bu ülke insanlarını birbirilerine düşman etmeye çalışanlar, kansız, şereften yoksun, aşağılık yaratıklardır. |
Emeklilerin durumunun gayet iyi olması (3. sayfa)
-
-
kk sevmek rte sevmek? aşk insanı mısın? konuyu saçma yerlere çekmeyelim.
-
Yunanistan şu erken emeklilik yüzünden battı. Avrupaya yardımıyla güç bela toparlandilar ve daha yeni haftada 6 gün çalışmaya geçtiler.
Depremden çıkmış ülkede 45 yaşında emeklilik getirmek ihanettir. Bunu çıkaran akapeliler ve kışkırtan chpliler gençliğin kul hakkına girmiştir. Acısı elbette çıkacaktır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhafız. -- 24 Temmuz 2024; 21:43:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olm Rambo denilen eleman DERSİM eşrafından,
bu sebeple ağır PİRO sempatizanı.
Ne anlatırsan anlat, Yarabbi şükür der geçer yani ;)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yazdığınızla uzaktan yakından ilgisi yok ...
-
Yahu sorunda orada. Devletin bir dediği 5 yıl sonra dediğini tutmuyor.
Burada mesele emekli düşmanlığı değil, ömür yeter görürsek elbet bizde emekli olup maaş saati bekleyeceğiz.
Burada benim rahatsız olduğum konu bir kuralın ve sistemin yapboz olmasıdır.
Bir kural çıkartırsın min 55 yaş, 30 yıl prim dersin. Bitti gitti.
Bir inceleyin cevrenizdeki eski emeklileri belkide %25'i zaten düzenli prim ödemeden afla mafla toplu parayla, indirimle cartla curtla emekli olmuş insanlar. 40-45 yaşında emeklilik sadece rte döneminde değil, bunun önceside var.
20 sene prim öde, 40 sene 2x asgari ucret bekle. Bu zaten sürdürülebilir değil.
Emekli düşmanlığına gelirsek, sen bir nesli 45 50 de emekli eder bir nesle 60-65 dersen nefrette körüklenir her şey olur arkadaşım. Bordrolu çalışan her ay kol gibi gelir vergisi ödüyor, çetelede tutulur eleştiride yapılır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bakın asıl sorun insanların 25 senelik vadenin getirisini algılamada sorun yaşaması.
Benzer başlıklara yazdığım gibi ben emeklilik sistemine karşıyım. Devlet dahil olmasın . Herkes kendi birikimini kendi değerlendirmeli.
Bazı kabuller yaparak
1000 dolar aşağısında eurobond alınamıyor. Ben 1000 dolarlık eurobond bu kadar getiriyorsa 160 dolarlık eurobond bu kadar getirir oranıyla yaptım.
Eurobond lar malum cds puanı ile bağlantılı.
Her sene aynı fiyattan alacağım kabulunde bulundum . ama ilk sene ödediğim 2427 dolar 23 sene sonunda 3000 dolar olarak geri ödenecekken , ben yine bu değeri 2427 dolar ödenecek diye hesapladım. Ne kadar bir sapmaya neden olacağını kestiremiyorum. Ama +/- yüzde 10 - 20 aralığında olabilir.
Kaba hesap yaptım bir iki dönem eksik fazla kupon kazancı olabilir.
Sonuç olarak
bugün asgari ücretliden aylık ortalama 6000 , senelik 72000 Tl kesiliyor.
asgari ücretliden bir tık fazla maaş alıp senelik 80.000 prim ödemesi yaptım kabuluyle.
Bu parayla her sene eurobond alırsam ve kupon getirileri ile de eurobond almaya devam edersem.
8326 gün sonunda --- 23 sene
2047 yılında 114.000 dolar para biriktirmiş oluyorum.
Yine aynı faiz ( senelik %5,75 ) oranıyla ( ki geçen sene bu oran %9 lara kadar çıkmıştı. 2001 krizinde ise % 17 lere kadar çıkmış.) yine eurobond alırsam.
2047-2070 yılları arasında
23 sene boyunca senede 8222 dolar kupon ödemesi alırım. Bugünkü kurla kabaca aylık 22,000 tl ye denk geliyor.
ve 23 sene sonunda 143 bin dolar hesabıma yatar ve aynı döngüye tekrar başlanır :D
2070-2093 yılları arasında
senelik 10200 dolar alırım ve 2093 yılında hesabıma 178.000 dolar yatar..
Tabii böyle bir yatırım sadece eurobond da değerlendirilmez. Borsa , altın vs ile değerlendirdiğinden bu rakam 25000-30000 civarına denk gelir diye tahmin ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morphine84 -- 24 Temmuz 2024; 23:23:51 >
-
Emekli kira ödeyemeyecek durumda gelmiş emekli iyi durumda diyorsun..
Maaş 12500 kira nereden baksan 6000-7000 ve evler ufacık.
-
Dediğin güzel ama bircok insan o parayı öyle yerlerde değerlendirmek yerine çarçur edecek; emeklilik yasi geldiğinde elinde bir şey kalmayacak sonra mağduruz deyip devletten yardım isteyecek. Devlet de mecbur yardım edecek
Eytliyi neden suclamayayim? Bu adamlar yıllarca algı yaptı protesto düzenledi. Seçime yakın hükumete baskı yaptı.
Muhalefet de bekara karı boşamak kolay mantığıyla eytyi destekledi..
Asıl suçlu nihayetinde akpdir ama diğerleri de suçlu
e bugünkü rakamlara bakınca devlet de değerlendirememiş ki o da çarçur etmiş. yardım gibi maaş bağlamış.
bak o keyfi yerinde dediğin eytli çalışan
emin olmadan yazacağım 12500 emekli maaşı alsın zaten bunun 6000 lirası yine o ve işverenden geliyor. belki 65 yaşına kadar da böyle devam edecek.
-
İki tarafı da desteklemiyorum adabında. Kardeşim cidden olayları çok farklı algılıyorsun. Sıkıntı yok tek tek de anlatırım ben.
güneş gibi net tek gerçek var. iktidardaki parti ülkeyi batırdı, vatandaşı fakirleştirdi. laf salatası yapmanın alemi yok. nas var,, bize ne oluyor, değil mi ama..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
boş beleş yazı. spor olsun diye yazıyorsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Rambo kardeş belli ki sen olayı anlamışsın. Kemal Kılıçdaroğlu hayranı birisini ilk defa görüyorum. Eşi bile Kemal Kılıçdaroğlu nu bu kadar sevmez.
Rambo "kemal k. nu tırnağım kadar sevmem"
Büyük satış. Bonservis bedelin kaç senin rambo.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X