< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1104. sayfa)
-
-
Tamam işte, benimde dediğim o..
Adam (lafın gelişi diyorum) acından ölse, aşık olduğundan, tapındığından vazgeçmiyor...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Korkuyorsa o zaman o makamda oturmayacak... bu emekli derneği başkanı için de geçerli, Fenerbahçe başkanı için de...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
öyle tabi. eskiden olsa, korku iklimi diye film çekilir, her türlü eleştiri yapılırdı. hiç bir şey de olmazdı. şimdi herkes içine kapandı. bile isteye, bu korkunç zamanlara gelindi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
En düşük emekli aylığı teklifi TBMM'ye sunuldu
10 Ocak 2025 17:12
Güncelleme: 10 Ocak 2025 17:14
En düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL'den 14 bin 469 TL'ye yükseltilmesine ilişkin kanun teklifi AKp milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte, memur maaşları ve emekli memur aylıkları yüzde 11,54, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 15,75 oranında zamlandı.
Enflasyon verileri sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığını yüzde 15,75 artırarak, 14 bin 469 liraya yükselttiklerini bildirdi. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam kararını onayladı. Zam oranı yüzde 11,54 olarak belirlenirken, kıdem tazminatı tavanı da 46 bin 655 lira 43 kuruş olarak açıklandı.
TBMM'ye sunuldu
Işıkhan'ın açıklamaları sonrası gözler Meclis'e çevrilirken, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL’den 14 bin 469 TL’ye yükseltilmesine ilişkin kanun teklifi AKP milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
-
chp milletvekili, en düşük emekli aylığının asgari ücret kadar olması için teklif verdi.
esip gürleyen, emeklileri enflasyona ezdirmediğini, ezdirmeyeceğini iddia eden parti ve emeklilere verilen maaşlar artsın diye arada bir mızırdanıp, oy peylemeyi seven yan sanayisi, red oyu vereceklerdir. adım gibi eminim.
tatlı su muhalifleri de, koskoca meclis'te sadece el kaldırma durumunda olan vekiller yerine, yine muhalefete saydıracaklardır. içinde olmasak, çok komik bir şey aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 10 Ocak 2025; 18:35:18 >
bağkura %15.75 yansıtıldı ama 4a ve 4cde hareketlilik yok eski maaşlar gözüküyor,benim analamadığım olay şu yasa daha tbmmden geçmeden bağkuru niye yansıttılar ? 4a 4c için iyileştirme yapacaklar o zaman ? öyle bir sonuç çıkmıyormu yoksa kendimizimi kandırıyoruz?
-
Şuan teb çok iyi promosyon ödüyor.
Bizim teb ile 2 senemiz doldu. Son seneye girdik. Acaba devam eden promosyonu iptal edip yenisini hemen verebilir miyiz?
öylebir sonuç çıkmıyor. artış yapacaklarsa sadece en düşük aylık için yasa gerekli diğerleri için hazine ve maliye bakanlığı yetkili. kabine toplantısından 2 saat önce yayınladı zaten genelgeyi
verilen zamla kişi xxx tutarını geçiyorsa geçiyor ve onu alıyor, geçmiyorsa hesaplama gene yapılıyor ama maaş xxx e tamamlanarak ödeniyor.
sgk nın bekleme lüksü yok genelge yayın tarihi itibariyle önündeki ilk maaş 4b önce onu zamlı yapacak, sonra 4a en son ay başı peşin ödediği 4c ye fark.
olmaz ama yeterki zam versinler her türlü fark sonradan yapılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede06 -- 10 Ocak 2025; 20:40:11 > -
teb değil ama geçmişte akbank ve garanti de yaptım, olası sormak lazım.
bence teb bu zam tutarlarıyla 21 olan promosyonu sonlandırabilir. artış olur diye diğer bankaları geçmek için aralıkta açıkladılar ama bu kımıldanma bankaların promosyon artışını getirmez gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede06 -- 10 Ocak 2025; 20:36:50 > -
21 çok iyi
2 sene evvel 8 idi. En iyisi teb idi.
bu enflasyonist ortamda iyi beklemişsiniz ben her artışta yeniliyorum, bu ay artış açıklamazsa benim maaş aldığım akbank şu an iyi görünen teb(21) ya vakıf (12+12)a hemen geçerim.
-
promosyon hakkında bugün görüştüğüm iş bankası çalışanı, ilk zamlı emekli maaşları yattıktan sonra ona göre bir promosyon güncellemesi beklediklerini söyledi. şu an 12500 tl şaka gibi.
-
şöyle bi haber var bunlar yakında emekliliği hepten kaldırır.
Vergi İndirim Belgesi ile emeklilik bitti. Geçmişte süreli-süresiz Vergi İndirim Belgesi ile emekli olanların hakları devam edecek.
engelli üzerine araba hakkında 10 yılda 1 oldu
eskiden engelli araçların plakasıda farklı olurdu oy uğruna istismar ettirip şimdide zorlaştırmışlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 10 Ocak 2025; 21:19:4 >
hocam cehaletin tehlikesinde hemfikiriz ancak benim söylemek istediğim bizi yıllardır bu kitle üzerinden kandırıyorlar. hem de muhalefet rolüyle ortada gezen partilerle çok iyi danışıklı dövüş yaparak kandırıyorlar. 22 senede her şey ve nesil bile değişirken insanlar mı değişmeyecek de bunlar her zaman istediklerini alacak?
yani her şeyin ama her şeyin kötüye gittiği bir yerde adamların hala kazanıyor olması cehaletle açıklanacak safhayı çoktan geçti. azımsanmayacak kadar büyük bir kitle var ama yüzde 50 yi her zaman her koşulda aşan bir kitle yok bana göre. çünkü her şeyin dibe battığı bir yerde çeyrek asır tek başına her gün daha da kötüye giderken bunu devam ettirmek fizik doğa tabiat kanunlarına aykırı bir şey.
soğan ekmek yiyorlar, üç kuruş emekli maaşı alıyorlar ama yine vazgeçmiyorlar diyerek her seçim sonuçlarını bu algıyla meşru kılıyorlar. böyle bir ortamda sonuç cehaletle ilgili değil, baştan aşağı muhalefet dahil sadece bir yapıya bağlı antidemokratik bir zeminde demokratik bir sonuç beklemekle ilgili tamamen.
iktidarı ve muhalefeti sefalet hücresine bizi hapsetmişler, sanki adalet ve demokrasi varmış gibi önümüze sandık koyup yıllardır al gülüm ver gülüm yapıyorlar aralarında. ilk başlarda cehalet tezi akla mantıklı geliyordu ancak cehalletten öte şimdi olayın bundan ibaret olduğunu düşünüyorum.
-
Üstünkörü bakmıştım madde4 bizi ilgilendiren kısmı diye.
diğer artırma, telafi vs ile ilgili şimdilik dedikodular var. önemli olan kararın meclisden geçip resmi gazetede yayınlanması. o zaman netlik kazanmış , resmiyet kazanmış , bizde tamam diyebiliyoruz. diğer prodesürler için SGK ya iş düşer , bir taih belirletirler o zaman ödetirler bize.
sadece aşağıdakı kısım torba yasaya dahil edilenler.
Torba yasa meclise geldi ve komisyona havale edildi. Teklifin tam metni ise yazımızda açıklandı. İşte kanun teklifi.
Torba yasa kanun teklifi meclise geldi: Emekli maaşı zamlanıyor.
9 maddeden oluşan torba yasa meclise geldi: İşte tam metni
Yayınlanma: 10 Ocak 2025 Cuma 17:46
Kanun teklifinin tam metni şu şekilde: (Teklifin PDF hali için TIKLAYIN)
https://memur365.com/d/file/torba-yasa.pdf
MADDE 4- Madde ile, yaşlılık, malullük, ölüm aylığı almakta olan emeklilerimize ve hak sahiplerine dosya bazında 12.500 TL olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutannın 2025 yılı Ocak ayı ödeme dönemi itibariyle 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bendi kapsamındaki emekli ve hak sahiplerinin aylık artışında uygulanan 2024 yılı Temmuz-Aralık dönemi için Türkiye istatistik Kurumu tarafından açıklanan en son temel yıllı tüketici fiyatları genel indeksindeki değişim oranı olan % 15,75 oranında artmlarak 14.469 TL'ye yükseltilmesi amaçlanmıştır.
-
o zaman 12.5dan baz alıyorlarsa yeni zamla yine bi zam daha gelicek güzel haber bakalım bizi neler bekliyor
-
4a-4b açık ama 4cyi kapattılar
-
Hiç heyecanlanmayın...
22 yıldır yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır.
Sadece "maaş farklarını geç yatırmak için..." alınmış bir aksiyon olması yüksek ihtimal.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X