Şimdi Ara

Eli Ballım tatlısı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • bu videoda geekyapar ekibi etten sonra bu tatlıyı yiyor. bende çok merak ettim bilen eden var mıdır? tarifini ya da ankara da satıldığı bir yeri? mekan dilay marmara et diye bi yer istanbulda.

    Eli Ballım tatlısı?







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Eli Ballım Tatlısı

    Eli ballım tatlısı, Türk mutfağında özel günlerde ve bayramlarda sıklıkla yapılan geleneksel bir tatlıdır. Yapımında kullanılan malzemeler ve pişirme tekniğiyle benzersiz bir lezzete sahiptir.

    Eli Ballım Tatlısı Tarifi

    Malzemeler:

    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı su
    • 1 limon suyu
    • 1/2 çay kaşığı karbonat
    • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
    • 1 su bardağı çekilmiş fıstık

    Şerbeti için:

    • 2 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı su
    • 1 limon suyu

    Yapılışı:

    1. Tencereye un, şeker, su ve limon suyunu alın.
    2. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
    3. Kaynamaya başlayınca karbonatı ekleyin ve 5-6 dakika daha pişirin.
    4. Hamuru ocaktan alın ve cevizle fıstığı ekleyin.
    5. Hamuru yağlanmış bir tepsiye yayın ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
    6. Şerbeti için şeker, su ve limon suyunu tencereye alın ve kaynatın.
    7. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğuyan tatlı üzerine dökün.
    8. Tatlının şerbeti çektikten sonra servise hazır hale gelir.

    Fıstıklı Ballım

    Eli ballım tatlısının en sevilen ve tercih edilen çeşidi fıstıklı olanıdır. Çekilmiş fıstığın hamura eklenmesi, tatlıya ayrı bir lezzet ve aroma katar. Fıstıklı eli ballım tatlısı, özel günlerin vazgeçilmez tatlıları arasında yer alır.

    En Ballım Tatlısı

    Eli ballım tatlısı, lezzetli ve yapılması kolay bir tatlı olmasının yanı sıra besleyici bir seçenektir. Hamurunda kullanılan malzemeler sayesinde enerji verici ve tok tutucudur. Özel günlerde sofraların vazgeçilmezi olan bu tatlı, misafirlerinize de ikram edebileceğiniz nefis bir seçenektir.

    Eliballı Tatlısı Tarifi

    Yukarıda verilen tarif, eli ballım tatlısının klasik tarifidir. Ancak farklı malzemeler kullanarak veya pişirme tekniklerini değiştirerek yeni ve farklı eli ballım tatlısı tarifleri oluşturabilirsiniz. Örneğin, hamura farklı kuruyemişler ekleyebilir veya tatlıyı fırında değil de tavada pişirebilirsiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam merhabalar geçtiğimiz hafta İstanbul'da Dilay Marmara Et Restoranı'nda "Eli Ballım" tatlısını deneme fırsatını yakaladım. Aynı zamanda tatlının, "En Ballım" olarak da adlandırıldığına şahit oldum. Lezzet olarak gerçekten efsane olduğunu söyleyebilirim. Hele benim gibi antep fıstığı manyağıysanız kesinlikle bayılacağınız bir tatlı. Restoranda cevizli olan da mevcuttu.


    Neyse; çok beğendiğim için internette ufak bir araştırma yaptım ve bu tatlının aslında Rus Pastası olduğunu öğrendim. İnternette "Marlenka" ve "Medovik" isimleri ile birçok çeşidine ulaşabilirsiniz. Anladığım kadarıyla normalde soğuk olarak da servis ediliyor fakat tatlıyı ısıttığınız zaman arasındaki krema eriyor ve pastaya akışkan görüntüsünü veriyor. Gönderimin altına pastanın değişik fotoğraflarını bırakıyorum. :)


    Eli Ballım tatlısı?
    Eli Ballım tatlısı?
    Eli Ballım tatlısı?
    Eli Ballım tatlısı?




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.