Şimdi Ara

Emeklilerin durumunun gayet iyi olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fabrikada 45li 48li yaşlarında emekli olan elemanlar gırla. 15 bin lira emekli maaşı ve 25 bin lira normal maas etti 40 lira... çalışıyorlar çünkü sağlıkları ve yaşları buna müsait.

40 lira da neredeyse bir öğretmen maaşı. Gayet iyi kazanıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhafız. -- 23 Temmuz 2024; 18:40:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 65 yaş üstü olur yahut sağlığı sıhhati elvermez o zaman dediğin doğru. Ki zaten ona bir şey demedim.

Ama 45 50 yasinda sapasağlam adamın çalışmak zorunda olmasıyla senin benim çalışmak zorunda olmamızın sebebi aynı... Adam zaten çalışma çağında ve çalışacak. O fabrikadaki adama istersen 30 bin emekli aylığı ver adam yine çalışacak çünkü niye çalışmasın??? Bi engeli yok.

Sen bunu emekli ediyorsun! Bu gençlere atılmış büyük bir kazıktır. Bu yasayla bu bütçe böyle gitmez.

Erken emeklilik büyük kazık kesinlikle doğru ama 65'de çok geç. Kadınlarda 50, erkeklerde 55 yaş idealdir. Üstü insanı köle olarak kullanmaktır. Yaşınız ilerledikçe hak vereceksiniz. 45'de de emekli olunmaz, o da vatana atılan kazıktır. Etrafımda yolunu bulup erken emekli olup boş durmaktan etrafa kan kusturan bir sürü tip var. Zerre hobisi falan da yok, tek derdi insanları birbirine düşürüp izlemek. Bu canlı türünü sen ben sırtımızda taşıyoruz.

• Zabıtalar giderse iha, siha, ziha biter!

• Emeklinin çalışmak zorunda kalmasının nedenlerini sorgulamayan low IQ durumundan bir örnek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Temmuz 2024; 23:15:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

65 yaş üstü olur yahut sağlığı sıhhati elvermez o zaman dediğin doğru. Ki zaten ona bir şey demedim.

Ama 45 50 yasinda sapasağlam adamın çalışmak zorunda olmasıyla senin benim çalışmak zorunda olmamızın sebebi aynı... Adam zaten çalışma çağında ve çalışacak. O fabrikadaki adama istersen 30 bin emekli aylığı ver adam yine çalışacak çünkü niye çalışmasın??? Bi engeli yok.

Sen bunu emekli ediyorsun! Bu gençlere atılmış büyük bir kazıktır. Bu yasayla bu bütçe böyle gitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhafız. -- 23 Temmuz 2024; 2:33:46 >
  • www.cumhuriyet.com.tr
    Kirasını ödeyemediği için intihara teşebbüs etti... Av. Kiraz’dan kritik uyarı: 'Cumhuriyet tarihinin en ciddi barınma krizi'
    https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/kirasini-odeyemedigi-icin-intihara-tesebbus-etti-av-kirazdan-kritik-uyari-cumhuriyet-tarihinin-en-ciddi-barinma-2100421
  • Bence de çok alıyorlar. Markete gidiyorsun 1000tl, pazar da öyle. 4 kere gitse 8000tl. Kira da 10bin TL. Toplamda - 3bin TL. Götüne don falan alsa -(eksi)5bin TL

Her ay -5 olsa iyi para. Ölünce varisler düşünsün.

• Muhafız. kullanıcısına yanıt

Erken emeklilik büyük kazık kesinlikle doğru ama 65'de çok geç. Kadınlarda 50, erkeklerde 55 yaş idealdir. Üstü insanı köle olarak kullanmaktır. Yaşınız ilerledikçe hak vereceksiniz. 45'de de emekli olunmaz, o da vatana atılan kazıktır. Etrafımda yolunu bulup erken emekli olup boş durmaktan etrafa kan kusturan bir sürü tip var. Zerre hobisi falan da yok, tek derdi insanları birbirine düşürüp izlemek. Bu canlı türünü sen ben sırtımızda taşıyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt

Bizler taşıyoruz, bizim çocuklarımızda taşıyacak.

Benim çalıştığım firmada da 40-50 yaş arası emekli olan, çalışmaya devam eden pek çok kişi var. Ben kendi ekibimdeki EYT'lileri geri aldırmadım. Nazını niyazını çekemem, kimi işten çıktı kimi başka bölüme geçti.

Ülke piyango ülkesi, hiçbir şeyi standart, uzun vadeli değil. Ali senden 10 sene önce doğdu diye neden 45 yaşında emekli olabilsin ? Yada ali okul okumadı işe başladı diye neden daha kısa süre prim ödeyerek emekli olabilsin ?

Emeklilik için min 10.000 gün prim ödemesi şartı olmalıydı. 10 k günü ödedikten sonra yaşa takılmıyorum.

Bu ülkeye emeklilik üzerinden çok kazıklar atıldı, yok ara ödenmemiş günlerin parasını ödeyip emekli edilenler, yok çiftçi kaydından girişi olupta yaşı gelip toplu para ödeyip emekli olanlar tonla gırla böyle insan var.

Mesele toplu para ödemek değil zaten, mesele her ay düzenli olarak o parayı ödemek.

Yarın emekli edeceğiz bize 2 milyon ver dersinler para bulup verelim ?

Emeklilik maaşlarınında azlığı zaten eften pütfen yüzbinlerce insanın emekli edilip pastanın daralması nedeniyle. İlaveten güzel prim ödemiş insanlar kötü maaşlar almıyor. En düşük primden emekli olmuş, 30 senedir maaş alan insanlarında 2x asgari ücret emekli maaşını almasını beklemek bu ülkede bana mantıklı gelmiyor.

Karısına, kızına kalan emekli maaşlarını zaten saymıyoruz. 20 sene prim öde, 60 sene ödeme al, güzel düzen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 23 Temmuz 2024; 13:7:48 >

• Iyi de bu saydiginiz kesim siyasi iktidarin oy deposu kesim. Onlara yedirmeyecekler size mi yedirecekler, valla o kadar uzun boylu degil. Ha muhalefet farkli mi, degil. Bu ulkenin en buyuk sikintisi, basibos demokrasi sikintisi, devletin basina gercek manada entelektuel, ahlakli, namuslu biri gelecek, devleti devlet akliyla yonetecek, bizim kafamiz da rahat olacak. Boyle herkes oy icin rusvet verince sonuc bu oluyor.

• Bu forumun bir çok konusunda söyledim;

EYT denilen şey ağırlıklı esnafın işine yaradı. Bir de böyle konudaki gibi olanların.

Konudaki gibi olanlar için hem sınırsız sağlık, işveren sigorta ödemiyor, adam kazancında zaten. Bir kaybı yok.

Esnafa gelince; ağırlıklı SSK'dan emekli oldular. Bağ-kur az öder diye. Hemen hepsi işlerine devam ediyor. E sağlık full. Emekli maaşı 15 mi, oh mis. İşlerine devam ediyorlar.

REZALET bir durum var şu anda.

• kurt kocayınca şunun bunun maskarası olurmuş. konu bunun örneği. adam, belki kendi anası, babası, dedesine düşman.. spesifik de değil, tonla var bunlardan.

• Adam emekli ve çalışıyor ihtiyacı olmasa niye çalışsın sende durumu iyi diyorsun

• Yerlerinde olsam emekliye özellikle mülk sahibiyse 5000tl bile vermem açlığını gitsin simit çayla gidersin.Ekonomi çok iyi.

• Satoshi. kullanıcısına yanıt

Eyt yüzünden bu kadın alması gerekenden çok daha az para aldı. Çünkü aynı pastaya milyonlarca kişi daha ortak oldu.

• İnsanların g*tlerinden element uydurması ve buna kendilerini inandırdıkları gibi başkalarının da inanacaklarını sanması ya da sadece basit bir aktroll denemesi...

• Muhafız. kullanıcısına yanıt
    eyt yüzünden değil, iktidardaki partinin "şöyle büyüdük, böyle büyüdük" demesine rağmen, milli gelirden emeklilere ayrılan payı sürekli düşürmesinden dolayı emekliyi öldürdüler.

nasıl da ödünüz kopuyor, milletin geri kalanı da sizi ve siyasal islamı çözecek, bir daha bu topraklarda değil iktidar, barajı bile aşamayacaksınız diye. korkmayın, ecele faydası yok.

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt

Çünkü yıllar içinde çalışanın baktığı emekli sayisi arttı/ yaş ortalaması yükseldi. Şayet emekliler pastadan hala aynı oranda pay alsın istiyorsan o zaman asgari ücretten aldığın vergiyi arttırıp 15 bine çekeceksin; memurun, doktorun maaşını azaltacaksın. O zaman ayrılan payı sabit tutabilirsin.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Sen Türkiye de yaşamıyorsun sanırım. Burada 42-43 yaşında mermi gibi adamlar eyt den dolayı emekli statüsünde. Bu adamlar emekli vasfında geçiyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar erken emeklilik yoktur. Garibim emekli diyince 70 yaşında dayı aklına geliyor. Türkiye den haberi yokki.

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Yalnız Erdoğan eyt çıkarmaya meraklı değildi. Aksine eyt nin çıkmaması gerektiğini savunuyordu. Gene o uyanık bay kemal çıktı piyasaya ve eyt yi gündeme getirdi. Erdoğan cephesi de mecbur eyt yi kullanmak zorunda kaldı. Özet olarak Erdoğan kitlesi demen pek uygun değil. Eytliler bile diyor. Kk sayesinde emekli olduk. Bir tek orada işimize yaradı diye. Özetle kk gene ülkeye ihanet etmiş oldu. Her zaman derim. Erdoğan gibi birisi olsam varımı yoğumu ortaya koyar kk yı muhalefetin başında tutmaya çalışırdım. Kazanacağı seçimi eliyle Erdoğan a veren adam bu.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt
    Malumlar oy gelmeyecek yere gunahini vermez. Evet erken emeklilige karsilardi, bu acidan iyi yapmis sayilabilirler. Evet Kilisdar her konuda oldugu gibi bu konuda da ulkeye buyuk bir kazik atti. Zaten bu yuzden muhalefeti de elestirdim, ve demokrasinin boyle adi olmamasi gerektigini soyledim.

Ama eyt tayfa, akp'ye oy veren son nesil. Ondan sonrakiler internet kullanmayi bilen, dunyadan haberdar nesil. Onlardan sanslari yok. Biraz da bu yuzden onayladilar bu isi. Z kusagi olsa gunahlarini verirler miydi, isterse 50 milyon adam olsun.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.