Şimdi Ara

ELEMENTARY OS LUNA (Bayılacaksınız) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
14
Favori
36.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sistem ayarları-Ses-Ses efektleri bölümünden "sessiz" seçeneğini aktif ederseniz kapanır.

Sistem seslerinden kastınızın bu olduğunu düşündüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsmrc

Sistem ayarları-Ses-Ses efektleri bölümünden "sessiz" seçeneğini aktif ederseniz kapanır.

Sistem seslerinden kastınızın bu olduğunu düşündüm.

Evet onlar teşekkürler

Bu arada elementary'nin geliştirmesi durdu mu? Ve güzel bir forumu yada kullanıcı topluluğu varmı acaba
  • LegendM kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
    Hayır durmadı. Aman ağzınızı hayra açın
    Bir iki aya çıkar belki yeni sürüm Freya'nın kararlı sürümü.

elementaryos.org
    Support ⋅ elementary
    http://elementaryos.org/answers

Maalesef doğru düzgün bir forumu yok. Vardı bir tane o kapandı, olanlar da aktif değil.
    En aktif olanı kendi sitesi ve Facebook grubu
    elementary OS User Groupfacebook
    elementary OS User Group
    https://www.facebook.com/groups/elementary.talk

• quote:

Rica ederim

Maalesef doğru düzgün bir forumu yok. Vardı bir tane o kapandı, olanlar da aktif değil.

Teşekkürler

• quote:

Rica ederim

Hocam sizi bulmuşken birşey daha sorayım,elementary'nin terminalini değiştirip ubuntu nun terminalini yükleyebiliyormuyuz?

sudo apt-get install gnome-terminal

Ayrıca yazılım yöneticisinde de bulabilirsiniz.
    Yine "pantheon terminal" yazıp aratarak elementary'nin terminalini de kaldırabilirsiniz yazılım yöneticisinden.
  • quote:

sudo apt-get install gnome-terminal

Ayrıca yazılım yöneticisinde de bulabilirsiniz.
    Yine "pantheon terminal" yazıp aratarak elementary'nin terminalini de kaldırabilirsiniz yazılım yöneticisinden.

Teşekkürler böyle yüklemiştim bende fakat sadece terminal içinden terminal açabiliyorum

uygulamalar arasında çıkmıyor,onu nasıl çözebilriim?
    Onun çözümünü bilmiyorum.
    Ama ctrl+alt+t kombinasyonu terminal kısayoludur. Onu kullanın daha pratik.
  • quote:

Onun çözümünü bilmiyorum.
    Ama ctrl+alt+t kombinasyonu terminal kısayoludur. Onu kullanın daha pratik.

Onu biliyorumda ctrl+alt+t çalışmıyor neden se

Birde laptop çok ısınıyor,hiçbirşey yapmazken bile,elementary beta bana yaramadı
    Size yarayacak başka dağıtımlar arayın o zaman
    0.3 Freya'nın mı betasını kullanıyorsunuz?
  • quote:

Size yarayacak başka dağıtımlar arayın o zaman
    0.3 Freya'nın mı betasını kullanıyorsunuz?

Evet,lunada böyle sorunlar yoktu
    Stabil değil sonuçta. Sorunlar ondan kaynaklı olabilir belki.
    Ben de çok merak ediyorum ama şu an sistemim tıkır tıkır işlerken beta sürümü deneyesim yok.
  • Bende de zayıf işlemcili 11" laptop var görünce acayip kurasım geldi. Windows 8.1 hantal kalıyor. Ama luna mı yoksa freya beta mı kurayım bilemedim. Beta kurunca stabil sürüm çıktığında güncelleme yapılıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 25 Kasım 2014; 14:13:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Bende de zayıf işlemcili 11" laptop var görünce acayip kurasım geldi. Windows 8.1 hantal kalıyor. Ama luna mı yoksa freya beta mı kurayım bilemedim. Beta kurunca stabil sürüm çıktığında güncelleme yapılıyor mu?

Hocam RAM'iniz ne kadar?
    Betadan stabil sürüme güncelleme olmuyor. Beta'yı kullanmadım, nasıl olduğuna dair fikrim yok. Denemekle bir şey kaybedeceğinizi düşünmüyorum.
  • quote:

quote:

Bende de zayıf işlemcili 11" laptop var görünce acayip kurasım geldi. Windows 8.1 hantal kalıyor. Ama luna mı yoksa freya beta mı kurayım bilemedim. Beta kurunca stabil sürüm çıktığında güncelleme yapılıyor mu?

Hocam RAM'iniz ne kadar?
    Betadan stabil sürüme güncelleme olmuyor. Beta'yı kullanmadım, nasıl olduğuna dair fikrim yok. Denemekle bir şey kaybedeceğinizi düşünmüyorum.

AMD e-350 işlemci ve 4gb ram var hocam.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam RAM'iniz ne kadar?

Zayıf işlemci deyince RAM'i de düşük bekliyodum
    Deneyin görün o zaman.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam RAM'iniz ne kadar?

Zayıf işlemci deyince RAM'i de düşük bekliyodum
    Deneyin görün o zaman.

Güçlü işlemci olunca fark etmiyorsunuz ama chrome işlemciyi çok kullanıyor hocam windows da. linuxda nasıldır bilmiyorum. Internet explorer da sorun yok ama o da özellik olarak tam bir takoz

Mesela ie youtubeda 1080p videoyu %40 cpu kullanarak akıcı oynatabiliyor ama chrome %100 kullanıyor hem de akıcı değil Bununla ilgili karşılaştırmalı konu açacağım hatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 25 Kasım 2014; 14:37:55 >

• Hobar kullanıcısına yanıt
    Ben Firefox kullanıyorum. Ara sıra başka programlar da açıkken tıkanıyor bilgisayar.

Konu açarsanız takip ederim.
  • kurulumu yaptım. Ama şimdilik pek de memnun değilim. Arayüz yarı Türkçe yarı ingilizce. İnternet sayfalarındaki fontlar berbat. Mesela forumun fontları times new romana benzeyen saçma sapan ve normalden çok daha küçük bir font. Performans da iyi sayılmaz o kadar. youtubeda 1080p videoları oynatamıyor. Pencereleri sağa sola sürüklerken grafiklerde yırtılmalar var. Sanırım ekran kartıyla ilgili bir sorun var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 25 Kasım 2014; 23:01:47 >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Beta mı kurdunuz?
    Dil paketi yüklemesi yapın. İlk kurulumda tam Türkçe olmaması normal.
    Ekran kartı maalesef tüm Linux dağıtımlarında temel sorun. Bumblebee uygulamasını kurabilirsiniz ya da eğer varsa sistam ayarları-ek sürücüler kısmından sürücü kurabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.