Şimdi Ara

Elon Musk’ın iddiasına güvenen Cybertruck sahibi pahalı bir ders aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elon Musk’ın iddiasına güvenen Cybertruck sahibi pahalı bir ders aldı

Tesla Cybertruck, Elon Musk’ın su geçirmezlik iddialarının kurbanı oldu. ABD'nin Truckee kentinde bir Cybertruck sahibi, Musk’ın araca dair "kısa süreliğine tekne gibi kullanılabilir" açıklamalarına güvenerek yaklaşık 100.000 dolarlık aracını suya soktu ve fena halde mahsur kaldı. Olayın ardından yerel California Highway Patrol (CHP) ekipleri, yaşananları sosyal medya üzerinden paylaştı.

Elon Musk, geçmişte Tesla araçlarının su üzerinde yüzebileceğini iddia etmişti. Ancak şirketin resmi garanti şartları, araçların suya sokulmasını açık şekilde kapsam dışı bırakıyordu. Cybertruck’ın seri üretim versiyonu tanıtılmadan önce Musk, bu modelin "yeterince su geçirmez" olacağını ve nehir, göl hatta çok dalgalı olmayan denizleri aşabileceğini öne sürmüştü. Hatta hedeflerinden birinin, SpaceX’in Starbase tesisinden South Padre Adası’na kadar olan yaklaşık 360 metrelik su yolunu Cybertruck ile geçebilmek olduğu belirtilmişti.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Z Fold 7 ve Flip 7’den yeni sızıntılar var

Tesla, Cybertruck için suya girişe özel bir "wade mode" (su geçiş modu) geliştirmişti. Bu özellik, aracın yerden yüksekliğini maksimum seviyeye çıkarıyor ve batarya paketini kısa süreliğine basınçlandırıyordu. Ancak bu mod, Tesla’nın garanti kapsamına dahil değil. Bu nedenle, araç sahiplerinin bu özelliklere rağmen dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

Ne yazık ki, Truckee’deki Cybertruck sahibi bu uyarılara kulak asmadı. Wade modunu aktive edip suya girdiğinde araç kısa sürede saplandı. Yaşanan olay, Tesla'nın iddiaları ile gerçek dünya koşulları arasındaki uçurumu bir kez daha gözler önüne serdi. Aracın sudan çıkarılması için resmi kurtarma ekiplerinin müdahalesi gerekti.

Kaynak:https://electrek.co/2025/04/26/tesla-cybertruck-owner-stuck-beliving-elon-musks-river-crossing-claim/

• Herkes tüketiciye sunulan araçların uzaya gönderilecek gibi olmayacağını bilir. Kimse aracın batmayacağını bilmeyecek kadar salak değildir. Amaç musakka üçkağıtçısına karşı negatif etki oluşturmak. Ralliye çıkan impreza sti ile tüketiciye satılan impreza aynı mı? Lise mezunu apaçilerden başka böyle şeylere inanan kalmamıştır
  • Elon sana amerikada hala inanan bir bu adam kalmışdı onuda kaybettin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faniseyler -- 28 Nisan 2025; 15:19:27 >
  • işte bu adama manupulatör dememizin bir haklı gerekçesi daha ortaya çıkmış oldu... siz devam edin coinleri almaya...

• Elın ın ipiylen suya girilmez 😀

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkes tüketiciye sunulan araçların uzaya gönderilecek gibi olmayacağını bilir. Kimse aracın batmayacağını bilmeyecek kadar salak değildir. Amaç musakka üçkağıtçısına karşı negatif etki oluşturmak. Ralliye çıkan impreza sti ile tüketiciye satılan impreza aynı mı? Lise mezunu apaçilerden başka böyle şeylere inanan kalmamıştır

• uchihaitachi kullanıcısına yanıt

Elon Musk’ın iddiasına güvenen Cybertruck sahibi pahalı bir ders aldı 

• araç alıyorsun offroad tank gibi. nehiri geçemiyorsun :D Çık kadar Jimny neredeyse denizi yaracak :D
    Pio and Pia Adventuresyoutube
    Suzuki Jimny Deep River Crossing! Jb74orce! MetalOxBuild 📸jimny.dr #4x4 #suzuki #river #jimmy
    https://www.youtube.com/shorts/qFdlZPy1FVE

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • romedon kullanıcısına yanıt
    Cybertruck tam bir fiyasko hocam. Zaten tasarımı da deli saçması. Kim neden alır bilmiyorum.

• iyi de fotoğraftaki araç suya değil ÇAMUR a girmiş? ne alaka?

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    ben şekline tipine değil de tamamen elektrikli olmasına karşıyım. Kendim araç bataryaları geri dönüşüm tesisleri üreten bir mühendisim. Bir çok aracın batarraysı üzerinde arge yaptım. elektrikli araç almak tam bir kumar

• xpugur kullanıcısına yanıt
    Alakası suyun karşısına geçmeye çalışması. havaya kaldırıp suya mı indirmesi gerekiyordu. (Adı üstünde su geçiş modu) yani karada ilerlerken suya girip sonra tekrar karaya çıkabilmesi gerekiyor. bunu yapmıyorsa reklamını yapmayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 28 Nisan 2025; 18:13:51 >
    Bataryaların 8 yıl / 200bin km garantisi olmuyor mu? En azından Tesla'da öyle diye biliyorum. Bir de aynı aracın içten yanmalı versiyonu en az %80 ötv ile geliyor, dolayısıyla direkt kaybetmiş olmuyor muyuz?

Bu arada içten yanmalı aracım var, elektrikliyi gün geçtikçe daha mantıklı buluyorum.

Şuan için öyle hocam bi 10 sene elektrikli alınacaksa huawei in ürettiği sistem alınmalı pil bitince içten yanmalı sarj destekli olanı alınmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelliği sunuyorsan garanti dışı bırakmayacaksın, bırakıyorsan özellik düzgün çalışmıyor ki kendin bile kendi ürününe güvenmiyorsun demektir.

Tutupta bunu özellik diye söyleyip fiyatı yükseltmenin anlamı da yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İşte bu salaklarla Amerika'daki seçimi kazandılar.

• amerikan malı

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Arazi aracı bile olsa günlük yol lastiği ile çamura girilmez, böyle saplanır kalırsın, madem böyle bir şey yapacaktı, gireceği, geçiş yapacağı zemine uygun lastik seçmeliydi, ama genel olarak abd insanının zeka seviyesi düşük olduğu için bunu akıl edememesine şaşırmadım.

• Yanliz arac camura saplanmis. Gerceklestirebilecegi idda olunan ozellik bambaska birsey arac suda gidebilir diyor adam

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

• Araç hem tipten hem elektrik li oluşundan kaybediyor kaldı ki nehir geçecek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.