Şimdi Ara

Elemental Shaman PvP [ Önemli !! ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mertzz / Armory

Uzun zamandır oynamıyordum üyeliğim frozen'dı. tekrar açtırdım bi süredir sadece pvp yapıyorum. Fakat item dizmek konusunda bir şeyleri yanlış yapıyorum sanırım..
    [NoT: Omuzluğu WG'den alıcam , Hands'i de omuzlukla birlikte değiştiricem , Totem'i de elemental için olan [Furious Gladiator's Totem of Survival] ile değiştiricem , trinketlerin de birini [Medallion of the Alliance] diğerini [Battlemaster's] trinketlerinden biri alıcam.. ]

# Bonus Damage:2175 ( 2449 [Flametongue Weapon] ile ) ( 2729 [Totem of Wrath] ile )
    # Crit Chance: 33.89%
    # Haste Rating: 60
    # Resilience: 1070

shoulder/hands/2trinket i alınca bu rakamlar değişicektir tabiki

Sorularım :

** Wrathful larda neck'in ve back'in haste verenleri var onları mı almalıydım ? (ticket atıcam şansımı denemek için)
    ** 12sp 10 haste gemler yerine 20haste mi kullanmalıydım hepsini ?
    ** Battlemaster trinketlerinden 150sp vereni mi yoksa 128haste vereni mi almalıyım ?

*** Bu kadar crit yüklenmek yerine haste'e mi yüklenmeliydim. nerde hata yapıyorum ? yoksa bana mı öyle geliyor yapmıyo muyum ?

** Diyelim şöyle yaptım :

- Wrathful ları değiştirdim +120 haste
    - Gemlerin hepsini 20haste le değiştirdim 9x20 = +180 haste
    - Titan-Forged Shoulders of Salvation = +63 haste
    - Battlemaster trinketi haste aldım +128haste

Toplam = 491 haste

Crit i bu kadar yüksek tutmama gerek yok mu? Haste daha mı önemli ?

Şuanki 60haste ile Lightining Bolt'u 1.96 sec atıyo.. 491 haste'e çıkması çok etkiler mi ? Pve'de ufacık farkın bile etkileyeceği belli ama PvPde de etkisi büyük olur mu ?

Sizce ne yapmalıyım ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.. Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frosttrapper -- 5 Eylül 2010; 21:59:05 >

• Elemantel shaman hakkında bildiğim tek şey pve de full haste kasıolar pvp de değil .. İnternette gear olarak önem vermen gereken sıralama

Resilience (for protection against damage)
    Spell Damage (to inflict higher damage)
    Stamina (to boost your health)
    Spell Critical Strike (to boost your critical spell damage)
    Intellect (to boost your mana) olarak gösteriyor ..

Genede merak ediyorsan 491 haste rating = %14.91 yani ortalama castlerini %15 kısaltıcak yani 1.96 lık castin 1.66 ya düşecek ki çok büyük bir fark yaratmaz pvp de ..
  • up!! up!!

Fikri olan herkes yazarsa sevinirim !!

quote:

Orijinalden alıntı: fickenburger

Elemantel shaman hakkında bildiğim tek şey pve de full haste kasıolar pvp de değil .. İnternette gear olarak önem vermen gereken sıralama

Genede merak ediyorsan 491 haste rating = %14.91 yani ortalama castlerini %15 kısaltıcak yani 1.96 lık castin 1.66 ya düşecek ki çok büyük bir fark yaratmaz pvp de ..

Teşekkürler
    Evet pve'de görüyorum genelde hep 20haste takıyolar,pve de ufak farklar bile etkiliyo dps i zaten..

anladım.res'e yeterince önem veriyorum sanırım,onun dışında gemlerimi res olarak almam anlamsız olucaktır.
    yalnız anlamadığım sıralamada neden haste ile ilgili hiç bir şey yok :S baktığın sitede pvp/haste ile ilgili bir şey yazıyor mu?ya da bildiğin diğer sitelerde..

bu arada haste'in saniye olarak karşılığını hesaplamak için bir site falan var mı kullandığın varsa yazabilir misin ?

Ya diyelim sorun haste değil,e shamanla tecrübem de var ama pvpde pek bir şey yapamamam, shamanın teketek ya da 1-2kişilik gruplarda pek bir şey yapamıyo olması ve ilk hedef olması falan mı ?!
    eğer haste i yükseltebilir ve daha seri atabilirsem skillerimi daha etkili olur diye düşünüyordum ben,çnkü şu anda eğer uzakta değil de savaş alanına yakın bi yerlerdeysem mümkün değil bikaç skillden fazla atamıyorm,kaçamıyorum da..yavaş kalıyorum yani cast time olarak..

• quote:

Orijinalden alıntı: Frosttrapper

up!! up!!

Fikri olan herkes yazarsa sevinirim !!

quote:

Orijinalden alıntı: fickenburger

Elemantel shaman hakkında bildiğim tek şey pve de full haste kasıolar pvp de değil .. İnternette gear olarak önem vermen gereken sıralama

İlk önce belirteyim.
    Shamansanız arenalarda kafanızın üstüne "skull"u koyarlar.

Teşekkürler
    Evet pve'de görüyorum genelde hep 20haste takıyolar,pve de ufak farklar bile etkiliyo dps i zaten..

anladım.res'e yeterince önem veriyorum sanırım,onun dışında gemlerimi res olarak almam anlamsız olucaktır.
    yalnız anlamadığım sıralamada neden haste ile ilgili hiç bir şey yok :S baktığın sitede pvp/haste ile ilgili bir şey yazıyor mu?ya da bildiğin diğer sitelerde..

bu arada haste'in saniye olarak karşılığını hesaplamak için bir site falan var mı kullandığın varsa yazabilir misin ?

Ya diyelim sorun haste değil,e shamanla tecrübem de var ama pvpde pek bir şey yapamamam, shamanın teketek ya da 1-2kişilik gruplarda pek bir şey yapamıyo olması ve ilk hedef olması falan mı ?!
    eğer haste i yükseltebilir ve daha seri atabilirsem skillerimi daha etkili olur diye düşünüyordum ben,çnkü şu anda eğer uzakta değil de savaş alanına yakın bi yerlerdeysem mümkün değil bikaç skillden fazla atamıyorm,kaçamıyorum da..yavaş kalıyorum yani cast time olarak..

İlk önce belirteyim.
    Shamansanız arenalarda kafanızın üstüne "skull"u koyarlar.
    Resilance için wrathfull setler yeter tabi wrathfull almak için furios dizmeniz gerekiyor.
    Gemlerinizi spell power + crit yapın. Tailorsanız backa basılan +239 spell power enchantını yapın. Enchartersanız yüzüklere +sp veren enchantı basın. Jewelcraft iseniz +39sp veren gemleri kullanın.

• Hazır konu varken Twisting nether(horde) tarafında 3vs3 için ele shaman arıyoruz..En azından 2.2k xp+gear'ı olan(2.5k+ kasabilecek)..setup ise L S D

İlgilenen çıkarsa mesaj yoluyla konuşabiliriz
  • up!! up!!

shaman hakkında geniş bilgisi olan,bi süredir shaman oynayan ya da elemental tecrübesi olan arkadaşlar.. yorumlarınız..??

quote:

Orijinalden alıntı: natrium

öncelikli hedefin genelde ben olduğumu biliyorum..
    armory'yi koydum ordan bakabilirsin..

benim sormak,öğrenmek istediğim haste konusu.. sorunlarımı yazdım mesajlarımda zaten. yani hızlı atamadığım için habire kesiliyor cast lerim,pvpde uzaktan müdahale etmiyorsam zorlaşıyor iş..e pvpde de herkesi tauntlayan bir tankımız olmadığına göre genelde savaş alanının içine giriyorum bi şekilde..
  • quote:

up!! up!!

shaman hakkında geniş bilgisi olan,bi süredir shaman oynayan ya da elemental tecrübesi olan arkadaşlar.. yorumlarınız..??

quote:

öncelikli hedefin genelde ben olduğumu biliyorum..
    armory'yi koydum ordan bakabilirsin..

benim sormak,öğrenmek istediğim haste konusu.. sorunlarımı yazdım mesajlarımda zaten. yani hızlı atamadığım için habire kesiliyor cast lerim,pvpde uzaktan müdahale etmiyorsam zorlaşıyor iş..e pvpde de herkesi tauntlayan bir tankımız olmadığına göre genelde savaş alanının içine giriyorum bi şekilde..

Farkettiğin üzere sende "hex" diye bir skill var flame shock+hex+lava burst yapsan adam ne olduğunu anlamadan yarı cana düşer. Castlerini kestirmemek için benim diyebileceğim bir şey yok. Onu bilmiyorum. Yanına bir mage alsan iyi iş yaparsın aslında. Ya da destro lock. Özellikle destro stunu atınca senin üstüne lava burst çakman mükemmel oluyor sonrası kolay zaten. Yanına en iyi arkadaşı bulmak içinhttp://forum.wow-turk.com/shaman/13620-shamanlar-icin-arena-setuplari-onemli-taktikler.html kullanabilirsin. Azıcık spell pen kasman iyi olur 50-60 falan iyi olur gibi. Adamın 5k canı varken misslemen hoş olmaz herhalde.

Haste için söyleceğim şudur: En iyi elemantel shamanlara baktım arenajunkiesden
    http://www.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Rivendare&n=Rylorn
    Bu arkadaş da fazla haste kasmamış önceden dediğim gibi sp+crit kasmış.

• quote:

eğer karşı taraftakinin gearı iyi sayılabilcek gibiyse yarı can olmuyor ne yazıkki ama LB den sonra bi de chain+lightining bolt atıcak vaktim olur hepsi 16-17k eder tahminimce..

ya cast lerim kesiliyo diye anlatmak istediğim uzun sürede doldurduğum için bi şekilde stun/silence skilleri/pushback/fear gibi castimi bozabilcek her türlü skilli atmak için yeterli zamanları oluyo 2saniye içinde.. acaba 1,5 saniyeye düşürebilirsem spell powerı üşürmeden tabi.. daha seri bi şekilde bi yandan atıp bi yandan kaçmam kolay olabilir diye düşünmüştüm.

mage'i bn de düşündüm burst için..mage arkadaşım var zaten ama sorduklarım genelde çok kolay kaybeden bi takım olursunuz falan dediler..

aynen, bana skillerimi dizebilceğim kadar süre sağlayabilen bi class lazım yanıma.. özellikle rogue çok iyi gider stun lock bitmeden ölmüş olur zaten 6-7 saniye bile gayet yeterli o sırada heallayan biri yoksa..

tabiki hem de hiç

bi de hatırlattığın iyi oldu.. mesela her şeyi sıraladım az bi canı kaldı,bi yandan kaçıyor ya da casti dolduramıyorm bi türlü etrafımda dönüyor. fire nova,shocklar ve thunderstorm da Cooldownda.. =D o sırada atıcak hiç bişi bulamıyorum,yok çnkü :) ama izlediğim videolarda falan adamlar lightnng boltun cooldownu olmadığı için boş kalan zamanları doldurmak için kullanıyorlar.ama adamların hasteleri yüksek olduğu için 1,5 saniyeden bile kısa zamanda atıyolar onu kullanabiliyolar.onları gördüğüm için de haste e yüklenme fikri geldi aklıma..

baktığın için sağol,en iyisi bn de bakıyım biraz nasıl bi yol izlediklerine

• quote:

quote:

eğer karşı taraftakinin gearı iyi sayılabilcek gibiyse yarı can olmuyor ne yazıkki ama LB den sonra bi de chain+lightining bolt atıcak vaktim olur hepsi 16-17k eder tahminimce..

ya cast lerim kesiliyo diye anlatmak istediğim uzun sürede doldurduğum için bi şekilde stun/silence skilleri/pushback/fear gibi castimi bozabilcek her türlü skilli atmak için yeterli zamanları oluyo 2saniye içinde.. acaba 1,5 saniyeye düşürebilirsem spell powerı üşürmeden tabi.. daha seri bi şekilde bi yandan atıp bi yandan kaçmam kolay olabilir diye düşünmüştüm.

mage'i bn de düşündüm burst için..mage arkadaşım var zaten ama sorduklarım genelde çok kolay kaybeden bi takım olursunuz falan dediler..

aynen, bana skillerimi dizebilceğim kadar süre sağlayabilen bi class lazım yanıma.. özellikle rogue çok iyi gider stun lock bitmeden ölmüş olur zaten 6-7 saniye bile gayet yeterli o sırada heallayan biri yoksa..

tabiki hem de hiç

bi de hatırlattığın iyi oldu.. mesela her şeyi sıraladım az bi canı kaldı,bi yandan kaçıyor ya da casti dolduramıyorm bi türlü etrafımda dönüyor. fire nova,shocklar ve thunderstorm da Cooldownda.. =D o sırada atıcak hiç bişi bulamıyorum,yok çnkü :) ama izlediğim videolarda falan adamlar lightnng boltun cooldownu olmadığı için boş kalan zamanları doldurmak için kullanıyorlar.ama adamların hasteleri yüksek olduğu için 1,5 saniyeden bile kısa zamanda atıyolar onu kullanabiliyolar.onları gördüğüm için de haste e yüklenme fikri geldi aklıma..

baktığın için sağol,en iyisi bn de bakıyım biraz nasıl bi yol izlediklerine

Sende quartz adlı addon var mı? Büyük ihtimalle boşa cast yapıyorsun bu yoksa. Yani bir 0.3 sn falan.

• Öncelikle @natrium nickli arkadaşımızın verdiği linkteki shaman healer oynuyor elemental yedek talenti.. Nerden anladın derseniz icc reputuyla aldığı yüzüğü healer olduğunuzda kullanırsınız.. Yani elemental shaman için iyi bir örnek değil şuan için ve sp+crit tavsiye etmiyorum. Ayrıca "Sorularım" ile başlayan yazındaki haste ile ilgili kısımları unutmalısın.

Haste çok önemli hemde pve kadar fakat ele shaman o kadar çok istemiyor nede olsa BL gibi bir skill e sahip. Neck ve back kesinlikle haste verecek set parçaların ise crit li olacak. İleride olurda 1800 rating olursan one hand ve offhand ini muhakkak hasteli almalısın, ticket için geç kalma sakın. Trinket olarak Battlemaster's Ruination (150sp vereni) ve Medallion of the horde olacak.. Eğer partnerin healerse Medallion of the horde yerine winterden alacağın spell power + impairing effect trinketinide takabilirsin.

Oyunda ciddi bir yer edinmek istiyorsan mecburen icc ye girip yüzük için reputation biriktireceksin ismini unuttum kime sorsan söyler ayrıca ciddi her pvp cide mevcuttur çünkü hit rating veriyor (@natrium un verdiği armory deki healer ringinin atack spell için olanı).. Onu elde edene kadar relentless + wrath yüzük kullanabilirsin. Ayrıca 12 sp 10 haste takılmaz, takılırsada ancak 1 slot harca.. Elemental shamanın 12spell power 12spell penetration takmasıı daha doğru olur.. yada 25 penetration takılabilir. yettiği noktada ise sp takılır.. Hit eksiği varsa cheste 20 hit takılır.

Offsetin ve seti dediğim şekilde aldıktan sonra tek hedefin 110 üzeri hit rating olsun ve spell penetration en az 80 olsun. Bunları ihmal edersen arenada elinden birşey gelmez.. Amacın bg ise çokta şart değil, iyi oyunlar.

not: Alliance oynuyorsan Medallion of the horde nin allycası neyse onu alman gerekecek:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 7 Eylül 2010; 0:11:24 >

• eğer pvp ele shamana bakcak olursan ilahı
    http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Frostwolf&cn=Lepoop
  • Elemental shaman'ın gurusu -> Dremlock

http://www.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Dunemaul&cn=Dremlock

Youtube'dan izleyin. Hem eğlenceli hem öğretici:
    http://www.youtube.com/watch?v=hneJi1HxCPE
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.