elimde 2 adet pc hoparlörü var.bunların içinden 2 tanede devre çıktı.anladığım kadarıyla bunlar anfi oluyor.bu anfilerle napabilirim_?mesela kaç watt lık bir hoparlör takabilirim_?yada aslında yapmak istediğim şey bu anfilerden biriyle bir subwoofer yapmak.sizce olabilcek birşey mi.detayları ve fotoları gönderiyorum.yardımlarınız için çok teşekkürler.
bu anfide 2 tane 4ohm 3 wattlık hoparlör takılı.ufak metal şey adaptör gibi birşey sanırım.onun üstündede
ppı I/P:240v-50hz O/P:9v-0.5a
yazıyor
buda samsung un masaüstü hoparlörü.bunda 4ohm ve 2 w lık 2 tane hoparlör takılı.bunun arkasanda p.m.p.o 60watts ımpedance 4 ohm ve pover supply:dc 9v 600mA yazıyor.
Onalrna ne yapacaığını bilmyorum ama ne yapamicağını biliyorum mesela subwoofer yapamazsın.
subvoofer bağlanmaz be aga....
Bir şey olmaz kanımca çünkü 3-4 watt ile subwoofer yerinden oynamaz dursun öyle..
cvp yazdığınız için sağolun arkadaşlar:)bu ses olaylarından fazla anlamıyorum.komik bi soru sordum heralde:) phlips in yazdığı cvp a da çok güldüm bu arada.arkadaşlar peki şöle bişi sorim subwoofer yapmasamda bu hoparlörlerin watt olaylarını arttıramazmıyım_?mesela birinde 60watt p.m.p.o yazıyo ama üstünde 2*2 watt lık hoparlör var.yani ben buna 2wattlık hoparlörün yanına birde 10 yada 20 watt lık 2 hoparlör taksam nolur_?denemek lazım aslındada amfinin yanmasından değilde gidip boşu boşuna 2 tane hoparlör almaktan çekiniyorum:))
60 p.m.p.o değeri seni yanıltmasın... benim eski Jazz sistemimde 800Watt P.m.p.o. değerindeydi.. ama pouğk pouğk die woofer sesi vardı. hatırladığım kadarıyla toplam 20 rms 'di değeri sanırım. RMS değeri (ki gerçek watt değeri RMS ile ölçülür) önemli bi faktördür.. bildiğim kadarıyla daha üstü bişey bağlarsan öyle süper bi ses alabileceğini zannetmiyoum...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme