Şimdi Ara

Elmas kullanarak cam nasıl kesilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
15.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hırdavaçı dan cam kesici istedim böyle bişey verdi nasıl kullanılacağını bilmiyorum.üzerindeki değerler neyi değiştiriyor sıradan bir camı kesmem için ne yapmam lazım ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elmas Kullanarak Cam Nasıl Kesilir

Cam, hassas ve kırılgan bir malzemedir, bu nedenle kesilirken özen gösterilmesi gerekir. Elmas, cam kesmek için kullanılan en sert ve dayanıklı malzemelerden biridir. İşte elmasla cam kesme adımları:

Malzemeler:

• Elmas cam elması
    • Cetvel veya mezura
    • Kalem veya kurşun kalem
    • Güvenlik gözlükleri

Adımlar:

1. Kesilecek camı hazırla: Camı düz ve sağlam bir yüzeye yerleştir. Kesilecek alanı temizle ve işaretle.
    2. Cam elmasını tut: Elmas cam elmasını sağlam bir şekilde tut. Elmas ucu camın üzerinde olacak şekilde tut.
    3. Kesimi çiz: Cetvel veya mezura kullanarak, kesmek istediğin çizgiyi çizin. Yavaş ve kontrollü bir şekilde bastır. Elmas ucun camın üzerinde takırdamasını hissedeceksin.
    4. Kesimi kır: Çizgiyi çizdikten sonra, camı çizginin üzerinden kırmak için hafifçe aşağı doğru bastır.
    5. Pürüzleri gider: Kesilen kenarları pürüzsüz hale getirmek için zımpara kağıdı veya cam törpüsü kullan.

İpuçları:

• Elmas cam elması üzerindeki sayılar, elmas ucun kalınlığını gösterir. Daha kalın camlar için daha büyük sayılı elmas uçları kullan.
    • Kesimi yapmadan önce bir cam parçası üzerinde pratik yap.
    • Kesim yaparken güvenlik gözlükleri tak.
    • Elmas cam elmasını düzenli olarak yağla.

Elmasla cam kesmek, biraz alıştırma gerektiren bir işlemdir. Ancak bu adımları dikkatlice uygulayarak, düzgün ve temiz cam kesimler elde edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kılavuz bir çizgi çekip kesilecek bölgeye gaz dökerek yakacaksın ve elmasla keseceksin.
    Yukarıda verilen açılar camın kalınlığına göre seçimde kullanmanız gereken bilgileri göstermektedir.Kural olarak ince camlar için küçük açılar , kalın camlar için büyük açılar tercih edilir.

Bu video yardımcı olacaktır.

http://www.izlesene.com/video/cam-kesimi/716505
  • 4 yazıyor mesela, 4 mm cam için mi uygun
    uçları aynı gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben önce elması yağlıyorum sonra çizgiyi çekiyorum ve alttan çizgi çektiğim kısma o elmas ile orta sertlik tık tık şeklinde vuruyorum , vurdukça o çizginin kırıldığı açıkca görünüyor ,sonuna kadar bu şekilde gidiyorum ve en son tık diye kırıyorum çizgiden düzgün kırılıyor , bu arada bunu yaparken camcı eldiveni takmanızı ve güvenlik gözlüğü giymenizi kesinlikle öneririm
  • Cam kesme ile ilgili tüm sorularınızı özel olarak veya buradan sorabilirsiniz camcıyım elimden geldiğince yardımcı olurum

• Tavanlar da oluşan küfleri üzerine çamaşır suyu sıkarak yok edilmesini gösteren bir video izledim. Tecrübe eden var mı acaba ?
    Yada küf için başka çözümü olan yardımsever forumdas

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lemonway kullanıcısına yanıt
    Hocam o küfler silerek yikayarak vs. Bir şekilde gidiyor ama tekrar oluşuyor gene çamaşır suyu sadece bunun zamanını uzatiyordur çünkü ben tinerle yapmıştım gene olmuştu bu yalıtım boyası var belki o işinize yarayabilir ama bilgim yok kesin çözümü yalıtım başka varsa bilmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Demir tel nasıl kesilir
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cambalkoncu kullanıcısına yanıt
    yalıtım yapılacak umarım, sanıyorum 2017 yılı sonuna kadar apartmarın dış cephe yalıtımı zorunlu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lemonway kullanıcısına yanıt
    Yalıtım yapılana kadar o küf mecbur çekilir yada içten yalıtım yapabilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.