68 yaşından sonra hakkın rahmetine kavuşmamışsa Alman emeklisi gemi ile dünya turuna mı çıkıyordu? Bizde öylemi? Dedesi, babası ve kendisi emekli binlerce insanımız olmalı bu sistemde. Ayrıca yakın zamanda emekli olan orta yaşının başında ki emeklilerimiz hem mevcut işlerine devam ettiklerini hemde sınırsız devlet güvencelerinin sayesinde gelirlerinin arttığını görüyoruz. Bu iyi birşey olsa gerek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Emeklilik yaşının 72 olması planlanıyor (3. sayfa)
-
-
Farkındaysan Türkiye büyük bir sosyal devlet haline geldi. 17 milyon emekli, bir kac milyon insananına bakım yardımı vs. gibi ödemeleri çok güzel olsa gerek.
Unutmadan gençlerimize dair bir kaç örnek vereyim. Bugün üniversitesini okuyan Avrupa toplam üniversite öğrencisi sayısından fazla öğrencinin olduğu ve buna dikkat örgün okuyanların barınma sorunu yapılan muazzam yurtlar sayesinde hemen hemen olmayan bir Türkiye haline dönüştük.
İspat: Etrafında ki insanların beşte biri devletten maaş alıyor. Gözlemleyebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biri sallıyor, diğerleri de şey ... bulmuş gibi sallananları daha da sallamaya devam ediyor gibi görünüyor.
Sallarken merkez kaç kuvveti etkisinden yörüngelerinden çıkmışlar haberleri yok.
Olması gereken erkeklerde ve kadınlarda da 70 olmalı (kadın ve erkek eşittir)
Prim günü min 10 bin olmalı.
Böylece gerçek emeklilere tatmin edici maaş verilebilir.
Tabi geçiş süreci 15-20 yıl sürer.
Mevcut tabloda emekliler asla iyi maaş alamaz.
-
EYT ile ülkenin emeklilik sistemi sarsıldı iktidarın yaptığı en büyük hata EYT 'yi çıkartmaktır.
Bazı konular seçim vaadi yapılamaz, emeklilik konusu da bunlardan biri ama malesef hem iktidarın hem muhalefetin oy için atmadıkları takla yok olan bize oluyor.
EYT'den emekli olanların yüzde kaçı Ak Parti'ye oy verdi orası da başka bir tartışma konusu bence max %10 bile değildir. Attıkları taş ürküttükleri kuşa bile değmedi olan bu milletin çocuklarına oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 3 Kasım 2024; 11:35:42 >
ezanlar dinmeeezzz
-
ikibin dohuzun içindeki iki sıfırı at, gırk yapar ve gırgıncı yılı kutlu olsun!!!1
-
bizi çekemiyler ağam
-
Gençlere emeklilik yasaklanmalı. Ne o öyle devletten para yiyecek şu anki genç. Tam gerontokratik bir devlet formuna dönmemiz gerek. Yaşlılar ölene kadar az az beslenmeli, gençler sömürülmeli. Yoksa düzgün bir devlet olamayız bak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 3 Kasım 2024; 14:10:43 > -
Emeklilik önemli değil şunu anlayın emekli olunca elinize ne geçecek refah seviyesi önemli zaten şu anda emliller tabanda buluşuyor nasıl yaşıyorlar bilemedim
-
Harika olur, 144 yaşına kadar her ay maaş alabilecek olmak muhteşem.
Hayal etmesi bile güzel.
72 mi ? Az olmuş bence 90 yaş yapılmalı. Öyle çift dikiş olurmu hem 45 - 50 yaşında emekli ol hemde ayrı bir işte calış ? Olmaz dimi 2+1 bir ev kirası 20.000 TL zaten niye parklarda otursun bu millet gitsin calışsın ne işi var evde ve parklarda....
-
72 yaş felakettir, zaten Türk nüfusu artmıyor insanlar çocuk yapmıyorlar. 20 30 yıl sonra ülke Suriye'ye döner bu kafayla.
bop genel müdürü reisin istediği gibi
-
gençler organize olmazsa kalan gelecekleri de çalınacak.
-
Başından beri benim maaşımdan sigorta primi kesilmesine karşıyım bana maaşımı brüt ver emeklilik planımı ben kendim yapayım yani bu seçenek çalışana neden sunulmuyor anlamıyorum
-
Günümüz şatlarında bu yazdıklarınız mümkün değil gibi. Evin varsa yada araban bir ihtimal yenileyebilirsin. Sıfırdan sahip olmak hayal oldu. Bugün mynet te gördüm, 2.000.000 TL ev kredisinin 120 ayda geri ödemesi 7.200.000 TL. Aylık taksidi de 60.000 TL. Hadi öde bakalım ödeyebiliyorsan. Zor çok zor..
-
Kolay olduğunu söylemedim.Evet zor fakat ne olursa olsun Gençlere herzaman tavsiye veriyorum az çok demeden at kenara dokunma 1 gram altın her ay mesela örnek.Her sene telefon yenilemesinler herzaman Sturbucks da kahve içmesinler.Birşeylere ulaşabilmek için birşeylerden fedakarlık şart yoksa ilerde aç kalıcaz bu sistem bitti artık yapacak birşey yok demek istediğim bu.Elin ayağın tutyorken yaptın yaptın yapamadıb sürünemek sadece Tercihin olucak ve şikayet etme hakkın olmuyacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ömür boyu tasarruf etmek gerekiyor. 1 ömür her şeyi hesaplayarak geçirmek. Ülkemizin gerçeği bu. Haklısınız, yapacak bir şey şimdilik yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X