Şimdi Ara

Elementary os freya grub yükleme hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar eos freya yı yüklerken en sonda grub yükleme hatası alıyorum. tam kurulum biterken grub yüklemeye başlıyor ama yüklemiyor. grub yükleyeceği yeri değiştiriyorum olmuyor. harddiskin bölümünü değil kendisini seçiyorum yine yüklemiyor. bunun çözümü var mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: blk

arkadaşlar eos freya yı yüklerken en sonda grub yükleme hatası alıyorum. tam kurulum biterken grub yüklemeye başlıyor ama yüklemiyor. grub yükleyeceği yeri değiştiriyorum olmuyor. harddiskin bölümünü değil kendisini seçiyorum yine yüklemiyor. bunun çözümü var mı.

Hata kodunu paylaşma imkanın var mı ? Nereye ve nasıl yüklüyorsun ? BIOS UEFI mi ? Hata kodunu paylaşmanız önem taşıyacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

quote:

arkadaşlar eos freya yı yüklerken en sonda grub yükleme hatası alıyorum. tam kurulum biterken grub yüklemeye başlıyor ama yüklemiyor. grub yükleyeceği yeri değiştiriyorum olmuyor. harddiskin bölümünü değil kendisini seçiyorum yine yüklemiyor. bunun çözümü var mı.

Hata kodunu paylaşma imkanın var mı ? Nereye ve nasıl yüklüyorsun ? BIOS UEFI mi ? Hata kodunu paylaşmanız önem taşıyacak.

hata kodunu nasıl görüyoruz bilmiyorum. sorun kurulum ekranında oluyor. dili seçiyorum,diski seçiyorum, kullanıcı adı şifre ve en son kurulumu yaparken dosyalar kopyalanıyor, kuruluyor, sistem ayarları yapılıyor ve en son grub yüklemeye başlıyor. tam o sırada grub yüklenemedi diyor. yeniden başlatıyor ve siyah ekran geliyor. dos ekranı gibi.

bios uefi. daha önce ubuntu ve mint sürümleri kurmuştum. hiç birinde böyle bir sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blk -- 18 Ekim 2015; 20:30:24 >

• quote:

quote:

quote:

hata kodunu nasıl görüyoruz bilmiyorum. sorun kurulum ekranında oluyor. dili seçiyorum,diski seçiyorum, kullanıcı adı şifre ve en son kurulumu yaparken dosyalar kopyalanıyor, kuruluyor, sistem ayarları yapılıyor ve en son grub yüklemeye başlıyor. tam o sırada grub yüklenemedi diyor. yeniden başlatıyor ve siyah ekran geliyor. dos ekranı gibi.

bios uefi. daha önce ubuntu ve mint sürümleri kurmuştum. hiç birinde böyle bir sorun yaşamadım.

Senin sorundan sonra şöyle bir dolaştım. Elemantary i yükleyenler uefi ile ilgili sorun yaşamışlar. Benzer birşey olabileceği aklıma geldi. BIOS tan secure boot özelliği açık mı ? Açıksa kapatabiliyor musun bi bakar mısın ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Senin sorundan sonra şöyle bir dolaştım. Elemantary i yükleyenler uefi ile ilgili sorun yaşamışlar. Benzer birşey olabileceği aklıma geldi. BIOS tan secure boot özelliği açık mı ? Açıksa kapatabiliyor musun bi bakar mısın ?

secure boot diye bir şey bulamadım. ama secure menüsü var. şifre koymak için.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

secure boot diye bir şey bulamadım. ama secure menüsü var. şifre koymak için.

Şifre koyuduktan sonra secure boot devreye giberibiliyor bir yerde okuduğum yazıya göre. Secure boot ismiyle değil başka bir isimle de seçenekler arasında bulunuyor olabilir ek olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 18 Ekim 2015; 22:51:54 >

• Ek olarak kurulum gerçekleşiyor sadece grub kurulmuyorsa. Grub onarımı denenebilir.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_onarmak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • blk B kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar ben de aynı sorunları yaşıyordum tüm forumları gezdim bir sonuç bulamadım. Android sağolsun linux sistemlere aşina olduk iyice. şimdi @blk arkadaşımızın soruyu sormasının üzerinden çok geçmiş ancak benim gibi çözüm arayanlar vardır hala. çözümü anlatıyorum yaklaşın :) çok detaylı anlatmıyorum sistem yüklemeye kalkışan herkes dilimi bilir zaten.

DİKKAT. disk formatının gpt ise her şeyinizi kaybedeceksiniz. yedekleme yapın.

1. bilgisayarınız açılırken bios seçeneğinden secure bootu pasif hale getirin. bu yetmeyecektir ancak. her ne kadara forumlarda uefi desteği olduğundan bahsetse de her sistem için geçerli değil muhtemelen. bu yüzden boot seçeneğini uefi değil legacy yapın. değişiklikleri kaydedip çıkın.
    2. boot listesinden kurulum kaynağınızı seçin (cd mi dvd mi usb mi neyse artık)
    3. try yani deneme seçeneğini seçin.live cd mode. kurulum yapmayın.
    4. cihaz açılıp hazır hale gelince sol üst applications menu'den gparted disk uygulamasını açın.
    5. şimdi sıra zurnanın zırt dediği yerde. bence ne kadar bölüm varsa silin gitsin. tüm disk unallocated olsun. sonra bölümleme tablosunda gpt yazan seçeneği mbr ile değiştirin.
    6. sırası ile:
    a.) 2048 mb boyutunda yeni bir disk oluşturun ve swap olarak işaretleyin. ext4 ext3 olabilir
    b.) 300 mb boyutunda yeni bir disk oluşturun ve ext2 formatı olsun
    c.) sisteminiz için istediğiniz kadar yer ayırın ben 70gb ayırırım genelde
    d.) kalan diski fat32 olarak biçimlendirin.
    e.) sonra dockta kurulum simgesi var tıklayın ona
    7.tüm her şeyi sil seçeneği görülecek ilk sırada onu seçmeyin en alttaki opsiyonu seçin. daha başka gibi bir adı vardı sanırım.
    8. burada tekrar formatları gözden geçireceğiz. swap alanı tekrar biçimlendirmeye gerek yok.
    a.) 70gb olarak ayırın dediğim ama istediğiniz boyutta olan sistem diskini seçin. ext3 olarak formatlanmasını seçin. bağlanma noktası olarak ise sadece / yani kök dizini seçin
    b.) 300 mb olarak ayırdığımız yeri tekrar seçin formatını ext2 yapın ve bağlanma noktası olarak /boot seçin
    c.) önyükleme alanını seçin denilen kısımda 300mb olan bölümü seçin.
    d.) diğerini zaten fat32 yaptığımız için ve ilk diskimizin yolunu / olarak belirttiğimiz için sonrakine tıkladığınızda direk kuruluma geçecek ve grub hatası ile karşılaşmayacaksınız.

biraz karışık gelebilir ama yapınca çok zevkli. teşekkürler android bizi linuxa daha da alıştırdığın için :D
    kurulumu tamamladıktan sonra şunu da izleyin:
    https://www.youtube.com/watch?v=a94MxHHzn1Q

• gttrk G kullanıcısına yanıt
    şu anki versiyonu(0.3.2) sorunsuz kuruyorum. aynı sorunu yaşayanlar son sürümü denesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blk -- 28 Ocak 2016; 17:24:15 >
  • Bende farklı bi sorun var hiç bir şey bulamadım nette. Yükleyici en son işlemleri yaparken crash olup kapanıyor. Sonrasında da açılmıyor. Bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.