Şimdi Ara

ELEMENTARY OS LUNA (Bayılacaksınız) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
14
Favori
36.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mrsmrc

Beta mı kurdunuz?
    Dil paketi yüklemesi yapın. İlk kurulumda tam Türkçe olmaması normal.
    Ekran kartı maalesef tüm Linux dağıtımlarında temel sorun. Bumblebee uygulamasını kurabilirsiniz ya da eğer varsa sistam ayarları-ek sürücüler kısmından sürücü kurabilirsiniz.
    Evet betayı kurdum. bumblebee optimus teknolojisi için gerekli diye biliyorum. bende öyle birşey yok. AMD apu var. Sürücüsünün amd nin sitesinden indirip yükledim. Kırılmalar masaüstünde gitti ama youtubeda devam ediyor. Ayrıca videolar akıcı değil. Bu sorunları çözsem bile fontları böyle olan bir sistemi kullanmam.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Font yüklemesi yapılabilir.
  • Bir kere de buna şans vereyim dedim ama linuxun bütün sürümleri karın ağrısından başka birşey değil. Tasarım bütünlüğü yok. Ekran kartları iyi çalışmıyor. Adam gibi video bile izlenmiyor. Yazılım desteği derme çatma. Herkes birşey eklemeye çalışmış ortaya saçma sapan birşey çıkmış. Dünkü chrome os bile bundan çok daha iyi. Font yüklemesi yap diyorsun da onu niye ben yapıyorum arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 27 Kasım 2014; 0:12:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Bir kere de buna şans vereyim dedim ama linuxun bütün sürümleri karın ağrısından başka birşey değil. Tasarım bütünlüğü yok. Ekran kartları iyi çalışmıyor. Adam gibi video bile izlenmiyor. Yazılım desteği derme çatma. Herkes birşey eklemeye çalışmış ortaya saçma sapan birşey çıkmış. Dünkü chrome os bile bundan çok daha iyi. Font yüklemesi yap diyorsun da onu niye ben yapıyorum arkadaş.

Herşeye ön yargılı davranıyorsun ve kendi beceriksizliğini dağıtımın üstüne atıyorsun önce bi kendine gel...

Ve bi de her dağıtım aynı değildir sadece temeli aynıdır ve o temelide Apple dan tut Oracle a kadar herkes kullanıyor senin gördüğün ios cihazların temeli unixtir androidin temeli unixtir sen simdi hergün kullanıyorsun sonra gelip burada bıdı bıdı ediyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmlds -- 27 Kasım 2014; 0:26:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cmlds29

quote:

Bir kere de buna şans vereyim dedim ama linuxun bütün sürümleri karın ağrısından başka birşey değil. Tasarım bütünlüğü yok. Ekran kartları iyi çalışmıyor. Adam gibi video bile izlenmiyor. Yazılım desteği derme çatma. Herkes birşey eklemeye çalışmış ortaya saçma sapan birşey çıkmış. Dünkü chrome os bile bundan çok daha iyi. Font yüklemesi yap diyorsun da onu niye ben yapıyorum arkadaş.

Herşeye ön yargılı davranıyorsun ve kendi beceriksizliğini dağıtımın üstüne atıyorsun önce bi kendine gel...

Ben diyorum düzgün çalışmıyor. Sen diyorsun beceriksizsin. Neyi beceremediğimi anlamadım ki. Baştan ben mi tasarlayım sistemi? Denedim şans verdim diyorum adam bana ön yargılı diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 27 Kasım 2014; 0:24:30 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cmlds29

quote:

Ben diyorum düzgün çalışmıyor. Sen diyorsun beceriksizsin. Neyi beceremediğimi anlamadım ki. Baştan ben mi tasarlayım sistemi? Denedim şans verdim diyorum adam bana ön yargılı diyor

Sen beceriksizsin diyorum ve demeyede de devam ediyorum

Amd e350 cok guzel bir islemci arkadasta hp laptop vardi modelini tam olarak bilmiyorum o makineye ubuntu 64 biti rahatlikla kurdum ve sorunsuz calisti hic driver felan yukleme gibi derdim olmadi sen linux dagitimlarinda oldugun acikca belli once ubuntuyla linux mintle basla onlarla kendini gelistir sonra elementary os u yukle bizde senin yollardan gectik baya sikinti yasadik bu yuzden su anki durumunu iyi anliyorum...

Ustte de yazdim sonradan linuxun temeli sağlamdır cunku o temeli kullanan Apple dan tut Oracle a kadar herkes kullanıyor bu da senin on yargılı biri oldugunu gosteriyor

• 10 yıldan uzun zamandır pc de nerdeyse her türlü şeyi denedim. Yeni bir sisteme de çok kısa bir sürede adapte olurum. Desteklemediği halde amd işlemcili sisteme os x kurup düzgün çalıştırdım. Linuxu mu kuramayacağım. Kurduk işte. Daha ne yapacağım. Düzgün çalışmıyor. Bundan önce Pardus ve ubuntu denemiştim masaüstü sistemimde. Onlarda da buna benzer sorunlar var. Herşeyden önce belli standartları olan yazılım geliştirme kitleri olmadığı için tasarımsal bütünlük yok. Geliştiriciler kafası neye eserse kullanıyor. Uygulamaların çoğu windows 95 den kalma gibi görünüyor. Fontlar rezalet. Bunu da sırf arayüzü biraz daha hoş ve zayıf olan dizüstü sistemimde belki biraz daha hızlı çalışır diye yükledim ama windows varken uğraşmaya ve harcanan zamana değmez. Sabit diski biraz daha az kullandığını söyleyebilirim sadece.

linuxun kullanım oranı %1-2 lerde kalmasının sebebi belli. Sistemde hazır kurulu olarak bile gelse son kullanıcının kulanabileceği bir sistem değil. Son kullanıcı açısından bedava olması dışında windowsa ve osx e göre kayda değer bir avantajı yok.

• Sen hazır sistemim olsun diyenlerdensin yani onume konulani yiyim diyenlerdensin biz linuxcular oyle degiliz iste onumuze yemek geldi mi guzel olmamis diyip degistirin bunu demiyoruz guzelbolmasi icin uzerine biz biseyler ekliyoruz baharat dokuyoruz acimizi katiyoduz oyle yiyoruz sen illa o yemegin icine o baharati o aciyi katilmis bir sekilde gelmesini istiyorsun linuxte oyle bir dunya yok kardesim...

program olarak zaten tasarimina bakan kim onemli olan guncel ve islevselligi iyi olmasi ha gene goze batiyorsa yarim saatimi almaz visual tasarim programlariyla kendime gore tasarimini ayarlayip programi islevlerini yaptigim tasarima aktardigim zaman kendime gore on numara urun cikartmis oluyorum resim yazi tarayici programi vardi ismini unuttum kaynak kodlarini alip arayuzunu degistirip kendime gore ayarladim veya bir ornek daha benim fn ile calisan tuslarim linux te calismiyordu bende kendime gore visual programlama programlariyla ornek pythonda buton ekleyip uzerine resim giydirdikten sonra komutlarida butonlara ekledim suan mutlu mesut yasiyoruz...

Senin zamanin yok nasil stabil olmayan amd sisteme mac kurdun en az 1 hafta kafa yorman gerekir ki senin zamanin yok cok celiskili cumleler ben e350ye nireshle kurmak icin kirk takla attim sen zamamnin olmadigi halde masallah yapmissin ne diyeyim sana bilemedim...

elimde 10 yildir kullandigim powermac g4 mdd de en fazla 5 bilemedin 6 kernel panic gordum ama pentium4 3.0ghz islemcili 128mb ramli sistemde yillardir mandriva yuklu onu da babam kullaniyor hic guncelleme almadigindan midir nedir hala kernel panic vermedi sistem hizinda dusukluk var normal olarak goruyorum cunku harddiski nerden baksan 12 13 yil oldu ama powermac g4 mdd makinem sadece 1 kere guncelleme aldi ve baya harddisk degistirdim yalan olmasin cunku yakiyor harddiskleri kerata :D
    Kisaca linux son kullaniciya pek iyi gozukmuyor fakat sistem dostu ve stabililirligi iyi saglanirsa yillar boyunca hic ellemezsen sisteme duzgun bir sekilde calisir linuxun avantajida budur windowsu hic saymiyorum cunku her sene en az 4 veya 5 defa format atmaya goturdugumu hatirliyorum onuda emekli ettik 2007 yilinda

• quote:

Orijinalden alıntı: Stranger in the Night

Arkadaşlar merhaba, ben ilk defa bilgisayarıma windows 7'nin yanına elementary os kurdum ve linux hakkında neredeyse hiç bilgim yok. Daha sonra ati'nin ekran kartı sürücüsünü aktif ettim bilgisayarı yeniden başlattım ve elementary os'de iken görüntü gelmiyor. Ne yapmam lazım, yardımcı olabilecek kimse var mı?

AMD ati radeon 4x00 dan aşağı ise driver bozuyor sistemi. AMD destek kesmiş .

• İyi de video bile oynatamıyor. sadece 1080p den bahsetmiyorum. 360p videolar bile oynarken görüntüde bozulmalar var. Söylediklerim elementary luna için geçerli bu arada. Diğerlerini kurmadım bu sisteme. amd nin kendi sitesinden indirdiğim dahil 3 farklı sürücü yükledim düzelmedi.

Osx i e350 li sisteme kurmadım. E-350 nin ekran kartı çalışmıyor osx de. kurduğum sistem FX işlemcili masaüstü pcydi. on numara çalışıyor. Kurması da kolay değil ama başarılı kurulumdan sonra en azından ortaya çıkan şeyden memnun oluyorsunuz. Bunun gibi her tarafı dökülmüyor.

Linux uğraşmayı seven adama cazip gelebilir fakat ev kullanıcısı için bir anlam ifade etmiyor. Masaüstü deneyimi zayıf. Çözülmesi gereken tonla ergonomi sorunu var. Zamanı bunlara düzeltmeye harcamak da vakit kaybı bence. Bedava olması başta iyiymiş falan dedirtiyor ama bir süre sonra neyse parası verip kullanayım moduna geçiyorsunuz. Linuxun en büyük sorunu dağınıklık. Herkesin birşey yapmaya çalıştığı bir geliştirme ortamı olunca durum bu oluyor. Belki 1000 tane değil de 2-3 tane linux dağıtımı olsa çok daha iyi olabilirdi. Ama bu şekilde devam ederse kullanım oranı %1-2 yi geçemez. Bir adam bir dağıtımın bir yerini beğenmiyor. 3-5 kişi bir araya geliyor alıyor ubuntuyu veya başkasını biraz değiştiriyor kendi dağıtımını yapıyor. Geliştirmeye devam edecek mi etmeyecek mi belli bile değil. Canı ne isterse onu yapıyor. Bu şekilde kollara ayrılıp saçma sapan bir sürü proje ortaya çıkıyor. Halbuki bir kaç tane olsa çok daha derli toplu birşey çıkabilirdi ortaya.

Yazılımlardan bahsedeyim biraz mesela libreoffice en fazla office 2003 e kafa tutabilir. Yazı yazarken pek sorun yok ama işin içine görsel ekleme falan girince batırıyor. Google ve Ms in web tabanlı office yazılımları bile çok daha düzgün çalışıyor bundan. photoshop alternatifi denen gimp de zorlasan ittirsen en fazla photoshop cs2 ye kafa tutar. Oyun konusuna hiç girmiyorum bile.

windowsun zamanla yavaşlaması vs de 7 den sonra kalmadı. Çıktığı zaman kurduğum o zamandan beri formatlanmayan win 7 sistemler var.

ms kölesi donanımla ne bekliyorsun? nvidia kadar destekleseler intel kadar destekleseler sorun olmazdı ama yok... dediğin sorunlar genelde yok... sen azınlıktansın...
  • grezimonk kullanıcısına yanıt
    Destekliyor dediğin nvidiaya birisi f... y.. demişti Optimus çalışmıyor(En azından windowsdaki gibi). İntel de destekleyip ne yapıyor sanki. Windows kadar ileri bir destek yok hiç birinde. Ms kölesi diye bir şey yok. Sonuçta bunlar kar odaklı şirketler. arm masaüstü işlemci yapsın onu kullanak o zaman linuxa isteksizler çünkü pazar payı küçük. 3-5 tane geek sorun yaşıyor diye sürücü mü yazacağım çok biliyorsa kendi yazsın diyor adam. Arada yazan da çıkıyor ha

Ben azınlıktayım doğru ama eksik. linux kullananlar zaten azınlık. Ben azınlığın azınlığı oluyorum.

Linux bu bölünmüşlükle devam ederse ne uzar ne kısalır. Linux camiasından önde gelen birileri etrafına iyi bir geliştirici takımı toplayıp temel bir linux sürümü çıkarması lazım. Adı da abuk subuk şeyler değil linux olacak. Temel bir uygulama türü ve uygulama mağazası ve yazılım geliştirme kiti olmalı. Modifiye etmek isteyen olursa bu linuxu modifiye edebilir yine. Ama ortada yükleyebileceğim düzgün çalışan lunux adında bir dağıtım olmalı. Bunlar olmadan linux sittin sene bir yere gelemez. Ben linux yüklemek istiyorum arkadaş. ubuntu, mint, şu bu değil.

Mesela google androidi yaptı. Android üzerine özelleştirme dereceleri farklı miui, touchwiz, cyanogen, color os, sense vb bir sürü özelleştirme çıktı. Ama hepsi temelde android. Aynı çekirdeği, uygulama dosyalarını ve marketi kullanıyorlar. İsteyen istediği kadar özelleştiriyor. Bazı uygulamalar sadece kendi sistemlerinde çalışıyor. Hatta kendi marketini de yapma imkanına sahip. Bunun gibi birşey olmalı.

Şimdiki linux camiasında ortada 1000 tane dağıtım, bir sürü paket sistemi var ama hiçbirisi düzgün çalışmıyor. Kimi devam ediyor kimi etmiyor. Devam edenler gelecekte devam edecek mi belli değil. Devam eden bir sürü proje olduğu için herkes kendininkiyle uğraşıyor. Bu da çok fazla iş gücü kaybına sebep oluyor.

Özetle son kullanıcı açısından linux karın ağrısından başka birşey değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 27 Kasım 2014; 17:52:25 >

• 2 yıl olacak e os kullanalı, çok memnunum, son 1 yıldır da laptoptan windosu kaldırdım, sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum. senin tercihin ama bence iyi bir sistem , sağlam ve güvenli.
    kullandığın donanım winzort donanımıysa Linux ne yapsın?
  • quote:

Özetle son kullanıcı açısından linux karın ağrısından başka birşey değildir.

Valla ben eski bir laptop'a arch linux yükledim. Şifresiz autologin xfce olarak ayarladım. Açar açmaz otomatikman grafik masaüstü geliyor. 12 yaşındaki yeğenim rahatça kullanıyor. Root şifresini vermediğim için de bozamıyor sistemi . Aynı android gibi oldu kısacası. Firefox, chromium ile internete giriyor, browser oyunlarını oynuyor, resim çiziyor, ödev yapıyor, printerden çıkarıyor vs.vs.
    Daha önce yüklü olan xp'den 5-6 kat hızlı çalışıyor.

Bilmiyorum, belki senin yüklediğin bilgisayar çok aşırı dandiktir veya bir yerleri bozuktur, o yüzden çok problem çıkarmıştır.

İstersen gönder bilgisayarı senin için de yüklüyüp ayarlayım. Ama root şifresini vermem, sağını solunu karıştırıp ayarını bozarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 30 Kasım 2014; 17:26:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetdagli1

Yuh yalana bak

Pc eski ama bozuk falan değil. Bozuk pc windowsda niye çalışsın. Ayrıca ben yaşadığım grafik sorunundan başka linuxun tasarım ve ergonimi sorunlarından bahsettim sen bana ne yapabildiğinden bahsediyorsun. o dediklerinizi en dandik tabletlerle bile yapabiliyorsunuz.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1b/Linux_Distribution_Timeline.svg
    bu şekilde 3-5 kişinin bir araya gelip yaptığı dağıtımlar devam ettiği sürece de linux da bu sorunlar olmaya devam edecek.

• quote:

quote:

Yuh yalana bak

Pc eski ama bozuk falan değil. Bozuk pc windowsda niye çalışsın. Ayrıca ben yaşadığım grafik sorunundan başka linuxun tasarım ve ergonimi sorunlarından bahsettim sen bana ne yapabildiğinden bahsediyorsun. o dediklerinizi en dandik tabletlerle bile yapabiliyorsunuz.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1b/Linux_Distribution_Timeline.svg
    bu şekilde 3-5 kişinin bir araya gelip yaptığı dağıtımlar devam ettiği sürece de linux da bu sorunlar olmaya devam edecek.

Ciddi söylüyorum, şimdi 5-6 kat hızlı çalışıyor. Eski xp'de virus tarayıcı vardı. 4-5 dk. da açılıyor, bir de üstüne tarama falan yapıyordu. Bilgisayarın başında mal gibi bekliyorduk açılsın diye. Bilgisayar resmen ilk 10 dk. kullanılamaz halde oluyordu. Sonrasında da yavaş çalışıyordu.
    Linux yükledikten sonra virus derdi de kalmadı, virus tarayıcıların getirdiği yavaşlık da.
    Senin yüklediğin sistemde 360p film bile izlenmediğine göre, yoksa Commodore64'e mi yüklemeye çalıştın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 30 Kasım 2014; 18:07:40 >

• quote:

quote:

quote:

Yuh yalana bak

Ciddi söylüyorum, şimdi 5-6 kat hızlı çalışıyor. Eski xp'de virus tarayıcı vardı. 3-4 dk. da açılıyor, bir de üstüne tarama falan yapıyordu. Bilgisayar resmen ilk 10 dk. kullanılamaz halde oluyordu. Sonrasında da yavaş çalışıyordu.
    Linux yükledikten sonra virus derdi de kalmadı, virus tarayıcıların getirdiği yavaşlık da.
    Senin yüklediğin sistemde 360p film bile izlenmediğine göre, yoksa Commodore64'e mi yüklemeye çalıştın.

Hee. 90 lık kaset aldım bir de onda döne döne çalışıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yuh yalana bak

Ciddi söylüyorum, şimdi 5-6 kat hızlı çalışıyor. Eski xp'de virus tarayıcı vardı. 3-4 dk. da açılıyor, bir de üstüne tarama falan yapıyordu. Bilgisayar resmen ilk 10 dk. kullanılamaz halde oluyordu. Sonrasında da yavaş çalışıyordu.

Alıntıları Göster
    quote:

Aboov, bari 5.25" floppy olsaydı. Tepsi niyetine de kullanırdın arada.

• bence sende ciddi sorun var... font seçimi kullanıya bırakmaları daha iyidir... ms gibi dayatma yapmazlar...

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.