Şimdi Ara

Elenchos ile Falsifikasyonun Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • - Sokratik diyalektik özneler arasında soru - cevap tekniğiyle gelişme gösterir. Maksat belirli kabulleri kıyaslamak ve bunları çelişkiye düşürüp yanlışlatmaktır. Genellikle belirli önermeler ve yargılar korunup öne çıkartılır. Hedef erdem / hikmet ve esasen justife ya da unjustife argüman üretmektir. Keyfiliğe açıktır. İdeal doğru aranır. Ruhçuluk bir ontolojidir. Sezgicilik bir epistemolojidir.

- Falsifikasyon özne ile nesne arasında soru sorma ve bir izah üretmeyi ya da mevcut bir teoriyi görgül dünya sınırları içerisinde test etmeyi kapsar. Reproducibility ve replicability temel ilkelerdir. Taksonomi düzenlemesi esastır. Akıl ve sezgiler süreç içerisinde birer alet addedilir. Görgül 1.dünya dünya önplandadır.

Düşünceler de alayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlışlanabilirliğe iman etmeyen mi kalmadı.Yanlışlanabilirlik sadece görgül değil mantık alanını da ilgilendirir.Tek başına görgül çok güvenilir sayılmaz
  • Yanlışlama zaten mukayeseli mantıksal süreç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Yanlışlama zaten mukayeseli mantıksal süreç.
    Mantık alet değil başat doğruluk değeridir
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Mantık atomaltı boyutun neresinde? Mantıkla alakası olmayan korunum kanunlarından ve belirli ilkelerden mi ibaret oluyor? Mantık matematiksel bir araç ve yalnızca farklı türleri var. Kimi zaman mantığa hiç başvurmazsınız bknz: kuantum fiziği.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Mantık atomaltı boyutun neresinde? Mantıkla alakası olmayan korunum kanunlarından ve belirli ilkelerden mi ibaret oluyor? Mantık matematiksel bir araç ve yalnızca farklı türleri var. Kimi zaman mantığa hiç başvurmazsınız bknz: kuantum fiziği.
    İnsanlık atomaltı boyutta mı ? Mantığı alet bellemek cılız epistemelojiye sebebiyet veriyor.Bilim yapmak için bilim yapmak.Aman ne güzel.Cs go oynamak için cs go oynamak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

İnsanlık atomaltı boyutta mı ? Mantığı alet bellemek cılız epistemelojiye sebebiyet veriyor.Bilim yapmak için bilim yapmak.Aman ne güzel.Cs go oynamak için cs go oynamak

Alıntıları Göster
    Ben doğruyu çok önce kaybettim. Bu sebeple mantıklı değilim. İnsanlığı bir atomdan büyük ama bir galaksiden küçük görmedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sınırlı dünya veya sınırlı dünyevi insan mentalinde düşünülürse bir kavramın aynı zamanlı olarak anti maddesi de mevcut iken yapılan eylem sonucu itibari ile başlangıç denen zamanı yani her daim başlangıcı oluşturur.

buna göre başlangıç noktası her daim değişken bir değeri el alır ve ilerleme denen suret bakımından her biri apayrı olan bir kısım hakikatler silsilesi çıkar. bir hakikatın sizin hakikatiniz olması başkasının da hakikati olma konusunda tesadüf eder. bu tesadüf varlığın açıklaması için kullanılamaz haldedir.

............................

kuant boyutlu dünyada mantık totali antisiyle düşünülen bir var olum olur denebilir.

anti madde bu açıdan maddeyi de oluşturan ancak aynı zamanlı yok eden gibidir. ya da bir var olum aynı zamanlı olarak yok oluşu da canlandırmaktadır.

.............................

düşüncenin ya da eylemin keyfiliği veya mezkur halin total canlılığa olan tesiri aslında birbirinden farklı çoklukların da ayrı bir evren modellemesinde anti maddelerinin olacağını haber veriyor.

yani kendi içinde tutarlı bir görüş başka bir tutarlı görüşle birlikte yan yana durunca da anti madde özelliği göstermesi mümkündür.

..............................

meseledeki farkın iki ayrı simülasyona neden olması bu iki ayrı simülasyonun birbirini nötürlemeyeceği anlamına gelmeme hali!!

bana kalırsa bu durum önemli olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.