geliyorsa bu bir sorun değil, normal dönerkende geliyorsa fanı değiştirebilirsiniz. Ses fandan değil, fanı zorladığınızda başka bir yerdende geliyor olabilir, anakart üzerinde 4pin CPU fan ile ilgili bir komponentten mesela.

Eğer onboard ses kartı kullanıyorsanız ön panel kulaklık bağlantısında besleme hatlarından kaynaklanan gürültü duyabilirsiniz. Onboard ses kartları genellikle çok uyduruk oluyor. Hatta normal arka çıkışlardan bile parazitli çıkış verebiliyor. Mouse hareket ettikçe ya da hdd işlem yaptıkça ilginç sesler çıkabiliyor. Bu arada kasaların ön panel ses bağlantı kablolarıda genellikle ses sinyali iletimi için yeterli kalitede olmuyor. Heleki ses ve usb kabloları birbirine dolanarak gidiyorsa aynen dediğiniz gibi usb cihaz bağlı iken durum daha vahim olabilir.

Bu arada hepsi bir tarafa PSU nuzun besleme voltajları üzerindeki noise eğer yüksek ise yine belirttiğiniz sorunlara yol açma ihtimali var.

ÖNCELİKLE CEVAP İÇİN TEŞEKKÜRLER

Aynen söylediklerini yaşıyorum arkadaşım birebir ... Mouse'u oynatırken bile kulaklıktan ses geliyor..... PSU olarak Kasa içinde gelen AEROCOOL 550w Kullanıyorum.

Onboard ses kullanıyorum evet ama REALTEK chipseti ve 200 TL lik bir anakart (880G chipsetli) anakart piyasasında lider firmanın bir anakartı ....bu cipset sizce uydurukmudur ? Via almadım özellikle peki Realtek'demi uyduruk ?

CPU fandan gelen ELEKTRONİK SES , fan döndüğü sürece azda olsa geliyor ama CPU fannıı 4 pinden çıkarıp 3 pine aldığımda bu elektronik ses gelmiyor fandan ....VİDEODA KOYDUM KONUDA MEVCUT

SORU: Anakartımı garantiye yollamam lazım ? Yoksa Kasa Ön Panelinimi ? Yoksa Yeni PSU almak her sorunu çözermi

sorunuma en yakın cevabı siz verdiniz

LÜTFEN YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wd1001fals -- 30 Mart 2011; 3:52:14 >

• 4 pin bağlantı fanın güç kontrolü için pwm yöntemini kullanıp daha az enerji kaybı sağladığından tercih ediliyor. Bu bağlantı tipinde de rahatsız edici anahtarlama gürültüleri oluşuyor.

Yapmanız gereken ki, bunları deneyerek bulmanız gerekli

kasaya uygun topraklama sağlamak

kasa içi kablo yerleşimini değiştirerek sesleri dinlemek

Bunun dışında 2. el kısmında çok ucuza creative'nin 5.1 ses kartları var. Onlar gayet makul fiyata sorununuzu %90 çözer çünkü gürültüye karşı ekstra daha bağışıktırlar.

Bazı anakartlar ne kadar kaliteli de olsalar bu tip sorunlar yaşatabiliyorlar. Parçalarınız bozuk diye uğraşmayın. Ses kartı eklemek en ucuz çözüm. Bazı modelleri hariç anakarttaki ses kartları gibi software temelli olmadıklarından sistem performansınız da bir miktar artacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 31 Mart 2011; 12:54:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

4 pin bağlantı fanın güç kontrolü için pwm yöntemini kullanıp daha az enerji kaybı sağladığından tercih ediliyor. Bu bağlantı tipinde de rahatsız edici anahtarlama gürültüleri oluşuyor.

Yapmanız gereken ki, bunları deneyerek bulmanız gerekli

kasaya uygun topraklama sağlamak

kasa içi kablo yerleşimini değiştirerek sesleri dinlemek

Bunun dışında 2. el kısmında çok ucuza creative'nin 5.1 ses kartları var. Onlar gayet makul fiyata sorununuzu %90 çözer çünkü gürültüye karşı ekstra daha bağışıktırlar.

Bazı anakartlar ne kadar kaliteli de olsalar bu tip sorunlar yaşatabiliyorlar. Parçalarınız bozuk diye uğraşmayın. Ses kartı eklemek en ucuz çözüm. Bazı modelleri hariç anakarttaki ses kartları gibi software temelli olmadıklarından sistem performansınız da bir miktar artacaktır.

Cevap İçin Teşekkürler

Harici bir ses kartı almayı düşünmüyorum, Zaten anakartın arkasından sesi aldığımda sorun yok. Benim sorunum kasa ön panel ses çıkışı

Bunun içinde acaba kasa ön panelini garantiyemi göndersem diye düşünüyorum

ama sorun anakart üstündeki entegre ses chipsetimi diye de şüpheleniyorum

İkilemde kaldım hangisini garantiye yollayacam :(

KASA ÖN PANELİNİN RESMİNİ KOYDUM SİZCE Bİ ANORMALLİK VARMI ?

NOT: Usb kabloları birleşip tek konnektör olarak anakarta bağlanıyor

Elektronikten anlayan arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wd1001fals -- 31 Mart 2011; 23:50:41 >

• Anakartta sorun olsa arka panelden düzgün çıkış alamazsın. Dediğim gibi iç kablolamanın yerleşimini değiştir, topraklama olayına bak. Ön panele giden hatlar anten gibi sinyal alıyor o nedenle sorun yaşıyorsun. Ben kendi adıma anakartı yollamazdım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Anakartta sorun olsa arka panelden düzgün çıkış alamazsın. Dediğim gibi iç kablolamanın yerleşimini değiştir, topraklama olayına bak. Ön panele giden hatlar anten gibi sinyal alıyor o nedenle sorun yaşıyorsun. Ben kendi adıma anakartı yollamazdım.

Kablolama derken neyi kastediyorsun biraz açarmısın ? Kabloları düzgün bir şekilde taktım zaten ufak bir kasa kablolarla fazla oynamamada imkan yok

Topraklama olayına gelince , Apartman olduğu için topraklama olmaması mümkün değil zaten

Anten gibi sinyal alıyor belkide evet ama bunun olmaması için ne gerekiyor , Şimdi ne yapmam lazım peki ?

Kasa ön panelini garantiye yollasam değiştirirlermi bunu ? Bana sanki değiştirmezler gibi geliyor çünkü kasanın malzeme kalitesi standadı belli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wd1001fals -- 1 Nisan 2011; 1:55:45 >

• 1. olasılık power supply.
    2. olasılık anakartın ses kartı

power dan kaynaklı sorun eskidiği için oaliblir. şebeke topraklamasının iyi olmamasından dolayı olaiblir. filtre katında parazit taşıması olabilir.
    şebek topraklamanızı kontrol edin. kaliteli bi power supply alın.

anakart tarafında yapıalbilecekler. tüm vidalarını taktıgından emin olun topraklamasını iyi yapın ki o parazitleri emsin. kulaklıgı direk girişe degilde ses sisteminin kulaklık çıkışından alın.

ses kontrol panelinden mikrofon yükseltme gibi ekstra gereksiz etkenelri kontrol edip gerekirse kapatın.

benimde sorunum vardı. broos marka dandik 250 w psu vardı. aopen aldım minimuma indir. tam çözülmedi ama minumuma indir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

1. olasılık power supply.
    2. olasılık anakartın ses kartı

power dan kaynaklı sorun eskidiği için oaliblir. şebeke topraklamasının iyi olmamasından dolayı olaiblir. filtre katında parazit taşıması olabilir.
    şebek topraklamanızı kontrol edin. kaliteli bi power supply alın.

anakart tarafında yapıalbilecekler. tüm vidalarını taktıgından emin olun topraklamasını iyi yapın ki o parazitleri emsin. kulaklıgı direk girişe degilde ses sisteminin kulaklık çıkışından alın.

ses kontrol panelinden mikrofon yükseltme gibi ekstra gereksiz etkenelri kontrol edip gerekirse kapatın.

benimde sorunum vardı. broos marka dandik 250 w psu vardı. aopen aldım minimuma indir. tam çözülmedi ama minumuma indir.

Ya dostum işte sorunu tespit edebilsem gereken şeyi yapacam ama sorunu tespit edemiyorum

Kimisi diyor PSU , kimisi diyor Kasa ön paneli , Kimisi diyor anakart entegre ses yongaseti

Hangisi sorun anlamadım gitti

Topraklama şebekesine baktırsam ne çıkar , apartmanın topraklamasını komple benmi değiştirecem :( Böle bir seçenek imkan dışı zaten

PSU Kasa içinde gelen AEROCOOL 550W sence çok mu kalitesiz bir psu bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wd1001fals -- 1 Nisan 2011; 12:05:32 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.