Şimdi Ara

ELİT TMCILERE 1 SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
2.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hala bir tmci icin en makul secilebilir bolum hukuk diyebilir miyiz ? gecen yil hukuk kazanmistim fakat istedigim yer gelmiyodu diye 1 yil biraktim bu yil istedigim yer gelicek insallah ancak ben de soru isaretleri olustu zamanla... ne biliyim artik her 3 kisiden 2 si hukukcu oldu yakin zamanda da baskanlik sistemi gelicek buyuk ihtimalle bunun bolumu etkiliycek olmasi da muhtemel siz ne dersiniz bu konularda dusuncenizi paylasirsaniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen kahin misin?

• Hocam sevdiğin işi yapmak önemli olan. Severek yapacağın iş hukuksa eğer bırak iş imkanı bahanesini. Ben de sosyoloji istiyorum iyi bir üniversitede ama ''iş imkanı çok kısıtlı'' diyorlar. Hiç umrumda değil ne dedikleri ben sevdiğim işi yapacaksam eğer elbet ki bir iş imkanı yaratırım. Karşına iş imkanı çıkar demiyorum ''yaratırsın'' diyorum.

edit: Bu arada elit falan değilim ha çok da ciddiye alma beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Camonachi -- 21 Mart 2017; 14:0:58 >
  • Elit kısmı gelip burda hebele hubele yapcaklara uyarı niteligindeydi hocam kişisel algilamayin çok dogru konustunuz zaten sevmedigim universitede okumaktansa ben de 1 yil biraktim daha issiz kalirsam en azindan is hayatimdan onceki 4 yilim guzel gecer

• istediğin bölümü okuman aşırı kısıtlı bi bölüm(sanat tarihi, arkeoloji vs) olmadıkça en iyisi
  • Hukuk mezunu olarak konuşayım.Okunmaz birader artık.Bunu hep söylüyorum hukuk 2010 da giren nesille kotasını doldurdu.Galatasaray ya da onu seviyesinde bir puan alırsan kaliteli bir okulda okuyabilirsin ona lafım olmaz.Ama İstanbul'du,Marmaray'dı Gaziydi... Salla hocam daha geleceği gören meslekler tercih et.Her yıl sürüsüyle mezun geliyor.Bunların çok az kısmı hakim-savcı, kalan büyük çoğunluğu avukat oluyor.Kişi başına düşen avukat sayısı deli gibi arttı.Artık bir dil değil en az iki dil bilmen lazım şayet gözün yükseklerdeyse.Hukuk okumak ayrıyeten zordur; mezun olduğunda şaşkın şaşkın etrafına bakarsın.Şimdi hukuk okuyan adam 4 yıl sonra zibilyon tane adamla mezun olacak.Tercih senin.Bu yazdıklarım tamamen gerçek olup hem sitem hem de tavsiye niteliğindedir.

• Artık hukukcu çok okunmaz, artık mühendis çok okunmaz lafları çok boş geliyor. Ülke nüfusu 68 milyon değil 82 milyon şuan.

Sizin o düz mantığınızla bakarsanız yeni bölümler hariç hiç bişeyi okumak mantıklı değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • chergui kullanıcısına yanıt
    Sizin hedef neydi?

• MajoooR kullanıcısına yanıt
    Birader aç bak bakalım gençlerde işsizlik oranı kaç?Millet tecrübeyle yazıyor,işkembeden sallamıyoruz.

Hocam iste beni etkileyen sen ve senin gibilerin tutumu yani hukuk bolumu bile bu durumlardaysa ulkece pek iyi halde degiliz cunku yine genele bakarsak tm bolumleri icinde en makul gorunen hukuk gibi yaniliyormuyum ? Istedigim istanbul hukuk iste ama daha cok calisip bogazici ekonomiyi falan mi zorlasam diye dusunmuyor degilim

• gümüs maral G kullanıcısına yanıt
    Hocam bakın ben kendi bölümümden bilgilendirmek istedim sizi. Bakın size link vereceğim.Bunlar yalan istatistikler değil bizzat barolar birliği tarafında tutulan istatistikler.Ben size tercih etmemenizin daha sağlıklı olacağını söylüyorum.5 yıl sonra avukat sayısının %60 artması ne demek analiz ediniz.

http://www.barobirlik.org.tr/Detay.aspx?ID=68606

• Elit tm'ci ne lan eskort ilani gibi shsjjsjssjjsjsjs

"Elit tm'ciler araniyor. Gorusmelerimi kadikoy'deki evimden yapiyorum"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit001903 -- 21 Mart 2017; 14:31:7 >
  • gümüs maral G kullanıcısına yanıt
    Yok hocam anladım zaten, esprisine söyledim ben onu Aynen hocam üniversite bile bazen bölümden bile önemli olabiliyor
  • NE OKUYACAGIZ GSÜ OLANA KADAR MEZUNA MI KALALIM YAW.

• gandalfin babasi kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin suçunuz yok ki bu durumda.Ama meslek seçiminde oturup adam akıllı analiz yapmak gerekiyor.Milletin ağzıyla hareket etmeyin.Gidin mezunlarla konuşun.Çağa hitap edecek meslekler seçmeye gayret edin.

sen bu kafayla hukuk fakültesini boşa okumuşsun kusura bakma.

ne demek çok mezun var okunmaz ya? hukuk nedir , hukukçu nedir bilir misin sen sevgili ' hukukçu ' ?

sen mezun olunca patronlar peşinden koşacak gel bizim şirketimizin avukatı ol diyecekler sandın herhalde..

insanın olduğu yerde sağlık ve hukuk asla bitmez. devleti oluşturan başyapıt hukuktur. hukuksuz bir devlet olmaz.

sana diyecek çok lafım var aslında ama susuyorum, niteliksiz insanlar için ban yemeye bile değmez.

keşke böyle vizyonsuz arkadaşlar hukuk okumasa da sonra avukatçıklar türemese...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hukukcuyuz

sen bu kafayla hukuk fakültesini boşa okumuşsun kusura bakma.

ne demek çok mezun var okunmaz ya? hukuk nedir , hukukçu nedir bilir misin sen sevgili ' hukukçu ' ?

sen mezun olunca patronlar peşinden koşacak gel bizim şirketimizin avukatı ol diyecekler sandın herhalde..

insanın olduğu yerde sağlık ve hukuk asla bitmez. devleti oluşturan başyapıt hukuktur. hukuksuz bir devlet olmaz.

sana diyecek çok lafım var aslında ama susuyorum, niteliksiz insanlar için ban yemeye bile değmez.

keşke böyle vizyonsuz arkadaşlar hukuk okumasa da sonra avukatçıklar türemese...

Aklınca piyasadan gelecekteki rakiplerini elemeye çalışıyor.

• Öğrenciler de insan ve sürekli yeni nesil okuma çağına geliyor.Tüm öğretmenler iş sahibi mi?Çok saçma bi düşünce.Artık elde etmen gereken karşılığı alamayacaksın demek istediğim bu.Gelmiş burda bana laf atıyorsun.Platonun idealar dünyasında mı yaşıyorsun?Realiteye bak.

• senin kendini geliştirmene baglı hukuk bence. sen başarılı bir avukat olduktan sonra gerekirse ülkenin yarısı avukat olsun onlardan hep önde olacaksın zaten. başarılı oldukça kendini geliştirdikçe iş imkanın olur. yoksa ben hukuk okudum avukatım diye salarsan hiçbir şeyle ugrasmazsan yattıgın yerden dava beklersen tabii ki hukukta iş sıkıntısı var dersin. sana baglı tamamen

• Zaten hukuk mezunu olmadığına eminim. Eğer hukuk mezunuysa vah halimize.4 yılda hiçbir şey mi kapamaz bir insan..

Adam çok mezun var hukuk okumayın dedi şaka gibi ya.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.