Şimdi Ara

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1102. sayfa)

4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 7 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü4 Mobil
5 sn
22.152
Cevap
640
Favori
1.629.375
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
173 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11001101110211031104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sen eft ücretine takılmışsın. ben kira zamlarına. kira zam oranı % 60, emekli maaşına enf. farkı %15. adaletini sevdiğimin partisi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saray emeklileri fena silkeledi,bırak zam almayı milyonlarca emekliyi promosyonda 15 e takılanlar yaptı.

merkez bankası başkanı ve yardımcıları 500 er bin küsur maaş alıyormuş. aynı ülkede yaşıyoruz ama bi taraf şükürcüler bi tarafta şükürsüzler hayallere inanmayıp cenneti burada yaşayanlar

• 14.469 - 31 TL daha ekleselerdi ya şuna. ..

bu arada bu fiyatlamayı son TL sine kadar kim yapıyor acaba sunu ya 60 yap ya 70 yap bu ne..

bu arada bugun secim olsun akp yine secimi alır. hep diyorum ulkede muhalefet yok. chp muhalefet partisi falan değil.

• Biz %15 i de gormedik.
    Memur emeklileri 11.54 de kaldı.
    Temmuzda da aynısı yapıldı.
    Halbuki 2024 ocakta işçi emeklisi zammı düşük kalınca memur emeklisiyle eşitlemişlerdi. Buna rağmen %11.54 ile bizim adımızı anan yok
    En düşükte en düşük. Bıktık, yıldık artık sadece en düşük emeklinin dillendirilmesinden.Muhalefetin dilinde bile en düşük emekli. Yav arkadaş ödenen pirimin yılın ıvırın zıvırın hiç mi anlamı yok.

Ayrıca 2023 temmuzda, tarihte ilk kez memur ile emeklisini ayırarak, çıkardıkları bir khk ile memur emeklisi neredeyse yarim maaş eksik alıyor. Kimin umrunda, bir kaç isimden başka kim dile getiriyor? Hiç kimse!
    Yahu muhalefet bile savunmuyor bizi, iktudar zaten bizim üstümüzü çizmiş. İnanılmaz ama gerçek
    Bu gidişle 3600 günle emekli olan en düşük emekli maaşı ile hepimizi esitleyecekler. Ha gayret!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gölgedeşemsiye G kullanıcısına yanıt

Sokakta protesto kültürünü bitirdiler. İktidar sosyal medyada protesto işinden çok memnun. Temiz oluyor öyle, zararsız. Eskiden 100 binlik protesto mitingleri olurdu

• ali222 A kullanıcısına yanıt

Ne yazık ki twit atıp duruyoruz sadece, ne duyan var, ne umursayan. Göz göre göre 20 aydır eksik maaş ve enflasyonun altında zam (güya) alıyoruz.

• Aynı bankadan çift emekli maaş promosyonu alınamıyor bunu biliyoruz. Pekiyi emekli çalışanlar için durum nedir? Hem emekli hem de özel sektör maaş promosyonları aynı bankadan alınabiliyor mu? Çözüm ya da yorum değil soruma net yanıt istiyorum lütfen (özellikle de aynı durumdaki forumdaşlardan). Teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hem çalışan hem emekli aynı bankadan 2 promosyon alınıyor

• Degerli Akbankli, emekli yakinlariniz sayesinde 5.000 TL'ye varan chip-para firsatindan yararlanabilirsiniz. 'Davet Et Kazan' kodunuz ile mobilden ilk kez Akbankli olup SGK maasini tasiyan her yakininiz icin 5.000 TL'ye varan chip-para kazanabilirsiniz. Yakinlarinizin da 20.000 TL'ye varan SGK promosyonundan faydalanabilecegini belirtiriz. Davet kodunuz icin: akbank.com/dek-mobil Detayli bilgi icin: akbank.com/dek-emekli Ucretsiz SMS almak istemiyorsaniz 'smsistemiyorum' yazip 8885'e gonderebilirsiniz. Iyi gunler dileriz. Mersis:0015001526400497 B002

Kampanyaya istinaden Akbank’a taşımak isteyenler ile bölüşebiliriz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ekonomi

Dul ve yetim aylıkları değişti

08 Ocak 2025 10:08

Güncelleme: 08 Ocak 2025 10:10

• -A+

2025 yılı itibarıyla, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yapılan artışın ardından dul ve yetim aylıklarında da önemli bir değişiklik yaşandı.

En düşük emekli aylığı, 12 bin 500 TL'den 14 bin 469 TL'ye yükselirken, dul ve yetim aylıkları da aynı oranda artırıldı. 

Vefat eden sigortalının eşine ve çocuklarına bağlanan dul ve yetim maaşları, emekli aylıklarındaki artışa paralel olarak yüzde 15,75 oranında yükseltildi. Bu maaşlar, sigortalının son maaşının belirli bir yüzdesi üzerinden hesaplanıyor ve genellikle yüzde 25, 50 ya da 75 oranında veriliyor.

Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte bu maaşlar da güncellendi.

2025 yılı itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışıyla birlikte, dul ve yetim maaşlarında aşağıdaki değişiklikler oldu:

Aylıklar ne kadar oldu?

En düşük emekli maaşının 14 bin 469 TL'ye çıkmasıyla birlikte, vefat eden SSK veya Bağ-Kur emeklilerinin dul ve yetim maaşları şu şekilde belirlendi:

Yüzde 75 oranında dul maaşı alan bir kişi için taban maaş 10 bin 852 TL olarak belirlendi.

Yüzde 50 oranında dul maaşı alan bir eş için taban maaş 7 bin 234 TL olacak.

Yüzde 25 oranında yetim maaşı alan bir çocuk için taban maaş 3 bin 617 TL olarak uygulamaya girecek.

Öte yandan, en düşük memur emeklisi maaşı da 17 bin 587 TL'den 19 bin 617 TL'ye çıkarıldı.

Bu durumda, Emekli Sandığı'ndan bağlanan dul ve yetim maaşları da şu şekilde hesaplandı:

Yüzde 75 oranında dul maaşı alan bir kişi için taban maaş 14 bin 713 TL olacak.

Yüzde 50 oranında dul maaşı alan bir eş için taban maaş 9 bin 808 TL olarak belirlenecek.

Yüzde 25 oranında yetim maaşı alan bir çocuk için taban maaş ise 4 bin 904 TL olacak.

• ali222 A kullanıcısına yanıt
    ana muhalefet partisi emekli vb. için miting düzenliyor. adam o mitinge gitmiyor, buradan veya başka mecradan, "chp muhalefet yapmıyor, chp iktidara çalışıyor" diye ahkam kesiyor. adam (adam diyorum, ağız alışkanlığı) hem kel hem fodul. oysa o mitinge gitse tüm derdi olanlar, istenen ses çıkarmış olacak, iktidar köşeye sıkışacak, ama klavye başından her şey "kolay"

malumların arayıp da bulamadığı seçmen tipi: etliye sütlüye karışmaz, ensesine vur lokmasını al, kendisini ezene karşı çıkmaz, savunana küfür eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 8 Ocak 2025; 12:11:7 >
  • 15 bin lira bayram ikramiyesi vaadini beğenmeyip muhalefet adayına oy vermeyen emeklilerin maaşı tesadüfmü ilahi adaletmi desem 14,469 da kaldı.yıllar sonra promosyon olarak bile 15 bini göremedi

birisi sosyal medyada aynen şöyle yazmış, çocuklar okula aç gidiyorsa sebebi emekli dedesi anneannesi babannesidir diye ne kadar haklı.

aç kalırız oy vermeyiz dediler duaları kabul oldu kiralarını bile çocukları ödüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 8 Ocak 2025; 13:33:13 >
  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

hocam annem dedemden %25 4b alıyor 7400dü %13-14 lük zamla 8500e çıkmış o zaman yinemi günceleme alıcak ?

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Bu, " ama chp de...." diye devam eden cümleleri kuranların alayı fanatik rte li... bunlar öyle aşık olmuşlar ki cellatlarına, acından ölse de, her sene fakirliği daha da artsa da, biat ettiği saltanat, kendi sefalet çekse de, hala daha o aşık olduğundan medet umar...
    Bunlar ümitsiz vaka, bunlara laf anlatamazsın...
    Bunların seçiminin sonucunu, acısını biz çekiyoruz...

Acı patlıcanı kırağı çalmaz değil mi akapeliler...? Devam edin siz padişahınıza oy atmaya...

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)

• djoguzhan55 kullanıcısına yanıt

Oğuzhan Bey inanın bilemiyorum. Bu farklı bir katagori benim için. Engelli, dulyetim, yaşlılık vs vs kendi içinde farklı mı karışık geliyor.

Belki bu katagoride olanlar daha doğru bilgi verirler.

Ben biliyorsun sadece etrafımda bayrak ikramiyesini bile tam vermeyip +25 verdiğine sitem ediyordum.

yani verdiğin para 1000TL sen dul maaşına %75, engelliye %75. yetime %75-50-25 verince diye sitem etmiştim onuda maaş bağlama oranı sebebli demişlerdi. Benisterdim ki her bir maaş alana tam ikramiye versin.

KIsaca bukonuda net bir bilgim yok. İnşallah valideniz alabileceği en yüksek oranı alır.

birde etrafta kulis var . Güya geçen sene erdoğan ocak ayı 16sında tepkiler üzerine revizyon yaptı gene olabilir diyorlar. Ama ekonomi tarafının bunu istemediğinden eminiz. Ama kimbilir son sözü erdoğan söyler diyorlar.

buda linki ama umut vermek istemem kimseye.

Bir sordun , demek dolmuşum bin ahh işittin :( beni iadare et ben iyice dengesizleştim emeklilik konusunda

t24
    SGK uzmanı yanıtladı: Emekliye refah payı gelecek mi?
    https://t24.com.tr/haber/sgk-uzmani-yanitladi-emekliye-refah-payi-gelecek-mi,1208498

milleti birbirie kırdırıyorlar, her kesim birbirini kıskanıyor halbuki kimse hakkını alamıyor. Kimi az alıyor kimi ise alması gerekenden fazlasını almış gibi gözüküyor. AMA KİMSEYE YETECEK BİR MAAŞ da DEĞİL. Kiralara bile yetmez. ADİL OLSUN herkes hakkını alsın. İnan ben şunun maaşı buymuş , asgari şu kadar vs yoruldum yıldım. işlerine gelince dolar bazında hesap yapan , işlerine gelince altın ile kıyaslayan. TEK GERÇEK KİMSE HAKKI OLAN MAAŞINI ALAMIYOR. Bazı kesim çok mağdur oldu.

memur aldığından menun değil, ssk lı hiç değil, bağkur lu ise en düşük maaşı bekliyor. Diğerlerinin yani bizimde maaş gittikçe her zamda dibe yaklaşıyor. ben orta dilimdeydim promosynda 3-5 sene içinde en alt dilimin içinde en düşük maaşla aramda minnak bir farka kadar düşdüm. Belki bir ayarlama ile en düşük maaş alanlar gibi olucağım. Artık benim devreler yandı, beyin durdu. kafam basmıyor. aklım fikrim almıyor,

TEK YAPTIĞIM ayın ortası 15i sonrası edevletten bakmak. Oda bazen ilk zamanlarda kitleniyor. ayın 23/24 ü gibi bankaya ne yatacak bende göreceğim.

t24
    Memura seyyanen zam ikiye katlandı: En düşük memur maaşının yüzde 37'sini oluşturuyor
    https://t24.com.tr/haber/memura-seyyanen-zam-ikiye-katlandi,1208539

• GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

problem yok hocam canınız sağolsun arada insan deşarj olması lazım Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)  dediğiniz gibi bunların ne yaptıklarıda birbirini tutmuyor bugün A diyorlar yarın B oluyor ondan bekleyip görelim bizi neler bekliyor.

• www.korkusuz.com.tr
    “Kul hakkı” üzerine...
    https://www.korkusuz.com.tr/kul-hakki-uzerine-p26441

"...Şimdi de ENAG’ın verilerinin resmi enflasyon olduğunu varsayalım ve filmi “Nas Ekonomisi”ne geçtiğimiz 2021’in sonuna saralım. 2022’ye girerken asgari ücret 4 bin 253 TL olarak açıklanmıştı. 2022 sonunda ENAG enflasyonu yüzde 137,55 oldu. Yani 2023’te asgari ücretli eğer bu orandan zam almış olsaydı, maaşları 10 bin 103 TL’ye çıkacaktı. Yine bu mantıkla 2024’e girerken asgari ücret çoktan 22 bin 954 TL’ye, yani bugünkü maaşın bile üzerine çıkmış olacaktı. Bu sene ise asgari ücret ne kadar olacaktı biliyor musunuz? Tam 42 bin 97 TL. Yani bugünkü rakamın neredeyse 20 bin lira üzerinde! En düşük memur maaşı bugün 90 bin 129, en düşük emekli maaşı 24 bin 748 lira olacaktı. Grafiğin son satırında bu rakamlarla mevcut rakamlar arasındaki fark yer alıyor. Hepsi neredeyse bir maaş kadar...Bu fark işte yazının başında bahsettiğim kul hakkının ta kendisi!.... "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 8 Ocak 2025; 21:22:32 >

• aberdi kullanıcısına yanıt
    desinler boşver, az kaldı o patlıcanı pişiremeden çiğ çiğ yiyecekler.

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Sadece kendileri yese iyi de, müstehaktır da, bize de yediriyorlar...

Celal hocanın dediği gibi " Senin cehaletin benim yaşamımı etkiliyor"...

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    4 yılda enag / tüik farkı

%1740 / %440

4 yıl önceki gıda fiyatlarına baktığımız zaman doğru rakam enagınki...

4 yıl önce 2700 tl alan bir emekli refah payları (!) dahil bugün 17000 tl alıyor, enag a göre fark alsaydı o emekli, refah paysız 50000 tl alırdı...

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160384127

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aberdi -- 9 Ocak 2025; 2:14:55 >
  • 
Sayfa: önceki 11001101110211031104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.