Şimdi Ara

PC için amfi yapıcam. ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Ali61tr Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birazdan çarşıya cıkıcam mazeme alıcam. elimde 3w 4ohm hoparlörler var 1 w yada 3 w amfi devresi kolay bi şekilde nasıl yapabilirim ?

not: elim havya tutar

• quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

/>

/>

eywallah

• quote:

Orijinalden alıntı: okan3232

Birazdan çarşıya cıkıcam mazeme alıcam. elimde 3w 4ohm hoparlörler var 1 w yada 3 w amfi devresi kolay bi şekilde nasıl yapabilirim ?

ne yaptiniz hocam sonuc ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TDA1554 SEVDASINA GEÇTİ. HALBUKİ O HOPARLÖRLER O AMFİYİ SIKAR. HOPARLÖRLER ÇOK SESTE PATLAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: okan3232

Birazdan çarşıya cıkıcam mazeme alıcam. elimde 3w 4ohm hoparlörler var 1 w yada 3 w amfi devresi kolay bi şekilde nasıl yapabilirim ?

Buyur sana baştan sonra tda2822 ansiklopedisi :D devrenin certy tarafından çizilmiş baskı devreleride var bende. Hertürlü sorununu bu ansiklopedide bulabilirsin :D Devre çalışıyor breadboardda fakat ben pcbde çalıştıramadım :D

http://forum.donanimhaber.com/m_63756038/mpage_1/key_/tm.htm

• TDA1554 ile delikli plaket te denedim. tam 2,30 saat uğraştım fakat sonuc berbat :D olmadı yani. baskı devre şeklinde yapıcam bakalım inşallah olur :D delmesi ütüsü vs. baya uğraştırıcak gibi :( bi çözüm buldum :D creative 1+1 hoparlörlerin devresini sökücem :D ısınma sorunuda yok hem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar için hoparlör tavsiyesi
    geçen hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • okan3232

amfi yapmak için amfi dağıtacaksın yani
    o da iyiymiş
  • TDA1554 ile yapılan basit 2x22watt devresini yapsaydın keşke. Okul zamanı yaptığım hala da kullandığım klasik devrenin biraz değişik hali var bende, bass, tizz..vs ayarlar için ayrı bir preamfi devresine bağlanıyor. Hoparlör alman gerekirdi bu durumda ama inan değer buna

2 tane hoparlör aldım ben vestelin 30wattlık 12cm çapında, tanesi 7,5tl. Bir de trafo var tabi ama onun fazla tutacağını sanmam.

Devrenin ses kalitesi de yüksekliği de mükemmel diyebilirim. Tekrar baştan uğraşacaksan kesinlikle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TooRop. -- 27 Eylül 2012; 7:16:54 >
  • Alıntı yap butonları falan kayboldu

Emre: Malesef

TooRop. : Hocam şu resimdeki devreyi baskı devre olarak deneyicem

• quote:

Orijinalden alıntı: TooRop.

TDA1554 ile yapılan basit 2x22watt devresini yapsaydın keşke. Okul zamanı yaptığım hala da kullandığım klasik devrenin biraz değişik hali var bende, bass, tizz..vs ayarlar için ayrı bir preamfi devresine bağlanıyor. Hoparlör alman gerekirdi bu durumda ama inan değer buna

2 tane hoparlör aldım ben vestelin 30wattlık 12cm çapında, tanesi 7,5tl. Bir de trafo var tabi ama onun fazla tutacağını sanmam.

Devrenin ses kalitesi de yüksekliği de mükemmel diyebilirim. Tekrar baştan uğraşacaksan kesinlikle tavsiye ederim.

o vestelin haparlörleri nerede satılıyor birde ? resimlerine baktım basslı sanırım
  • Ben Ankaradayım, hoparlörleri konya sokaktan almıştım. Ankaradaysan eğer elektronikçiler pasajı alt katındaki dükkanlarda hep hoparlör satılıyor. 4ohm 30watt olarak aldım ben, ileride daha iyi bir devre devre yaparım belki falan dersen 200watt yada daha yüksek birşey alabilirsin.

Bu da benim devre
     PC için amfi yapıcam. ??
     PC için amfi yapıcam. ??

• Ispartadayım

Tamam güzel birşeye benziyor :) en kısa sürede yapıcam
  • kolon için sahibindene
    devre elemanları için bluemavi ye bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Demirel

kolon için sahibindene
    devre elemanları için bluemavi ye bak

Tamam eywallah

bluemavi nin devre elemanları sağlam değil ve bazıları kacak diyorlar sahte yani
  • doğru olabilir
    ancak en uygun fiyatlı site
  • quote:

TDA1554 ile yapılan basit 2x22watt devresini yapsaydın keşke. Okul zamanı yaptığım hala da kullandığım klasik devrenin biraz değişik hali var bende, bass, tizz..vs ayarlar için ayrı bir preamfi devresine bağlanıyor. Hoparlör alman gerekirdi bu durumda ama inan değer buna

Benzer bir sistem ben yapmayı düşünüyorum.Vestel hoparlörlerin kalitesi nasıl ve nerden temin edebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Benzer bir sistem ben yapmayı düşünüyorum.Vestel hoparlörlerin kalitesi nasıl ve nerden temin edebilirim?

Kalite olarak çok iyi söylediğim gibi fakat aynı devreyi yapacaksanız küçük bir preamfi devresine ihtiyacınız olabilir. Benim preamfi devremde bir sorun olduğu için onu bağlayamıyorum, bilgisayara bağlayacağım zaman ses kartından bassı biraz azaltmak zorunda kalıyorum o yüzden. Telefona bağlıyorum arada da bir sorun olmuyor. İnternette TDA1554 ile 2x22watt olarak geçen klasik devrede bu sorun yok sanırım, kendisinde ses ayarı için pot..vs var. Benim devreyi okul zamanı yaparken atelye hocamızla beraber düzenlemiştik preamfi için, normaline göre farklı olduğunu görebilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Kalite olarak çok iyi söylediğim gibi fakat aynı devreyi yapacaksanız küçük bir preamfi devresine ihtiyacınız olabilir. Benim preamfi devremde bir sorun olduğu için onu bağlayamıyorum, bilgisayara bağlayacağım zaman ses kartından bassı biraz azaltmak zorunda kalıyorum o yüzden. Telefona bağlıyorum arada da bir sorun olmuyor. İnternette TDA1554 ile 2x22watt olarak geçen klasik devrede bu sorun yok sanırım, kendisinde ses ayarı için pot..vs var. Benim devreyi okul zamanı yaparken atelye hocamızla beraber düzenlemiştik preamfi için, normaline göre farklı olduğunu görebilirsiniz.

İlginiz için teşekkürler.

Aynı anfiyi yapmam şart değil.Yani kendim bir ses sistemi oluşturmak istiyorum.Tabiki şuanda kullandığım creative t3130'dan daha kaliteli ve iyi bir ses sistemi.Ses sisteminin gücü 45-50W'dan aşağı olmasınki yeni bir ses sistemi yaptığıma değsin.Tabikide sesin kaliteside çok önemli.Bu T3130 gibi multimedia bilgisayar ses sistemlerinde kullanılan amfiler bu bizim yaptığımız tda amfilerle aynı mı?

Hoparlörü temin etmek zaten ayrı bir muamma.Kaliteli ses verebilen orta güçte ve ucuz hoparlörler benim için kafiVestel hoparlörlerin verebildiği ses frekans aralığı ne kadar acaba?

Evde uygun fiyatlı ve yüksek performanslı bir amfi yapmak mümkün müdür?Bu TDA amfilerin kalitesi nasıl?Bu arada 5.1 ses kanallı amfi yapmak mümkün müdür?

Kısacası 50W ve üstü ses gücüne sahip,20Hz-20.000Hz frekanslardaki sesleri kaliteli bir şekilde verebilen,hobi ve emek verebileceğim bir hobi ses sistemi yapmayı planlıyorum.

Preamfi dediğiniz cihazı neden kullanmak gerekiyor?

Biraz fazla oldu ama cevaplarsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 27 Eylül 2012; 22:37:36 >

• quote:

İlginiz için teşekkürler.

Aynı anfiyi yapmam şart değil.Yani kendim bir ses sistemi oluşturmak istiyorum.Tabiki şuanda kullandığım creative t3130'dan daha kaliteli ve iyi bir ses sistemi.Ses sisteminin gücü 45-50W'dan aşağı olmasınki yeni bir ses sistemi yaptığıma değsin.Tabikide sesin kaliteside çok önemli.Bu T3130 gibi multimedia bilgisayar ses sistemlerinde kullanılan amfiler bu bizim yaptığımız tda amfilerle aynı mı?

Hoparlörü temin etmek zaten ayrı bir muamma.Kaliteli ses verebilen orta güçte ve ucuz hoparlörler benim için kafiVestel hoparlörlerin verebildiği ses frekans aralığı ne kadar acaba?

Evde uygun fiyatlı ve yüksek performanslı bir amfi yapmak mümkün müdür?Bu TDA amfilerin kalitesi nasıl?Bu arada 5.1 ses kanallı amfi yapmak mümkün müdür?

Kısacası 50W ve üstü ses gücüne sahip,20Hz-20.000Hz frekanslardaki sesleri kaliteli bir şekilde verebilen,hobi ve emek verebileceğim bir hobi ses sistemi yapmayı planlıyorum.

Preamfi dediğiniz cihazı neden kullanmak gerekiyor?

Biraz fazla oldu ama cevaplarsanız sevinirim

Öncelikle T3130 gibi bir sisteminiz varsa gerek olmayacağını düşünüyorum ama daha iyisi olsun istiyorsanız yapılabilir elbette. Bu ses sistemlerinde kullanılan amfiler hakkında pek bilgim yok, ses sistemi kullanmadım daha önce

Hoparlör bulmanın pek sıkıntı olacağını sanmam ama bölgeye göre de değişebilir tabi. Hoparlörün ses frekans aralığı 20Hz-18Khz diye biliyorum.

Ses kalitesinden memnunum ben şahsen, trafo için de düzgün bir besleme devresi olursa tamamdır. Premamfi devrem trafo yüzünden zarar gördü, komple yeniden yapacağım onu zaten.

Uygun fiyatlı olur mu işte orada sorun olabilir. Tabi benim yaptığım zamanlar okuldu..vs para sorundu ama bir fiyat söyleyemem yine de.

5.1 amfi daha önce yapılmış devresi görmedim fakat araştırdığımda baskı devresine kadar hazır bir siteye ulaştım. STK4044 TDA7296 5.1 Amfi şeklinde bulabilirsiniz devreyi.

Benim preamfi kullanma amacım bass, tiz, balans ayarları ve mikrofon çıkısı bulundurmaktı. Bana mikrofon çıkışı gerekli değildi tabi ama okulda yapmıştık işte grup olarak, tekrar devreyi bozmadım ben de. Preamfide ses ayarı da olduğu için amfi devresinde oynama yaparak ses ayar kısmını kaldırmıştık.

Bu arada hoparlörün çapı önemli ses için. Bana yetiyor 12cm ama size yetmeyebilir ses sistemi yerine kullanmak istiyorsanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TooRop. -- 28 Eylül 2012; 4:33:26 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.