Şimdi Ara

ELEMENTARY OS LUNA (Bayılacaksınız) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
14
Favori
36.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: djcool

quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

bence sende ciddi sorun var... font seçimi kullanıya bırakmaları daha iyidir... ms gibi dayatma yapmazlar...

Bence bu linux fanlarının ciddi sorunları var. Dayatma ile ne ilgisi var? İşletim sisteminin çalışması için bir font seçmelisin, istersen hiç font olmasın içinde, kurulum esnasında sen yükle :) 100 kişiye sorsan hangisi güzel bu fontların diye çoğunluğun güzel dediğini koyarsın default olarak, gerisini sevmeyen düşünür başka font yükler. Bugüne kadar hiç bir windows sürümünde bunu sevmedim font değiştireyim diye bir şey gelmedi aklıma. Ama cidden linux dağıtımlarının çoğunluğunda iğrenç küçük fontlar. Farklı olalım derken saçmalıyorlar. Yazılımdan koddan anlamam, sadece hangisini kullanalım diye bana sorsunlar şaheser bir dağıtım çıkarayım ortaya :)

Amacım windows'u övmek falan değil. Son kullanıcı uğraşmak istemiyor, hazır gelecek şekilde her şeyi düşünsün linux dağıtımları o zaman kullanım artar. Değiştirmek isteyen de değiştirir. KOnuşurken biraz düşünün. Ms gibi dayatma yapmazlarmış. Sanki Ms'de font değiştirelemiyor :) Dağıtımı kuruyorsun o da ne, videolar saçmalıyor, soruyorsun bumblebee kur diyorlar. Neden kurulu değil içinde? Bir ton araştırma yap yok şunu indir yok şu komutu yaz. İstediğinizi yazın, anlamak istemediğiniz şeyi kimse size anlatamaz.

Keşke sen de biraz araştırma yapsaydın "niye kurulu değil?" diye sorduğun NVİDİA'nın KAPALI KAYNAK KODLU yazılımıdır. Ubuntu'da ekran kartını kurmak (eOS'da Ubuntu kökenli olduğu için aynı) "tek tık"lık bir işlemdir. Zaten kurarken sizi uyarır "Bu yazılım kapalı kaynak kodludur, Ubuntu geliştiricileri buna müdahele edemez, değiştiremez veya onaramaz" diye. Sebebi "ticari"dir. Windows (veya Mac) bu yazılımlara para ôder, misliyle senden alır zaten. Linux'a para ÖDEMEZSİNİZ! Buna rağmen NVIDIA Linux içinde güncelleme yayımlayabilir, bu tamamen şirketin inisiyatifindedir. AMD veya NVIDIA'nın destek verip vermemesi Linux'un suçu DEĞİLDİR!

Font konusuna gelince, dağıtımların yazılım depolarında (mesela Ubuntu Software Center gibi) yüzlerce font bulunur, hatta bir tıklamaya (veya bir komutla) Microsoft'un bazı fontlarını da yükleyebilirsiniz. Tamamen serbestsiniz. Şahsen Ubuntu orijinal fontu, Lucida Grande ile birlikte en iyi fontlardan biridir. Elementary galiba Droid Sans kullanıyor, beğenmiyor musunuz? Kur hocam Ubuntu fontunu.. Yok illa Segoe mi yükleyeceksin? Windows'tan çek fontu usr/local/share/fonts klasörüne yapıştır bir yerin mi eksilir?? Sanki Windows'a, Mac'e yazılım kurarken hiç işlem yapmıyor musunuz? Nihayetinde beğenmeyebilirsin kullanmazsın ama araştirmadan etmeden cahil cahil yorum yapmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Valla cahillik size baki. Kendimi, bilgimi size anlatmak zorunda değilim. Dediğim gibi, anlamak istemediğiniz bir şeyi kimse size anlatamaz. Haddini bil öyle yorum yap!

Senin pek birşey bilmediğin yorumundan belli zaten hata bende ki sana laf anlatmaya çalışıyorum. Bir de öyle herkese haddini bil yazılmaz, altından kalkamayacağın laflar edip kendini üzme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç gün önce Freya isminde Stabil versiyonu çıkmıştır. İlgilenen arkadaşlara duyurulur.
  • Acer Aspire 4810T series model no: MS2271
    Intel Centrino mobile processor technology, featuring Intel Core2 Solo processor with 3 MB L2 cache
    3 GB DDR3 SDRAM
    Intel GMA 4500MHD
    320gb hdd // 5400 rpm
    Hangi Linux sistemini kurmalıyım yardımcı olurmusunuz ?
  • Freya tek işletim olarak kurdum açılmıyor siyah ekranda terminal geliyor grub> diye bile çıkıyor yardımmmm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cenkay KESER kullanıcısına yanıt
    Normal yükleniyor ama grub> gibi siyah terminal ekran çıkıyor napabilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurulum yaparken grub'u tüm diske kurun.
  • freya da League of legends oynanır mı ?
  • indirmek ücretli mi acaba

saygılar
  • teşekkürler
  • ilk defa linux kullanıyorum. tek ihtiyacım olan netbookda office ve pdf programı. libreyi kurdum lakin açmıyor. acaba netbook dan mı kaynaklı yoksa kurulumu mu yanlış yaptım ki....

Saygılar

• Kurulumla alakalı bence. Marketten yükle direk istersen.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.