Şimdi Ara

EMLAK VERGİSİ KREDİ KARTINA TAKSİT (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
36
Favori
63.196
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene emlak vergilerine baya üflemişler, geçen sene bu kadar değildi.
  • belediyelerin İnternet sitelerinden kredi kartı ile ödediğimizde taksit kampanyası uygulanıyor mu?ben her yıl axess kartımla ödeme yapıyorum.bildiğim kadarı ile fiziksel pos cihazı kullanılmadan taksit uygulanmıyordu.ben yanlış mı biliyorum acaba.boşuna belediye binasına gidip,sıra beklememek için,işin doğrusunu öğrenmem gerekiyor.
  • Sokak rayiçleri bu yıl yeniden hesaplandığı için geçen seneki ve bu seneki rayiçlere bakın.
    Çok artış var bazı bölgelerde.
  • ben İstanbul şişli'de ikamet ediyorum.bu sene,geçen yıl ödediğimiz verginin yaklaşık 5 katını ödeyeceğiz.iyi yerleştirmişler.
  • 800 lira verdiğim vergi bu sene 2040 küsür TL olmuş yok artik bu nasıl artıştır ?
    Ayaklanma vakti geldide geçiyor. .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emlak Vergisi tutarına itiraz konusuyla ilgili bir yazıdan alıntıdır.

Emlak Vergisine nasıl itiraz edersiniz?

Emlak Vergi ödemeleri birinci taksit 31 mayısta sona eriyor. Vergi ödemeye gidenler yüksek oranda artan emlak vergilerini görünce şok yaşayarak dönüyor.
    Yüzde 50 – 500 ‘ler de artış gösteren emlak vergileri birçok yerde halkımızı mağdur ediyor.

Yıllarca sokağında, caddesinde yatırım yapılmamış ya da yakınlarına gelen bir AVM olduğu için emlak vergilerine yansımış yüksek artışlardan dolayı vatandaş mahkemeye gitmeye hazırlanıyor.

Gelen şikayetlerde vatandaş geçen yıl 500 lira ödemiştim bu yıl 2bin 500 lira benden istiyorlar.
    Benim gelirim belli bu rakamı nasıl ödeyeceğim şeklinde. Kaldı ki, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarının kat be kat üstünde emlak vergileri artmış durumda.

Bu artışın nasıl olduğunu artık biliyorsunuz ama bilmeyenler için bir kere daha anlatayım. Her dört yılda bir il ve ilçelerde oluşturulan Takdir Komisyonları var.
    Bu komisyonların içinde , Tapu dairesi, Belediye, Ticaret Odası, Muhtarlık ve Vergi dairelerinden görevli memurlar bulunuyor.
    Bu komisyon sokak ve caddelerde arsa ve arazi vergi değerini tespit ediyor. Her yıl yeniden değerleme oranını aşmayan artışların dışında bir de her dört yılda bir bunlardan bağımsız Takdir komisyonlarının yaptığı değerleme var. İşte 2013 yılında yeniden belirlenen emlak değerleri bu yıl karşımıza bu şekilde yansıdı.

İki yıl öncesine kadar emlak vergi değerine vatandaşın itiraz hakkı yoktu. Ancak Anayasa mahkemesi 13 Ekim 2012 ‘de resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, VUK 49. Madde’ye göre “Takdir komisyonlarının bu kararlarına karşı kendilerine karar tebliğ edilen daire, kurum, teşekküller ve ilgili mahalle ve köy muhtarlıkları on beş gün içinde ilgili vergi mahkemesinde dava açabilirler” hükmünü iptal etti.

Vatandaşlara kapalı olan yargı yolu da, Anayasa’nın 125. Maddesi ”İdarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolu açıktır” hükmüyle açılmış oldu.
    Bugüne kadar muhtarların itiraz ettiği emlak değerlerine vatandaş bu yılki yüksek oranlı emlak vergilerini görünce mahkemelerde hakkını aramaya başladı bile. Emlak vergi değerine itirazlar 30 gün içinde vergi mahkemelerinde açılabiliyor.

Asıl büyük çelişki bugün aynı sokak yada cadde içinde satılan ev fiyatları arasında oluşan uçurum. Gerek kentsel dönüşüm gerekse lüks residance ya da pahalı konut projelerinde ev fiyatları dudak uçuklatıyorken hemen yanında bulunan gecekondu ya da mütevazi bir apartmanda ev fiyatları yarısı hatta yarısından bile düşük kalıyor.

Arsa değerleri aynı olmasına rağmen aralarında uçurum bulunan gecekondunun sahibi Ahmet amca kendine tahakkuk eden 2 bin 500 lirayı hangi paradan ödeyecek.
    Çünkü Ahmet amcanın geliri yüzde 400 artmadı. Kaldı ki, piyasa da ki reel fiyatların bile üzerinde artış bulunuyor.

Emlak vergi değerinin hak ettiği gibi yapılabilmesi için belediyelerin kar güden ticari bir şirket gibi değil, halka hizmet eden kurum gibi işlem yapıyor olması gerekiyor.
    Bu günün Türkiye’sinde emlak vergilerinin sokağa,caddeye göre değil üzerindeki binaya göre işlem yapılması hakkaniyet açısından şart görünüyor.

Hatice Kolçak

http://www.haticekolcak.com/yazi/emlak-vergisine-nasil-itiraz-edersiniz/168/

• Hocam eksik olmayın ya Büyükçekmece'deki evime hiç vergi ödememiştim 3 yıldır, girdim belediye sayfasına sorgulattım 300 lira da alacaklıymışım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İLK MESAJ GÜNCEL

http://forum.donanimhaber.com/m_74838146/tm.htm

Diğer kredi kartlarında Emlak Vergisi ile ilgili benzer kampanya olursa arkadaşlardan ricam haber versin, ilk mesaja eklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravelli76

belediyelerin İnternet sitelerinden kredi kartı ile ödediğimizde taksit kampanyası uygulanıyor mu?ben her yıl axess kartımla ödeme yapıyorum.bildiğim kadarı ile fiziksel pos cihazı kullanılmadan taksit uygulanmıyordu.ben yanlış mı biliyorum acaba.boşuna belediye binasına gidip,sıra beklememek için,işin doğrusunu öğrenmem gerekiyor.

Ben şimdi ödedim kredi kartıyla yarın bankayı arayacağım taksitlendirme için.
    Sonucu burdan yazarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravelli76

belediyelerin İnternet sitelerinden kredi kartı ile ödediğimizde taksit kampanyası uygulanıyor mu?ben her yıl axess kartımla ödeme yapıyorum.bildiğim kadarı ile fiziksel pos cihazı kullanılmadan taksit uygulanmıyordu.ben yanlış mı biliyorum acaba.boşuna belediye binasına gidip,sıra beklememek için,işin doğrusunu öğrenmem gerekiyor.

internet üzerinden olan ödemeler an itibariyle müşteri hizmetlerinden ücretsiz taksitlendirildi.
    Ama yaptığım işlem kçekmecebelediyesinin internet şubesinden ve vakıfbank kartı ile yapıldı diğer bankalarda prosedür farklı olabilir.
    Blgnze...
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt
    Benim patron geçen yıl 51.000 Tl ödemişti, bu yıl 108.000 Tl ödeyecek. Millet iş yapamıyor, kira arttıramıyoruz. Fatih belediyesinde 2 katından fazla artış var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaTaL_ErroR_44 kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkürler.ben şişli belediyesine bağlıyım.eğer cumartesi günü açık olursa,gidip belediyeden ödeyeceğim.
  • Son ödeme tarihi olan 31 Mayıs 2014 Cumartesi gününe denk geliyor.
    Bu nedenle bu yıl Emlak Vergisi ödemelerinde ilk taksit ödeme süresi ertesi ilk iş günü olan 2 Haziran Pazartesi gününe uzuyor.
    Belediyelerin çoğunda, vergi ödeme zamanları son haftalarda Cumartesi Pazar günleri tahsilat servisleri açık oluyor.
    Ben Bonus kartımın hesap kesim tarihi geçtikten sonra belediyelerin internet sitesindeki e-belediye bölümünden vergileri ödedim.
    Öncesinde VERGI yazıp Garanti Bankası için 3340 (veya 05327523340) mesaj yolladım. Ödeme yaptıktan sonra telefona taksit mesajı geldi.
    2-3 gün bekleyen provizyonlarda kaldı. Daha sonra 3 taksite bölünmüş şekilde Dönem içi işlemlere yansıdı.
  • şimdi anladğığım kadarıyla 100 TL üstü bonusa taksit yapıyor önceden belediye gişesindeydi, şimdi ise sanal pos da geçerli diyor yani netten yatırsak da bölünüyor doğrumudur?
  • En sinir olduğum vergi türüdür,resmen birinden haraç alıyorsunuz.Olabailecek en insani hakkınızdan bile vergi veriyorsunuz.Alırken sanki size destek mi oluyorlar ve alırken zaten bir ton vergi+harç veriyorsunuz.
  • khan1907 kullanıcısına yanıt
    Evet, önceden mesaj gönderirsen ve Bonus kart ile ödersen 100 TL üzerindeki vergi ödemeleri vade farksız, komisyonsuz 3 taksite bölünüyor.
    Belediye internet sitesi E-belediye bölümünde sicil no ile tahsilatı tıkla, borcunu gösteriyor. Orada ben ilk taksitleri seçtim ve ödedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kampanyacı

Evet, önceden mesaj gönderirsen ve Bonus kart ile ödersen 100 TL üzerindeki vergi ödemeleri vade farksız, komisyonsuz 3 taksite bölünüyor.
    Belediye internet sitesi E-belediye bölümünde sicil no ile tahsilatı tıkla, borcunu gösteriyor. Orada ben ilk taksitleri seçtim ve ödedim.

ilk taksitleri seçersem 50 küsür lira yapıyor 100 ü geçmiyor, bende 1 ve 2 nciyi seçeyim o zaman böler 3 e ikisi çıkmış olur aradan.
  • ^Teacher^ kullanıcısına yanıt
    Aslında başka vergilerle karşılaştırırsak tam öyle değil bence.
    Şimdi gecekonduda oturan adam iyi kötü bir araba almış olsun. Benzinciye giriyor. Aldığı benzine Koç-Sabancı ile aynı tarifeden parayı ödüyor.
    Ama Emlak Vergisi öderken evin değerine göre tahsilat yapılıyor. Servet üzerinden alındığı için diğerlerine göre daha adil kalıyor.
    Gecekondudaki adam, evinin değerine göre vergi ödüyor. Koç-Sabancı ise kendi oturduğu yalının değerine göre.
    Emlak vergilerindeki sorun, arsa metrekare tespit aşamasında gerekli itirazların yapılmamasıdır.
    Her 4 yılda bir belediyeler, sokak sokak metrekare bedellerini güncelliyorlar. Bu güncelleme bazen çok yüksek oranlarda şişiriliyor.
    4 yıl arasında kalan dönemlerde ise yıllık yeniden değerleme oranının yarısı kadar artış oluyor.
    Yani benim tahminim 2015 vergilerinde bu yıla göre yaklaşık % 5 artış olacak.

• Allah'ın izniyle 3 ay önce evimizi aldık.

Şimdi gidip belediyeye kayıt mı yaptırmam gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: simonmc

Allah'ın izniyle 3 ay önce evimizi aldık.

Şimdi gidip belediyeye kayıt mı yaptırmam gerekiyor?

2014 yılında vergi ödemeyeceksiniz ancak bildiğim kadarıyla gidip evi aldığınızı beyan etmeniz gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.